2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

7. marraskuuta 2008

Hei!

Hienosti on ensimmäinen lapasteluviikko sujunut. Melkoinen määrä lapasia on jo valmistunut kummassakin tuvassa! Mahtavaa!
Pääemokin sai tekeillä olleen huivinsa valmiiksi ja pääsi vihdoin toden teolla aloittamaan hanskapuuhat. Nyt on kolmet lapaset puikoilla ja saattaapa niistä yksi pari tänään jo valmistuakin. Ainakin niitä tuossa vieressä kovasti odotetaan :).


Tunnisteista pieni täsmennys, huomio huomio!!

Merkitse lukumäärätunnisteeksi
kuinka monta lapasparia ilmoitat juuri tällä kertaa valmistuneeksi.
Jos siis ilmoitat nyt kahdet lapaset valmistuneeksi, merkitse tunnisteeseen "2 valmiit".

Älä merkitse tunnisteeseen omaa kokonaissaldoasi! Vaikka olisit tehnyt jo aiemmin kolmet lapaset ja ilmoitat nyt 2, älä merkitse tunnisteeksi "5 valmiit".
Toki voit laittaa postaukseen muuten maininnan siitä, monetko lapaset sinulla on yhteensä tehtynä, sehän helpottaa kirjanpitoa sinun kohdallasi.

Sivupalkin tunnisteissa nämä "x valmiit" -merkinnät auttavat emoja pysymään ajan tasalla kaikkien lapastelijoiden yhteissaldon laskuissa.
Emojen laskuavuksi tarkoitettu systeemi ei enää toimi, jos jokaisen oma kokonaissaldo näkyy tuolla tunnisteissa.
En ollenkaan väitä, että tämä olisi maailman paras laskujärjestelmä, mutta yritetään nyt kuitenkin edetä kaikki samaan tapaan, jookos?!
Huomaa, että tunnisteita voi jälkeenpäin muuttaa tai vaikka lisätä mikäli siihen on tarvetta.

Älä myöskään hämmenny, jos laittamaasi (lukumäärä)tunnistetta on nyt muutettu. Toki, jos on jotain epäselvää tai jotain on laskettu väärin, ilmoita heti asiasta!!
Tämän postauksen tai mielestäsi hämmennystä aiheuttavan postauksen kommentteihin kannattaa heti ilmoittaa, mikäli huomaat jotain hämminkiä laskuissa tai muutenkin.

--------

Kohta onkin tosiaan ensimmäinen viikko kulunut ja sitten voidaankin koota ensimmäisen viikon lapassaldo. Viikonlopun aikana varmaankin apuemot kertovat omat laskelmansa ja joko sunnuntaina tai viimeistään maanantaina laitan ensimmäisen viikkoraportin pääblogiin.

Lapastelemisiin!!

.

2. marraskuuta 2008

Käytännön asioita ja vähän muutakin


Blogin käyttöohjeita


Kaisa on tehnyt erittäin selkeät ja käytännölliset ohjeet muutamista blogiasioista.
VInkit löytyvät Sukkasadon pääblogin sivupalkista.
Jotkut kyselivät sähköpostissa neuvoa ja taisinpa kaikille antaa juuri saman sukkasatosivun ensiavuksi.
Kiitos Kaisa viitseliäisyydestäsi, ohjeitasi noudattamalla pääsee varmasti hyvin Bloggerin kanssa juttuun :).

Kyselkää sitten rohkeasti apua, jos ongelmia ilmenee.

Kummassakin alablogissa 3 blogikutsua vielä odottaa vastausta. JOs odotat blogikutsua, eikä siitä ole kuulunut, vinkkaa minulle ja ilmoita varmuuden vuoksi vielä uudelleen sp-osoitteesi.Tunnisteet

Tunnisteita voi yhdessä postauksessa olla montakin.

- Laita tunnisteeksi aina ensinnäkin oma nimesi / nimimerkkisi.

- Lisäksi ehdotan, että kokeilemme myös lukumäärätunnistetta: laita tunnisteeksi myös valmistuneiden lapasten lukumäärä.
Jos siis ilmoitat yhdet lapaset, laita tunnisteeksi 1 valmiit. Jos ilmoitat valmistuneiksi esim. kolmet huovutetut tumput, laita 3 valmiit.

- Lisätunnisteeksi voit vielä laittaa "lapastyypin", vaikkapa huovutetut, kirjoneulelapaset, sormikkaat, rannekkeet tms. Tämä ei varmaan ole välttämätöntä, mutta auttaa kyllä emoja kirjanpidossa!

Kun tunnistetta käytetään ensimmäisen kerran, se pitää itse kirjoittaa. Kun joku myöhemmin käyttää samassa blogissa samaa tunnistetta, "blogi" ehdottaa sinulle kyseistä tunnistetta tai muita samoilla alkukirjaimilla alkavia tunnisteita. Niistä kannattaa valita samoja tunnisteita kuin muutkin ovat käyttäneet.Siililapasten ohje?

Heini kyseli siililapasten ohjetta. Monet ovat tehneet siililapaset ja se taitaa löytyä muidenkin To Do-listalta.
Mutta mistä ohje? Taisi olla SK-lehden joku vanhempi numero, vaan löytyykö ohjetta yhtään lähempää?Hyväntekeväisyys

Elli tiesi ainakin Venla-apu ry:n ottavan vastaan lapasia.

Lainaan tähän Ellin sähköpostia:
> Heillä otetaan vastaan vauvojen ja lasten lapasia mielellään, koska niitä kuulemma tulee lahjoituksena paljon vähemmän kuin villasukkia. > Koot voivat vaihdella vauvoista koululaisiin ja isoillekin (melkein aikuisten kokoisille?) kai on jokunen tarve, koska ainakin sivujen mukaan suurimmat lapset lastenkodissa ovat 18-vuotiaita. > > Jos kotisivuja lukee tarkemmin niin siellä sanotaan että lisää lahjoituksia ei oteta vastaan (paitsi äitiyspakkaukseen sopivia villavaatteita) juuri nyt, mutta se tieto ei pidä paikkaansa. > Olen viimeksi eilen ollut heihin yhteydessä ja ottavat mielellään vastaan lämmikettä pienille käsille :)
Tällaisia asioita tällä kertaa. Nyt auringonpaisteesta nauttimaan ja sitten taas vähän lapasenvartta pitemmäksi!! Vaiko peukkuja...