2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

1. joulukuuta 2007

Viimeiset uunista ulos

Viimeiset Lapaskuun lapaset valmistuivat eilen illalla. Ne ovat Lizbeth Upitisin kirjasta Latvian Mittens nro 27 mallilla tehdyt. Monet kerrat purin ja laskin silmukoita, ja virheitäkin jäi näkyviin, mutta olen tyytyväinen ja iloinen että sain lapaset valmiiksi. Värimaailma on erittäin mieluinen: ruskea ja verenpunainen Seiska Veikka sekä turkoosi Moniraita. Langan menekki on 121g.

Yhdet pörrölapaset ovat peukkuja vaille valmiita, mutta eivät kokonaan ehtineet Lapaskuun saldooni. Kuudet lapaset tuli kuitenkin valmiiksi asti, joten ok homma.


Mattimyöhäisen lapasia

Minäkin sain ensimmäisen parin jälkeen vähän muutakin valmista aikaiseksi, mutta niistä postaamiseen ei vaan ole ollut aikaa sairastelujen ja joulukiireitten takia. Suuri kiitos listan emännälle mukavasta kuukaudesta, oli tosi kivaa katsella muitten lapasia ja muita käsiä lämmittäviä ja saada niistä ideoita itsellekkin!

Kaksi paria Aileja pukinkonttiin 7 veljestä-langasta. Malli on tosi hyvä ja täytyy oikein ihmetellä, miksi odotin näin kauan, ennenkuin kävin ohjeen kimppuun. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä lisää monissa eri väreissä.

Lenkkisetti minulle itselleni Gedifran Akona-langasta. Perussormikkaat ja Utopia-palmikkohattu. Jälkeenpäin harmittaa, etten tehnyt sormikkaisiin edes yhtä palmikkoa, mutta kiireessä se unohtui.

No niin se on loppu !

Alkuinnostuksessa tavoitteeena oli tehdä parit huovutetut ja kirjoneule lapaset. Lapaspari per viikko. Avuksi piti ottaa paksu lanka..

Toteutuiko noista mikään ???!

No juu. Tuli käytettyä paksua lankaa (karusellia yhteenpariin)
Ailit (2) ja kahdet lasten lapaset seiskaveikka keristä yhteensä 4 parii,
vauvatumpuja kahdet woolista

Ja mikä parasta nämä kolme paria = 6 lapasta sai peukalon ja päättelyn :=)Ihan kiva määrä kädenlämmittimiä. Kiitos teille kaikille, jotka innostitte tähän lapasteluun :=) Erityiskiitos Helmikselle jälleen kerran innostavasta alkusysäyksestä :=)

Ihania lämmittimiä käsille

Itselläni jäivät kesken alkamani lapaset neulomalla ja neulalla tehtävät, mutta mukana olin ihastelemassa teidän muiden aikaan saannoksia. Ehkä toisella kertaa saan valmiiksi minäkin. Hyvää joulun odotuksen aikaa kaikille Lapaskuuhun osallistuneet ja blogia seuranneet.

Minä kans!

Minä kans ilmoitan vielä yhdet lapaset mukaan lapaskuuhun. Eilen illalla sain pitkän tauon jälkeen taas neulottua ja ennen puolta yötä nämä valmistuivat. Saldo on siis osaltani kahdet lapaset, mikä nyt ei ihan täytä toivettani mutta on kuitenkin realistinen saldo. Kiire on ollut poikkeuksellinen viimeiset pari viikkoa, enkä välillä ole neulonut päiviin.

Lankana on Colinette Skye, jota ostin Vanhan sataman messuilta aiemmin tänä syksynä. Sitä kului 80 grammaa. Harmi, etten saanut koko 100 gramman kerää menemään, mutta tuntui koko ajan, että se ei riitä kahteen lapaseen, ja tein lapasista hyvin naftit. Nämä ovat siis itselleni, joten pystyi koko ajan mittaamaan.

Vielä yhdet


Nämä sain eilen illalla valmiiksi.Vielä ehtivät tänne mukaan.Ihan peruslapaset jossa lankana koolattu teddy,koko naisen käteen sopivat.

Viimeiset

Kiire tuli, kun vasta torstai-iltana loin silmukat toiseen lapaseen.. eilisen näitä kiireellä tein, mutta tulivat valmiiksi! Päättely jäi sitten tälle aamulle ;)
Malli: Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia #95, Kotkan lapanen. Mallia muokkailtu, mm. silmukkamäärä on eri, peukalo tehty kiilana. Peukalo ja sisäpuoli tehty kirjan jonkun mallin mukaan ;)
Lanka: Nalle ja Nalle Colori 80g
Puikot: 3mm

Nämäkin ovat jääneet raportoimatta:
Mallin jokainen taitaa tuntea, lankana 7-veljestä n. 90g.

Lapaskuun saldoni on näin ollen 6 paria + 1 pari joka valmistui hiukan ennakkoon. Kaikki lapaset ovat kirjoneuletta, on näköjään mun juttu tällä hetkellä ;)

Valmista tuli

Viime yönä noin neljää minuuttia vaille vuorokauden vaihtumisen sain valmiiksi viimeiset lapaseni. Näin ollen sain lapaskuussa aikaiseksi kolmet lapaset. Tavoitteenani oli tehdä yhdet lapaset, joten ylitin itseni. Tai ehkä asetin itselleni liian matalat tavoitteet, jotta en näin uutena tulokkaana ahmisi liikaa.Tämä tempaus on tehnyt tästä uudesta bloggailu-harrastuksestani entistä mukavampaa. Kiitos siitä emännälle ja muille lapastelijoille. Oikein mukavaa joulunodotusta kaikille.

Aurinkokissan viidennet ja viimeiset

Täältä idean saatuani kokeilin minäkin näitä liekkilapasia, olen aivan tyytyväinen lopputulokseen ja tämä menevätkin joulupukin pussiin ja sieltä kautta ilahduttamaan ystävääni. Tein siis naisten koon peruslapaset, lanka 7 veljestä puikot 3,5 ja liekkikuvio on Novitaklubista löytämistäni liekkisukista.


Nämä nyt sitten olivat viimeiset lapaskuun puolella valmistuneet lapaset, loppusaldo näin ollen 5 paria lapasia. Kokonaisuudessa olen tyytyväinen =)

Hidas ja saamaton(ko?)

Enhän minä ehtinyt tehdä kuin yhden lapasen, siis kahdella puikolla. Tai oikeastaan tein kaksi, mutta se toinen on huopasesta ja odottaa pariaan ja huovutusta ehtiäkseen pukinkonttiin. Ja kun tuo muuttokin pakkaa päälle, en tahdo kaikkea ehtiä. Ja kun tuli väliin yksi Lapinmatkakin ja... ja... *seliseli* Mutta yritys hyvä kymmenen. Kai... :) Kyllä minä ne valmiiksi väkerrän, vaikka mikä olisi!

Ja saldona on...

Yhteensä kolmet lapaset ja kaksi pesukinnasta!

Kiitos emännälle ja kaikille mukana olleille minunkin puolestani, on ollut ilo seurata toisten tuotoksia :)

Vielä viimeiset!

Nämä hahtuvalapaset valmistuivat nippanappa eilisen puolella, joten ehtivät vielä mukaan! ;)
Huovutus odottaa sitten huomenna.

30. marraskuuta 2007

Ekat ja vikat.

Näin siinä käy, kun ajattelee, että huvittaa ja viitsityttää ja kehdatuttaa ja tempaustuttaa. Yhdet lapaset valmistui alusta loppuun koko kuun aikana. Ihan tyhmää. Mutta on kyllä ollut pidetyt käpälien lämmittimet. Lankana Araucanian Nature Wool Chunky.

Viimeinen pari uunista ulos!


Se oli sitten siinä, minun osaltani tämä lapaskuu. Vielä viime metreillä valmistui pukinkonttiin maastokuvioiset lapaset Järbon Raggista 3 ½ mm puikoilla.
Saldoni oli 4 lapaset ja yhdet kämmekkäät. Ylitin tavoitteeni yli puolella: kuun alussa haaveilin parista lapasesta kavereineen. Kiitos emännälle ja kaikille kanssalapastelijoille, oli kiva seurailla tekemisiänne!

Viime tipassa taas

Aika hiljaista on ollut lapasrintamalla, muut neuleet ovat vieneet enemmän aikaa. Tässä kuitenkin pari kuvaa.Näistä lapasista on toinen jo peukkua vaille valmis ja toinen vaiheessa, ohje kirjasta Mostly Mittens, lankana Lanet.
Näille lapasille tein pariksi pienet sukatkin, lankana Novita Wool neliraita, ohje oli jossain lehdessä jonka nimeä/numeroa en laittanut muistiin.
Lisäksi on valmistunut yhdet huovutetut lapaset Huopasesta joista en ehtinyt ottaa kuvaa ennen kuin ne lähtivät jo maailmalle.
Kiva tempaus, kiitoksia emännälle :).

Neljät kädenlämmittimet

Sain aikaiseksi neljät kädenlämmittimet tässä kuussa. Kirjolapaset jäi haaveeksi.
Kiitos emännälle ja kiitos kaikille mukana olleille.

Pääkallokämmekkäät

Ehdinpäs saada valmiiksi lapaskuun aikana, tiukille veti sairasteluiden takia kyllä. Nämä menevät pukinkonttiin, toivottavasti pääsevät myös käyttöön.


Malli: Oma, silmukkamäärät ja ruutupiirros täältä.
Lanka: Novita 7-Veljestä ja Jussi 75 grammaa
Puikot: 3mm ja 3,75mm sukkikset
Koko: Miehen

Ihan kivat tuli, pitäisi vissiin vaan reenata enemmän kirjoneuleita, niin sujuisi vikkelämmin ...

Nämä jäävät Lapaskuun viimeisiksi lapasiksini. 2 paria on ihan hyvä saldo, mielessäni oli tavoitteena vain ne palmikkolapaset saada valmiiksi.

Toiset valmiit


Tänään otin loppukirin ja sain kuin sainkin valmiiksi Chevalier -lapaset. Pahoittelen huonoa kuvaa, kaunis mallineule ei erotu tuosta... Lankana on tummanvioletti paksu Pirkkalanka, jota meni melkein yksi vyyhti. Vain tuollainen kuvassa oleva nöttönen jäi jäljelle. Saldokseni Lapaskuusta jää siis kahdet lapaset. Tosin hahtuvalapaset on myös aloitettuna, mutta todennäköisesti puran ne ja aloitan uudelleen pienemmillä puikoilla. Olin ensimmäistä kertaa lapastelemassa ja kivaa oli! :)

Nälkä kasvoi neuloessa...

...mutta tässä viimeiset kaksi pariani Lapaskuuhun ja näin saldoni on yhteensä kuusi paria, joka nyt sitten onkin noin neljä paria enemmän kuin alunperin ajattelin tehdä.

Tässä alla kuvassa kääntölapaset (onteloneuletta) Tampereen Kädentaidot -messuilta ostamani Wetterhoffin paketin ohjeen mukaan. Langat olivat herkullisen suklaan ja vaniljan väriset Sofiat ja näistä tuli mukavan lämpöiset. Voi nyt sitten mielen mukaan päättää haluaako pitää enemmän ruskeina vaiko valkoisina. Tämä onteloneule on mukava tekniikka ja varmasti tulee käytettyä myöhemminkin mutta ihan heti en kyllä toisia kääntölapasia aloita.

Olin etukäteen päättänyt noiden kääntölapasten olevan tämän kuun viimeinen parini mutta niinhän se nälkä kasvoi näitä lankoja neuloessa ja oli "pakko" tehdä vielä yksi pari kun siitä Wetterhoffin paketista jäi vielä Sofiaa jäljelle. Tein lopusta Ullan ohjeen mukaan Ailin lapaset. Täälläkin on monia tällä ohjeella tehtyjä lapasia nähty mutta minulle tämä oli ensimmäinen pari ja nämä olivat kyllä hauskat ja nopeat neulottavat.

Helmikselle kiitokset kivan Lapaskuun järjestämisestä ja muille kiitokset hyvästä seurasta!

Lapastehtaani jää nyt muutaman päivän lomalle ja siirtyy muihin joululahjaneuleisiin hetkeksi ennen vielä yksien lahjasormikkaiden tekoa.

Mattimyöhäinen ilmoittautuu...

...erittäin surkealla lapassaldolla. Jotenkin on nuo muut rojektit vieneet niin mukanaan tässä kuussa, että ekat lapaseni väsäsin vasta muutama päivä sitten.

Enivei, tässäpä he ovat.
4-vuotiaalle tyttärelleni yrittelin Tovesta tumppuja. Kerta oli tuon langan kanssa ensimmäinen, ja loogisesti ajattelin, että kun teen itselleni sopivat niin huovutuksen jälkeen olisivat passelit tytölle. Nooooo, nämä pyörivät muistaakseni kaksi kertaa 40 asteessa ja tuskastuneena viskasin ne lopulta 60 asteeseen, jonka jälkeen alkoivat olla "vähän sinnepäin". Pukin konttiin.Pakko laittaa näistäkin vielä (huono) kuva, kun näiden piti valmistua tähän päivään mennessä. Langan juutas meni ja loppui kesken toisen tumpun kärkikavennuksissa enkä ole ehtinyt ostoksille. Nämä siis ovat siililapaset NovitaKlubin lukijoiden ekstraideoista, älyttömän kiva oivallus. Nämä tein kaksinkertaisesta Woolista ja Tango Fanista, 50 g Woolia ei siis riittänyt 4-vuotiaan tumppuihin :(

Kiitokset emännälle ja "kanssalapastelijoille" tästä kuukaudesta! On ollut aivan mahtavaa käydä täällä toisten upeita tuotoksia ihailemassa vaikkei se oma sato niin kummoinen ollutkaan.

Valmiit sormikkaat, keskeneräisiä jää


Kolmannet valmiit tässä kuussa olivat hartaasti väkerretyt Drops Alpaca sormikkaat Esikoiselle jouluksi. Pääsenpä täällä näyttämään, kun omassa blogissa en uskalla. Yli viikko sitten valmistuivat, ja odotin joka päivä pääseväni jotenkin valoisaan kuvaamaan. Ei onnistunut. Nyt räppäsin sitten kamalat kuvat, että näkyy tehdyn.
Loppurutistus jäi keskeneräiseksi. Aloitin ahneuksissani kaksia lapasia yhtä aikaa. Oikeastaan siksi, kun ne on lahjuksia Esikoisen siskoille, ja eri seurassa voi neuloa eri juttuja ettei paljastu. Drops Alpaca vaaleanpunaisena varressa yksinkertainen, muuten kaksinkertainen, on Kuopukselle. Maijasta tulee musta/tummanpunaiset melkein-Ailit (onnistuin vissiin nostamaan väärin neulomatta, eli en osannut ohjeenlukua oikeaoppisesti) Keskilapselle. Harmittaa, kun siitä pitää toinen aloittaa alusta. Teen mieluummin noin kuin vaaleanpunaiset ja nuo sormikkaatkin: rinnakkain molempia, niin saan tehtyä samanlaiset ja valmistuvat molemmat varmemmin.
(By the way: Alpacaan kaksinkertaisena kantsis ottaa paksummat kuin 2,25 mm puikot. Huh kun tulee tiivistä...)
Kiitos seurasta. Olen ihan tyytyväinen: kolmet valmiit ja kahdet hyvin aloitetut.

Viimeiset parit uunista ulos

Tässäpä viimeisimmät tuotokset. Hahtuvalapaset odottavat vielä huovutusta, Ailit ovat lahja. Lapaskuun tavoite tuli saavutettua, kun omat hahtuvatumput valmistuivat. Kaupanpäällisinä tuli tehtyä Ailin lapaset Tsetseniaan ja ystävälle lahjaksi. Ailit mustaa Nallea ja turkoosi-sinikirjavaa Nalle coloria ja puikkoina taisi olla 3,5 mm bambut, hahtuvatumput Piikun hahtuvaa valkoista ja pinkkiä 4 mm bambuilla. Mukava oli lapastella porukalla! Paljon kivoja ideoita, kirjolapaset alkoivat houkutella ja erityisen onnellinen olen tästä ohjeesta, jota olen koittanut metsästellä. Näitä pitää päästä testaamaan :) Loppusaldo siis 3 paria. Jatkossa tavoittaa blogista Tomuisaa. Rauhaisaa joulunodotusta!

valmista jälleen

Viime aikoina on pitänyt perhe sen verta kiireellisenä, että neulomiset on ollut melkeinpä rajoittunut pariin riviin.

ja nyt kun ehtin kerta kirjoittamaankin tälleen pikaisesti niin läjäytetään kuva valmiista parista. Edelleen käytin seiskaveikkaa ja koska tuota samaa väriyhdistelmää on vieläkin pienet nöttöset jäljellä.. Seuravatkin lapaset on sitä samaa lankaa. Nuo toiset valmistuivat melkein eiliellä kauppareissulla, kun sain istua siinä vieressä. Molemmissa lapasissa mallineulos on sitä mitä sattui sillä hetkellä päähän pälkähtämään. Toisessa on 2 valkoista s ja yks t.sin- silmukoiden paikaa vaihtamalla sain tuon kiertävän kuvion (ei mitään ihmeellistä siis).. Toisessa sitten vähän enempi tummaa väriä ilman kierteitä :=)

Koska päättelin peukalot hetki sitten niin pläjäytin nuo nyt samaan kuvaa, vaikka lankat roikkuukin vielä.Vauvan neulesetteihin myös lapaset. Koko on pieni, mutt lapaset kuitenkin :=) Lankana wool. Ei mitään ihmeellistä näissäkään
Koska viime vuonna lapaskuussa en ehtinyt tehdäkään niitä yksiä peukkuja (ei olisi voinut vähempää kiinnostaa-ei ole kyllä kiinnostanut tässä välissäkään- niin tänään ne olisi kait tehtävä- PLÄÄH! )
Jätän siksi vielä loppuraportoimatta. Toisaalta lapasten teko jatkuu kyllä vielä pakosta tämänkin jälkeen....

It's all over

Minun saldokseni Lapaskuussa tulee jäämään se yksi varsinainen lapaspari (Tikrun Chevalierit kummitytölle) sekä 7 kappaletta pesukintaita. Tänään ei enää ehdi syntyä mitään. Omat lapaset jäivät tekemättä ja saa nähdä pääsevätkö puikoille edes joulukuussa. Töissä alkoi nyt just joulunalushässäkkä ja tänäänkin menee ylitöiksi.

Kiitokset emännälle! :o)

Vähänkin on enemmän kuin ei yhtään!

Niin vain Lapaskuu livahti ohi. Kuluneella viikolla olen ollut niin kiinni muissa hommissa, etten ole jaksanut enkä ehtinyt paljon neuloa mitään.

Mutta sainpä sentään tempauksen aikana tehtyä kolmet lapaset (joista yhdet hyväntekeväisyyteen) ja kahdet kämmekkäät! Vielä yhdet tumput tulisi saada jouluksi aikaan, mutta ehtiihän nuo vielä.

Lämpöinen kiitos lapasemännälle ja kaikille kanssalapastelijoille! Ensi vuonna taas?

Loppuraportti

Kiitän ja kumarran. Kiitos emännälle taas kivasta tempauksesta, sekä kanssa neulojille mukavasta seurasta. Itse sain aikaiseksi vain kahdet lapaset. Yhdet olisi vielä tilauksessa, mutta en ole saanut aloitetuksi niitä.
Mutta hyvä näinkin, en nimittäin pidä peukaloiden neulomisesta, joten koko lapasen teko jää..... Ja kun en itse käytä kovin paljon lapasia, autolla niiden kanssa on hankala ajaa (luistaa ratissa). Ehkäpä tapaamme myös ensi vuonna. #Vilkutan#

Oisko viimeisetTämä on siis pari nro7

Eskarilaiselle pukinkonttiin

Gjestal Cortina 52g, 9 mm sukkikset
ja huovutus 40'C:ssa

29. marraskuuta 2007

viimeinen pari valmistui

Tämän lapaskuun saldoksi tuli huimat kaksi paria tumppuja! Nyt esittelen tuon jälkimmäisen parin , mutta koskapa kyseessä on pari nimeltä hyshys, niin kuvakin on siten jotain sinne päin.


Tälläkertaa olen erittäin tyytyväinen, että kuva on epäselvä ja värit kaikkea muuta, kuin oikeet.. Eipä tumppujen saaja näe ainakaan tumppujaan ennen, kuin paketin aukaisee.. Tämä varotoimenpide siltä varallta, jos lahjan saaja tännekkin eksyy kurkkimaan. Julkaisen joulun jälkeen kunnollisen kuvan blogissani.
Emännälle Kiitos :)

Vielä ehtii

Pari nro 6.

Lankana sny:ltä saamani Karuselli.
24s, 6mm sukkikset ja kulutusta 66g
Ihan itselleni piristys-lapaset.

Toiset kaksi paria

No niin, alkaa Lapaskuu olla minunkin osaltani ohi, kaikkiaan 4 paria lapasia sain tehtyä. Hyvä minä. Huonoa siinä on se että vain yksi pari menee joululahjaksi... mutta muilla lämmitetään oman perheen sormia. Tässä siis pari nro 3 ja nro 4.

Perustumput
Lanka: Zitron Loft, 40 g
Puikot: 4,5 mm

Malli: Newfoundland Mitts
Lanka: Novita Nalle, 70 g
Puikot: 3,5 mm bambu

Tarkempia tietoja blogissani.

Lapaskuun viimeiset!

Lapaskuu on lopuillaan ja tuskinpa ehdin enää sen nimissä neuloskella mitään... Harjoitukset kuitenkin jatkuvat blogini puolella. Tässä kuitenkin lapaskuun viimeiset, Target Wave-lapaset.

Ehdinpäs vielä

Kuvassa on pikkusiskoni joululahja, Ullaneuleen rinsessasetti. Lankana Sandnesin Alpakka, jota yhteensä kului 100 grammaa. Kämmekkäiden peukaloihin lanka ei riittänyt ja muutenkin olisi voinut tulla enemmän sormien päälle, mutta muuten tosi kivat, toivottavasti saaja tykkää.

Sain toiveen kaksista lapasista joululahjaksi, mutta ne eivät taida ehtiä enää lapaskuuhun, onhan vika päivä jo huomenna. Kummitätini tulee kuitenkin todennäköisesti saamaan Tikrun Chevalier-lapaset ja hänen avomiehensä ihan peruslapaset ohuesta langasta. Saldoni lapaskuussa jää siis kolmiin kädenlämmittimiin, joista kahdet esittelin täällä.

Loppukiri

Kaksi paria huovutettuja naisen käteen sopivia lapasia. Vasemmalla Fritidsgarn ja oikealla Natur Uld, vyötteessä ei ole valmistajan nimeä. Molempiin meni n 100 g.

28. marraskuuta 2007

Yksi kerrallaan


Valmistui nimittäin jämälangoista, joiden nimeä en tiedä, yksi pesukinnas!

Pelagian ohjeella tehty, Makepeacen jalanjäljissä. Todella hyvä ja kiva ohje, kannattaa kokeilla!

Sammallapaset.

Malli: peruslapanen
Lanka: SNY:ltä saatu Isoveli Color
Muuta: Osaltani viimeiset lapaset Lapaskuuhun, enemmänkin oli tarkoitus neuloa mutta inspiraatio on ollut kadoksissa. Salama vääristää hieman värejä, luonnossa lanka on vihertävämpi.
Kaiken kaikkiaan satoni jäi vähäiseksi: kolmet lapaset sekä yhdet kämmekkäät.

Hahtuvalankalapaset

Lanka: Pirtin kehräämön hahtuvalanka
Puikot: 6mm ja 8mm bambut
Malli: Pirtin oma, koko mies (Apelle tai omalle isälleni, mut pitääkö miehet lapasia...?)
Langan menekki: ei ole vaakaa..

Näitähän on kiva tehdä! Tosin lanka ei ole ihan sieltä halvimmasta päästä, mutta lahjaksi kun tekee niin ei kai se haittaa.. Ja mukavat värit!
Lankaa olisi vielä yksiin ruskeisiin liukuvärjättyihin myös, sekä nyt on puikoilla 110cm lapaset Alpacasta. Saas vaan nähdä, kuinka aika mulla riittää....
Mutta nämä lapaset ja sukat on näk. mun juttu! Mikään ei voita sukkapuikkojen rauhoittavaa kilinää. (no bambut nyt ei ihan kilise, mut kuitenkin)

Ihan tavallista huopaa

Heh, kuten huomaatte, yritän ottaa loppukiriä Lapaskuussa! :)

Tässä ihan peruskamaa, jota esittelee Nalle Puh (kun niin moni on Blogistaniassa viime aikoina valinnut nallen mannekiiniksi, Puh halusi myös).


Neuloin Samille viime talven hirmupakkasilla huovutetut lapaset, joista hän onnistui hukkaamaan toisen jo muutaman päivän kuluttua. Nyt totesin, että mies tarvitsee pukinpussista uudet.

Ihan perusmalli, tosin rannekkeen neuloin farkunsinisestä Nallesta, on kapeampi ja lämpimämpi. Loppuosa sitten Huopasesta vyötteen ohjeella.

Osaako muuten joku kertoa mistä löytyisi lapasohje Fritidsgarnille? Viime jouluksi neuloin Fritikasta lapasia tällä Huopasen ohjeella, mutta koska Huopanen kutistuu melkein puoleen ja Fritikka vain vähän, niistä tuli valtavan isoja. Onko omaa ohjetta olemassa?

Vielä yhdet lapaset

Huopatumput
Malli: peruslapanen ilman kiilaa, 10 s / puikko
Lanka: Pirtin Kehräämön karstalanka, 60 g, tex jotain...
Puikot: 6 mm

Loppukiri

Marraskuu lähestyy loppuaan ja nyt sitten innostuin nuista lapasista oikein todenteolla.

Eilen sain valmiiksi naisten lapaset. Lankana käytin Ainoa ja puikot olivat kokoa 6. Silmukoiden määrän katsoin Novitan syksy 2005 ekstrasta. Lapasista tuli ihanan pehmeät, tuskin maltan ottaa niitä pois käsistäni.Mutta ei se muu auta, sillä vastaavanlaiset miesten lapaset ovat puikoilla. Lisäsin silmukoiden lukumäärää neljällä ja neulon muuten lapasista samanlaiset kuin naisten lapasista.

27. marraskuuta 2007

Palmikkoiset kämmekkäät


Neiti Kuopus on jo pidemmän aikaa haaveillut kämmekkäistä. Äiti tarttui toimeen, arvaatte varmaan että piti kauan houkutella? Sandnes Alpakka muutti muotoaan ja 3½ mm sukkikset auttoivat valmistumisessa.
Lapaskuuta jäljellä vielä muutama päivä, vieläköhän jotain pukinkonttiin menevää, puolitiessä olevaa ehtisi saada valmiiksi?

Yhteenvetoa

No joo, aika laihaksi jäi saalis ku koulu (ja muut työt) vei niin paljon aikaa. Kahdet tumput sain siis aikaan, tarkemmin sanottuna kaksi ja puoli, meinaan yhden onteloneuletumpun oon saanu tehtyä.. :)

Kiva oli osallistua, sai vähän motivaatiotakin! :D Oikein mukavaa loppu-lapaskuuta ja alkavaa joulukuutakin, toivottaa Katja :)

Kuka kutisti marraskuun?

Mihin se marraskuu oikein katosi?
Puoli viikkoa enää joulukuun alkuun, vaikka ihan juuri marraskuu vasta alkoi.

Kai se on uskottava, että lapaskuukin jo alkaa lähestyä loppuaan. Toki keskeneräiset lapaset voi viimeistellä kaikessa rauhassa, eihän tässä nyt jäniksen selässä suinkaan olla.

Meillä on tulevana viikonloppuna (vaihteeksi) jos jonkinlaista tohinaa, turnausta, synttäreitä, joulumyyjäisiä ynnä muuta.
Ajattelinkin, että nyt kaikki voisivat tehdä tekeillä olevat lapastuksensa valmiiksi ja koota lapaskuun saldoa yhteen. Viikonlopun jälkeen voimme sitten laskea jonkinlaista yhteisloppusaldoa - jos viikonloppu osoittautuu liian kiireiseksi, niin viimeistään ensi viikon alkupuolella suoritan lupaamani loppuarvonnan osallistujien kesken.

Tässä vaiheessa jo kiittelen kaikkia mukanaolosta! Mahtavan hienoja monenlaisia lapasia olette tehneet ja taas on uusia lapasideoita muhimassa vastaisen varalle. Itse ainakin sain ideoita matkan varrellakin, sormikkaita en luultavasti vieläkään olisi tehnyt ilman lapaskuutsemppausta. Kukkasade-lapaset tuli myöskin vähintäänkin osittain tehtyä lapaskuun ansiosta.
Yhdet rannekkeet on vielä itsellänikin tekeillä, samoin yhdet hahtuvaiset lapaset. Hahtuvatumput kylläkin vaipuivat jossain vaiheessa syvään talvihorrokseen, sen verran hiljaista on siellä korissa viime aikoina ollut. Mutta ehkäpä ne sieltä vielä heräävät, onhan tässä jokunen päivä aikaa :).

Lisää


Nää on sit valmis pari nro. 5

Lankana valkoinen Novita Teddy ja vihreä Kitten Mohair (taas), kulutusta 76g 6mm sukkiksilla. Ohje napattu uusimmasta Novitasta.

Toisetkin valmistuneet


Samanlaiset kuin nuo edellisetkin. Tilauslapaset kaverille. Lankana kahta eri harmaat seiska veikkaa. Ovat hiukan pienemmät kuin nuo edelliset.

Enpäs jäänyt nollille


Ensimmäiset valmistuneet lapaset. Oikeastaan nämä valmistuivat jo kauan aikaa sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kirjoittaa näistä. Lankana on valkoinen ja itse värjättu seiska veikka.

Hys-juttu, jonka saa julkistaa

Vihdoin ja viimein minullakin jotain valmista... Nämä lapaset menevät lahjaksi kehitysvammaiselle Maria-siskolleni. Tarkoitus on vielä neuloa sointuva pipo näille kaveriksi.

Marian lapaset
lanka: Schachenmayr Nomottan Merino
puikot: 3 mm bambut
silmukoita: varressa 48, kämmenosassa 68, peukussa 16


Yrittäkääpä saada kuviosta selvä. Tein näistä samanlaiset kuin syksyllä omalle SNYlleni, mutta nepä unohdin kuvata. Kuviona on Pampulaletti (nro 6 luvussa Nypyt ja lehdet) Neulojan käsikirjasta. "Nyppyjen" kohtaan minulla tahtoo jäädä reikä, mutta oletan ettei Maria ihan hirveillä pakkasillä ulkoile... :)

Lankana on Schachenmayr Nomottan Merino, jota kului 3 mm bambuilla noin 70 grammaa. Tilasin tuota lankaa puserollisen keväällä jonkin nettilankakaupan alesta, mutta nyt tuntuu punainen väri jotenkin kyllästyttävältä (käytinkin sitä aika monta vuotta!) ja päätin hyödyntää pehmoiset ihanat merinokerät muiden ihmisten iloksi.