2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

30. lokakuuta 2010

Esittäydyn minäkin

Kiitos kutsusta! Olen päälle 50 emäntä Itä-Uudeltamaalta, kahden aikuisen tyttären äiti ja monin kertainen mummi. Osallistun ensimmäistä kertaa Lapaskuuhun ja tavoitteenani on neuloa lapasia aikuisille ja varsinkin lapsille. Lankaa on hankittu tähän tarkoitukseen monta kerää. Lapaset ovat aina olleet minulle se vaikeampi neulottava ja tämän kuukauden aion käyttää ahkerasti neuloen ja varmasti uutta oppienkin. Aloitan ihan peruslapasista ja toiveenani olisi saada edes alkuun jotkin kirjoneulelapasetkin tämän tempauksen aikana. Onhan tässä jo minulle ihan tarpeeksi tavoitetta!
Tulen viihtymään iloisten neulojien seurassa!

Esittäytyminen

Kiitos kutsusta! Nyt kun sukkasato on minulla, kuten näköjään monella muullakin täällä, turvallisesti tallessa, voisin yrittää tehdä kämmekkäitä sukulaisten joulutuomisiksi ja omaankin käyttöön. Tällä hetkellä on elämä kyllä todella hektistä perheen ja työn ristipaineessa, joten mitään stressiä en itselleni ota. Jotain tulee varmasti kuitenkin puikoilla olemaan, miksei sitten näitä.
Mikähän siinä on, että vaikka muuten neuloisin vaikka mitä, lapasia ei jostain syystä tule tehdyksi? Meilläkin käytetään eniten nahkakäsineitä aikuisilla (autoiluun) ja paksuja kaupan topparukkasia lapsilla ja lumitöissä. Topparukkasenkin sisällä lapanen kuitenkin lämmittää loistavasti ja kaksi lapasta päällekkäin suojaa hyvin paukkupakkasilla.

Lopulta onnistui

tänne pääseminen eli olen Marelo ja asun kanta hämeessä Turun ja Hämeenlinnan puolivälissä. Olen sinkku jolle kummityttö on kaikki kaikessa. Ikää minulla om 34 vuotta. Koitan saada tämän kuun aikana edes yhdet kintaat aikaiseksi. En osaa sanoa millainen tahti tässä kuussa sattuu olemaan työmaalla joten katsotaan täytänkö tavoitteeni yhdet kintaat.

Pirena esittäytyy

Olen 50+risat nainen eteläisestä Suomesta. Olen toista kertaa lapastelemassa vaikka itse puhunkin kintaista karjalaisen sukuperinteeni mukaisesti. Olen myös kova tekemään käsitöitä muiden esittäytyjien tapaan. En ota paineita kunhan yhdetkin saisin kuukaudessa valmiiksi. Niin montaa muutakin neuletta tekisi mieli aloittaa kun tuota lankaa löytyy.
Juuri äsken sain valmiiksi viimeiset sukat tuonne Hillokellariin. Täytyy käydä huomenissa ne sinne nakkaamassa, ennenkuin kellarin ovi menee kiinni tältävuodelta.
Mukava se on seurata taas millaisia käpälänlämmittimiä kukakin saa aikaiseksi. Itselläni ei ole vielä hajuakaan mistä langasta ja millä mallilla tulosta alkaa syntymään. Huomenna on vielä aikaa miettiä ja plarata lehtiä.
Varsinainen blogini löytyy täältä.

Willasukka kiittää kutsusta


ja esittäytyykin hetimiten.. Kahden teinin ja yhden taaperon kotiäiti Pirkanmaalta, ensimmäistä kertaa mukana missään. Lapasia ei ole koskaan paljon tullut tehtyä vaikka kaikkea muuta sitten senkin edestä. Nyt on hyvä aika korjata tämä epäkohta, kenties pukinkonttiin sujahtaa jokunen pari valmistuneita?
Lämmittelynä neuloinkin nämä Lumipuu-Lohtukämmekkäät mennä viikolla :)

Pyrin aikaansaamaan ainakin muutaman parin tumppuja, ehkä myös kämmekkäät. Sormikkaatkin? Oma haasteeni on tehdä jokainen pari "omalla" mallilla, toki käytän valmiita neulemalleja-ja kuvioita mutta en suoranaisesti valmiita ohjeita.

Hanza esittäytyy

Kiitos kutsusta lapaskuuhun!
Ekaa kertaa olen mukana. Tavoitetta ei ole, mutta tarvetta todellakin on.
Lapsi mopoilee, isäntä kalastelee ja minä kävelen tai pyöräilen työmatkat,
joten erilaiset kädenlämmittimet ovat tervetulleita tähän perheeseen.
Täytyykin mennä kaivelemaan lankavarastoja, että on vehkeet
valmiina, kun saa aloittaa.

Esittäytyminen


Kiitos kutsusta! Olen ensimmäistä kertaa Lapaskuussa, juuri lopetin Sukkasatoilut. Puikoilla nyt violetti villapaita. Kuvassa yli vuosi sitten neulotut, ikäänkuin inspiraatiota luomaan. Yhdet sormikkaat aion ensimmäiseksi neuloa, jahka marraskuu nyt ensin alkaa. Neulon paljon Vaakalle. Yleensä neulominen alkaa langasta: mitä siitä olisikaan mukava tehdä, mihin se riittää?

Kutsuttu!

Hei kaikki!
Pääemo vietti tänään sukujuhlia, mutta sillä aikaa tehokas apuemo-Mari oli pistänyt todella töpinäksi. Kutsut oli suitsait lähetetty ja moni on jo kutsun vastaanottanut.
Hienoa, että meitä on näin monta!

Jos joku jo ihmetteli, miksei ollut saanut kutsua, teimme sellaisen työnjaon, että Mari hoiti muut kutsut ja minä lähetin kutsut niille, jotka olivat ilmoittautuneet suoraan sähköpostiini.
Tästä syystä osa sai kutsut hieman myöhemmin, pahoittelut niille, jotka jo kovasti kutsuja odottivat. Aikomukseni oli käydä kutsuja naputtelemassa ennen juhliinlähtöä, mutta sepä ei sitten onnistunutkaan.

Nyt kuitenkin pitäisi kaikkien kutsujen olla matkalla. Uusiakin lapastelijoita mahtuu mukaan niin kauan kuin sadan raja tulee täyteen. Tämä on ihan Bloggerin rajoitus, yhteen blogiin voi kirjoittaa enimmillään 100 osallistujaa.

Huomenna sitten tehkäämme viimeiset voitelut ja puikkojenviilaukset ja maanantaina lapastelu alkakoon!!

HopeaMuffinssi messissä

Heippatirallaa!

Ekaa kertaa mukana minkäänlaisessa tempauksessa ja aikomus olisi saada tuota lankakätköä hieman pienemmäksi, mikä tuottaa ongelmia lisääntyvän määrän puolesta ja tietysti joulua ajatellen lahjoja aikaiseksi lapasten muodossa.
Olen lähes neljännes vuosisadan elänyt kahden tyttösen kotiäiti jolla on kokoajan jotain kesken ja kovasti valmistumassa neuloen, virkaten, ommellen tai ihan miten vain :) Pyrin marraskuun aikana saamaan ainakin kahdet tumppuset valmiiksi, virkatut tumput kiinnostaa erityisesti ja niitä haluan ainakin kokeilla.

Blogiani pääsee kurkkailemaan täältä.

Esittäydyn minäkin

Heips!

Oulun suunnalta ilmoittautuu yksi nelikymppinen lapastelija lisää. ;o))

Olen seitsemän lapsen kotiäiti, ja käsityöaikaa verottaa erittäin tehokkaasti perheemme nuorimmainen, vajaan puolen vuoden ikäinen tyttönen.

Lapaskuuhun olen osallistunut _muistaakseni_ useampana vuonna. Tänä vuonna haluaisin ehtiä neulomaan yhdet lapaset jokaiselle lapselle ja sormikkaat itselleni, mutta voi olla liika suureellisesti ajateltu.. ainakin sukkasadossa jäin alle puoleen tavoitteestani!.. mutta yritys hyvä kymmenen. ;o)

Blogini löytyy tästä osoitteesta. ;o)

Ekaa kertaa mukana

Tervehdys kaikille Ryytimaan reunalta! Olen Minna, reilu nelikymppinen seitsemän lapsen äiti Varsinais-Suomesta. Tykkään neuloa itselleni, lapsille, lahjaksi, huvikseni. Ellen tee muuta, yleensä nukun tai neulon. Taitoni alkoi karttua alle kouluikäisenä kun karjalainen mummini alkoi minulle neulonnasta oppia antaa. 

Nyt onkin sopiva hetki neuloa lapasia, kun sukat on sadossa saatu laariin. :) Kaikenmoista neuletta on suunnitelmissa jo eri kokoisiin kätösiin... mutta saa nähdä mitä sitten aikaan saan. Kiva kuitenkin olla mukana katsomassa muidenkin ihania tuotoksia ja inspiraatiota saamassa.

Oikein mukavaa ja antoisaa lapaskuuta kaikille!

Minna

PS: Hauskaa Halloweenia!

Mukana taas

Olen yhden miehen vaimo, kolmen aikuisen lapsen äiti, kahden mukavan vävyn ja yhden ihanan miniän anoppi sekä ennen muuta kolmen ihastuttavan ja rakkaan lapsenlapsen mummi. Olen kutonut vuodesta -57, jolloin äitini alkoi opettaa kutomista(Satakunnasta kotoisin). Keski-Suomessa asia on muuttunut välillä neulomiseksikin.
Blogissani vierailleet tietävät minut kyllästymisee(muiden!)asti kutovan sukkia; ne ovat oiva rentoutumiskeino! Lapaset vaativat energiaa vähän enemmän. Pienet ehkä kaipaisivat lapasia ja äidilleni pitäisi tehdä reumalangasta lämmittävät kämmekkäät/rannekkeet. Katsotaan mitä tulee, mutta yhdestäkin parista olen tyytyväinen.
Minusta on kiva katsoa ja ihastella muiden aikaansaannoksia!

Oikein mukavaa Lapaskuuta kaikille!

-H- esittäytyy

Olen rontti nelikymppinen lapsilauman äiti Pirkanmaalta. Käsitöitä olen tehnyt milloin ahkeramman, milloin laiskemmin koko ikäni. Osallistun lapaskuuhun nyt ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on saada aikaiseksi ainakin yksi lapaspari, mutta suunnitelmia olisi muutamaan muuhunkin. Kaikki riippuu vain siitä, paljonko vapaata aikaa löytyy kutomiseen. Kootut tekeleet blogista löytyy käsillä tehtyjä juttuja.

Samarny (Sari) menossa mukana

Tervehdys kaikille lapastelijoille. Ensimmäistä kertaa siis mukana minäkin. Olen pari vuotta päälle neljänkymmenen ikäinen uusioperheen muonamestari joka käyttää vapaa-aikansa suurimmaksi osaksi käsitöitä tehden.. jopa työaikaakin siihen kuluu. Teen vakituisesti yövuoroa, ja jos töissä on hiljaista niin mikäs siellä on puikkoja kilistellessä.
Miellyttävä yllätys oli Novitan Tuomas sukkalanka.. kivan pehmeää myös lapasiin. Itse kun olen herkkä villalle niin tuo taitaa olla mulle se sopiva lanka.. villaa 40%, akryyliä 35% ja polyamidia 25%. Puikoilla lapaset novitan ohjeella, hiukan silmukkamäärän vuoksi kuviota tuunaten. http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90652

Ekaa kertaa täällä

Monialainnokas nelikymppinen eteläisestä Hämeestä. Vanhempia käsityökirjoja selailtuani olen jälleen uskaltanut ääneenkin kutoa sukkia, kintaita ja muuta.

Lapaskuussa olen mukana ekaa kertaa, muutamiin muihin tempauksiin olen osallistunut. Suuria tavoitteita en itselleni aseta, valmistuu sen mitä valmistuu. Nuorempi tytär on kyllä yhden kinnastilauksen jo tehnyt, rannekkeita on myös aatoksissa. Vanhempi tytär lapastelee täällä samassa lapaskuussa.

Enemmän käsitöistä ja muista harrastuksista, pian myös noista murrejutuista blogissani Viivastolla.

Outi esittäytyy

Apuemo-Outi täällä hei! Kovin montaa kertaa en ole lapastelemassa ollut, mutta jospa saisin Lapaskuu- tempauksesta vähän puhtia lapasten neulontaan - perheen pian 3-vuotta täyttävät pojanviikarit ovat kovia lapasten kuluttajia! Itselle tekisi mieli neuloa myös jonkinlaiset "sormettomat lapaset" ja kirjoneuleetkin kutkuttelisivat mieltä. Hiukan jo varastosta kaivelin sopivia lankanyssäköitä, mutta saapi nähdä mitä loppujen lopuksi saan tehtyä.
Lankaa ja ajankulua- blogissa on lisää kuulumisiani.

kati esittäytyy

Ensimmäistä kertaa lapaskuussa.

Tarkoitus olisi saada vielä joululahjaksi, myyntiin ja käyttöön lapasia. En osaa mitenkään erikoisia tehdä, kunhan sormia lämmittää hieman. Äitini toi muovipussillisen Puro huopuvaa lankaa ja tarkoitus olisi kokeilla ensimmäisen kerran tehdä huopuvat lapaset. Marraskuun lopulla on siskoni syntymäpäivä, joten lahjaksi saisin tehtyä hänelle lapaset. Olen ostanut myös aika paksua lankaa, ihan lapasiin. Jännittää mitä oikeen tulee.

Toimiva blogini on täällä.

Hei kaikille!

Olen toista kertaa mukana tässä jutussa. Ensimmäinen kerta meni vähän köpelösti, sillä en saanut neulottua ensimmäistäkään kinnasparia. Nyt yritän saada paremman tuloksen. Tarkoitukseni on käyttää pienet ja vähän isommatkin lankanyttöset. Radio Dein kampanja "Operaation Joulunlapsi"/Patmos Lähetyssäätiön kautta Romaniaan ja Moldoviaan saa (toivottavasti) ainakin muutaman kinnasparin.

Kiva huomata miten eri puolilla Suomea käytetään aivan eri sanoja samoista asioista. Täällä Savossa neulotaan kintaita. Kutominen tarkoittaa kangaspuilla tekemistä. No, kyllä lapanen myös tunnetaan, mutta rasa on pitänyt opetella kuvaristikoita varten. Vanttuut ovat tulleet tutuiksi kainuulaisten sukulaisten toimesta.

Heippa kaikille

Heippa kaikille lapastelijoille!  Lankapirtin Matleena täällä esittäytyy.  Olen eläkeläismummeli, jolle käsityöt, nykyisin pääasiassa pienet neuleet, ovat aivan pakkomielle. Mutta nautinnollinen sellainen.  Kaikinna mahdollisina hetkinä on käsissäni neule tai virkkuu.  Blogini on Lankapirtti ja siellä kirjoittelen pääasiassa näistä käsitöistäni, mutta myös monista muista mieleeni juolahtavista asioista.  

Lapaskuuhun osallistun muistaakseni kolmatta kertaa.  Tarkoitukseni on sen aikana saada valmiiksi useita pareja lapasia kolmevuotiaan lapasista mieheni isoihin kouriin mahtuvista kinnasvanttuisiin.  Tuplalapasia minulta on toivottu useisiin kätösiin, joten niitäkin täällä tikutellaan.  Samoin muutamat huovutetut lapaset on tarkoitus tehdä hahtuvalangasta.  Yleensä minä en suunnittele käsitöitäni kovin tarkoin etukäteen vaan teen aivan kulloisenkin mielialani mukaan, joten muutokset ovat mahdollisia tähänkin suunnitelmaan.  Joten annetaan  Lapaskuun näyttää, mihin on päädytty.

Poikkea Lankapirtissä, kun ehdit!  Nähdään!


Kaisakin koettaa lapastella

Hei vain kaikille, ja kiitos kutsusta Lapaskuuhun!

Olen Kaisa, 36-vee pätkä (joka suhteessa - niin olemukseltani kuin työhistorialtani) Etelä-Pohjanmaalta. Seikkailujani käsitöiden ihmemaassa voi lukea omasta Kerällä-blogistani. Olen juuri päättymässä olevan Sukkasadon pääemo, ja siksi onkin kauhean kiva olla välillä tempauksessa ihan osallistujana. :)

Mitään erityisiä tavoitteita en Lapaskuulle aseta. Lapasia ja muita tumppuja saa syntyä jos on syntyäkseen, mutta jos tämä jää ainoaksi postauksekseni tähän blogiin, en ota siitäkään paineita. Lapaset kun eivät ole mitenkään erityisalaani - toisaalta juuri siitä syystä pitäisi harjoitella niiden tekemistä. Mutta ainakin saan ihailla teidän muiden upeita töitä.

Iloista Lapaskuun alkua kaikille!

Sude esittäytyy

Taisinpa ehtiä ensimmäisenä esittäytymään :)
Olen Sude Keski-Suomesta. Kohta 60-kymppinen työtön mummeli, joten aikaa on neuloa lapasia sun muuta. Joulumyyjäisiin yritän tehdä niin paljon kuin ehdin, niin ja tietenkin joululahjoiksi pojan perheelle ja muullekin vähäiselle suvulleni.
Oma blogini on Suden silmukat, jossa höpisen kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, enimmäkseen käsitöistä ja kissoistani. Kurkkaa myös Suden idealootaan. Olen alkanut keräämään sinne kuvia ja linkkejä toisten mukaviin ohjeisiin. Blogit ovat pullollaan mukavia ohjeita, mutta eihän niitä koskaan silloin löydä, kun tarvitsisi. Nyt ainakin osa on löydettävissä :)
Johan tässä tulikin löpistyä, joten lapastelemisiin.

Apuemo esittäytyy :)

Hei vaan apuemoltakin kaikille! :)

Ensin apuemo-tiedotus, eli juuri hetki sitten lähetin kutsut niille 62:lle ilmoittautuneelle, joiden sähköpostiosoite löytyi ilmoittautumispostauksen kommenttilaatikosta. Ne, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa suoraan Helmis-emolle, saavat kutsunsa myöhemmin tämän viikonlopun aikana Helmiksen toimesta. Jos et ole saanut kutsua, ilmoita siitä pikimmiten vaikkapa tämän postauksen kommentteihin!

Muistutan myös, että lukekaa pääemon kirjoittamat ohjeistukset huolellisesti edellisestä postauksesta, siinä on tärkeät ohjeet mm. nimimerkkien ja tunnisteiden käytöstä. Ja tarkistakaa vielä kerran, että olette tuolla Omat blogit -listalla, koska siitä tiedät, että ilmoittautumisesi on tullut perille. Jos listassa on jotain kummallista, haluat esimerkiksi muuttaa käyttämääsi nimimerkkiä tai blogiosoitteesi on väärin, niin hihkaise ihmeessä, niin teemme tarvittavat korjaukset!

Ja nyt kaikki kiireen vilkkaa kirjoittamaan esittäytymistä! :) Näytän itse esimerkkiä:

***

Olen MariJ blogista Heivatut Kudelmat. Ikää 33 v, kotipaikka Oulu, perheeseen kuuluu yksi isompi ja kaksi pienempää poikaa. :) Työtäni teen musiikin parissa, vapaa-aikanani harrastan liikuntaa, lukemista, käsityöblogien lukemista ja oman blogin pitämistä sekä tietysti niitä käsitöitä: enimmäkseen neulon, virkkaan ja ristipistoilen, ja muuten innostuksen mukaan teen muitakin käsityönlajeja.

Olen ensimmäistä kertaa näissä tempauksissa apuemoilemassa, vaikka Lapaskuussa olen ollut mukana joka vuosi, ja muissakin yhteistempauksissa jo vakio-osallistuja. :) Ajattelin nyt rohkaistua tällä kertaa laittamaan lapasteluun ainakin tämän apuemoilupanokseni, jos ei saldo tulekaan olemaan niin valtaisa. ;) Suunnitelmissa on tehdä itselleni kaksi asustesettiä talvitakkien kavereiksi, ja molempiin setteihin kuuluu lapaset, joten jos nyt ne kaksi paria lapasia saisin aikaiseksi, ja yhdet kämmekkäät olen myös ajatellut tehdä. Eli tavoitteena kolme kädenlämmitinparia. :)

***

Suunnilleen tähän malliin voitte kaikki muutkin esitellä itsenne, ei tarvitse kirjoittaa noin pitkästi tai saa kirjoittaa pitemmästikin, ihan miten vaan runosuoni sykkii - ja voitte esitellessänne kertoa juuri sen verran kuin näette tarpeelliseksi. :) Muistakaa laittaa tunnisteisiin 10-numero eteen, esim. minä laitan 10MariJ, 10apuemo, 10esittäytyminen.

Hauskaa lapastelua kaikille! :)

29. lokakuuta 2010

Pian se alkaa...

Hienoa, suurenmoista mahtavaa! Meitä on taas melkoinen liuta innokkaita lapastenneulojia koolla.


Tarkoitus on marraskuun aikana neuloa, virkata, huovuttaa tai vaikkapa koukuta paljon kauniita, lämmittäviä, ohuita, paksuja ja ties minkälaisia kädenlämmittimiä. Lapaskuussa syntyy taas kasapäin ainakin tumppuja, kintaita, sormikkaita, hansikkaita, rannekkeita ja kämmekkäitä.


Seuraavassa muutamia käytännön tempausasioita, lue tämä!

1. Tarkistathan, että nimesi ja mahdollinen blogisi näkyy Omat blogit- listalla tämän blogin vasemmassa sivupalkissa.
Mikäli nimeäsi ei sieltä löydy tai se on väärin tai blogin osoitteessa on jotain hämminkiä, huhuile kommenteissa. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.

2. Käytä erottuvaa nimimerkkiä!! Samannimisiä kirjoittajia on mahdoton erottaa, joten keksi joku pieni erottuva juttu. Esimerkiksi sukunimen kirjain tai joku numero erottaa sinut muista samannimisistä!!


3. Ilmoittautuneille lähetetään viikonlopun aikana kutsu tähän Lapaskuu-blogiin.
Klikkaa kutsun linkkiä, niin pääset kirjautumaan mukaan yhteiseen tempaukseen. Kirjoita ehtiessäsi pieni esittely itsestäsi ja lapassuunnitelmistasi.
Tämä käy samalla hyvästä harjoituksesta etenkin niille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet tällaista (yhteis)blogia.

Jos kutsua ei ala kuulua, huhuile täällä lapasblogissa, inhimilliset erehdykset ovat aina mahdollisia ja pienikin pilkkuvirhe voi ohjata kutsun hyvinkin taivaan tuuliin.
Jos voit, käy jo viikonlopun aikana kirjautumassa blogiin, vaikket ehtisi vielä mitään kirjoittaakaan. Silloin tiedämme, että kutsu ja kirjautuminen ovat ok.


4. Muista aina lisätä tekstiisi ns. tunniste, vähintäänkin oma nimesi ja muista käyttää 10-alkuisia sanoja. Esim. 10Helmis, 10sormikkaat, 10valmiit jne. Näin tämän vuoden lapaset ja tumput erottuvat aiemmista.

Aiempia tunnisteita on siivottu näkyvistä selvyyden vuoksi ja uudet pitää nyt manuaalisesti klikata näkyviin. Tässä voi olla pientä viivettä, ihan aina emme heti ehdi tunnisteita näkyviin klikkailemaan.

5. Jos sinulla suinkin on jotain kysyttävää, kysy rohkeasti.

Vielä:


Lapastelu on hurjan hauskaa ja vielä hauskempaa se on yhdessä!
Neulokaamme siis paljon ihania lämpimiä tumppusia itsellemme ja toisille talven tuiskuissa lämmittämään. Käyttäkäämme monenlaisia malleja ja keksikäämme jopa jotain ihan uutta!

Kirjoitelkaa siis ahkerasti tänne blogiin ja käyttäkää paljon kuvia. Kertokaa muillekin hyvistä lapasideoista, parhaista tumppulangoista ja ihanimmista sormikaskuvioista.

Siispä, lapastelemisiin!!