2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

4. joulukuuta 2010

Juli@n valmistuneet!

Ei sitten mennyt yhtään viimetippaan (vai joko myöhästynyt) tämä mun valmiiden lapasten esittely...
 2x 7-veljes tummanruskea, joka näyttää kuvassa melko vaalealta

 Mustaa 7-veljestä, palmikkoa selkäpuolella.

 Pienet peukalottomat pingviinilapaset, myös 7veikkaa

Tupsulapaset jotain tosi vanaa 7-veljestä

2x  7-veljestä palmikkolapaset, meni vähän pieleen ja täs kuvassa tuo palmikko vetää vielä kaposemmaksi lapasta.
Hello-Kitty lapaset 7-veljestä, kuvio tehty silmukoita jäljentäen

Sekä vielä keskeneräinen pari nallesta.

Eli minun saldo sitten on 6½

2. joulukuuta 2010

Loppusaldo

Sain, kuin sainkin viimeisenkin parin valmiiksi marraskuun viimeisen päivän illalla :) Idean näihin tumppuihin sain junasukista (tai Tuulan-sukista, kumpi nimi kellekkin tutummalta tuntuu). En jaksanut kuitenkaan lähteä ohjetta mistään kaivelemaan, joten eihän nuo sit oikeasti enään sitä alkuperäistä inspiksen lähdettä muistuta ;)
Kuitenkin tykkään kovasti lopputuloksesta ja tuntuivat kokeillessa hyvin pysyvän poikamme käsissä. Pituutta varsiin tuli lopulta niin reilusti, että varret kun pistää kunnolla käsiin, ulottuu tumppujen resori kainaloihin asti :D Poitsulla siis ikää 9½kk.
Lankana sininen Jussi-lanka, puikkoina 3,5 bambut. 8s/puikko.

Kiitos mukavasta tempauksesta jälleen. Lapasteluni ei tule jäämään tähän :) Niin ja ensi vuonna taas samoissa merkeissä..

Kokonais saldoni lapaskuun aikana näyttää tältä:
Naisten lapasia 2
Lasten lapasia 2 paria
Vauvan tumppuja 1 pari
-------------------------
Yhteensä 5 paria

Tässä ne nyt onLaitan vielä tännekin todisteeksi siihen kuvattomaan päivitykseeni menneeltä viikolta. Tässä ne nyt sitten olisi ihan huovutettuna kuvien kanssa.
Kuten aiemmin jo laitoinkin, että alemmat ovat Evillan Hahtuvaa ja ylemmät nuo siniset Garnin Odin-lankaa.

Lapaskuuni kolmannet

Vielä varmaan ehtii raportoida? ;o)

Eli keskimmäiselle (10v) poijalle neuloin Ailin lapaset. Lankana 7veikka ja vanha (musta) perintölanka..Lisää blogissani.

Vielä kahdet lapasetTässä vielä kahdet valmistuneet lapaset. Tummemmat on huovutettu Tovesta ja vihreävalkoiset ovat Mikkelin tähtilapaset kunnon jämäkästä seiskaveikasta. On muuten paksut ja tiiviit tumput, kun on seiskaveikkaa kaksinkerroin!

Tarkempia selostuksia käytetyistä puikoista ym. löytyy blogistani. Tähtilapaset ovat tavallaan bonusta, tavoite oli neuloa kuukauden aikana edes neljät lapaset, mutta nämä vielä ehtivät mukaan. Loppusaldo siis 5 lapaset. Olen vallan tyytyväinen.

Taidankin hissukseen vielä jatkaa lapastelua, yhdet on puikoilla ja lisää lapasia on tilattu - ties kuinka monet!

Jotain valmista

Vain kahdet lapaset sain tehtyä lapaskuun aikana.
Seiskaveikasta ja Tangosta siililapasten ohjeella.Tango oli jotain vanhaa kirpparilankaa.On niin pehmeää,että tulikin pupulapaset eikä piikikkäät siilit.
Kuvat lisään kunhan saan ne otettua.

1. joulukuuta 2010

Kintaita

Vielä ehtii mukaan nämä eilen valmistuneet lapasparit. Tänä aamuna kuvasin pirteässä pakkasessa päivänvalon valjettua. Nämä ylimmät ovat ohutta Pirkkaa kaksinkertaisena.Nämä alemmat Pirtin Kehräämön karstalankaa. Lisää kirjoittelen blogissani hetken päästä. Tekstiä löytyy nyt täällä!
Kuopuksen kanssa väkersimme yhteistyönä hänen ystävälleen pinkit lapaset kirahvikuvioin. Minä taas neuloin ja Kuopus huovutti eli suoritti taiteellisen työn. Novita Nallea 53 g, kolmosen pyörö, 48 s, peruslapanen peukalokiilalla.
Vihreät on menossa Äidin Miehelle jouluksi, kunhan saavat huovutuskoristeet. Cascade 220 nelosen sukkapuikoilla, 73 g, 40 s. Nopeat ja helpot ja sopivan paksut.

Yhdet jäi puikoille myyjäisiä varten, valmistunee huomenna eli ei enää tähän yhteistempaukseen, mutta sen jouduttamana ja innoittamana. Kiitos seurasta.

Villasukan lapaskuun saldo.

     Lapaskuuni aikana valmistui 12 paria lapasia.  Langat on lähes kaikki jämälankakoristani.
Suurin  osa, yhdesän paria menee Hurstin keräykseen hyväntekeväisyyteen, lout pukinpussiin.

Työrukkasten sisään

Vielä yksi pari ehti valmiiksi marraskuun aikana. Nämäkin on Mambosta ja intilaisella peukalolla. Ovat tosi isot ja väljät, mutta sellaiset minulta tilattiin.

Mies on raksalla ja työmaan aloittaminen loppusyksystä tarkoittaa ulkotöitä pitkälle talveen. Nahkaisten työrukkasten alle tarvitaan lämmikkeet, jotka sujahtavat helposti käteen eli kiellettiin tekemästä liian istuviksi :). Lopputulos kelpasi.
Sain siis valmiiksi omien laskujeni mukaan seitsemän paria. Yhdet taidan vielä tehdä kun kerran tässä vauhtiin pääsin, mutta sitten siirryn ompelukoneen ääreen. Niistä ja muistakin käsitöistäni voi käydä lukemassa blogistani.

Apuemon merkintä

Pistän tähän vain muistiin, että tätä kirjoitusta aiemmin esitellyt lapaset olen laskenut nyt Lapaskuun saldoon. En vielä kerro loppusaldoa, koska saatte vielä rauhassa aikaa esitellä viimeiset valmistuneet, ja kuten Helmis aiemmin kirjoitti, niin jos on peukku kesken, huovutukset tekemättä tai langanpäät päättelemättä, niin tehkää ihan rauhassa loppuun. :)

Sen verran voin kertoa että viimeisen viikon aikana lapasia on raportoitu tänne hurjasti, ja loppusaldokin tulee olemaan valtaisa! :) Se on nyt minulla lapulla ylhäällä, toivottavasti ei lappu joudu hukkaan... ;) No, saahan ne aina uudestaankin laskettua, enkä mene takuuseen, etteikö nytkin olisi saattanut tulla laskuvirheitä. ;)

Tässä vaiheessa joka tapauksessa apuemon puolesta kiitoksia kaikille lapastelijoille! :)

Lapaskuun viimeiset

Lapaskuun saldoni jäi asettamastani viiden parin tavoitteesta mutta sain sentään 3 paria valmiiksi. Tässä siis viimeiset vielä päättelyä vailla olevat aikataulussa valmistuneet parit. Lisää lapasista voi lukea blogistani.


Siniset lapaset omia sormiani lämmittämään. Lankana Novitan 7 veljestä ja selkämyksessä palmikoita.Ja harmaat lapaset appiukkokokelaalleni joululahjaksi. Lankana näissäkin Novitan 7 veljestä.

30. marraskuuta 2010

Viimeinen pari!

Viimeinenkin neiti sai lapasensa.. joten nyt on kaikki lapaset neulottuna, ainakin tälle Lapaskuulle :)

 Muutama sananen lisää blogissa.


Körttirasat


Ajatukseni oli lapaskuun aikana neuloa kirjoneulelapasia ja yhdet sain tehtyä. Muut olivat paksummista ja huopuvista langoista tehtyjä. Körttirasat eeva haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia kirjasta olivat kuitenkin viikonlopun neulomisen tulos.

Lisää lapasista voit lukea Heimolasta.Kiva oli kanssanne taas lapastella ja äkkiähän se marraskuu taas menikin ohi. Oikein hyvää adventin aikaa teille kaikille.


Lapaskuun toiset

ja osaltani viimeiset valmiiksi ehtineen ovat tässä:Newfoundland Mitts tyttärelle. Lankana Nalle Kesä ja valkoinen. Tavoitteena oli saada valmiiksi yhdet lapaset, joten tuplasin tavoitteeni. Kolmannetkin olivat hyvällä alulla: yksi päivä lisää tähän kuukauteen, niin kolmaskin pari olisi saattanut nähdä päivänvalon. Nyt yksi raukka jäi odottamaan paria itselleen ja pesukonetta. Valmiina tämän pariskunnan tullette tulevaisuudessa näkemään blogissani.Kiitos kanssalapstelijoille, kivaa oli jälleen olla mukana!
Minä siis lupasin yhdet ja tein kolmet...hyvä MINÄ =)

Tässä viimeiset

Lapaskuun toiset!

Lapaskuuhun aikoessani lupasin itselleni, että teen ainakin yhdet lapaset, jotka teinkin. Sitten innostuin kokeilemaan intialaista peukalokiilaa ja niin vaimistuivat toisetkin lapaset.
Lankana 7-veljestä 3,5 puikoilla.

Lapaskuun viimeiset

Nämä kahdet lapaset ehdin vielä tässä kuussa neuloa valmiiksi. Vähän jäi jotain keskenkin..

Alimmat on aili mallilla jälleen, 3,5 puikoilla, lankana Novitan 7veljestä sekä Kauhavan Kangasaitan Panda. Ihan tonttufiilis tuli noista lapasista, naisen kokoa ovat ja jätän itselleni, jos kukaan ei osta pois:-)

Päälimmäiset on kaksinkertaisesta vadelmanpunaisesta hahtuvasta, puikot 3,5, koko n.5v. Hyvin on jouluisia jo nämä mun lapasetkin tässä vaiheessa:-) Ihanaa joulunodotusta toivotan kaikille mukana olleille, kiitos upeasta lapasteluseurasta!

Ehdinpäs vielä :)

Lapaskuuni saldoksi tuli kolmet lapaset, näiden viimeisimpien valmistuneiden myötä. Nämä menevät pukin konttiin, joten omaan blogiini en vielä näitä laita.


Ruskea lanka 7veljestä, liukuvärjätty Drops Delight kaksinkertaisena. Puikot 3,25, neulottu kärjestä alkaen ja päätelty virkkausmenetelmällä.

Kuvaton postaus

Lapaskuu on päättymässä myös omalta osaltani. Kiitos teille ja mukavaa oli....... niin kauan kuin tätä kesti.
Ehdin tekemään edellisten sormikkaiden jälkeen vielä parit huovutetut lapaset, jotka menevät huomenna pyykin joukkoon vanuttumaan.
Toisiin sain käytettyä viimeisetkin Evillan hahtuvat punasävyiseltä kiekolta ja toisiin upposi sininen Garnin Odin-vyyhti, jota on vielä valkoisena vyyhdin verran.

Huovutan ne huomenna ja lisään siitä postauksen sitten blogiini.
Toivottavasti nämä lasketaan vielä mukaan näin todisteiden puuttuessa..... ;0
 Niinpä se taas marraskuu vilahti loppuun ja sen myötä Lapaskuukin päättyy.  Kivaa ja antoisaa on ollut lapastella yhdessä ja nähdä paljon, paljon erilaisia kädenlämmittimiä.  Kiitos emoille kampanjan järjestämisestä ja kaikille "lapastelijoille" seurasta!  


Vielä yhdet pienet lapaset ehdin tehdä eilen valmiiksi. 

 Aivan peruslapaset, jotka on tarkoitettu aluslapasiksi kintaisiin lämmittämään kolmevuotiaan pieniä kätösiä.  Lanka Dropsin Alpacaa.  Nämä ovat minun 11. pari tämän vuoden Lapaskuuhun.


 Tässä kuvakooste kaikista marraskuun aikana tekemistäni lapasista.  Seitsemän paria tupla- eli kääntölapasia ja neljä paria yksinkertaisia.  Yhdet aikuisten lapaset ja muut lapsille ikähaitarilla 3-12 vuotiaat.  Blogistani löytyy lisätietoja, jos joku niitä kaipaa.


Kiitos siis kaikille!  Eiköhän lapastella ensi vuonnakin.

                                                       terkuin Matleena


Lapaskuun loppusuoraHei kaikki lapastelijat! Uskomatonta, mutta totta. Lapaskuu on taas melkein ohi, juuri kun vauhtiin päästiin...
Omiakin lapasia on vielä esittelemättä, kun en ole niitä ehtinyt kuvaamaan. Esittelyä olen pantannut siksikin, että uusimmat lapaset ovat menossa lahjoiksi omalle väelle. Toivottavasti yllätys ei nyt paljastu. Omaan blogiin ei ainakaan auta kuvia vielä laittaa.

Tässä nyt siis vaivihkaa yhdet kirjoneulelapaset, järjestyksessä kolmannet valmistuneet. Esikoiselle synttärilahjaksi, hän kun tykkää kovasti käyttää kirjolapasia.


Malli on Lilac Mittens, lankoina Novitan ohut Nalle ja Ilun Handu Handdyed. Puikot olivat 2,75-milliset.
Kirjoneuleen neulominen oli tosi kivaa, mutta myös välillä tuskastuttavan hidasta. Näissä lapasissa mallia ei voi ladata selkäytimeen, koska kuvio on epäsymmetrinen - ja toinen lapanen tehdään tietty peilikuvana.

----

Voitte kaikessa rauhassa raportoida valmistuvia lapasia tänne blogiin ensi kuunkin puolella. Täältä on nimittäin tosi kiva tsekkailla kauniita lapasmalleja - joululahjaneulojaisethan ovat ainakin itselläni vasta käynnistymässä!

Jos jonkun (kuten esim. allekirjoittaneen) tumppu on pikkuisen peukkua tai vaikkapa huovutusta vailla, ei sen valmistumispäivänkään niin nokon nuukaa ole.


Niin, pikkuinen arvonta suoritetaan vielä lopuksi. Marelo ja allekirjoittanut lahjoittavat jotain pientä arvottavaksi osallistujien kesken :).

Kiitos kaikille mukanaolosta! Uskomattoman upeita, kauniita ja ihania lapasia ynnä muita kädenlämmittimiä te olette tehneet. Hienoa, ihan mahtavaa!!

Lapaskuu päättyyNeuloin ensimmäiseen lapasteluuni Lapaskuuhun neljät parit lapasia. Tulokseeni olen tyytyväinen kun neuloin koko ajan ohessa muutakin. Kuviolapaset jäivät myöhemmin toteutukseen.


Kuvassa olevat lapaset sain valmiiksi hetki sitten. Lankana oli Novitan 7- veikkaa ja tämä raitalankaväri oli minulle uutta. Tykkäsin tosi paljon neuloa nämä lapaset sukulaislapselle pukin konttiin Savonlinnaan. Sukkapuikoilla oli 44 silmukkaa ja ihan peruslapaset sädekavennuksella ja tietysti peukalokiiloin. Malli on oma ja mitoitus on 11 vuotiaalle. Näitä on mukava neuloa ja valmistuvat hetkessä.


Kiitän hyvästä seurasta kanssaneulojia ja tämä blogi on yksi aarreaitta kun saa ihailla toinen toistaan kauneimpia lapasia. Lapaskuun järjestäjiäkin kiitän ja lupaudun jo ensi vuonnakin osallistumaan lapasten neulontaan. Mukavia neulontahetkiä jokaiselle!

Lapaskuu loppuu...

Toisetkin lapaset sain kuin sainkin kuvatuksi.. Ohje Novitan sivuilta, musta ja valkoinen lapanen. Omaa sooloilua neulahuovutus... ja nää lämmittää ihan minun omia käsiä kun kummasti lapaset on aina hukassa, ainakin toinen... =(

Viimeiset lapaskuuhun

'
Kämmekkäät: lanka Novita 7 veljestä, puikot 3½. Malli mukaeltu Saltkråkan Ullalta. Nämä menevät lahjaksi.
Sitten Ailit, pikku-Ellalle, siis 5 vuotiaalle. Lanka Novita wool ja baby, puikot nro 3.

Omat konehuovutetut tumppuni, lanka Novitan Puro Metsä. Puikot 8, neulottu Novita lehden syksy 2009 mallilla miesten koolla. Huovutuksen jälkeen näistä tuli juuri minulle sopivat, eli kokoa M.

Kiitos kaikille mukavasta lapastelutempauksesta! Toinen toistaan suloisempia ja lämpöisempiä käteen laitettavia olen täällä ihastellut. Toivottavasti tapaamme vuoden päästä samoissa merkeissä!
Mukavaa joulun odotusta!

Kainuun kukkaset


Nämä Kainuun kukkalapaset ovat minulta viimeiset tähän Lapaskuuhun. Tuppaa tulemaan aina samoilla väreillä eli sinistä ei paljon näy. Pohja on taas samaa luonnonmustaa jota löytyy varastosta ja samoin noita eri värejä on muutama pussillinen. Saa vielä useammatkin kintaat neulottua. Näihin meni lankoja yhteensä 90g.
On se kuukausi niin lyhyt, että juuri kun vauhtiin pääsee, täytyy jo lopetella. Kiva oli seurata minkämoisia lapasia kukakin sai aikaiseksi. Näistä lisää juttua blogissani.

Kolmas pari

Tänä iltana, tai siis eilen, valmistuivat joululahjaksi menevät Ailin lapaset, lankana Novitan Sukkista ja Jussia.

Seuraava pari on puikoilla, mutta tuskin ehtii tähän sadonkorjuuseen. Jouluksi kuitenkin.

Parhaat kiitokset emolle ja apuemoille. Kuukausi saisi olla pitempi!

29. marraskuuta 2010

Kolmen suora

Tänään sain vihdoin kuvattua loput Lapaskuun varrella valmistuneet lapaset. Enempää ei taida ehtiä ennen huomisiltaa, vaikka suunnitelmissa onkin jatkaa käsinelinjalla. Uusista sitten lisää KatonKontissa.

Nämä kintaat on virkattu Fritidsgarnista ja huovutettu koneessa muovit sisuksissaan. Sisäpuoli ei juuri huopunut, mutta ulkoa tulos on silti kiva. Peukaloista tuli hiukan... noh, monumentaaliset, mutta ehkä näihin haluaa sormikkaat sisään ja silloin väljyys on pop! ;) Omissa sovelmissani usein käy jotain tällaista...


Virkkauslinjalla jatkoin 2-veelle Nalle aloe+jojobasta kintaat, jotka kuvassa ovat kolmansien valmistuneiden, eli Vauva-Ailien rinnalla.


Aili-ajatus tuli vasta 1o 1n -joustimen tehtyäni, joten varsi ei ole yhtä sievä kuin oikeissa Aileissa.

Ehkä on tarpeen kuvatodiste siitä, että virkatut lapaset mahtuvat 2-vuotiaalle, kun näyttävät kuvassa niin piskuisilta:


Näitä tullaan todennäköisesti käyttämään toisten lapasten/kintaiden/rukkasten alla, joten istuvuus on tärkeää. Ja toki suunniteltua! ;)

Lapaskuun saldoni ylsi peräti neljään pariin ja jotenkin tuo peukalopeikko lähti lätkimään Intialaisen kiilan opeteltuani. Tosin kahdet lapaset virkkasin eikä yksissä ole peukkua lainkaan, mutta ainakin henkisesti olen peikon selättänyt! ;D

Kiitos Helmikselle ja apuemoille tempauksen organisoinnista! Ensi vuonna taas, eiks je?!

Rauhallista joulun aikaa kaikille toivottelee LeenaK!

Huovutetut lapaset * 2

Viikonlopun aikana on tullut neulottua lapasia, viimein... Saldona kaksi paria huovutettuja lapasia, joulupukinkonttiin...
Lankana kummassakin Novitan Huopanen, puikot nro 8. Kolmannet puikoilla, valkoista Huopanen-lankaa, puikot niissä kokoa 10... Yhteispaino näillä on 250 g.

Kypsät lapaset

Olen viime päivinä kokeillut taas koolaamista. Kun varastoissa oli oikein hailuisen väristä vanhaa seiskaveikkaa, josta olin aloittanut lapasia, päätin kokeilla, miten valmis neule kylvyssä käyttäytyy.


Ensin sekoitin Tropical Punchin ja Cherryn, mutta lapasten jo ollessa kylvyssä lisäsin kaksi pussillista Black Cherryä. Muuten hyvä, mutta joku olisi voinut vaivautua nostamaan lapaset kattilasta jo sen ensimmäisen mustakirsikkapussin aikana...


...sillä nyt on toisen lapasen kämmenosassa tumma tahra. :( Lahjaksi nämä ajattelin, saa nähdä ilkeänkö antaa... Värin pitäisi kyllä pysyä, sillä kiehautin lapaset väriliemessä. (Tai eihän se silloin enää mitään värilientä ollut, vaan jo kirkasta vettä.)

Malli: Karismalapaset, Ulla 3/2009
Lanka: vanha seiskaveikka, 50 g
Puikot: 4 mm
Muuta: En tiedä, onko seiskan tiheys muuttunut vuosien mittaan näin rajusti, mutta näistä tuli todella tiukat, vaikka tein täsmälleen ohjeen mukaan...

Lapaskuu päättyy huomenna, vähiltä piti, etteivät nämä viimeiset parit jääneet esittelemättä! Uskomatonta mutta totta, minulta on syntynyt neljä paria lapasia. Ja molemmissa vieläpä peukalokiila! Jospa sitä opettelisi tekemään sen kiilan ihan "omasta päästä"...

Malli: Karahka-lapaset Ullasta, silmukkamäärä muutettu langalle sopivaksi (4 x 12 s.)
Lanka: Viking Sportsragg, 60 g
Puikot: 3,5 mm

Sportsragg oli uusi tuttavuus, kivaa neulottavaa. Mutta siitä huolimatta - anteeksi, lapaset - olen oikein tyytyväinen, kun "saan" neuloa taas jotakin muutakin... :)

Viimeiset

ja vähäiset ovat tumput langanlopuista koottuna, ilman peukkua, nämäkin matkaavat  hyväntekeväisyyteen.
Lapaskuu alkaa olla loppumassa, mutta Vartahilla on jo seuraavat. Eivät kuitenkaan ehdi enää tänne, vaan löytyvät sitten blogistani.
Kiitos kaikille lapastelijoille! Täällä on saanut teidän ihanista  lapasistanne uutta innostusta.
Kiitos myös Emolle ja apuemoille!

Pienille sormille...

Malli on junasukista, jätin vain kantapään tekemättä ja tein sädekavennuksen loppuun; sain pienelle vauvalleni peukalottomat tuput aikaiseksi. Nyt nämä on viimeiset tänne ja alan legginsien tekoon.

Mambot

Kaksi paria vihreästä Novitan Mambosta. Nämä valmistuivat joutuisasti paksusta langasta. Intialainen peukalokiila omissani ja perheen pienimmälle en vielä peukunpaikkaa tehnyt. Omaan käteen nämä istuvat loistavasti ja kuutosen puikoilla 26 silmukkaa tuotti sopivan tiiviin kintaan.
Yksi pari on vielä tulossa, mutta voi olla etteivät ehdi enää lapskuulle.

28. marraskuuta 2010

Vielä kolme lapaspariaTässä näillä näkymin viimeiset lapaset tästä lapaspajasta tämän vuoden lapaskuuhun.
Oranssit on 7 veljestä 3,5 mm:n puikoilla kulutukseltaan 63 g. Koko on siis lasten.

Raidallisiin lapasiin otin 3,5 mm:n puikot. Langat hyvin sekalaista seurakuntaa. Paksuus taitaa olla 7 veljeksen. Lankakori keveni 79 g. Kokoa lapsi.

Turkoosit Gjestal:n Topp’tTå 6 mm:n puikoilla. Langankulutus oli 81 g. Kokoa lapsi.

Olen tyytyväinen saldoon niin omaan kuin muidenkin. Ahkeria oomme kaikki.. =)
Muoksis.. tunnisteet lisätty.