2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

7. marraskuuta 2009

Lapaset Alpakasta

Ensimmäiset lapaset tehty Lapaskuun aikana! Kuuluvat samaan settiin jo aikaisemmin tehdyn pipon kanssa, molemmat on tehty Pojalle. Langat hän valitsi itse Susun Lankakaupasta.

Lanka on Sandnesin Alpakkaa, aivan ihanan pehmeää lankaa. En tiedä miten tämä lanka kestää lapasissa aktiivisella Pojalla, mutta pipossa ainakin lanka toimii hyvin: On lämmin sekä pehmeä! Puikot olivat kokoa 3,50 mm. Lisää juttua löytyy blogistani: Sukka o mu juttu!

Oma lapaskuu avattu


Ensin valmistui keskiviikkona Chevalierit siskon miehelle seiskaveikasta. Tosi kiva malli, nopea neuloa ja silti todella näyttävä! Lankaa kului 110 grammaa, puikot nro 4.

Sitten valmistui tänään siskolle itselleen lapaset, malli oli joku Ravelrysta. Lankana pussilankana ostettu viininpunainen seiskaveikka, todella pehmeä! Näihin meni lankaa 75 grammaa ja samat 4 mm puikot.

Bianca ja Puro
Ehdinpäs mukaan, vaikka en kuitenkaan ensimmäiselle viikolle;)
Tyttärelle valmistui huovutetut Puro-lapaset (vähän naftit tuli ohjeen mukaan) ja Novitan Bianca-langasta kokeilulapset, joihin käytin rinsessasetin valepalmikkoa ja intialaista peukalokiilaa.

Intialainen kiila on tosi hyvä ja ehdoton uusi suosikkini!

Bianca-lapaset 40 silmukalla 3,5 puikoilla. Lanka on 100 % villaa.
Toinen palmikkopari uunista ulos

No niin.. Tekaisin sitten toiset samanmoiset. Helppoa se ei ollut, sillä Tempoa oli kuin olikin aika naftisti vielä yhteen lapaseen (toisen olin tehnyt aiemmin peukkua vaille valmiiksi, mutta huomasin palmikon olevan aivan eri kokoluokkaa kuin kaverissaan). Lanka loppui sopivasti neljä kerrosta ennen viimeistä peukkua, mutta muistin onneksi nähneeni puikkokorissani pienen nysän ko. lankaa ja sain kuin sainkin peukut neulottua molempiin Temposta, vaikka vähän meinasi usko loppua.

Kuvassa siis molemmat palmikkolapaset, jotka olen lapaskuun aikana saanut aikaan.


Blogissani lisää aiheesta.

Eka parit.

Eilen illala syntyi eka rannekkeet.Jämälankakerä pieneni....vähän.

Mustikan eka ja toka pari

Sunnuntaina aloitin neulomisen ja torstaina oli kaksi paria valmiina. Tänään lapaset pääsevät tositoimiin :) Yksivärisemmät ovat aluslapaset ja raitaiset päälilapaset. Tulostimesta loppui muste, joten en pääse nyt aloittamaan uusia lapasia. En nimittäin tykkää vallata konetta pelkästään ohjeen lukua varten.
 
Lapastelemisiin!


Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
Silmukoita: aluslapaset 36 s ja päälilapaset 44 s
Langankulutus: 60 g ja 75 g

6. marraskuuta 2009

Kämmekkäät

Tätsän sikkelissä katkennut pikkurillintynkä on aina kylmä. Toivottavasti nämä isommat lämmittävät niin ettei kylmästä tarvitse kärsiä. Itselle käyttöön nuo pienemmät, vaikkakin töissä jo alkoi toimimaan lämmitys, mutta kovien pakkasten varalle....

Lanka 7-veikka isommissa puikot 4 mm pienemmissä 3,5 mm
ohje Chlorofyll pienemmissä (isommissä hiukan mukaeltu, muutetut kohdat muistissa blogissa)
Terveisin http://www.mauno.vuodatus.net/

Jämä-kämmekkäät

Tässä nopeasti valmistuneet kämmekkäät 7-v. jämistä. Olipa ihana neuloa tavallisen kokoisilla sukkapuikoilla, edellinen pari kun tuli tehtyä nro. kasilla.

03. pari

Taasen Lovikkaat. Nyt kokoa on vain 2-vuotiaalle.
Malli: Lovikkaat
Lanka: Aade Lông hahtuva, koristeet Tove, 24g
Puikot: 4 mm
Koko: 2 vee
Muuta: väri on oikeasti lilakirjava (lanka on liukuvärjättyä)
Näihin tunnelmiin,
Ystävällisin terveisin, Katiija

Pieniä tumppuja


Ihania lapasohjeita on liikaa! En oikein osannut valita kivointa mallia, joten otin alkuverryttelyksi tämmöiset pienet vauvantumput puikoille. Näitä on kiva olla jemmassa, voi sitten antaa vauvalahjaksi tai lähettää vaikka eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Ja kotona mallinakin on hyvä olla yhdet pikkuruiset, niin pääsee tarvittaessa uuden tumppuparin alkuun vikkelästi.


Täällä on siis valmiina kahdet pikkuvauvan tumput Woolista, jämälangoista. Näiden jämälangat voi sitten taas käyttää vaikka raidallisiin vauvannuttuihin :).Hienosti on Lapaskuu käynnistynyt, uusia ohjeitakin on tupsahtanut iloksemme ja monta erilaista lapasmallia valmistunut.

Kun valmiita lapasia katsoo, niin mun ainakin alkaa tehdä mieli vuorollaan melkein jokaista; lovikkaa, kirjoneuletta, kämmekkäitä, huovutettuja...


Hyvää viikonloppua ja neulomisen iloa kaikille lapastelijoille!

Ekat ja tokat

Tässä Lapaskuun aikana valmistuneet parit numero 1 ja 2.
Kynsikkäät
Lanka: vaaleanharmaa 7 veljestä
Puikot: no 4
Ohje: omasta päästä
Muuta: Onnistuneet, mutta liian pienet lahjansaajan käteen.
Uudet isommat siis puikoille.
Pukinpussiin odottamaan, käyttäjä löytyy varmasti.
Vauvantumput
Lanka: vaaleanpunainen Isoveli
Puikot: no 4
Ohje: omasta päästä
Muuta: Onnistuneet, nopea tehdä.

Lapskuun kakkoset

Tässä aamun tunteina neuloin peukalot Oskarille tuleviin oravalapsiin. Mielestäni näistä tuli kivat. Toivottavasti ovat myös sopivat.


Toisessa lapasessa on siis orava ja toisessa tammenlehti.Langat olivat niin samansävyisiä, että illalla oli jo vaikea neuloa, etenkin tuota kämmenpuolen ruudukkoa.

Malli näihin lapasiin löytyy täältä. Saatanpa tehdä toisetkin tälläiset, mutta en nyt ihan tänään aloita. Kirjoneule oli kyllä tosi kivaa neuloa pitkästä aikaa.

perjantaiterveisin seijap Heimolasta

Kolmet parit uunista ulos..

Kämmekkäät rakkaalleni (Ajatus näistä kämmekkäistä lähti H-K:n käsitöistä, kiitos!)

Vadelmapuska-lapaset

Vastasyntyneen tumput

Äsken sain pääteltyä neljät kädenlämmittimet, joista nämä kolme paria kuuluu tänne. Yhdet neuloin aiemmin ja päättelin ne samalla. Tarkemmat tiedot näistä löytyy blogistani.

5. marraskuuta 2009

Vauvan tumput


Tässä ensimmäiset neulomani marraskuutumput suojaamaan pientä poikaa talven viimoilta. Viisi päivää meni noiden neulomisessa. Hankalaa oli, kirjoitin siitä juuri blogiini, mutta kaikkien kokemusteni jälkeen olen astunut neulojana aika harppauksen eteenpäin, ja varmasti jatkan ontelolapasten, miksei myssyjenkin neulomista jatkossa, niin mielenkiintoiseksi tuo tekniikka osoittautui. Kymmenen silmää puikolla eli 20, se ei selviä kuvasta , eikä myöskään se , että lankaa meni 44 grammaa.
Leena

Minäkin täältä esittäydyn

Hei,

Tänäpä meinaan saada ekat tumput puikoille, suunnittelin vaaville kipuapusilkkivillan jämä langasta tumppuja vaunuissa lämpimät sitten meidän muut 3 lasta ovat myös tumppujen tehokuluttajia. Meidän verkkokaupan päivitys on vienyt aikaa ja kotiputiikki vienyt kummasti tumppujen teon aikaa...
Mutta palaillaan tumppujen kanssa. Minun Blogiini voi tutustua täällä.

Gabrilta ekat valmiit!


Hei vaan! Nämä tekeleet valmistuivat jo tiistaina, mutta sain vasta nyt kuvattua.
Lankana musta perusnalle, 3 mm puikot.

Sanattoman ensimmäiset palmikkolapaset

Sain minäkin ensimmäiset lapaset viimein valmiiksi. Kolme iltaa siihen meni. Ensimmäisenä iltana lapaset peukkuja vaille valmiiksi, toisena iltana peukut ja kolmantena päivänä lankojen päättely, mitä vihaankin eniten. Novitan Tempo-langasta:

Jos vain löydän jostain vielä yhden Tempo-kerän jämät, niin teen vielä toiset, sillä toinen lapanen on jo peukkua vaille valmis, mutta toiseen ei ole vielä ainakaan löytynyt Tempoa riittämiin. Tiedän jämäkerän olevan jossain täällä, joten etsiskellään!

Marle esittäytyy

Heipä hei,
Olen viiskymppinen käsitöiden harrastaja Helsingistä. Minulla on semmoinen vika, että ensimmäinen lapanen saattaa valmistua hyvinkin nopeasti, mutta toinen ei sitten millään. On jotenkin tympeää tehdä kaksi samanlaista. Olen enemmän pipon neuloja tyyppiä. Jos nyt ylipäätään jotain neulojatyyppiä olen. Ompelukonehommat ovat kaikkein läheisimpiä ja niistä kertoilen blogissani. Yritän nyt kuitenkin hosua noiden puikkojen kanssa parin parin verran. Kunhan saan päätettyä teenkö ensin kämmekkäät vai lapaset ja minkälaiset. Jotain kivaa ja helppoa pitsineuletta tai vastaavaa pitäisi olla. Iloisia neulontoja kaikille!

02.pari

Taitaa mennä tämä vuoden lapaskuu kaiken uuden opetteluun. Ei mitään, on se hienoa oppia uutta tälläkin iällä. Näihin rakastuin. Nämä ovat ihanat. Näitä pitää tehdä lisää. Ja teenkin lisää, se on varma. Yhdessä päivässä nämä valmistuivat.


Malli: Lovikkaat
Lanka: Aade Lông hahtuva, koristelu Tove, 56g
Puikot: 4 mm pyöröt
Koko: naisen XS

Ystävällisin terveisin, Katiija

Toinen pari!


Ja tämä pari jo kelpasi nuorimmalle, huh!
Naturgarnista (100% villa, josta yleensä huovutan) 4 mm bambupuikoilla tikutin tiiviit lapaset. Ei mikään nautinnollinen neulomus, paksua lankaa ohuilla puikoilla, kovin monia en ainakaan peräkkäin näitä tekisi. Näissä on sitten ne tytön vaatimat lyhyet rannekkeet (nopea pukea, kuulemma), koristelankojen värit tyttö valitsi itse. Nämä lähti aamulla kouluun, ensilunta ihmettelemään. Maa juuri ja juuri valkoisena aamulla oli ja nyt sataa lisää...
Ihan pian ei mulla varmaan ole lapasia ole tulossa, sillä illalla "keksin neuleen, joka piti päästä heti aloittamaan", eikä se ole lapaskuuhun kuuluvaa neuletta.

Hyvää viikonloppua ja lapastelua!

4. marraskuuta 2009

Esittäydyn ja esitän ensimmäisen tuotokseni

Hei kaikille!

Olen ensimmäistä kertaa mukana lapastelemassa tai sanoisinko vantustelemassa, kun tuo vantus-sana sopii suuhuni paremmin. Tavoitteeksi olen asettanut kahdet vanttuut, jotta tavoite ei laimentaisi neulomisintoa.

Tänään valmistui ensimmäinen tuotokseni: kämmekkäät toiselle puoliskolleni. En ollutkaan ennen kämmekkäitä tehnyt, joten tämä oli mukavaa vaihtelua. Lisää tietoa blogissa.

Ensimmäiset!


Ensimmäisenä valmistui "rinsessatyyliset" lapaset, kaksinkertaisena lankana Wool ja Seiskaveikka, kokonaiskulutus reilu 100g ja 4 mm bambupuikot. Lapaset oli tarkoitettu nuorimmalle. joka pyysi lämpimiä, vedenpitäviä, muttei huovutettuja lapasia, ei nämä sitten kuitenkaan kelvanneet, joten uutta yritystä, onhan tässä kuukausi aikaa yrittää...
Näistä tuli uskomattoman pehmeät, tuo farkunsininen Seiskaveikka on ihanan pehmeää, ihan erilaista, kuin muut värit... Ja eiköhän näillekkin käyttäjä löydy jostain tai sitten pidän itse.

Lapasteluihin!

Tiinuli vasta esittäytyy

Hei vaan kaikki lapastelijat! On kiva neuloa yhdessä. Ilmoittauduin mukaan Lapaskuuhun, jotta saisin parit lapaset valmiiksi. Toivottavasti tuo tavoite toteutuu. Minun blogini löytyy täältä.

Kivaa Lapaskuuta kaikille !!

01. pari

Reteästi aloitin merkkaamaan omat tuotokseni ihan järjestysnumeroilla. Olenkohan ihan suuruden hullu. Hullu tai ei, eka pari on valmis.
Kärjestä aloitetut lapaset
Lanka: Novita 7-veljestä, 67 g
Puikot: 3,5 mm 80 cm addit
Koko: naisen M
Peukalo: intialainen
Muuta: Magic loop-tekniikka
Seuraavat ovat jo puikoilla. Ne ovat pienet ja söpöt. Niistä sitten kun niihin tulee oma järjestysnumero, toivottavasti pian.
Ystävällisin terveisin, Katiija

Esittelyä

Moi Rakkaat lapastelijat!!
Täällä taas. Ihana tehdä teidän kanssa lapasia, saa nähdä monetko saan tehtyä, kun on noita keskeneräisiäkin, mutta yritetään!
Innokasta marraskuuta!!
Niina, Pieni Iloinen Käsityöblogi
Sonja esittäytyy

Hei vaan kaikille lapastelijoille!

Toista kertaa mukana tässä tempauksessa, sukkasatoon osallistuin myös ja muutamat sukat sain aikaiseksi. Tarkoitus olisi neuloa vauvalapasia (ekat on jo puikoilla), muutamat siililapaset, miehelle kynsikkäät ja pukinkonttiin ehkä jotain, mutta ilman suurempia suorituspaineita.

Blogi löytyy täältä.

3. marraskuuta 2009

Tervehdys Toijalasta

Heips,

Täällä puikkoja vispaa ekaa kertaa Sukkasatoon osallistunut 31-vuotias nainen, joka sukkien jatkoksi haluaa kilkutella vielä parit tumputkin Lapaskuun aikana. Muuton ohessa sain yllättävänkin monet jalanlämmittimet tehtyä ja nyt laatikoiden purkamisen vaihteluna yritän täyttää joululahjasäkkiä käsineillä.

Ekana teen siskolle Novita Alpaca Luxus -langasta pehmoiset ruskea-valkoiset perustumpelot. Lapaslangaksi on varattuna myös kerä valkoista Nalle aloevera+jojobaa. Niihin voisi keksiä kämmenselkään jonkun kivan kuvion :)

Peruslapaset

Lapaskuuni alkaa peruslapasilla, jotka ovat saaneet koristeekseen nappeja.


Malli
: Peruslapaset peukalokiilalla
Lanka: Twilleys of Stamford, Freedom Spirit
Puikot: 3,5
Blogissani lapasista lisää.

Purosta huovutin minäkin :)

Eli tässä ekat tumput, purosta konehuovuttamalla:
Onnistuin mielestäni ihan kohtuu hyvin, vähän jäivät vaan pieneksi. No, tietääpä ensikerralla lisätä silmukoita!!

Mukana ollaan

Tervehdys kaikille! Olen Tsikko, 43-v nainen ja kahden lapsen äiti Tampereelta. Olen toista kertaa mukana Lapaskuussa. Viimeksi oli niin mukavaa ja uskon, että on nytkin.
Blogia minulla ei ole, eikä näillä näkymin ole tulossakaan, Novitaklubilaiset löytävät minut Neulomosta tällä samalla nimimerkillä. Ravelryynkin olen kirjautunut mutta sisältöä en ole sinne saanut aikaiseksi.
Aloitin eilen Lapaskuuni ja sain pätkän vartta aikaiseksi Elli Stubenrauchin suunnittelemiin ihaniin Snowbird Mittens -lapasiin. Viime vuonna aloitin ne jo kertaalleen mutta nyt vaihdoin ohuempaan ja toivottavasti sopivampaan lankaan, josko tällä kerralla onnistuisi. Noiden lapasten lisäksi olisi hyvä saada tehtyä yksi pari peruskäsineitä tyttärelle. Kaikki muu on sitten ekstraa vaikka tarvetta useammillekin lapasille olisi mutta arvelen ettei välttämättä ehdi tässä kuussa.

Hyvää lapastelua kaikille

Kärkialoitus ja intialainen peukalo

Heti tulen tänne informoimaan tekniikkapläjäyksestä, jonka tein blogiini. 

Blogissani on tarjolla kuvallista kerrontaa kärjestä aloitettuun lapaseen intialaisella peukalolla. Ohje on vapaasti käytettävissä ja muokattavissa omiin tarpeisiin. Kuvat toki ovat yksinoikeudella, mutta sehän on sanomattakin selvää.

Tänään valmistuu ensimmäiset lapaset, edellämainitut.

Ystävällisin terveisin, Katiija

Eka pari koneesta ulos

Hei,
en tiedä onko tarkoitus esitellä tekeleitä täällä vai omissa blogeissa mutta eka pari on nyt koneessa huovutettu. Purosta tehdyt naisten kintaat. Kuvan näet blogistani. Tsemppiä vaan kaikille. Seiskaveikasta on aloitettu myyjäisiin tyttöjen lapaset.

TiiQ esittäytyy

Nimimerkin taakse kätkeytyy Ajatuksia ja tekoja -blogin ylläpitäjä, intohimoinen käsityöharrastaja, kahden lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja akateeminen pätkätyöläinen. Lapaskuuhun osallistuin ensimmäisen kerran viime vuonna, saldona yhdet kämmekkäät ja yhdet lapaset. Tämän vuoden huikea tavoite on yhdet kämmekkäät - lapaset eivät jostain syystä addiktoi samalla tavalla kuin sukat. Etenkin huopuvia lankoja on kuitenkin sen verran varastoissa, että olisi aiheellista neuloa muutamat tumputkin, ehkäpä Lapaskuu motivoi siihen etenkin näin joulun lähestyessä :-).

Esittäydynpä minäkin

Ensimmäistä kertaa olen tässä lapashommassa mukana, ja ainakin yhdet kynsikkäät/kämmekkäät on joululahjaksi toivottu, mahdollisesti muitakin tulee tehtyä riippuen tarpeesta ja innostuksen asteesta :D
Blogini löytyy täältä, siellä aina lisää höpötyksiä neulomuksista ja muista käsitöistä

Mammutti esittäytyy!

Hei kaikki lapastelijat!
Olen ensimmäistä kertaa mukana Lapaskuussa. Tavoitteita en asettanut itselleni, ensimmäiset lapaset puikoilla, joten ainakin yhdet lupaan tehdä. Lapasia/käsineitä/huovutettuja rukkasia yms. teen yleensä tarpeen mukaan, lapsille, lapsenlapsille ja lahjoiksi. Joulun lähestyminen saattaa innostaa täyttämään lahjalaatikkoa jonkin sorttisilla käden lämmittimillä.
Blogini löytyy täältä.

Hauskaa lapaskuuta!

Siililapaset

Siililapaset valmistu eilen.
Lankana seiskaveikka ja amor,3,5 puikoil.Näitä nyt vähä sävelsin omanlaiseksi,neuloin ihan pyörönä,puikoil aluks 10 silmukkaa,lapasten selkäpuolel(amor) kavensin 4 silmukkaa pois et tulis saman levynen ku pelkäl seiskaveikal neulottu kämmenpuol,ennen kärkikavennuksii lisäsin silmukat takas.Ja miten neuloin pyörönä,otin aina amorlangan mukaan jolloin tul lankalenkki sisäpuolelle ja leikkasin sen sit keskeltä poikki,ihan hyvin onnistu vaik tul leikates amorsilppuu mut nehän sai pois karistelemal ja nyppimäl.
Kokeilin toisellakin taval neuloo,edestakasin(oikeella oikein ja nurjal nurin) jolloin vein toises reunas seiskaveikkalangan ain pörrölangan ympäri jolloin tul sidos reunaan,ymmärsitteköhän mitä tarkotin???

Nyt sit hahtuvatumppuja....

Huomenta!

Ensikertalaisena mukana lapaskuussa ja yleensäkin missään tällaisessa. Tavoitteena olisi saada neulottua ainakin yhdet aikuisten ja yhdet lasten lapaset, mutta katsotaan mitä saan aikaan. Voihan se olla että innostus vielä yllättää :)

2. marraskuuta 2009

Kipi esittäytyy...

Osallistun ekaa kertaa Lapaskuu – tapahtumaan. Tarkoituksenani on neuloa ainakin… yhdet lapaset. Toivottavasti useammatkin, että olisi joululahjapaketteihin käärimistä.

Osallistuin vasta päättyneeseen sukkasatoon myös ekaa kertaa. Sukkasadon perunalaarin pohjalle sain valmiiksi muutamat sukat kahdessa kuukaudessa. Lisää valmistamiani käsitöitä löytyy blogistani.

Toivotan kaikille hyvää lapaskuuta ja paljon kauniita lapasia!

Terveisiä Satakunnasta!

Lotta- Mari täällä hei!

Tavoitteena Lapaskuun aikana on neuloa yhdet kynsikkäät lahjaksi, palmikkotumput itelle, tumput ystävän tulevalle vauvalle ja ehkä muutamat pukinpussiin. Vielä en oo päässy tositoimiin, ku muutto on vielä vähän vaiheessa. Ehkäpä kuitenkin jo huomenna pääsen tarttumaan puikkoihin.

Blogi löytyy täältä.

Lotta-Mari

Helou!

Esittäytymiskierroksella ollaan. Olen vähän yli nelikymppinen itäsuomalainen kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo, ammatiltani ope. Asumme maalla järven rannalla. Perheessä on myös kissa ja kaksi koiraa. Lapasia ei vielä ole puikoilla, eikä sen kummempia tavoitteitakaan ole. Jospa kuitenkin parit lapaset puikoilta pääsisi lapaskuun siivittämänä. Lapaskuussa olen jo kolmatta kertaa mukana. Blogini löytyy täältä.

Matleena täällä, hei!


Heippa kaikille lapastelijoille! Lankapirtin Matleena täällä. Minäkin olen ilmottautunut mukaan ja aion vielä tehdäkin muutamat lapaset, jahka tässä ehdin. Minun lapaslankani kyllä köllöttelevät vielä mikä kaapissa mikä laatikossa, vaikka jotkut ahkerat lapastelijat täällä esittelevät jo valmiita töitään.


Toista kertaa olen mukana Lapaskuussa. Viime vuonna innokkaana noviisina taisin tehdä aika monet lapaset, saa nähdä miten nyt käy. Mitään tarkempaa suunnitelmaa minulla ei ole ei ollut viime vuonnakaan vaan aion tehdä niin kuin mukavalta tuntuu. Varmaankin aloitan hahtuvasta tai Huopasesta. Ja "tuplalapasiakin" pitänee jotkut taas tehdä. Sain muuten tänään väsättyä ohjeen niiden tekoon, löytyy täältä. Ja nyt taidan lähteä lapaslankoja katselemaan ja kyselemään, mikä niistä ensimmäisenä astuu puikoille.

Ilmoittautuminen

Kun kuulin lapaskuun taas alkavan, niin pakkohan sitä oli rynnätä ilmoittautumaan jälleen :)
Eilen puikoille hyppäsi ensimmäinen tumppu pari, joista toinen on jo valmiinakin. Tänään luultavasti saan toisenkin yksilön puikoilta pois. Kyseiset tumput on siis kokoa vauva.
Tavoitteena neuloa sekä aikuisten, että lasten käsiin sopivia lapasia ja tumppuja :)
Blogini löytyy täältä, jonne myöskin säännöllisen epäsäännöllisesti tekstiä raapustelen ja kuvia "liimailen" :)

Maria H. mukana lapastelee..


Toista kertaa olen tässä hauskuudessa mukana ja tässä on eilen neulotut Ruskapurolapaset. Tarkemmat tiedot löytyy tästä blogipostauksestani. Nyt on oma lapastilini avattu ja lisää on suunnitteilla:-) Ihana on seurailla millaisia lapasia ja kädenlämmittimiä muut saatte aikaan. Pukinkonttiin täytettä ajattelin minäkin neuloa tässä kuukauden kuluessa.

Täällä ollaan

Mä olen Marja Etelä- Suomesta ja olen mukana lapastelemassa jo varmaan kolmatta kertaa.
Tultiin eilen ehtoolla reissusta ja olin niin räyryksissä etten jaksanut eilen kirjootella tänne mitään.
Toiveena on saada ainakin huovutettuja käsineitä ja yhdet sormikkaat valmiiksi. Katotaan mitä ehdin neuloa, vai ehdinkö edes neuloa :(.

Tervetuloa kylään: http://neulenurkka.net/
Minäkin ilmottaudun mukaan. Taidan olla toista kertaa mukana ja täytyy sanoa, että pahimman luokan lapas- ja etenkin kirjoneulelapasfriikille tämä tempaus sopii kuin nenä päähän. Tempaukselle minulla ei ole suurempia tavoitteita, tai no pöllölapaset piti saada tehtyä, sillä ne on tilattu minulta jo toukokuussa. Eilen pisti töpinäksi ja sainkin tavoitteen täyttymään. Kuvausilmat eivät oikein suosi neulojaa.
Malli on siis Give a Hoot (rav) ja lankana novitan tempo. Lisää aiheesta voi lukea blogistani.

Annika

Oranssi taas mukana

Lapasteluun olisi tarvetta, kun nuoriso hukkaa (huoh) lapasia järjetöntä vauhtia.

En tule ehtimään tätä kaikkea, mutta tarvetta olisi tehdä kolmet joululahjakirjeneulelapaset (heh, mikä yhdyssana), yhdet Noro-sormikkaat Äidin synttärilahjaksi, kahdet kämmekkäät agilityvalmentajille ja omat vihreät lapaset myssyn pariksi. Ihan enempää pinnistelemättä tulee siis mieleen jo tuon verran. Kuitenkin puikoilla on kiireellisenä kaksi huivia synttärilahjoiksi, eli tiukkaa tulee tekemään, että osan edes ehtisi.

Kamalan mukavaa olla tekemässä yhdessä. Kirjoittelemisiin, ja tervetuloa käymään myös blogissani.

Ultsi esittäytyy

Kuukausi on lyhyt aika, joten en aseta itselleni suuria tavoitteita Lapaskuun osalta. Jos yhdet saisin tehtyä niin olisin tyytyväinen. Malli on jo valmiina katsottuna, eli puikoille pääsee uudesta Ullasta Musica-lapaset, ja kun Maija-lankaakin löytyy varastosta vaaleanvihreänä, niin hyvältä näyttää. Ensin yritän saada puikoilta pois yhdet sukat, ja sitten aloitan. Käsitöistäni voit lukea lisää Näpertelyä-blogistani.

mirzu mukana

Ensimmäistä kertaa lapaskuussa mukana. :) Tavoitteena olisi kahdet miesten lapaset ja yhdet teini-ikäisen pojan lapaset pukinkonttiin. Tosin jos tuntuu siltä, niin enemmänkin ajattelin neuloa. Oma blogi löytyy täältä.

Lapsen lapaset

Eilen aamulla pääsi puikoille minulle uusi tuttavuus lankana, Sandnes palett superwash. Kahdeksan silmukkaa/ nelosen puikko ja peukalokiilalliset lapaset kuopuksen melkein 9-vuotiaaseen käteen valmistuivat kymppiuutisiksi.

Minä tykkäsin ja niin tykkäsi tyttökin. Lapaset kädessään lähti aamulla kouluun.

En aio kyllä lapskuun aikana neuloa lapasia/ vuorokausi, mutta nämä oli kiva saada valmiiksi. Marraskuun maanatai terveisin seijap


TuijaM mukana

Täällä taas mukana menossa. Sukkasatoon otin toiveikkaana osaa, kovin vain jäi saldoni vähäiseksi, kaksi paria. Kokeillaan sitten joska lapaset sujuvat sukkelammin... tarvetta ainakin olisi.
Olen pian 37 äitineuloja, perheessä isännän lisäksi kaksi tytärtä. Blogi löytyy osoitteesta www.tuijam.vuodatus.net

Terv. TuijaM

1. marraskuuta 2009

Scaritsa mukaan

Heippa!
Päättämätön ei ensin aikonut tulla mukaan, mutta sitten aikoikin. Vaikkei aika riittäisikään lapasvuoriin on mukana aina kiva hengailla. Sukkia on tullut neulottua enempi, lapasia tosiaan kaivattaisiin. Tavoitteeksi vaikkapa yhdet kirjoneulotut.

Scaritsan villat

Lankoja valitaan

Kummityttären pikkuinen poika odottaa lapasia. Sukkasadossa tein hänelle sukat ja nyt on kintaiden vuoro. Lankakorista taitaa löytyä ainakin vaaleansinistä Woolia, joten viimeistään huomenna ovat silmukat puikoilla.
Toivottavasti löydän uusia mukavia malleja aikuisillekin, sillä pukinkontti odottaa täydennystä.

Tämä on ensimmäinen vaan  toivottavasti ei viimeinen osallistuminen Lapaskuuhun! Ihan jännittää!

Helou lapastelijat!

Mahtavaa, nyt ollaan siis Lapaskuussa!
Äsken kun kurkistin tilanteen, oli jo 68 lapastelijaa kirjautunut tänne blogiin ja 24 kutsua on odottamassa vastausklikkausta.
Jos odottelusta huolimatta ei kutsua ala kuulua ilmoittamaasi sähköpostiin, niin huikkaa ihmeessä.
Ainakin kaksi painovirhepakanaa oli jo eksynyt osoitteisiin ja nämä sähköiset postinjakajathan eivät moisia suvaitse. Kovasti yritin kyllä olla huolellinen osoitteiden kanssa, mutta niin ne vaan on sormet joskus nopeammat kuin silmä..

Ilmoittautuneita on siis 92, tosi hienoa! Tästä tulee tosi hauskaa, vaikka kieltämättä Sukkasadon jälkeen tuntuu, että yksi kuukausi onkin oikeastaan hurjan lyhyt aika.

Olen yhä edelleen lähettänyt kutsut kaikille mukaan ilmoittautuneille ja tilaa on vielä. Bloggerin blogiin mahtuu kuitenkin valitettavasti vain sata kirjoittajaa.
Minun puolestani mukaan sopii tulla mainiosti tuon määrän ylikin lapastelijoita, mutta yli sadan menevien pitää sitten lapastella Tumpputuvassa. Kyllähän sieltäkin osallistuminen onnistuu, mutta hiukkasen yksinäisempää saattaa tulla.
Eli jos mietit mukaan tulemista, kannattaa olla nopea, jotta pääset vielä tähän blogiin :).

Taidanpa tästä mennä lapaspuikkoja heiluttelemaan. Vähäsen on vielä runsaudenpulaa, enkä oikein meinannut keksiä, mitä ottaisin ensin puikoille. Ehkäkä aloitan ihan pikkuruisista lapasista.

Ensimmäistä lapaspostausta odotellessa :).
Hyvää Lapaskuuta kaikille, pidetään hauskaa!

.

Irinan ensiterveiset!

Iltaa kaikille! Olen Irina ja ensimmäistä kertaa mukana Lapaskuussa. Lapasten neulominen ei oikein ole koskaan minulta luonnistunut. Muuten niitä on kiva neuloa, mutta ne peukut!!! Lupaan kuitenkin yrittää parhaani ja saada ainakin muutamat lapaset neulottua. Ainakin aion yrittää niitä Matleenan tuplalapasia. Sukkia minulla kylläkin on aina puikoilla!
Blogini on nimeltään Mumpsan neulemaailma. Ja toinen blogi,missä yritän pitää langat käsissäni on Yksi kaikkien ja kaikki yhden langoissa-blogi. Sen me aloitimme tyttärieni kanssa n. kaksi vuotta sitten.
Nyt lähden valitsemaan lankaa ensimmäisiin lapasiin tai tulisiko niistä kämmekkäät!

Mukavia neulehetkiä kaikille toivottelee Irina!

Iltaa kaikille!

Olen annariu, 32-vuotias kolmen lapsen äiti länsi-uudeltamaalta. Lapaskuussa mukana nyt neljättä kertaa, eli olisinko siis ollut mukana alusta asti.

Viime vuonna toimin apuemona tumpputuvassa, jossa saldoni oli 12 paria ja yhdet keskeneräiset. Tänä vuonna en edes yritä samaa, kun kahden vuoden työttömyyden jälkeen pääsin töihin, joten aika ei riitä samaan. Aikomuksena kuitenkin neuloa muutamat lapaset lapsille ja ehkäpä yhdet itsellenikin. Sukkasadon saldokin jäi hyvin laihaksi, joten yritetään hieman enemmän tsempata lapasten parissa.

Mukavaa lapastelua kaikille!

Niin ja blogini on Annan elämää...

Kaijaleena esittäytyy

Heippa
Sukkasadossa oli niin mukavaa, jotta tänne piti tulla jatkamaan. Tavoitteitakin on. Ensiksi haluan neuloa vauvalle ontelolapaset. Kudontakaverini neuvoi, mutta vaikeuksia tulee olemaan, mutta nehän on tarkoitettu voitettavaksi. Olen aikalailla kallellaan kansanperinteestä nouseviin malleihin, joten yritän nyt itä-karjalaisia kintaita. Saa nähdä miten mummon käy noiden haasteiden edessä. Jos onnistuvat, niin saatan ehtiä vielä jotkut pienet tumput. Käytän yleensä vain loppuosaa nimestäni, mutta täällä se on kokonaisena etten sotkeutuisi muihin samannimisiin. Joten terveisin
Leena

Mauno esittäytyy

Heippa Lapastelijat

Ekaa kertaa lapastelemassa ja tarkoituksena olisi saada tädille kynsikkäät ja pojalle siilitumput valmiiksi ennen joulua. Aattelin, että tästä ryhmästä saisin
puhtia tehdä ne, sillä sukkia olen kutonut enemmänkin, mutta lapaset jääneet
vähemmälle jostain syystä.
Blogini http://www.mauno.vuodatus.net/

Tännekin mukaan

Päätin ensimmäisen sukkasatoni jälkeen lähteä myös ensimmäistä kertaa lapastelemaan.
Mitään erityisiä tavoitteita mulla ei ole. Muutama kaunis lapasmalli on jäänyt mieleen ja niitä voisi yrittää saada aikaan. Nuorempana olen neulonut vinon pinon lapsia ja sormikkaita, mutta viime aikoina on pääpaino siirtynyt muualle. Blogini on Tintin luomukset. Tervetuloa kurkkaamaan!

MaarianLangat esittäytyy

Olen MaarianLangat, vähän yli kolmikymppinen neuloja Oulun lähistöltä. Osallistun ensimmäistä kertaa Lapaskuuhun. Puikot (ja koukkukin) ovat pysyneet käsissä alle kouluikäisestä asti, välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän.

Ajattelin aloitella tumpuilla Huopasesta, kun ne jäi viime talvena tekemättä. Katsotaan sitten riittääkö aika muuhun.

Sukista lapasiin

En ole ennen ollut mukana Lapaskuussa, otin kyllä osaa Sukkasatoon, eli ensikertalainen! Blogini on Sukka o mu juttu! Tarkoituksena on tehdä marraskuun aikana yhdet lapaset Pojalle! Ehkä jotain muutakin, katsotaan mitä ehditään.

Lapaskuu alkakoon!

Hei, olen Pirjo ja ensimmäistä kertaa lapaskuussa. Osallistuin Sukkasatoon ja sain muutaman parin tehtyäkin, ja nyt oikeasti tekee mieli jo tehdä muuta. Lapasia olen aiemminkin tehnyt, ja kotiväki jo vaatiikin uusia. Mukavaa olisi, jos ehtisin kokeilla jotain uutta, kirjolapasia, uusia tekniikoita (hieno linkkilista tuossa vieressä! Intialainen peukalo, hmm?)

Voi olla, että lapastelu jää pakollisiin tarvelapasiin, mutta yhtä kaikki: mukava olla mukana ja seurata myös muiden lapasten malleja ja syntyjä! Blogini kissoineen löytyy täältä.

Mukaan lapastelemaan!

Hei! Olen Kangaskasa, ja mukana lapastelemassa kolmatta kertaa. Blogini löytyy täältä. Vielä en tiedä millaisia lapasia aion neuloa, mutta tarvetta käyttölapsille perheessämme on.

Lapastelua

Hei kaikki lapastelijat!

Olen Heidi ja toista kertaa mukana Lapaskuussa. Viime vuonna olin kai niin väsynyt Sukkasadon jäljiltä, että sain aikaiseksi vain yhdet lapaset. Tänä vuonna toivottavasti enemmän. Haaveena olisi osata kutoa kirjoneulelapasia. Ne ovat niin kauniita! Ja vaikeita, mukamas.

Oma blogini on nimeltään Kutomus , tervetuloa tutustumaan myös sinne :) .

Tess esittäytyy

Hei!

Mie oon nyt toista kertaa mukana. Viime vuonna taisin tehdä kahdet lapaset ja tänä vuonna tavoite on samaa tasoa. Näyttää vähän siltä, että kiirettä pukkaa tälle kuulle neuleprojektejen suhteen eli saattaa käydä, että yksikin pari on jo paljon :D Joulupukin konttiin olisi tarkoitus saada täytettä.

Oma blogini ja neulejutut löytyvät täältä.

Tervehdys!

Miekin esittäydyn lapaskuuhun. Olen mukana toista kertaa, tykkään neuloa lapasia, etenkin niillä perinteisillä ohjeilla. Nyt en vain tiedä ehdinkö niitä perinteisiä Eeva Haavistoja neuloakaan, sillä ajattelin tehdä lapasia uudemmilla ohjeilla joululahjoiksi. Toivoisin kyllä, että ehtisin neuloa Kannaksen lapaset Mary Oljen lapaskirjasta. Yltiöpäisenä himoneulojana miulla vaan tahtoo mennä kaikki hiukka yli, vaikka näin erittäin keski-ikäisenä ja elämää nähneenä luulisi malttiakin löytyvän - mutta ei.
Blogi löytyy täältä. Tänään aloitan nämä.

Lapasteluterveisin,
Päivikki

Jospa nyt onnistuisin.

Olen Lapaskuussa mukana toista kertaa. Vai kolmatta? Aiemmin en ole kuitenkaan saanut ainoitakaan lapasia valmiiksi, poislukien peukalottomat vauvanlapaset. Laatikoissa odottelee monta puolivalmista. Haluaisin epätoivoisesti oppia tekemään kiilapeukalon, epäonnistuneita yrityksiä on takana noin miljoona.

Tämän vuoden Lapaskuun tavoitteena on siis neuloa yhdet aikuisten lapaset. Loppuun asti.

Villikissa tässä, hei vaan!

Eka kertaa mukana. Jospa sitä saisi muutamat lapaset tehtyä.
Ainakin tytär tarvitsee lapaset itselleen, pitäisi vain löytää jokin kiva malli. Lankana pitäisi olla jotain luonnonvalkoista. :)

Xante kans:)

Hei,sukkasadossa olin ekaa kertaa mukana,ja kivaa oli.
Nyt tarttis oppia lapasia tekemään.
Tekeleitä voipi katella täältä
Nyt lankoja mylläämään,olisko siellä lapasiin ja sitten ohjetta ainakin silmukkamääriä täytyy haeskella,kun tuota taitoa ei oikeen ole:)
Lapastellaan
-xante-

Sinikka esittäytyy

Heippa!!
Olen ollut jo monena vuonna mukana lapastelemassa.Tänäkin vuonna tarvitaan lapasia joululahjoiksi ja omille lapsille.Meillä kun pojat onnistuvat aina kadottamaan toisen lapasistaan,että yksittäisiä saman käden lapasia löytyy jonkin verran.
Blogini on Sinikan käsityöt.

Iltapäivää täältä Läns-suomesta!

Kiitos kutsusta Helmikselle ja terve teille muille lapastelijoille!
Mä oon Katja, neuloskellut välillä enemmän, välillä vähemmän yli kakskymmentä vuotta (hui kauheeta, ku tuntuu pitkältä ajalta..). Osallistun tähän kimppaneulontaan, vaikka tiiän, että mun innostukset valitettavasti haihtuu melko pian. Mutta, onneksi tää kestää vaan kuukauden ja tavoitteeksi asetan vain kahdet lapaset, toiset itelle ja toiset pojalle edellisten epäonnistuneiden tilalle. Sen jälkeiset on pelkkää plussaa, jos niitä sattuu syntymään..

Lisää Hömpöttelyä täällä, joskin siellä on aika hiljaista ollut kesän ja syksyn. Mutta nyt tuntuu into taas löytyneen ja ideoita tulee tulvimalla. Mitkä niistä pääsee toteutukseen, on arvoitus, mutta ken elää, hän kokee. Nyt silmukoita puikoille, mulla onkin jo idea..
Mukavia neulontahetkiä kaikille!

Hhilmaa esittäytyy

Heips!

Täällä Hhilmaa Puikkojen lomassa -blogista. Olen toista kertaa tässä kädenlämmitin-tempauksessa mukana. Minulla on ollut pitkä tauko kaikesta langalla tekemisestä, joten nyt tavoitteena on huimat kaksi paria lapasia. Toissa vuonna sain aikaan yhden vaivaisen parin :/

Myös Gabri on mukana!

Hei vaan täältäkin!

Sukkasato päättyi ja meinasi hätä iskeä, että mitäs nyt! Onneksi löysin lapaskuun ja ilmoittauduinkin silloin heti! :)

Ekaa kertaa olen mukana ja lapasia ja kämmekkäitä onkin minulta jo tilattu! Toivottavasti saan edes yhdet valmiiksi! Kaverin kämmekkäitä aloitinkin jo tänä aamuna, mutta niissä menee iäisyys ennenkuin valmistuvat. Tarvitsee nimittäin neuloa kyynermittaiset kämmekkäät, joten hetken saa tikutella! :)

Kiva päästä joukkoon iloiseen! Toivotan satorikasta kuukautta kaikille! Laitan kaikki omat tuotokseni myös blogiini: Gabrin neulontavillitys

Hei vaan!

Sinikka tääl hei,Sinikan kutimista ja tääl olen SinikkaP että erotun kaimastani =)
Toista kertaa olen lapaskuussa mukana.Sukkien jälkeen on taas mukava tehä lapasii,lovikkaita,tumppuja......Katotaan mitä saan aikaseks kuukaudes,lankoja ja ihania malleja/ohjeita on jokapaikka täynnä =)
Siililapasia olen jo heti aamust alottanna......

Minä itte mukana kans!

Heippa vaan kaikille kanssalapastelijoille! olen sae, blogini on Minä itte! bloggerin puolella (tiedän että vuodatuksen puolella on samanniminen jonka löysin sattumalta sen jälkeen kun olin omani nimennyt, mutta kysyin tältä blogikaimalta ja hänelle sopi että blogillani on sama nimi).

Lapaskuussa olen mukana toista kertaa, ja tavoitteena on lyödä viime vuoden saldo - sain nimittäin vaivaisen yhden tumpun ilman peukkua tehtyä. Ihan itselleni aion kaikki tuotokseni tehdä joten syytä olisi hiukan kiristää tahtia viime vuodesta :)

Edit: olen myös Ravelryssä lapaskuu-ryhmässä, sielläkin nimellä sae.

Heli S. esittäytyy

Tervehdys kaikille!
Ja aurinkoista marraskuun ensimmäistä päivää, tai pitäisi varmaan sanoa lapaskuun ensimmäistä päivää. :)

Ekaa kertaa olen missään tämmöisessä tempauksessa mukana ja tavoitteetkin ovat matalalla: yhdet lapaset itselle.
Voihan olla, että innostun, mutta tällä nyt lähdetään ainakin liikkeelle.

haaraisella tiellä bloggailen, vähän harvakseltaan tätä nykyä, mutta ehkä se tästä vielä taas vilkastuu :)

Ja itsestä sen verran, että olen parikymppinen ohjaustoiminnan opiskelija Hämeenlinnasta. Käsitöitä olen tehnyt, melkeimpä voisi sanoa aina, ja aina varmaan tulen tekemään, varsinkin kun niistä on nyt ammattia tulossa :)

Hipare tervehtii!

Moi!

Ensimmäistä kertaa mukana yhtikäs missään yhteisjutussa, mutta pitäähän se kokeilla. Ihan huomaamatta ja tarkoituksettomasti mullakin oli ihan oma sukkasato, kun lapsille (heitä on kolme) piti sukat saada, joten kolme paria on tullut tehtyä juurikin syys-lokakuussa, omat ovat tietysti vielä kesken (kahdet).

Kahdet lapaset on jo valmistuneet tälle syksyä, mutta vielä on lapasille tilaa. Ajattelin tavoitteekseni lapaskuulle yhdet kämmekkäät (isälle joululahjaksi), itselleni 'fingerles'it (siis mitkä ne nyt onkaan nimeltään, ne joissa ei ole sormia) sekä kirjoneulelapaset (itselleni). Tytär toivoisi lapasia, mutta niillä ei ole kiire, joten jos nyt sattuisi jaksamaan/ehtimään niin yhdet pinkit lapaset saattaisivat valmistua.

Omakin blogi löytyy, mutta se päivittyy todella satunnaiseen tahtiin. Pitänee reipastua sen suhteen. Tuolla: http://hipareentouhut.blogspot.com/

Kudotaan rasoja!

Hei, hei!
Olen Heleena Etelä-Pohjanmaalta niinkuin otsikosta voi jo päätellä. Olen ensikertalainen samoin kuin juuri päättyneessä Sukkasadossakin.
Helposti kaikkeen innostuvana mietin liittymistä lähinnä sillä perusteella, miten saisi taas ajan riittämään.
Olen suunnitellut ja haaveillut tuplalapasista jo alkukesästä alkaen ja saanut ohjeitakin. Lankapirtin Matleenan omaa ohjeella sitten aloitan ja ennen sen valmistumista voisin tehdä kämmekkäitä.

Lisää tekemisistäni on blogissani Vartahilla . Tervetuloa sinne kyläilemään.

Rinali esittäytyy

Olen minäkin ensimmäistä kerta mukana tässä. En ole ollenkaan varma saanko yksiäkään käsien lämmittimiä neulottua, mutta yritys on kova. Tarvetta niille olisi tosi paljon, koska kaikki vanhat lapaset yms. ovat aika tylsiä ja kulahtaneita. Mukavaa olla mukana tässä!

Hei vaan!

Olen jaanaj, toista kertaa lapaskuussa. Viime vuonna ei vaan tainnut syntyä yhtäkään paria etukäpälänlämmittimiä. Rohkea tavoitteeni on tänä vuonna saada edes jotakin aikaiseksi. Tarvetta ainakin olisi, sillä juuri lapaskuun alkuun ilmat kylmenivät niin, että lämmikettä käsille kaivataan kovasti. Neulon innokkaasti lahjoiksi sukkia ja lapasia, mutta omaan käyttöön niitä ei liiemmälti ole. Tämänvuotisen sukkasadon aikana yritin kohentaa omaa sukkatilannettani, ja olisikos nyt sitten aika siirtyä omien yläraajojen lämmittämiseen? Kohmeisin käsin on hankala neuloa.

Inkeri esittäytyy

Hei,
Olen Inkeri, liki koko ikäni käsitöitä harrastanut. Aikaansaannoksiani löytyy blogistani. Olen innokas osallistumaan yhteistempauksiin. Aion neuloa lapasia aikuisille ja lapsille. Muutama malli on jo katsottuna valmiiksi. Mukavaa taas neuloa yhdessä ja täydentää lahjavarastoa.

seijap esittäytyy

Minä olen seijap Hetkiä Heimolasta blogista. Kyllähän sitä lapastelemaan pitää lähteä, etenkin kun lapset antavat ymmärtää, että lapasia on liian vähän...

Ensimmäiset lapaset otin puikoille tänä aamuna radion jumalanpalvelusta kuunnellessani, ja varren verran olen neulonut niitä. Niistä sitten lisää kun ovat pidemmällä tai oikeastaan valmiit. Josko ainakin omalle väelle (rakas puoliso ja kaksi koulukasta) saisin jonkinlaiset käpälän lämmittimet neulottua ja ehkä vähäm muutakin.

Olen ollut 2 kertaa aikaisemmin lapastelemassa, mutta tämä 2009 lapaskuu on minulle hyvinkin erilainen. Olen sairaslomalla toipumassa meningoenkefaliitista ( suom aivo- ja aivokalvontulehdus) ja huomaan että ei ole ihan niin helppoa neuloa, kun ennen sairastumista. Mutta olen vahvasti sitä mieltä, että kaikki neulominen ja etenkin uudet ohjeet kehittävät aivotoimintaa ja auttavat minua eteenpäin.

Kiitos Helmikselle taas kun laitoit jutun pystyyn ja kiva kun kaikki muut lapastelijat olette mukana yhdessä neulomassa.

Meillä muuten käytetään lapasia. Mitäs teillä?

Sude tulossa mukaan

Sukkasadon jatkoksi onkin hyvä jatkaa lapasten tekoa. Mukavampi antaa lahjaksi , jos on molemmat, sukat ja lapaset. Minä olen tämmöinen kohta 60v. mummeli, joka ei osaa kirjoneuletta, mutta tykkään itse suunnitella kaikenlaista. Minulla onkin sitten pitkä lista IPT (=ihan pakko tehdä) -töitä, joista ensimmäisenä olis Hello Kitty lapaset ja kämmeköitä kasa. Onnistunko, siitä lisää blogissani Suden silmukat.
Lapastellaan

Hei vaan täältä Ruotsin puolelta.

Sukkasato on saatu latoon.Nyt on sitten lapasten aika.Olen yks'vanhempi mummeli.Olen neulonut vuosikymmeniä.Aliotin joskus -50 luvun alkupuolella.Se alkoi omista lapasista ja sukista ,ja kun äiti huomas että mulla oli se oikea "ote"niin siitä tuli minun homma,neuloa perheen lapaset ja sukat. Onneksi ei ollut niin valtavan suuri perhe,Villalangasta pitkät sukat...huh....ei ollut kiva käyttää,mutta pakko oli.No se siitä....Minä olen innokas neuloja mutta teen kyllä muutakin käsityötä.
Tervetuloa kylään Viimeinen vimma minulla on koukkuamalla tehdä lapasia.
Suurin osa minun tekeleisä menee hyväntekeväisyyteen,kun täällä Tukholman seutuvilla ei ole oikein lapas ilmoja ollut.
Kivaa lapaskuuta kaikille lapastelioille.

Lapasia! Lapasia! Susku on innoissaan

Tervehdys kaikille kanssalapastelijoille! Kuten näyttäisi olevan monella muullakin, täällä loppui juuri sukkasato ja päästään taas muiden raajanlämmittimien pariin. Kylmä ilma ja valkoinen maa ovat alkaneet kolottaa ranteita, joten kämmekkäitä lienee luvassa, toivottavasti varsin runsain mitoin.

Ja niin, olen siis sellainen noin (köh, köh, tulkitaan sanan laajimmassa merkityksessä) parikymppinen opiskelija Lappeenrannasta, neulomista takana lähemmäs viisitoista vuotta, enemmän tai vähemmän (enimmäkseen enemmän) aktiivisesti. Kun tuossa eilen tarkastelin, niin viime vuoden saldo näyttäisi olevan vaivaiset kuusi paria, tavoitteena ponkaista tänä vuonna reilusti yli.

Nyt kun on esittelyt hoidettu, voikin ekat lapasentapaiset pistää puikoille! Hyvää ja villaista lapaskuuta kaikille!

Ai niin, meinasi blogi unohtua, siellä se köllöttää: Vierivä Sukkapuikko

Lankamaija esittäytyy!

Heippa hei!
Olen ekaa kertaa mukana Lapaskuussa ja tavoitteena on tehdä muutamat lapaset joululahjaksi kavereille, huovuttaa purosta (tai huopasesta) parit kynsikkäät yms. Saas nähdä mitä saan aikaan kun nurkkiin on kerääntynyt mitä ihmeellisempiä lankakeriä!! :) Taidan aloittaa Aino + Kuura yhdistelmällä ja ihan perus lapasilla. Lisää löytyy Maijan blogista.

Käpälänlämmittimiä talveksi

Olen Mohariina, kirjoittelen käsityöjuttuja Levottomat sormet -blogiini. Käsitöitä aloin harrastaa suunnilleen kymmenen ikäisenä, yli 30 vuotta on tullut väkerreltyä sitä sun tätä. Lapaset, kämmekkäät ja sormikkaat on kivoja pikkuprojekteja ja niitä tuleekin tehtyä aika paljon.

Tämän lapaskuun aikana on tarkoitus neuloa muutamat sormikkaat lahjaksi sekä
vihreät lapaset ja kämmekkäät itselle. Katsotaan kuun lopulla mitä kaikkea sain valmiiksi.

Rasoja!

Sukkakuut kääntyivät Lapaskuuksi ja rasoja ruvetaan kutomaan. Tosin yksi sukkapari täytyy ensin saattaa loppuun..

Olen keskimääräisen epämääräinen tavallisen tumpelo, innostuu ja suunnittelee vaan eri asia mitä valmistuu ja koska. Tämä taitaa olla kolmas kertani Lapaskuussa, ja tämä muuten oli ensimmäinen yhteisblogi johon osallistuin neuleblogit löydettyäni.

Suuret on suunnitelmat, ja toiveitakin tulee kotirintamalta-- neljä tytärtä ja mies. Mm. vuoritettuja rasoja on toivottu, koska kuulemma kaikki aina kutittaa.

Osmocatilla ajattelin aloittaa.

Ai niin, olen rasa, Rasat hukassa on blogini, tervetuloa kylään :-)

Katiija tervehtii!

Monesti olen ollut mukana tässä tempauksessa ja monissa muissa. Juuri päättyi Sukkasato, jossa olin mukana ja nyt sitten lapastelemaan.

Lapaset ovat aivan ihania kädenlämmittimiä. Rakastan kirjoneulelapasia äärettömästi ja niitä tulee tehtyä ihan addiktioon saakka. Oikein olen odottanut tätä Lapaskuuta.

Tänä vuonna olisi tarkoitus alkaa harjoitteleemaan kirjoneulelapasia Magic Loop-tekniikalla. Yhden kerran olen käyttänyt ko. tekniikkaa tehdessäni Siililapaset tänä syksynä. Sukat valmistuvat poikkeuksetta aina tuu-in-van, eli samanaikaisesti. Näin ei tule sukkasyndroomaa, mikä tarkoitaa parittomia sukkia.

Lapasissa teen aina suoraan peukalon valmiiksi ennenkuin jatkan lapasosaan. Tällä varmistan, että ei jää peukalottomia lapasia korin pohjalle pyörimään. Laitan linkin tähän peukalotekniikastani. Suosittelen, aluksi saattaa tuntua hieman hankalalta, mutta kertaus on opintojen äiti.

Jotain itsestäni: olen hollolalainen, kahden tulevan teinitytön äiti, yhden miehen pyykinpesijä, koiran, kahden marsun sekä siperian maaoravan palvelija. Käsitöitä olen harrastanut lähes ikäni. Toimin omaishoitajana ja kotikuntouttajana tyttärelleni kotona ja sen vuoksi elämässämme on usein pian 2 vee kummipoikamme. Käsityöt ovat minulle terapiaa ja pakokeino arjesta, niinkuin monelle muullekkin.

Tervetuloa lapastelemaan

Ystävällisin terveisin, Katiija (ravelrystä Katiija)

aura esittäytyy

Hei kaikille, olen 26-vuotias teologi Espoosta. Neulomaan minut opetti mummi ihan pienenä, siis ennen kouluikää ja käsitöitä olen harrastanut oikeastaan siitä asti. Lukion jälkeen muuttaessani omaan kotiin harrastus tarkentui pääsääntöisesti neulontaan ja virkkaukseen ja mopo lähti samalla käsistä eikä sitä ole sen jälkeen näkynyt.

Viime vuonna neuloskeli lapasia Kinnaskopassa, mutta se ei mennyt kovin hyvin, vain muutama valmistunut pari. Tänä vuonna suunnitelmat ovat suuret. Tarkoitus olisi neuloa itselleni ainakin kahdet sormikkaat, parit kämmekkäät, pikkusiskolle lapaset ja äitille joululahjaksi joko sormikkaat tai lapaset. Saa nähdä, mitä toteutukseen tulee, olen juuri aloittamassa työt, joten eiköhän neulonta-aika vähene huomattavasti. Työmatkaankin kuluu ihan tarpeeksi aikaa, mutta omalla autolla, joten silloinkaan ei voi neuloa.

Täti Sininen esittäytyy

Sukkasato on nyt kerätty ja on aika ryhtyä lapastelemaan.
Novitan Cloud - lankakerä odottaa jo puikoille pääsyä.
Kirjoneulelapasia, huovutettuja ja ihan peruslapasia on
tarkoitus muutama pari tehdä. Suunnitelmissa on
myös ainakin yhdet kämmekkäät tai jonkinlaiset ranteen
lämmittimet.
Blogini on Täti Sinisen käsityöt.

Kintaita mun kielellä

Minäkin olen ekaa kertaa pappia kyydissä, eli tässä Lapaskuussa. Aikomuksena neuloa kanssa elämäni toiset Kainuun Kukkalapaset. Kun on vaan kuukausi aikaa, niin kunhan yhdetkin saan valmiiksi, niin sillä hyvä.
Muuten bloggaan Pirena-nimellä vuodatuksessa.

Tervehdys kanssaneulojat!

Olen vanhempi neuloja, joka on oppinut alkeet 50-luvulla ja siitä jatkanut. Opiskelujen alkuvaiheessa olin puolitoista vuotta neulomatta tai tekemättä mitään käsitöitä. Napitkin kävin ompelemassa kavereilla. Kotona oli pakko tehdä itselle vaatteita ja neuloa tarvitsemansa lapaset ja sukat ja vähän neuloa nuoremmillekin sisaruksille ja ajattelin lopettaa siihen kaikki kun lähdin kotoa omilleni. Mutta puolentoista vuoden tauon jälkeen tein lahjaksi ensin ponchon äidille ja sitten muille ja siinä sitä ollaan. Opiskeluaikaiset tuttavat -miehetkin -muistavan, että neuloin aina.
Olen lähinnä sukkien kutoja, mutta joskus pitää tehdä lapasiakin. (Viime vuonna taisin puhua lapsista ja niiden aikaansaaminen on mahdotonta enää). Olen tuplamummi ja lisää lapsenlapsia pitäisi tulla kevään korvalla.
Tavoite ei ole mitenkään korkealla eli ainakin yksi pari lapasia pitäisi saada aikaiseksi. Katsotaan sitten. Osasyy on, että marraskuun työkalenterini on hullun täysi. Muutama muu neule on kesken ja odottaa valmistumista.
Minut löytää blogistani Iso Gnu.

Lapastelemisiin!

Ekakertalainen esittäytyy

Moi, eka kertaa osallistun tällaiseen ja katsotaan mitä saan aikaiseksi. Olen kohta 38 v. kahden pojan äiti, joka on harrastanut käsitöitä pienestä asti, milloin vähemmän, milloin enemmän. Minulla alkaa huomenna vuoroviikkolomautukset jotka kestävät koko talven joten uskon nyt löytyvän aikaa neulomuksille.

Tavoitteenani on saada tehtyä muutamat lapaset Purosta huovuttaen, itselle sekä miehelle ja lapsille ja ties vaikka pukinkonttiin. Tänään on tarkoitus aloittaa ensimmäiset.

Minut löytää blogistani Kukkeri. Lapastellaan!

Mustikka esittäytyy

Hei kaikki lapastelijat. Edellisen kerran lapastelin joskus muinoin kun lapaskuun kuvia esiteltiin Flickrissä. Aika on aika kortilla marraskuussa, mutta yritän neuloa yhdet siililapaset, parit lapaset itselleni ja jos edes saisin puikoille yhdet kirjoneulelapaset. Sukkasadossa haaveilin kirjoneulesukista, mutta aika loppui vain kesken. Mitäpä sitä muuta kuin että lapastelemisiin.

Sanaton esittäytyy

Heipä hei,

ensimmäistä kertaa lähdin mukaan mihinkään yhteisneulontaprojekteihin, mutta useamman vuoden olen jo seuraillut kyseisiä tempauksia. Nyt sitten riitti uskallusta ja aikaakin (?) lähteä mukaan.

Olen siis sanaton ja bloggaillut kaksi vuotta lähes päivälleen. Kirjoittelen muutakin kuin neulontajuttuja blogissani: kirjoista, töistä, ajatuksista, opiskelusta ja vielä niistä käsitöistäkin. Neulonut sen sijaan olen useammankin vuoden. Kiitän edelleen mielessäni ala-asteopettajaani, joka kärsivällisesti neuvoi vasenkätiselle tavan neuloa ja tikata. Suuria töitä aloin neuloa vasta bloginkin aloittamisen myötä. Tälläkin hetkellä töitä on levällään kotonani enemmän kuin siippa sallisi. Ja niistä lankavarastoista ei puhuta!

Katsoin jo viikolla lankoja varastoistani, sillä tilaa pitäisi saada. Lapasia syntyy luultavasti jämälangoista, mutta ostinpa minä eilen messuilta vielä Tovea lapasia varten, eli sellaiset ainakin syntyy. Suunnitelmissa olisi tehdä tovejen lisäksi yhdet palmikkolapaset, yhdet kämmekkäät sekä yhdet kirjoneulelapaset. En yleensä harrasta edes kirjoneuleita lainkaan, koska en tykkää seurata orjallisesti ohjeita, joten yritän selättää kirjoneulekammon. Neljät lapaset suunnitelmissa eli pitäisi tikata lapaset/viikko. No, eiköhän tuo onnistu...

Olenko minä ensimmäinen esittäytyjä? :)

Kun ei kukaan rohkene aloittaa esittäytymistä (vai olenko minä ensimmäisten kutsuttujen ja sisäänkirjautuneiden joukossa? ;) ), niin minäpä reippaana tyttönä aloitan. Seuratkaahan esimerkkiäni ja esittäytykää muutkin! :)

Minut löytää blogistani Heivatut Kudelmat ja olen täällä näemmä nimellä Mari J, jotta erottaudun kaimastani. :) Ikää minulla on 32 v ja asun Oulussa miehen ja kahden pienen poikani kanssa. Käsitöitä olen tehnyt siitä asti, kun virkkuukoukku alkoi pysyä kädessäni eli noin nelivuotiaasta. :) Aktiivisempi käsityöharrastaja (= koko ajan jotain vireillä) olen ollut parikymmentä vuotta. Lapasia on tullut tehtyä jo elämän aikana aika monta kymmentä (sataa?) paria, joten ihan aloittelija en ole silläkään saralla. :)

Tänä vuonna on kyllä ollut vähän hiljaisempaa lapasrintamalla, tai sitten kuvittelen vain. :) Viime syksynä tuli nimittäin tehtyä aika lailla Eeva Haavisto -lapasia, niin siihen tahtiin nähden on kyllä ollut pientä hiipumista. Nyt on lankakorissa odottanut kaksi kuukautta tarvikkeet, että kokeilisin viimein Kainuun kukkalapasia, tosin en sillä perinteisellä värityksellä vaan ihan omallani. Liityin ihan siksi Lapaskuuhun, että saisin sillä varjolla viimein ne kukkalapaset tehtyä, joten taidan seuraavaksi kaivella ohjeen siihen esille. Toinenkin väritys samoihin lapasiin minulla on mielessä, joten saatan ehkä toteuttaa senkin suunnitelman vielä tässä kuussa. Mutta tavoitteenani Lapaskuulle minulla on ainakin ne yhdet lapaset. Katsotaan, montako saan oikeasti aikaiseksi... :)

Kivaa lapastelua kaikille kanssaneulojille! :)