2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

5. joulukuuta 2009

Viimeiset


Pääkallolapaset sain valmiiksi puolessa välissä viikkoa ja harmaa kirjoneulelapanen valmistui pari viikkoa sitten. Päivittyvät blogiini joulun jälkeen. Lapaskuuni kokonaissaldo on 7,5 paria lapasia, kaikki kirjoneuleversioita. Oli mukavaa, ja ensimmäistä kertaa lapasten neulominen oli niin hauskaa, etten sukanneulomista kaivannut!

4. joulukuuta 2009

Viimeinenkin pari valmistui

Viimeisenä työn alla oli poikaystävän toiveesta siililapaset :) Lapaset valmistui lähes ajallaan, eli maanantaina oli siilit peukaloita vaille valmiina. Tiistaina sain vielä aikaiseksi peukutkin, nyt kun ehtisin vielä kuvata. Yritän lisäillä kuvan vielä tämän viikon aikana.

Lapaskuun aikana sain tehtyä rinsessa kämmekkäät ja kahdet lapaset (ailin lapaset ja siilit). Tärkeimpänä kuitenkin jäi suuri kasa ideoita ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle! Oli tosi mukava seurata millaisia upeita ja mielikuvituksellisia lapasia ilmeistyi tänne päivittäin, kiitos siis kaikille ja etenkin emolle!

3. joulukuuta 2009

Viimeinen pari

Tänään sain pääteltyä langat lapaskuuni kolmannesta ja viimeisestä lapasparista.Malli on Eva Maria Lesznerin Lasten lapaset kirjasta Kirjokintaita ja -myssyjä. Koko näyttäisi olevan sopiva omalle 6-vuotiaalleni.

Lisää aiheesta blogissani.

Viimeisellekin parille kaveri

Viimeisetkin keskeneräiset valmistuivat - muutaman päivän jälkijunassa.

Ohje on Kauneimmat käsityöt -lehden joulunumerosta (2/2009), malli 1

Lankana 7Veljestä ja varmaan tuo vaaleanpunainen on siitä vielä Coloria tai jättiraitaa, kuitenkin muutaman vuoden vanhaa.

Tässä nämä viimeisetkin lapaskuun aikana aloitetut. Lisätietoa blogissani. Saldoni lapaskuulle siis 6 + nämä yhdet mattimyöhäiset, mihin täytyy olla tyytyväinen!

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

merletto_mitts1
Ohje: Merletto mitts
Lanka: itsevärjätty villasekoitelanka
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Tein muutoksia ohjeeseen, mutta niistä tarkemmin sitten omassa blogissani, kun saan tehtyä sinne päivityksen.

Mun Lapaskuun saldo jäi sitten yhteen ainoaan pariin. Kämmekkäät tulivat valmiiksi viime viikon loppupuolella, mutta en ole ehtinyt aiemmin päivittämään tilannetta tänne blogiin. Tässä kuitenkin kuvan kera tietoa mun hiukan epäonnistuneesta lapastelustani. Muut projektit ja sairastaminen veivät ajan ja energian. Työn alla on kuitenkin muutama pari lapasia, jotka tulevat toivottavasti jouluun mennessä valmiiksi. Lapasten neulominen ei nyt vain sitten osunut Lapaskuun kanssa samaan kohtaan :D

2. joulukuuta 2009

Myöhäinen päivitys lapaskuuhun

Paljon on ollut tapahtumaa ja siksi nämä 30. marraskuuta lahjaksi menneet lapaset tulevat päivitykseen vasta nyt.


Mallina on yllätys yllätys Dominolapanen. Nyt väri vain on musta, ei muita väreä joukkoon. Siksi hankala kuvatakin. Jonkinlaisen kuvan kuietnkin saatte näistä.
Lankana lapasissa on LettLopi ja se oli hyvä lanka neuloa näiksi lapasiksi.

Minulta on paljon kysytty Domino-lapasen ohjetta. Tarvikepakettia myydään Rustoopuorissa, siinä on lanka ja ohjeet. Mutta löytyy lapasmalli myös Pähkinänkuoressa blogista, olen kysynyt luvan linkittämiseen, joten olkaapa hyvät. Tässä lapaset ovat vähän erilailla toteutetut, mutta näyttävät kyllä samanlaisilta.

Kiitos taas Helmis kun annoit meille yhdessä lapastelumahdollisuuden. Minulta nämä olivat 7. lapaset jotka lapaskuussa valmistuivat. Nyt pitää varmaan alkaa suunnittelemaan Laurin Lapasia kilpailuun.

Suunnittelisitko sinäkin?

Adventin aikaasi iloa ja valoa toivottaen seijap

Yhteenveto lapastelustani

Tein pienen yhteenvedon tämän vuotisesta lapastelustani. Yhteismääräksi sain 14 paria, joista kämmekkäitä 4 paria ja loput lapasia. Lapasista kahdet on lasten kokoa ja muut aikuisten. Tupla- eli kääntölapasia tein 4 paria. Lankaa kului näihin yhteensä 925g. Lankapirtissä on näistä yhteenveto kuvineen ja sieltä löytyy myös tarkemmat jutut kaikista (kategoriosta Lapaskuu 2009).

En varsinaisesti ollut suunnitellut, mitä haluaisin Lapaskuussa tehdä. Taisi olla ainoa suunnitelma tehdä itselle uudet kämmekkäät. Ne sainkin tehtyä kuun loppupuolella. Siihen asti tikuttelin noita lapasia. Uusia malleja löysin ja käytinkin. Opettelin myös tekemään peukalokiilan erilailla kuin aiemmin olen tehnyt. Tämä malli tuntuu niin mukavalta, että tulen käyttämään sitä jatkossakin. Annikaiselta sain tämän idean, kiitokset ja vilkutukset vain siihen suuntaan. Se jäi vähän kaihertamaan mieltäni, kun en ehtinyt kokeilla Nnan mallia intialaisesta peukalosta, mutta vielä minä sen teen.

Tämä oli toinen kertani mukana lapastelussa ja mukavaa ja innostavaa oli taas. Kiitos kaikille kanssaosallistujille ja ennen kaikkea suurkiitokset ja lämpimät halit pääemolle Helmikselle, joka taas on pyyteettömästi uurastanut meidän yhteisen kivan eteen!

Lapaskuun saldona kahdet lapaset

Lapaskuu kului niin nopeasti, että sain tehtyä vain kahdet lapaset. No, parempi sekin kuin ei yksiäkään.

Ensimmäisinä valmistuivat nämä Ässä-lapaset Novitan Nalle-langasta 2,5mm puikoilla.


Toisena sain valmiiksi nämä huovutetut lapaset. Tein ne Novitan Puro-langasta 8mm puikoilla. Lapasista tuli kokoa pieni koululainen.
On niin kiva osallistua tälläisiin yhteistempauksiin. Kiitos Emännälle,, oli kiva olla taas mukana !! Lapastelu jatkuu..neljät valmiit

sain aikaiseksi neljät lapaset, kolmet ovat ihan tavallisia ja lasten kokoa. Ja yhdet siniset aikuisten Karismat, seiskaveikasta ja mallia hieman muunnellen. Kuvia en pääse nyt lisäämään tietoteknisten ongelmien vuoksi. Siksipä omakin blogi aina vaan päivittämättä.
Hmph.

TuijaM

1. joulukuuta 2009

Edes jotain.

Kolmatta vuotta mukana. Yhdet lapaset tehtynä. Ei taida olla mun hommaa tämä lapasten tekeminen.. tavoitteena oli neuloa yhdet aikuisten lapaset, mutta näistäkin tuli vain minilämmittimet.


Lapaset mallia vauva, lankana Gjestal Knopp.

Jotain tulosta...


Tänä vuonna ei saaliilla voi kehua, mutta yhdet kuitenkin...

Lokakuun lopussa tein kuopukselle, 3v, pipon hänen itsensä valitsemasta langasta. Ja heti lapaskuun ekalla viikolla valmistui lapaset kaveriksi. Lankana 7v polkka ja tavis musta, 3,5mm sukkikset.

Muhun iski heti lapaskuun alussa pipoosi, ja niinhän ne käpälänlämmittimet jäi paitsioon. Ensi vuonna mukaan taas, paremmalla saaliilla kuitenkin.

Hauskaa joulun odotusta kaikille lapastelijoille!

Lapaskuun yhteenveto

Vielä valmistuivat viikonloppuna ja maanantaina muutamat tumput.

Nämä huovutin Fritidsgarnista.

Nämä pöllölapaset neuloin Sandnesin Alfasta.

Tässä kahdet lapaset Pirtin kehräämön karstalangasta. Punaiset ennen huovutusta ja vihreät neljäkympin ohjelmalla tehdyn huovutuksen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan Lapaskuu oli minun osaltani tuloksellinen, sain valmiiksi kahdet sormikkaat ja neljättoista lapaset. Molemmat sormikkaat menevät joululahjaksi ja lapasistakin kuudet ovat jo menneet tai menevät lahjaksi marras/joulukuun aikana.

Oli kiva olla mukana lapastelemassa, ensi vuonna uudestaan.

Maalissa

Kolmet lämmittimet tuli lapaskuussa kudottua: raitalapaset olen täällä jo esitellytkin, kärpässienilapaset löytyvät blogistani, mutta rannekkeitani en ole vielä saanut mihinkään kuvatuksi. Käytetty niitä kyllä on jo paljonkin.

Joululahjalapaset ovat vasta suunnitteluasteella. Niinhän siinä taas helposti käy, että kun tietää lapasten syntyvän niin nopsaan, herää huomaamaan joulunalusviikolla, ettei ensimmäisiäkään ole vielä aloitettu.

Kiitokset emännälle ja kaikille tovereille. Tosi ihania lapasia olette kutoneet. Minulla on jo monta mallia listallani tulevaisuutta silmällä pitäen!

17. ja 18. parit


18. ovat jo maailmalla. En ehtinyt niitä kuvaamaan, mutta kuva seuraa sitten perässä. Mutta valmiina on viimeiset lapaset tähän lapaskuuhun.

Malli: Drops 116-7
Lanka: teetee Pallas punakirjava/musta yht. 73 g
Puikot: 3 mm 80cm addit
Koko: naisen M
Muuta: lanka on kuin tehty kirjoneulontaan. Suosittelen ja tykkään.

Näin on sitten tullut mukavassa seurassa neulottua lapaset jos toisetkin. Ensi vuonna uudestaan mukaan. Kiitos kaikille.

Kolmet valmiit lapaskuuhun lisää, saldona kuudet lämmittimetNämä valmistuivat jo ennen viikonloppua. Pihtasin, koska en osannut päättää, tuleeko näihin mitään koristelua.
Lankoina Nalle ja Nalle Colori.

Ei ainakaan vielä koristelua :)Sain nämä huovutettua kolmella peräkkäisellä koneellisella, ottivat huopuakseen aika kauan. Lankana Tove.

Tykkäilen näinkin. Taito Uusimaan ohjeessa ja lankapaketissa olisi vielä hapsulankaa reunukseen. Katsoo nyt, laitanko mitään ihmeempää.


Nämä olivat ihan koelapaset intialaisella peukalokiilalla, johon nappasin kaikki speksit Nnan ohjeesta tuosta sivupalkista.

Ehkä koristelen nämä veikkosista tehdyt lapaset vielä jotenkin. Napeilla?

Tämä jäi ainoaksi yksinäiseksi lapaskuun aikana. Loin viime yönä puoli kolmelta silmukat toista lapasta varten. Blogaan varmaan lapaskuuhun valmistuessaan, koska aloitin kuitenkin nämä vielä lapaskuun puolella. Tai ainakin tämän yksilön ;)
Saldonani on siis kuudet valmiit parit, joista yhdet on kämmekkäät. Aika hyvin. Lapastellaanhan ensi vuonnakin, tämä oli kivaa! Ihanaa joulun aikaa kaikille ja iso kiitos Helmikselle emännöinnistä ja lapaskuun pystytyksestä!

Lisätietoja lapasista blogissani.

30. marraskuuta 2009

Viimetipassa taas

Apua, tänään on jo viimeinen päivä, enkä ole saanut edes kuvia otettua :O Tavoite tuli kyllä täyteen ja sain kuin sainkin aikaiseksi kahdet lapaset! Laitan samantien kameran akun lataukseen, jotta saan kuvalliset todisteet lapasten olemassaolosta ;)

Kaikki kerralla Lapaskuuhun

Jäipähän vähän viime tippaan lapasten tuominen tänne Lapaskuuhun. Kuun alkaessa päätin, että ainakin yhdet lapaset saan aikaiseksi. No, näitä valmistui seitsemät. Olen oikein tyytyväinen itseeni.
Ensimmäiset valmistuivat isänpäivänä. Tuplalapaset Nallelangasta. Auton suunnittelin ihan itse! Höh! Lapasista tuli vähän liian leveät, tarkoitin ne kohta viisivuotiaalle, mutta kai ne varalapasina menee.
Näissä sama Nalle-lanka, harmaa vain vaihtui luonnonvalkeaan. Nämä ovat sopivat kolmivuotiaalle.

Harmaa-valkoiset aikuisen tuplalapaset Novitan alpakkalankaa.

Vaaleanruskea-valkoiset samaa Novitan alpakkaa. Nämäkin aikuisen kokoa.

Pikkupoikien itse valitsema lanka näissä yksinkertaisissa lapasissa. Lanka Rondon 7-veljestä, tosi vanhaa, vanhaa lankavarastoa.
Pienempi pojista valitsi väriksi omenanvihreän. Tässä Nalle-lanka.

Nämä autotuplat valmistuivat tänään iltasella seitsemän nurkilla.
Nämä piti tehdä ensimmäisten leveiden autotuplien tilalle pukin konttiin.
Nyt on vielä puikoilla yhdet aikuisen tuplalapaset, ne eivät nyt ehdi tänne, mutta pukin konttiin nekin kyllä.
Oli ihan mukava olla Lapaskuussa mukana.

Vielä kahdet

Vielä kiikutan tänne kaksi paria kämmekkäitä. Eivätkä nämä ole ne samat, jotka pari kolme päivää sitten toin näytille. Vanhaa Rondo Marimba -varastoa olen tuhonnut, vielä jäi hiukan toista kerää.
Vasemmalla Ruostekennot Ullasta omin muunnoksin ja oikealla Annikaiselta saadun idean pohjalta tehdyt. Lisätietoja löydät Lankapirtistä!

Viime tiristys


Tiukka ote niskasta ja toinenkin pöllöpari valmistui.

Novita Mambo, koko kevyt kenttälapio.
Lapaskuun saldona siis kolme paria rasoja. Nyt kohti joulua!

Ensimmäinen ja viimeinen pari

Alkukuu meni isänpäivälahjaneulomukseen. Lapaskuun aikana ehti valmistua vain nämä tumput Huopasesta (menevät pesukoneeseen vasta kun lopusta Huopasesta valmistuu toinen pari ja joku pieni jämäjuttu).


puikot: 8
lanka: Novita Huopanen
kulutus: reilu kerä

Joko se on ohi??

...Vastahan tässä pääsi vauhtiin lapastenteossa, ja nyt jo joulukuu kolkuttelee ovella!

Valmiiksi on saatettu kolme paria hahtuvalapasia Tellun hyväksihavaitulla ohjeella. Yksilökuvat tumpuista löytyy blogistani.

Koristeluja vailla on vielä nämä pienet lovikkaat. Eiköhän nämäkin pukinkonttiin valmiiksi ennätä.
Kiitos kanssalapastelijoille, ensi vuonna uudelleen!

Ylitetty 200%.sti


Tavoite yksi pari kaiken keskellä, mutta tavoite ylitetty reilusti eli kaksi paria viimeistelin tänään vielä lastenlasten kaitsennan lomassa.
Kallista jakkia ja bambua sisältävä lanka, jota voi käyttää vain lapsenlapsilleeen. Lanka oli aivan ihana neuloa. Mitä nyt vähän tahtoi mennä säikeille. Shokay Jakki lankaa ostin Poppelista.

Viimeinen parini Lapaskuuhun

Kolme paria tuli Lapaskuuni saldoksi - kahdet sormikkaat ja yhdet lapaset. Tässä tämä viimeinen pari nyt esittelyssä - tai oikeastaan vain oikean käden käsine mutta tuli se parikin tälle tehtyä.

Nämä käsineet tein 12 v pojalleni, jolla tosin käsi on jo miehen käden kokoinen mutta hiukan kapeampi.
Lankana vihreä Nalle Colori ja puikot 3.0 mm sukkapuikot ja 3.0 mm sormikaspuikot.
Peruskäsineet, joissa varressa 52 s mutta kämmenselkään otin piristykseksi kuvion Herringbone Rib -sukista kirjasta "Knitting socks with handpainted yarns". Käyttökäsineiksi nämä tulevat.
Helmikselle kiitokset Lapaskuun järjestämisestä ja muille lapastelijoille kiitokset hyvästä seurasta.

Toiset

IMG_7031

Nopeat kämmekkäät vielä tekaisin Alpakasta. Mallia otin Sirjoista, ilman palmikkokuviota ja omilla tiheyksillä + lisäsin virkatut pyörylät/kukkaset.

Tyytyväinen olen omaan saldooni, kaksi valmista työtä kuukaudessa on minulle paljon :) Kolmansiakin tumppuja olen puikoilla pyöritellyt, mutta ei oikein mikään malli tunnu toimivan.

Tavoite saavutettu..

Lapaskuu on lopuillaan, ja yhtään valmista paria en oo saanut aikaiseksi. Tosin tavoite oli että ylitän viime vuoden saavutukset - ja se toteutui. Viime vuonna tuloksena oli yksi peukaloton tumppu, tänä vuonna niitä on kaks.

Aloitin siis kutomaan hahtuvasta tumppuja, joista nyt puuttuu enää peukut. Oon kutonut jokseenkin laiskanolosesti, ja lisäksi olin toista viikkoa saikulla enkä jaksanut ees ajatella mitään saati sitten tehdä jotain niin monimutkaista kun kutominen. Tässä kohta tulee peukut tehtyä ja sitten täytyykin lykätä koneeseen ja toivoa parasta, en nimittäin ole ikinä ennen hahtuvaa kokeillut joten en tiedä miten tuo sopii yhteen meen pesukoneen kanssa - toivotaan että tulis omaan käteen sopivat niinkun on tarkotus.

Goottikämmekkäät

Minun saldoni uhkasi jäädä nollilla, mutta terästäydyin ja neuloin sentään yhdet kämmekkäät. Malli on nimeltään Gothic, ja se on kirjasta Knitting New Mittens & Gloves. Blogissa on lisää kuvia.

Gothic1

Puna-valkoiset lapaset neuloin tänään loppuun ja viimeistelin valmiiksi. Ne menevät oman tyttäreni joululahjapakettiin, ja ovat kokoa xs/s-nainen. Tytär on tämäntyylisiä lapasia toivonut pari vuotta, mutta en ole aikaisemmin uskaltautunut kokeilemaan neulomista. Olikin salaperäistä neulottavaa, sillä välillä ne piti lennossa heittää vieressä olevaan kangaskassiin suojaan saajaltaan.

Parin viikon aikana on ollut kummi-ja sukulaispoikien pääkallolapasten ahertaminen mielessä, ja vielä yhdestä parista uupuu toinen. Ehkäpä tänä iltana valmistuu sekin. Alkuun pääkallojen tekeminen ei tuntunut mieleiseltä, mutta kun niitä on toivottu, niin uskallettavahan se on. Itse asiassa taisin jäädä koukkuun näiden tekemiseen, sillä kun tavan oppii, niin se onkin helppoa. Tytärkin tilasi itselleen omat kallot.

Joulun jälkeen laitan blogiini tarkemmat tiedot lapasista muistiin, vielä nyt niitä en sukulaisille paljasta.

Paljon kiitoksia tästä Lapaskuusta kaikille lapastelijoille ja taustajoukoille! Tämä tuskin osaltani jää tähän, vaan lisää lapasia pukkaa joulupukin konttiin. Kahdet lapaskuun aikana aloitetut parit ovat vielä kesken, joista kuvat myöhemmin.

Valmistuneet lapaset lapaskuussa

Nämä lapaset valmistuivat lapaskuun aikana, yhdet jäivät puolitiehen eli vain toinen lapanen on valmiina. Kiitokset kaikille lapaskuun osallistujille, oli mukava seurata valmistuvia lapasia.


Tavoite saavutettu ja kerta kiellon päälle

Äiti toivoi tästä Kool aid -värjäämästäni langasta jotain. Sehän ratkaisi yhden joululahjaongelman ja niin äiti saa joululahjaksi Edna Rose -pipon ja samalla mallikuviolla neulotut lapaset. Näin tuli Lapaskuun tavoite täytettyä. Perjantaina kuitenkin mietin jotain kivaa Yliveto-langasta ja totesin, että lapaskuuta on sen verran jäljellä, että yhdet vielä ehtii. Päädyin samanlaisiin lapasiin kuin pikkusisko sai, kärjet tein vähän eri tavalla. Kuvassa lapasissa on sisällä nuo ylemmät, että palmikko erottuisi, niissä ei siis ole lilaa reunusta.
Lapaskuussa sain siis neulottua itselleni sormikkaat, sormikassetin (sormikkaat ja kahdet kämmekkäät) ja lapaset sekä pikkusiskolle ja äitille lapaset, yhteensä seitsemän paria kädenlämmittimiä. Ihan hyvä saldo.

Muutamia vielä...

Mistä: Knitting new mittens&gloves-kirja Malli: Chevalier (Rav.link) Puikot: 6 ja 7mm Langat: Handu Paksu alpakka musta/violetti Tommy ja Drops Eskimo musta 02 Lankojen tiedot: Handu: 100g=100m, 4-6mm, 100% alpakka, Drops: 50g=50m, 10s ja 14krs, 9mm, 100% huopuva villa Menekit: Handu: 25g, Drops: 58g Aloitettu: 19.11.09 Valmis: 19.11.09.
Muuta: 15krs ainaoikeaa (11. ja 14.krs kavennus), 16.krs vaihdoin eskimolankaan ja sileään neuleeseen, 41.krs vaihdoin 6mm puikot, 49. ja 51.krs kavennukset, päättely.
Peukalo 9krs, kavennus, päättely.
Mistä: Novita Talvi 2009 Malli: 1, rose mohair kynsikkäät Puikot: 3 (sormet) ja 3.5mm Lanka: Novita Rose mohair t.vihreä 368 Langantiedot: 50=190m, 17s ja 23krs, 5mm, 65% akryyli 35% mohair Menekki: 48g Aloitettu: 26.11.09 Valmis: 30.11.09.
Muuta: Ruutupiiroksen keskelle lisää 2 o silmukkaa! Neuloin 5mallikertaa, kavennus, neuloin 3mk, kavennus, neuloin 2mk, kavennus, neuloin 1mk, aloitin sitten peukalokiilan lisäykset. Sormet tein 3mm puikoilla, sormissa päätin poiminta ja 1 krs:n jälkeen: pikkurilli 4s, nimetön 4s, keskisormi 5s, etusormi4s ja seuraavalla krs:lla loin s:t uudelleen.

Näistä tuli aika rock, menohanskat siis.
Mistä: Ravelry Malli: Knotty (käsiosan silmukka-ja kerrosmäärät) Puikot: 2mm Koko: M Lanka: Gjestal baby ull ruskea 854 Langantiedot: 50g=175m, 28s, 2.5mm, 100% merinovilla Langanmenekki: 48g Aloitettu: 7.11.09 Valmis: 12.11.09.
Muuta: Loin 60s, 2o 2n-joustinta neuloin 6cm, Keskelle mallineule: 3x2oyht, lk,1o, toista -yhteensä 6kertaa, 3x2oyht.

Kammotuslangan tuho

Yhdet pikalapaset kokoa 3-vee. Lisätietoa voi käydä kurkkimassa blogistani.

Annika

Karjalaiskinataat


Tulivat valmiiksi nämä karjalaiskintaani, joiden malli on otettu talteen Virolahdelta. Kintaiden suussa olevasta kierreraidasta laitoin joku aika sitten ohjeet blogiini, niin silloin kirjoitin että vaikeata tulee olemaan, sillä joudun kuljettamaan kolmatta lankaa peukalokiilassa. Ei tuo langan kuljetus tuossa kiilassa ollut vaikeaa, mutta kiilan saaminen oikeaan paikkaan ja suoraan, se oli vaikeaa. En kyllä enää yhtään ihmettele, miksi kirjolapaset jätetään ilman peukalokiilaa. Virheitä lapasissa on paljon, oikean puolisen peukalon tein ensiksi, se kikertää ja sitten neulekuvion saaminen peukalon alle taas ehjäksi oli vasemmanpuoleisen ongelma. Mutta käyttökelpoiset ja lämpimät niistä tuli ja neulos on niin kotoista, mummoni villahuivi tulee mieleen. Lankana on Pirtin kehräämön kampavillaa 110 tex x 4, pohja luonnon mustaa ja oranssi väri on veriseitikin jälkiliemestä ja vihreän keltainen kasviseoksesta, jossa oli horsmaa, raparperiä ja vielä jotain muuta ja lopussa rautapuretus.

Se on sitten lapaskuun viimeinen päivä. Täällä on ollut oikein kotoisen mukavaa. En varmaan olisi ryhtynyt ilman lapaskuuta vaikeisiin neuleisiin, joten paljon olen oppinut tänä aikana. Lapasten neulominen myös jatkuu, teen joululahjoiksi niitä lisää, tuplalapaset aikuiselle Ja sitten noita Matleena esittelemiä kennomaisia lapasia. Niistä tulevat kuvat vasta joulun jälkeen blogiini.

Kiitos järjestäjille ja kanssa neulojille!
Leena

Naisten palmikkolapaset

Vielä kaksi paria palmikkolapasia Nallelangasta.
Posted by Picasa

Vielä viimeiset täältä

Lapaskuun päätös minun osaltani, kahdet kämmekkäät. Luonnonvalkoiset intialaisella peukalokiilalla ja mustat lettikuvioiset
Olen tulokseeni ihan tyytyväinen. 4 kämmekkäät ja 4 lapaset. Nyt muiden töiden kimppuun.
Kiitos emännälle ja mulle neulojille nettiseurasta.