2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

6. marraskuuta 2010

Vihreää


Olen neulonut pitkin syksyä itselleni vihreää asustesettiä, josta puuttui vielä lapaset. Muuan tuttavani toi minulle vuosi sitten Viron-matkaltaan lahjaksi kuvassa olevan pienen kirjan, josta löytyy virolaisia kirjoneulemalleja. Kirja on ollut ahkerassa käytössä, ja kirjoneulelapasia on tullut neulottua monta paria. Näissä lapasissa käytin tummanvihreää Nallea ja vaaleanvihreää Sandnessin Smartia. Koska Smart on vähän Nallea paksumpaa, kuvioista ei tullut ihan niin tasaisia kuin toivoin.

HIM for Her


Valon Ystävälle lahjaksi :)

Seitsemää veljestä, mustaa ja raidallista. 

Tylsääkin tylsemmät nro kolmoset


Eli ihan perustumput miehelle.Jotenkin yksivärisen mustan neulominen on kuolettavan tylsää! Vähän tasoitusta antoi langan ihanuus,eli Cascade 220:sta syntyi tämä pari :)

Perhoskintaat


Tänaamuna sain valmiiksi ensimmäiset kintaani Lapaskuuhun. Mallihan on Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia nro 95. Olin jo kauemminkin ajatellut neulovani tällä mallilla ja nyt se hetki tuli. Painoa parille tuli 80g.
Minun lankani olivat hiukan paksumpia kuin ohjeen 60 silmukkaa vaativat, joten kavensin mallia muutamalla silmukalla, etteivät tulleet leipälapion kokoiset. Pituuttakin vähän lyhensin.
Kirjoneulebuumi jatkuu, ajatuksissa jo seuraava malli kahdella värillä.

Domino-lapaset Paljaille sormille

Lapaskuun ensimmäiset minun osaltani ovat valmistuneet. Ajatus on lähettää nämä Domino-lapaset Radio Dein Paljaat sormet keräykseen.


Domino-lapasten ohjeen olen joskus ostanut Seinäjoen käsityömessuilta ja olen siihen ollut tosi tykästynyt ja usein sillä mallilla olen lapasia neulonut.

Samaan lopputulokseen pääsee myös tällä ohjeella, toteutus on hiukan erilainen.

Näillä lapasilla tahdon toivottaa teille kaikille oikein hyvää pyhäinpäivää.

terveisin seijap HeimolastaEnsimmäiset

Tässä on ensimmäinen tuotokseni Lapaskuun laariin: unikintaat isänpäivälahjaksi. Malli on tietenkin ihan perusmalli, sillä kintaat olen viimeksi kutonut noin 60-luvulla. Hyvinhän tuo sujui, vaikka peukalosta ei ehkä tullutkaan ihan tyylipuhdasta. Idea on ihan itse keksimäni, kun isä, lähes 89 v. tuossa jossain vaiheessa kertoi miten hänen kätensä palelevat yöllä. Lanka on pehmoista Bambinoa.

Tuo nauha on virkattu samoista langoista ja idea on se, että jos kinnas hukkuu yöllä, sen löytää narusta nykäisemällä.

5. marraskuuta 2010

Cafe au Lait Mitts

Kovalla innolla aloitin heti kuun vaihduttua Cafe au Lait Mitts -mallilla (linkki Ravelryyn) kynsikkäät, jotka valmistuivat jo tiistai-illalla - bloggaaminen vain on jäänyt:)
Lankana on Garnstudion Drops Karisma ja puikkoina 3,25 mm:n puupuikot. Kiva mallineule, tätä pitsimallia oli mukava neuloa!

Lasten lapasiin kaivelin jo lankakerien jämiä, täytyy laittaa seuraavat puikoille ennen kuin muut projektit vievät mukanaan!

Lapaskuun kolmannet


Lanka Sirdar Balmoral (blogivoittona saatu), lankaa kului 56g kolmosen puikoilla (naisten kokoa). Keskellä sama valepalmikko mitä edellisissä mohairlapasissa, reunojen söherrys siihen lisäksi kehiteltynä. Ihanan pehmeää lankaa, villaa/silkkiä/alpakkaa.

Kukaketoa pikkutytöille

Suvun pikkutytöille olen tehnyt settiä kukkaketolangasta. Settiin kuuluu lapasten lisäksi sukat, kauluri ja lakki. Tässä veljentyttären 5½v ja 2v tyttärille lapaset.

4. marraskuuta 2010

Ekat rasat

ovat valmiina, lanka on 7 veljestä jotain  vähän vanhempaa raitaa, 3,5 numeron pyöröllä molemmat yhtä aikaa, oikeita ja nurjia silmukoita sekä nostettuja silmukoita., koko noin 9 - 10 vuotiaalle.
Menevät hyväntekeväisyyteen.

Lapaskuun kakkoset
Bling!Tämä Rose Mohair Lux oli kuitenkin ihan pakko tehdä heti pois kummittelemasta.
LFC-tumppujen aloitus saa odottaa vielä hetken, täytyy ensin mallia hieman pähkäillä.
Varsin epäselvä kuva mutta päällä on ns. valepalmikkoa, muuten ihan perustumppu.
Lankaa kului 33g kolmosen puikoilla.

Bilelapaset (eli ei siis minulle :D), tuskin kovaan käyttöön sopivat vaikka lämpimät kyllä ovat.

Ensimmäisten esittelyä.

Esittely näköjään unohtui, joten tässä sitä nyt heti alkuun: olen 28-vuotias innokas neuloja Helsingistä. Neulomisinnostus iski uudestaan vuonna 2006 raskausaikana. Kaikkea muuta on tullu tehtyä, muttei juuri lapasia. Olen kokenut kunnollisen peukalon erittäin vaikeaksi enkä ole tehnyt muuta kuin huovutettavia lapasia tai vauvojen peukalottomia versioita. Tänä syksynä sain viimein jälleen kerran rohkaistua itseni ja neuloin ensimmäiset kiilapeukalolliset vanttuuni. Jotta haastetta olisi vielä lisää, suunnittelin mallin itse. Se on tulossa jakoon jahka saan ohjeen kirjoitettua.

Aiemmin mun Lapaskuun sato on jäänyt kehnoksi, mutta jospa tänä vuonna sujuisi paremmin. Ensimmäiset ainakin valmistuivat hurjan nopeasti, muutamassa päivässä!

Mallia katselin vain kuvista, mitään ohjeita en lukenut. Parilapaset menevät miehen veljelle ja morsmaikulleen kihlajaislahjaksi. Lanka Novitan 7 Veljestä, puikot 3,5 mm.


Tumput vauvalle

TeeTeePrimavera on upea lanka, uih! 20g sitä ja 3,5 puikot, niillä sain aikaan nämä yksinkertaiset tumput perheeni pienimmälle.

3. marraskuuta 2010

Lapaskuun 1. pari uunista ulos :)


Tässäpä kuukauden avaus osaltani:
Nämä lapaset tuli ihan itselle ja lankana on Novita 7 veljestä Jättiraita (joku ikivanha kaapista löytynyt kerä) + Novita Rose Mohair. Lapasista tuli aivan ihanan pehmoiset, mutta silti todella lämpimät ja tiiviin pinnan ansiosta varmasti myös tuulenpitävät.

Tästä on hyvä jatkaa :)

Zagero tervehtii

Hei vain kaikille, tämä myöhäinen vielä esittäytyy ;)
Minun ei alkuperäisesti pitänyt lapaskuuhuin lähteä mukaan, mutta löysin silti itseni ilmoittautumasta viimeisenä päivänä mukaan. Kaikenlaisia erinäköisiä käsilämmittimiä on ollut suunnitelmissa tehdä pitkät ajat, jos vaikka saisi lapaskuun aikana jonkun parin tehtyä.
Olen opiskelija Raumalla, ammattikorkeakoulussa opiskelen kansainvälistä kauppaa. Neulominen kulkee mukana ihan koulussa asti, luennoilla minulla taitaa olla kädessä useammin kudin kuin kynä jolla voisin tehdä muistiinpanoja.
Minusta, kutimista ja seikkailuista löytyy enemmän blogistani.

Juli@ tällä terve!

Juuri viime maanantaina löysin tämän blogin ja ajattelin heti liittyä. Ikää minulla on 13, täytän 14 juuri kun lapastelu on loppunut. Pidän erittäin paljon käsitöistä, etenkin neulomisesta ja nyt olisikin tarkoitus tehdä kaikille tutuille joku joululahja neulomalla.

Suunitelmissa on tehdä lapasia ainakin pari paria kynsikkäitä joihin ainakin toiseen tulee huppu, sekä muutaman paria lapasia, yhdet ovat jo valmiina.

Kahdet ekat


Ylemmät Gjestalin Jannea,2-vuotiaalle ja alemmat 6-vuotiaan kokoa Seiskaveikkaa ja joustin Jannea :)

Samarnyn ekat saavutukset

Hiljaisina yövuoron tunteina sain aikaiseksi tälläiset. Pieni tauko tulee lapasteluun kun ukkokullalle täytyy tehdä villasukat. "Suutarin lapsella ei ole kenkiä" sanonta osuu kohdilleen... 16 paria olen tänä syksynä sukkia tehnyt, mutta ukolle enkä itselle ole moisia saanut aikaiseksi.

Irkku esittäytyy

Olen neulonut enemmän tai vähemmän innokkaasti varhaislapsuudestani asti. Lapaset ovat aina kuuluneet niiden mieluisten neulottavien joukkoon ja onkin mukava olla ensimmäistä kertaa mukana lapaskuussa. Mitään sen ihmeempiä tavoitteita en halua itselleni asettaa mutta ainakin 5 lapasparille olisi huutava tarve. Yritettäköön siis suihkia edes ne valmiiksi. Lisätietoja minusta ja neuleharrastuksestani voi käydä kurkkimassa blogistani.

Ailin lapaset lapselle


Lanka: Novita Nalle

Pienen tytön Ailit, omani ei ole enää ihan näin pieni (hups). Oli mukava ja nopea malli neuloa.

2. marraskuuta 2010

Irina esittäytyy,

Iltaa vaan kaikille.
Pitihän minunkin lähteä lapastelemaan. Tai siis kokeilemaan, osaisiko nuo minun puikkoni neuloa muutakin,kuin vain niitä "tavissukkia". Olen minä kyllä jo vähän harjoitellut lapasten neulomistakin. Muutamat sain puikoillani "väkerrettyä" viime kuussa sukkaneuleiden välissä.
Viime vuoden lapaskuussa olin mukana eka kertaa. Tulos jäi aika heikoksi,muistaakseni vain yhdet lapaset sain aikaiseksi. Jospa nyt ottaisin tavoitteeksi tuplata tuon tuloksen.
No niin, höpinät sikseen ja puikot käsiin.

Illanjatkoja ja mukavia neulehetkiä kaikille lapastelijoille toivottaa Irina.

Hei!

Täti Sininen on taas mukana lapastelemassa. Lokakuussa tein
kolme paria lapasia, vähän valmistellen tätä tempausta.
Ajattelin marraskuun aikana tehdä huovutettuja lapasia
(ensimmäiset jo puikolla), peruslapasia, lasten lapasia ja kirjoneulelapaset.
Tähtikuvioisista lapasista olen haaveillut jo pitkään. Saa nähdä mitä
ennätän tekemään.

Paljaat sormet keräys

Minulla on aina autossa tapana kuunnella Radio Deitä ja jo muutaman viikon ovat siellä mainostaneet Paljaat sormet lapaskeräystä.

Lapaset joita kerätään
jaetaan tänä vuonna Romaniassa maan eteläisissä kylissä lähellä Bulgarian rajaa asuville muslimeille ja romaneille sekä Moldovan tuberkuloosisairaaloiden, hoitokotien sekä juutalaisperheiden lapsille.

Itse ajattelin ainakin muutamat lapaset laittaa matkaan. Lapaset on siis lähetettävä marraskuun 22. päivä mennessä ja osoite on

Radio Dei

Paljaat sormet
Ilmalankuja 2 i
00240 Helsinki

Keräyksen tavoite on 10 000 lapasparia ja Radio Dei seuraa lapasten matkaa radiolähetyksissä. Lähdethän sinäkin mukaan?

Tiistaiterveisin seijap HeimolastaHauskaa lapaskuuta:-)

Kiva, kiva päästä tekemään taas lapasia! Olen Maria H., 36v käsityöintoinen (kortit, korut, neulonta ja muutkin käsityöt innostaa), kolmen lapsen äiti, pohjois-pohjanmaalta. Olen mukana ollut aiempinakin vuosina ja innolla nytkin tätä odottelin. Sukkasato saatiin kunnialla päätökseen ja nyt sitten lapasten kimppuun:-) On upea huomata, että konkareiden lisäksi mukana on useampi ekakertalainen ja erityisesti nuorten innostusta on mahtava seurata!!
Ensimmäinen parini tähän lystiin valmistui äsken: Lankana 7veikka, puikot 3,5 ja koko n. 12-14v. Seuraavana vuorossa pienemmät lapaset.. Lisää näpertelyistäni löytyy blogistani.

Hei kaikille,

Minä olen Inkeri ja mukana lapastelemassa ties monettako kertaa. Mitään sen kummempia lapassuunnitelmia ei tälle kuukaudelle ole. Teen ehkä parit huovutetut lapaset, ehkä jotain kirjoneulejuttuja. Saa nähdä.

Tervehdys

Mie olen Päivikki ja tykkään neuloa lapasia. Kävin eilen paikallisessa lankakaupassa ostamassa muutaman kiekollisen hahtuvaa tarkoituksenani neuloa huovutettavia lapasia Ullan ohjeella. Miulla on tulostettuna myös kaksinkertaisten lapasten ohje, mutta saas nähdä kuinka niiden kanssa käy.
Täällä nopeimmat (ettekö te nuku koskaan!!!) ovat jo neuloneet lapasia - mie vielä suunnittelen ja sukkasatoakin on vielä korjaamatta...
Lisää miun blogissa.

Ekat "papaset" valmiina


Nyt on sitten tämän vuotinen lapaskuu korkattu käyntiin ja suunnitelma toteutunut. Tarkoituksena oli neuloa ainakin yhdet lapaset ja tässä ne nyt on.
Lanka on pinkkiä Seiskaveikkaa kolmosen sormikaspuikoilla neulottuna. Koko 2v.

Nyt seuraavaa neulomusta haaveilemaan.........

Pöllöt lapaset

Ravelryn Who?-lapasten ohjeella mentiin, mutta jotain vibaa siinä ohjeessa oli. Osan virheistä hoksasin ja korjasin, mutta pöllöt ei näytä ihan pöllöiltä... Peukaloa en ole ennen tehnyt noin, siis että lisäykset ovat vain toiselta puolelta. Hyvin tämä käteen istuu, vaikka vähän pienehkö onkin. Nappien sijasta ompelin silmät. Novita Isoveljeä meni 75g, puikot 5 ja 6.

Esittäytyminen

Hei.
Olen reilu 40-kymppinen Pohjospohjanmaalta ja täysin hurahtanut kästöihin.
Olen tälhetkel illat töissä,joten päivät on aikaa neuloa monenmoista.
Ihan peruslapaset on jo alotettu tänkuun puolel,huovutettuja lapasiakin tulee kun tätäkuuta varten hahtuvia hommasin,kirjoneulelapasten mallejakin jo katellut,joten katotaan mitä saadaan aikaseksi.
Blogini löytyy täältä.

Ruutuja jämistä


Laskin nämä valmistuneeksi marraskuussa ja nakkaan tänne koska sentään päättelin ne eilen. Puikoilta ne putosivat kun vielä oli niukin naukin lokakuu.
Lankana on erisävyisiä harmaita seiska veikan jämiä. Poika (12v) tykkäsi kovasti uusista lämmittimistään.
Seuraavat jo puikoilla, nappasin kuvan niistäkin:

Lapaset lapselle ensimmäiseni


Ensimmäiset lapaseni valmistuivat puikoiltani eilen illalla ja nyt yritän ensimmäisen kerran saada kuvankin postaukseeni lapasistani digikamerallani.
Lankana käytin Novitan Nallea Kukkaketo Kieloa ensimmäistä kertaa ja oli mielestäni mukava ja pehmeä lanka neuloa. Lapasten neulomisen aloitin 1.11.2010. Raitojen kohdistaminen näin pienessä työssä oli aika vaikeaa, mutta pienellä harjoittelulla onnistuu varmasti paremmin. Nämä lapaset oli helppo neuloa yhdessä illassa ja varmasti neulon jatkossakin lisää lapasia. Mukavaa vaihtelua sukkien jälkeen neulomiseen.

Marili tässä hei

Olen ensimmäistä kertaa mukana. Syksyn mittaan olen neulonut sukkia, tossuja ja viimeisimmäksi pipoja. Lapaset tulee sujuvasti vanavedessä. Tavoite on yhdet neulotut lapaset. Tietysti olisi kiva saada useammatkin tehtyä. Saas nährä kuin käy.

Virkatut pikalapaset


En ole koskaan virkkaamalla tehnyt lapasia joten niillä sitten aloitellaan. Nämä olivat todella nopeat tehdä, muutama tunti ja valmista tuli. 
7veljestä-lankaa kului 114g, koukku 3,5, ovat aika tiiviit mikä on siis ainakin minun mielestäni hyvä asia.

Ohje muotoutui sitä mukaa kun valmistuivat, kirjoitin sen jopa blogiini. Ohje on täällä, jos jotakuta kiinnostaa :)

Seuraavaksi tulossa vähän työläämmät LFC-kirjoneulelapaset pukinkonttiin kunhan saan erään toisen työn viimeisteltyä..

1. marraskuuta 2010

Hei vaan!

Mukana lapastelemassa jälleen minäkin, kuten parina viime vuotena (silloin tosin vanhalla nimimerkilläni Esikkona). Sukkasadon jätin väliin, enkä mitään paineita ota lapasten teostakaan. Jos pari paria saisin tikuteltua, olisin tyytyväinen. Asun Pohjois-Karjalassa, ammatiltani olen äikänope. Perhettäkin on. Lisää höpötystä löytyy blogistani Villavaarasta.

Kipi kiittää kutsusta

Olen toista kertaa ilmoittautunut mukaan. Suunnitelmissa on neuloa muutamat lapaset. Sen verran viileää on jo ollut, että käsiä palelee ja lämmittimiä pitäisi saada valmiiksi. Lankaa on hankittuna ainakin riittävästi, ihania malleja löytyy vanhoista kirjoista tai netistäkin uusia upeita, että siltä osin on ainakin mahdollista neuloa. Toivottavasti saisin edes muutamat käsien lämmittimet valmiiksi vaikka joululahjoiksi.

Mukavaa lapaskuuta kaikille!

Värttinä esittäytyy

Hei kaikille!

Lähdin mukaan Lapaskuuhun, kun Sukkasadon aikana iskikin into lapasteluun ja sukkien teko vähän jäi... Tosin saattaa olla, että olen jo ehtinyt tikutella pahimman lapashimoni pois lokakuun aikana, rykäisin kokoon useamman parin huovutettuja tumppuja näes. Niistä kyllä koristelut uupuvat vielä, eli bloggaamatta ovat. Höh.

Mutta peukku pystyssä runsaalle lapassadolle ja toivottavasti itsekin jaksan vielä tsemppailla! Ainakin täältä varmasti saa uusia ideoita, mitä itsekin voisi kokeilla.

Väsäyksiäni voi kurkkia täällä.

Terkuin,

Värttinä

Mikka tässä hei

Ensimmäistä kertaa mukana lapaskuussa... On ollut jo pitkään haaveissa neuloa lapasia, jostain syystä ei ole kuitenkaan puikoille asti päässyt... Yhdet sormikkaat on nyt tulossa, ne en sitten tähän lisää. Blogissani voitte lukea lisää minun suunnitelmista...

Salla esittäytyy

Olen 13-vuotias tyttö Oulusta. Ensimmäistä kertaa tulen mukaan. Kovinkaan paljon en ole kutonut, intoa riittää sitäkin enemmän. Yhdet lapaset olen tehnyt hyvällä menestyksellä, joten nyt kohti uusia haasteita. Tavoitteena on saada yhdet hieman erikoiset omaan käteen sopivat lapaset. Kovin vaikeita en vielä viitsi tehdä, aikansa silläkin.
Blogini löytyy täältä

Villasukka Esittäytyy.

  Osallistun kisaan ensimmäistä kertaa. Olen jo kotona oleva. Aikaa on neuloa ajan kuluksi vaikka millä mitalla. Neulominen ja muut käsityöt ovat harrastukseni. Annan neulotut lapaset suurimmaksi osaksi hyväntekeväisyyteen.

Hei kaikille!

Olen Kisa puikkojen viemää-blogista.Ensimmäistä kertaa olen lapaskuussa mukana.Tarkoituksena olisi kolmelle omalle tytölle ja kummipojalle tehdä lapaset.Langat,puikot ja mallit on valmiina.Hauskaa lapastelu marraskuuta kaikille :)

Esittäytyminen

Olen Heleena Etelä-Pohjanmaalta ja olen mukana toista kertaa. Olen nauttinut eläkeläisen kiireisestä elämästä jo monia vuosia.
Rasoja on aikomukseni kutoa lähinnä hyväntekeväisyyteen ja ehkäpä ehdin tehdä muutamat huovutettavat lapaset.
Harrastan vähän kaikenlasta ja voit lukea niistä blogistani Vartahilla   ja nukeista ja nukkekotielämästä toisesta blogistani Nukkekoto Toiska..
Mukavaa lapastelua kaikille!

TiinaK esittäytyy

Tämä Tiina on Oulun maaseudulla asuva savolainen, kolmen pojan (8v, 2v ja 4kk) äiti. Osallistun lapaskuuhun ensimmäistä kertaa. Ehdin jo syksyllä neuloa muutamat kintaat, mutta lisääkin tarvitaan. Itselläni on vain yhdet reikäiset ja pojat tarvitsevat laajan arsenaalin vaihtolapasia, kunhan saadan lunta käpäliä kastelemaan. Jos vielä intoa ja aikaa riittää, saattavat sukulaiset saada kädenlämmittimiä jouluksi :) Ravelryn ohjeita on koluttu, ja monta hyvää valikoitu, mutta saapa nähdä intoudunko peräti kirjoneulomaan. Blogini löytyy täältä.

Hei kaikille !


Ekaa kertaa mukana. Kotoa löytyy 4 paria käsiä, kahdet lasten ja yhdet miehen ja ne neulovat kädet tottakai :). Tassujakin löytyy yhden koiran verran, muttei ehkä osaisi tumppuja arvostaa.
Tavoitteena on saada lämmintä joka sormelle.

Lasketaanko lapaskuulle myös tumput jotka puikoilta putosivat eilen ja päättelyä odottavat?

31. lokakuuta 2010

Maikki esittäytyy

Moi vaan!

Olen Maikki, kohta kolmekymppinen kahden lapsen kotiäiti Pohjois-Savosta

Ekaa kertaa olen lähdössä mukaan lapastelemaan. Olen luvannut neuloa yhdet lapaset joululahjaksi, joten siinäpä lapaskuun tavoitteeni. Paineita ei siis oteta...

Blogiini Maikin konttiin pääsee kurkkaamaan täältä  :)

Laureline esittäytyy

Hei!

Olen oikiassa elämässä Minna, 34-vuotias oululainen perheenäiti. Osallistuin tänä syksynä ensimmäistä kertaa Sukkasatoon ja ihastuin kovasti tällaiseen yhteisölliseen neulomiseen. Mukava juttu, että sukkasatoilun jälkeen voi jatkaa lapastelemalla. Tavoitteenani on neuloa itselleni kirjoneulelapaset ja muutamia sormenlämmittimiä vielä tuttavapiirin lapsille lahjaksi.

Esittäytyminen

Hei kaikille Lapastelijoille!
Jälleen kerran koittaa Sukkasadon jälkeinen mukava Lapaskuu. Olen mukana viidettä kertaa, piti oikein blogistani se tarkistaa ja hämmästyä itsekin. Tarkoituksenani on neuloa viidelle kummilapsellemme joululahjapakettiin lapaset. Tein täsmäkyselyjä kummilasten perheiltä, ja sain lahjatoiveiksi jokaiselta lapaset, kullekin erilaiset ja eri tavalla tehtyjä. Mukavaa, jos saa antaa mieluisat joulumuistamiset.

Hetki sitten tarkastaessani Lapaskuuhun osallistumisen määrääni, tuli vastaan vuodelta 2006 elämäni ensimmäinen huovutettujen lapasten valmistumiskokemus... Sillä voin avata tämän vuoden lapasteluni, ja jakaa kokemuksen teidän kaikkien kanssa. Aina ei kaikki mene kuten toivoisi, mutta hauskaa voi silti olla. Mukavaa Lapaskuuta kaikille!

Esittely

Olen kolmen lapsen äiti Hollolasta. Muutamat lapaset pitäisi saada tehdyksi joululahja paketteihin ja muutenkin pitäisi saada muutamat lapaset tehtyä.Mutta onneksi suurin osa lapasista on lasten kokoa.
Lapaskuussa olen visiin ollut aina mukana.

Blogini löytyy täältä

-Sinikka H.

Seijap esittäytyy

Heipä hei,

Olen reilu nelikymppinen perheenäiti Kanta-Hämeestä. Työssä käyn Hämeenlinnassa ja vapaa-aikanani nollaan itseäni neulomalla. Lapaskuussa olen mukana kolmatta kertaa.

Olin ajatellut, että lapaskuussa neuloisin kirjoneulelapasia. Onhan minulla ihania ohuita sukkalankoja, joista saisi vaikka mitä ihanuuksia neulottua.

Sillä ajatuksella keräsin itselleni inspiraatoin lähteitä hyllystäni.

Kaivelin kuitenkin nuo huopuvien lankojen laatikot ja karu totuus paljastui.

Eivätkä tässä edes vielä ole kaikki. Saattaa siis olla, että lapaskuu alkaa ensin paksuista huopuvista villalangoista neulotuilla lapasilla. Jännitysmomentti on myös siinä, kuinka uusi pyykkikoneeni suostuu huovuttamaan.

Näillä ajatuksilla lähtee minun osaltani, liikkeelle lapaskuu huomenna.


Sunnuntaiterveisin seijap Heimolasta

Mammutti esittäytyy!

Tervehdys kaikille kanssalapastelijoille!
Sukkasato loppuu ja lapaskuu alkaa, vaihtelua neulojan elämään. Molemmissa mukana tänäsyksynä ja etu, sekä takakäpälien lämmittimiä tarvitaan taatusti. Lapaskuun lapastelut taidan aloittaa alkuviikolla, ensimmäisenä työnä on tyttärelle lapaset, johon on neulottu "tasku" bussikortille. Ruskea Janne-lanka odottaa ja lapaset meinaan tehdä pyöröpuikoilla jotain ihmeen magic looppia hienommalta nimeltään), opettelin tuon pyöröpuikon käytön sukkasadon alussa ja ehdin sen jo lapasiinkin testata ja hyvin toimii. Huovutettuja rukkasia/lapasia olisi tarkoitus myös tehdä Joulupukin konttia silmällä pitäen. Näistä aloitetaan ja katsotaan sitten, tuleeko muutakin tehtyä.
Lapasteluista ja muista touhuista voi lukea blogistani Mammutinpuikot!

Hauskaa lapaskuuta!


Hei kaikille

Ensikertalainen esittäytyy.En ole montakaan lapasta elämäni(yli 50v) aikana tehnyt ,joten on aika opetella sekin taito. Jos saisi tehtyä lapsenlapsille ja omille kotona asuville tumput.
Itselleni haluaisin tehdä joko sormikkaat tai kynsikkäät, rinsessa sellaiset.

Lapastelemassa toisen kerran

Heipä hei,

blogistaniassa olen sanaton ja hallinnoin blogiani Sana sai siivet enemmän tai vähemmän aktiivisesti.. Jostain syystä se on siirtynyt yhä enemmän kohti neuleblogia... Tällaisilla yhteisneulomistempauksilla ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä!

Viime vuonna lapastelin mielestäni ihan ahkerasti, taisin ensikertalaisena yltää kuuteen pariin, mutta tänä vuonna asetan tavoitteet maltillisesti. Vasta Sukkasadosta selviytyneenä aion asettaa tavoitteeksi vain yhdet lapaset ja yhden onnettoman sormekkaan, jonka pari on odottanut koko sukkasadon ajan... Malli on katsottu, lankoja ja puikkoja ei... Vaan vielähän sitä ehtii.

Hauskaa lapastelua kaikille!

Täällä taas

Olen Marja Neulenurkka -blogista ja mukana jo ties kuinka monennetta kertaa. Sukkasato on kohta päättymäisillään, joten nyt on hyvä hetki vaihtaa lajia ja tyyliä.
Tarkoitus on saada edes yhdet kädenlämmittimet valmiiksi- ja sehän onnistuu ;)
Puikot,ideat ja langat ovat kutakuinkin jo valmiina. Toivottavasti vain ehdin aloittaa lapastelut jo heti huomenna.

Tsemppiä kaikille!

Lankamaija esittäytyy :)

Julkaisin juuri viimeiset sukat Sukkasatoon ja nyt heti tänne lapastelemaan! Olen kolmekymppinen neulonta-friikki ja esikoista odotellaan saapuvaksi joulukuun puolivälin paikkeilla. Lapaslangat on hankittu jo aikaa sitten ja muutamat tumput menevät kyllä lahjaksi lähipiiriin :)

PikkuUnelmia esittäytyy!

Hei kaikki!

Olen kaikkea muuta kuin pieniunelma, vaikka yritän käsilläni näitä pieniä unelmia toteuttaa! Olen 30+ vaimo ja äiti Tampereelta, ja minulla on ollut blogi noin puoli vuotta. Siellä on esillä kaikkea itse tehtyä ja kirpparilta sun muualta haalittua, mitä nyt tekee mieli muiden kanssa jakaa! Neulominen on yksi varhaisimpia käsityötaitojani, eikä tällä saralla näytä loppua tulevan!

Sukat on nyt neulottu, joten kädet lämpimiksi! Lapasia tulossa itselle ja joululahjaksi!

Oranssi tässä, moi

Sukkasato päättyy, mutta vielä sukattaa. Silti perhe tarvitsee lapasia, itse kaipaan uusia sormikkaita ja pukinkonttiin on suunnitteilla kirjoneulelapasia. Mitenkähän ehtisin tehdä kaikkea mitä haluan, kun olen tuoreehkossa työpaikassa ja iltaisin ihan rättipoikkipuhki? Toiveikkaana kuitenkin liityn mukaan, koska usein toisten ihanat tekeleet innostaa ja motivoi itsekin neulomaan.

Blogini: Inside Out. Tervetuloa myös sinne.

PäiviP esittäytyy

Heips täältä Pohjanmaalta!

Reilut nelikymppinen lapastelija Keski-Pohjanmaalta esittäytyy. Meidän perheessä lapasia kuluttaa kaksi kouluikäistä ja tietysti minä. Puoliso ei ole niihin toistaiseksi hurahtanut, on enempi nahkahanskojen ystävä, käännytystyötä pitäisi varmaan tehdä:) Blogini löytyy osoitteesta Wirkkuu & Tikkuu.

Lapasten tarve on ehtymätön, lasten kädet kun ovat kasvavaa lajia ja lisäksi noita lapasia jokin hukka syö säännöllisesti. Ja ainahan on tuo lahja- ja lahjoitusmahdollisuus..Tavoitemäärää en uskalla asettaa, kunhan jokusen parin saisin valmiiksi. Näillä mietteillä tämän vuotiseen Lapaskuuhun, jossa olen ollut mukana aikaisemmin muutaman kerran.

Hauskaa ja rentouttavaa lapastelua kanssalapastelijoille!

Moikkamoi!:)

Olen nappisieni, 15-vuotias tyttönen, joka on totaalisesti hurahtanut käsitöihin! Lähinnä sydäntäni on neulominen, mutta ihan kaikenlainen värkkäily on iloa kätösilleni :) Haluan pyrkiä oppimaan joka päivä jotain uutta ja kehittää itseäni ihmisenä ja käsillätekijänä. Tassuillani pitää olla aina jotakin tehtävää, muuten alan pyörittelemään hihansuuta tai napsuttelemaan kynänpäätä. :)

Kovin paljon (ja vaikeita malleja) en nuoren ikäni vuoksi ole vielä kerennyt neuloa, mutta yritystä on sitäkin enemmän. Liekö isältäni perittyä, mutta aina täytyy olla vähintään viisi keskeneräistä hommaa työn alla :)

Olen ensimmäistä kertaa mukana lapastelemassa, joten hieman jännittää, että saanko mitään aikaiseksi :) Pieneksi tavoitteekseni olen asettanut itselleni, että saisin tehtyä muutamat lapaset pukinkonttiin ja ehkäpä kämmekkäät itselleni, mutta aika näyttää mitä sitä sitten kerkeääkään! Peukalo on vieläkin se kompastuskivi, jonka aijon nyt viimeinkin selättää kunnolla! Pyrin myös kokeilemaan uusia ja erilaisia tekniikoita, eli jos on tiedossa jotain kivaa ja erikoista ohjetta niin pistäkääpä tulemaan :)

Hauska tutustua! :)

MiiaV esittäytyy

Heipä hei!
Ensimmäistä kertaa olen mukana lapastelemassa ja innola odotan. Olen 29-vuotias oululainen kahden pikkuneidin (3- ja 2-v) työssäkäyvä äiti. Käsityöt ovat intohimoni, johon jää tällä hetkellä valitettavan vähän aikaa. Tavoitteenani on tehdä AINAKIN yhdet lapaset tämän kuun aikana, mutta jospa saisin useammatkin tikusteltua. Joten ei muuta kuin lapastelemaan, kunhan huominen koittaa :)
Blogini löydät täältä Miian Käsityöt.

Ixukin täällä

En muista kuinka mones lapastelukausi tämä minulle on, mutta innolla mukana kuitenkin. Neulonut olen alle kouluikäisestä ja jo ekaluokkalaisena neuloin ensimmäiset lapaseni mummun avustuksella.

Nyt lapaskuun aikana olis tarkoitus neulaista ainakin kahdet tilauslapaset ja ehkäpä itsellenikin tarttis jotkut käpälänlämmittimet tehdä. Ehkä jatkan SYTYCK-haastetta tähänkin, sillä palmikkolapaset passais kyllä hienosti palmikkopäähineen kaveriksi. Mutta nyt tekemään pipotusta jotta puikot vapautuvat...

KatonKontti kolistelee jo kinnaskutimia

Heipähei kaikki! Sukkasadon viimeisiä silmukoita täälläkin päätellään ja ajatukset ovat jo ohjautuneet lapastöiden puolelle. Olen mukana Lapaskuussa nyt ehkä kolmatta kertaa, jos oikein muistan.

Olen 29-vuotias neljän tytön kotiäiti Orivedeltä ja talouteen kuulu meidän naisten lisäksi toki suurikourainen isäntä. Silmukoita riittää siis tehtäväksi ja sopivasti se joulukin sieltä tulla jolkhottaa, joten voipa noita vanttuita työstää kotiväen lisäksi muillekin lahjojen saajille.

Muutama Nalle-kerä tuossa kopassa odottaa jo innoissaan, mutta varmaan puikoille pääsee paksumpiakin lankoja sekä huopuvaa materiaalia. Sen kummempia tavoitteita ei tälle projektille ole. Jos nyt edes parit parit (heh!) saisi valmiiksi. Sormikkaidenkin opettelu on listalla ja isoimmille tytöille tahtoisin tehdä ratsastuslapaset. Onkohan niihin olemassa jo jossain ohjetta, vai kehittelenkö itse? Saa vinkata!

KatonKontti löytyy täältä.

Roina esittäytyy Ü

Olen siis Roina 13-v.
Ekaa kertaa mukana lapastelemassa.
Kovin paljoa en ole lapasia tehnyt,enemmänkin sukkia, mutta mukana silti.
Ehkä tämä innoittaa minua :)
Ekana ajattelin tehdä Novita Jambosta lapaset.
Meinasin aloittaa ne jo viikko sitten, mutta ajattelin säästää tänne Ü

Katsula esittäytyy

Eka kertaa mukana lapaskuussa : )

Olen nelikymppinen kahden pojan äiti-ihminen. Tällä hetkellä vuorotteluvapaalla hoitamassa meille kesäkuussa muuttanutta poikaa. Oma blogi käsittelee lähinnä sijaisvanhemmuutta.
Tarkoitus olisi tehdä muutamat lapaset itselle ja perheelle. Hokasin vaan juuri että ollaan ensi viikko lomamatkalla ja voi olla ettei Kanarian lämmössä paljon lapasten kutominen kiinnosta... Toki kutimen mukaan reissuunkin otan. Lentomatkalla sylissäni matkustaa 1-v lapsi eli sitä aikaa ei ehkä voi hyödyntää. Reissun jälkeen ehkä muutamat lapaset ehdin tekemään.

LadyGalatea esittäytyy

Olen 25-vuotias kotiäiti Uudeltamaalta ja ensimmäistä kertaa mukana Lapaskuussa. Perheeseen kuuluu aviomies, 2,5 vuotias tytär ja toista lasta odotellaan syntyväksi helmikuussa. Olen sydämen pohjastani käsityöihminen mutta opettelin neulomaan neulomaan vasta kolme vuotta sitten esikoista odottaessani. Puikoilta löytyy useimmiten sukkia, huiveja tai vauvaneuleita, pikkuhiljaa opettelen uusia asioita neulomisen saralla. Ehkäpä vielä joku päivä uskaltaudun yrittämään esim miehen villapaitaa, jollaista mieheni kovin toivoo :) Olen kovin hidas neulomaan, se lähinnä arveluttaa. Mistähän saisi sitä nopeutta neulomiseen?

Lapasia en ole koskaan neulonut ja nyt on kyllä korkea aika aloittaa. Niille on kyllä kova tarve varsinkin kätösiäni aina paleltaa ja saisinpa kerrankin oikean kokoiset lapaset - minulla kun on kapea käsi mutta kovin pitkät sormet niin sopivan kokoisten lapasten löytäminen on hankalaa. Ja lähipiirille lapaset ovat myös tarpeen, annan mielelläni itsetehtyjä lahjoja. En ole myöskään koskaan neulonut kirjoneuletta, joten kirjoneulelapaset olisivat minulle hyvä haaste. Olin mukana myös sukkasadossa, jossa saldoni jäi varsin köyhäksi, 2 vaivaista paria vaikka tavoite oli varsin korkealla. Ajattelin laittaa nyt tavoitteeksi yhden lapasparin, joskin toivon saavani aikaan paljon enemmän. Ei muuta kuin lapastelemaan!

Huomenta! :)

Ensimmäistä kertaa mukana!
28v kotiäiti joka on vielttäny juuri oman "sukkakuunsa" ja päätti nyt uskaltautua virallisesti mukaan lapaskuuhun.

tarvoitteena tehdä muutamat joululahja lapaset sekä lapsilleettä aikuisille. lankoja omistan PALJON, mutta koskaanhan niitä ei ole tarpeeksi...

Moikka

Täällä koittaa ekaa kertaa lapastella (ja samalla tutustua Bloggerin saloihin...) 7 lapsen äiti Tampereelta :) Ikää on 35 vuotta.
Mitään varsinaista tavoitetta en itselleni ole asettanut.Tarvetta on kuitenkin useammille käpälänlämmittimille,eli eiköhän noita joitakin saa aikaiseksi ;)

Kiitos kutsusta

Minäkin esittäydyn kiireenvilkkaa, kun näin mukavaan seuraan pääsin. Sukkasato on minullakin loppusuoralla ja nyt on kiva aloittaa kintaiden kutominen. Lapas-sana ei oikein istu uusmaalaiseen suuhuni, mutta toivottavasti se ei ketään haittaa. Aloitin käsityöharrastukseni vasta muutama vuosi sitten, joten olen alalla aika noviisi. Kintaita en ole tehnyt kansakoulun (tai ehkä oppikoulun) jälkeen yhtään paria. Yritän ottaa vajetta kiinni, kun olosuhteiden pakosta rupesi ensimmäistä kertaa elämässä olemaan aikaa harrastuksille. Käsityöt, lukeminen, bloggaus, sukututkimus, satunnainen pihan rapsutus, nukkekoteilu ja sen sellaiset puuhat ovat uusia harrastuksiani, joista kirjoitan blogeihini varmaan kyllästymiseen asti.

Olen Villiviini, 62 -vuotias mummi Uudeltamaalta, kulttuurimaisemista. Tuusulanjärvi näkyy ikkunasta, jos oikein tarkkaan tiiraa. Perheessä on itseni lisäksi isäntä, eläkeläinen hänkin. Minulla on yksi oma tytär ja yksi lapsenlapsi ja niitä bonuslapsia miehen puolelta kolme kappaletta plus yksi lapsenlapsi.