2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

28. marraskuuta 2009

Lapasii

Viel tänne näit valmistunneita lapasia ennen kuun loppua.
Huovutettuja lapasia Fridisgarnista,jotka on koneel neulottu ja Ailit seiskaveikast ja raitalangast.Ja sit parit lovikkaat karstalangast.Ja nyt työnalla kirjoneulelapaset(Eeva Haavisto),jotka ei kerkee valmistuu tänkuunaikana.Kiitokset lapaskuusta emännälle.

H-K:n viimeinen pari

tämän vuoden Lapaskuuhun on tässä. Päässä on vieläkin ideoita, joten lapastelu vaan jatkuu. Näissä lankana on 7veljestä ja naisen käteen sopiva koko. Lisää infoa löytyypi täältä.
Saldoni oli yhteensä kuudet kädenlämmittimet: viidet vanttuut ja yhdet kämmekkäät. Tavoita oli aluksi kahdet valmiit, mutta lapasten tekeminen on nopeaa ja hauskaa, joten tuli tehtyä vähän enemmän.

Kämmekkäitä ja lapaset

Sukkasatoilu jäi näköjään päälle ja tehtailin lastentossuja, mutta sain myös käsienlämmitimiä valmiiksi. Miehelle valmistin isänpäivälahjaksi pöllökämmekkäät vihreästä Isoveli colorista. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin lahjapaketti sisälsi kämmekäiden sijaan kaksi kerää Isoveljeä, joista mies sai valita mieleisensä kämmekäsmateriaalin ;) Lisäksi kudoin tyttölapselle lapaset tummanharmaasta ja vaaleanpunaisesta 7veikasta intialaisella peukalokiilalla, johon olen tykästynyt. Kämmenselkiin kirjailin kukkasia ja heijastinlankaa. Tossujen välityönä valmistuivat myös valkoiset Nalu-kämmekkäät.

Näillä näkymin lapaskuun saldona siis vaatimattomat 3 paria. Hahtuvasta haaveilin tumppuja, mutta jäivät unelma-asteelle. Sää ei ole juurikaan suosinut kuvaamista, joten ovat jääneet ottamatta, mutta lisäilen niitä myöhemmin.

Kaksi paria lisää

Lapaskuu alkaa olla lopuillaan, mutta monta paria tänne ehtii vielä tulla ennen sen päättymistä. Minä tuon nyt nämä kahdet kämmekkäät. Lienevätkö sitten minulta viimeiset, se jää nähtäväksi.

Siis kahdet kämmekkäät olen kuluneella viikolla saanut valmiiksi. Vasemman puoleiset tein Ullan Ruostekenno-ohjetta mukaillen Rondo Marimbasta ja oikean puoleiset Della Mitts-ohjetta mukaillen Regia Silkistä. Tarkempia tietoja löydät Lankapirtistä!

Täällä vieläkin huovutetaan

Tarkoitus oli tehdä yhdet huovutetut lapaset revontulet-Purosta, mutta lapasista tuli niin eri pariset, että lankaa piti ostaa lisää ja tehdä kaksi suunnilleen samanlaista paria.
Yläpuolen kuvan vasen ja alapuolen kuvan oikea lapanen olivat se alkuperäinen pari.


Ditten kokeilin välillä Zitron Loftia lapasissa, näissäkin huovutusjälki on kaunis.

Näissä lapasissa yhdistelin vihreiden Fritidsgarnien jämät ja harmaata. Tykkään hurjasti tuosta huovutusjäljestä.

Päättelykeijun ansiosta kolmannet, neljännet, viidennet...kuudennet?


Lankana Novitan Tempo, vitosen puikot. Ärsyttävää lankaa! Tilattiin kuitenkin tällainen ja juuri nimenomaisesta langasta, joten ehkä tilaaja on sitten tyytyväinen. :) Lasketaanko parilapanen mukaan? ;)


Itseäni hemmottelin Novitan alpakkalangasta tehdyillä lapasilla. Langat juoksivat kahdestaan jatkuvasti, joten tuli aika paksut ja pehmoiset.

Saa nähdä jäivätkö nämä viimeisiksi, vai ehdinkö vielä yhdet joululahjalapaset tikutella. :)

Neulotaan, neulotaan...


Olen vimmatusti neulonut joulupukin konttiin lapasia. En ole niitä vielä viimeistellyt enkä kuvannut, mutta yritän sen tehdä Lapaskuun aikana. Kolme paria on vielä tälläkin hetkellä puikoilla. Tässä vilautus kummipoikien lahjalapasista.


15. ja 16. pari


15. pari on 2 vee lapaset
Kärjestä aloitetut intialaisella peukalolla
Lanka: Filona Sukkalanka
Puikot: 2,5 mm
Koko: 2 veeMalli: Vante i blått och vitt by Anita Gunnars Lanka: Novitan Florica, yht 60 g
Puikot: 2,5 mm 80 cm addit
Koko: nainen
Muuta: en tykkää tuosta kärjestä. En kyllä moista tee enää.

Näihin tunnelmiin

Ystävällisin terveisin, Katiija

7+8+9 +10+11 ovat viimeiset tälle kerralle.


Nämä menee markkinapöydälle.
Oma malli.

Lapaskuun lapaset taisi olla tässä

Onneksi aloitin lapasten neulomisen heti kuun alussa ja valitsin vielä paksun langan, muuten olisi varmaan saldo jäänyt olemattomaksi. Kaikenlaisia kiireellisiä ja pakollisia hommia on kirinyt lapasten ohi. Kaksi paria lapasia kuitenkin valmistui marraskuun aikana ja ne ovat lähes identtisiä:
Lankana luultavasti Mambo, vyötteitä ei ollut tallella kerissä, jotka sain ystävältäni ja hän oli ne dyykannut jostain :) Vasemman puoleisiin koitin kirjailla jonkinmoisen sydämen ja mustan langan seassa on heijastinlankaakin. Toisissa lapasissa ei mitään koristeita ole. Molemmat menevät aikanaan Vaakan kautta jonnekin.

27. marraskuuta 2009

Palett lapaset

Sain toiset lapaset valmiiksi, huh! Koville on ottanut, tuntuu, että en saa mitään tämän Lapaskuun aikana aikaiseksi! Itselleni meinasin näistä lapasia, koska teen MiniPalettistakin Revontulen itselleni, värinä musta-harmaa. Olisivat värit stemmanneet hyvin yhteen. Poika kuitenkin vei nämäkin lapaset.


Elikkä näissä lapasissa on lankana SandnesGarnin Palett, jonka olen ostanut Susulta Lankakaupasta. Puikot olivat kokoa 5. Ehkä minun käsialalleni olisi tälle langalle sopinut numeron pienemmät puikot. Langankulutusta en osaa ollenkaan arvioida, kahdesta 50 gramman kerästä jäi kummastakin, neuloin samaan aikaan kumpaakin lapasta. Voisin ehkä saada lopusta kämmekkäät itselleni, mutta tuskin Lapaskuun aikana kuitenkaan. Loppulangan muotoutumisesta voi lukea blogistani, Sukka o mu juttu! joskus tulevaisuudessa...

onteloneulelapaset taas!

Tässä lapaset, samalla mallilla kuin edelliset. Langatkin ovat ihan samat, laitoin ne vain toisin päin. Nämä jäävät viimeiseksi pariksi lapaskuuhun ja olen kyllä ihan tyytyväinen saldooni!

Pilpuslehtosin kirjotettu kinnas


Viimeinen pari uunista ulos! Miulla oli vielä suunnitelmissa neuloa yhdet huovutetut lapaset, mutta joululahjaneulomukset ottavat nyt kaiken ajan. Huovutetut lapaset neulon sitten myöhemmin.
Näissä lapasissa on perinteistä karjalaista pilpuslehtoskuviota, kämmenpuolella on "silmäsiä".
Lanka: ohut Pirkkalanka
Puikot: 2 mm sukkapuikot
Ohje: Mary Olki: Kirjokintaita
Lisää blogissani.

Yhdet meinas unohtua

Nämä meinasivat vallan jäädä pois.
Tyttären tilaamat lapaset Lidilin sukkalangasta,oli muuten minusta kivan tuntuista neuloa tämä lanka,lapasiin vaan vähän turhan ohutta,ei tullut mitään pakkaslapasia,pakko tehdä toiset paksummat kaveriksi:)

T:Xante

Viimeinkin jotain...

Tässä on minun saalis Lapaskuuhun,ehtisin sentään ennen kuin loppui koko tempaus:)
Iloista Joulun odotusta kaikille:))
Toivoopi:Xante

26. marraskuuta 2009

Susirumat ja vähän kauniimmat

Ihan hirveät ja rumat "saa leikkiä kuralätäköissä -lapaset". Ohutta sukkalankaa ja Nallea yritin saada jämäkeriä loppumaan. Melkein onnistui. Haaviston nro 36 lapaset taas on astetta kauniimmat. Ihan tasaista ei mun kirjoneulejälki ole, mutta paranee, paranee. Keskilapsi itse valitsi mallin ja pukinkontista nämä saa. Ohutta Novitan Floricaa 2,5 mm:n puikoilla ja tuntui ettei ikinä valmistu. Koko marraskuun suunnilleen olen näitä selättänyt, kun näiden neulominen on maistunut päivän, pari viikossa. Kirjoneuleosuudessa kun on 70 silmukkaa, on tuossa ollut nitkuttamista.
Ihan kivat tuli. Jätin yhden mallikerran pois, omaan isoon naisentassuuni ei mahdu mukavasti, kinnaa vähän. Toivottavasti sopii 14-vuotiaan soukkaan ja siroon käteen.
Kämmekkäät

pehmoiset ja lämpöiset lahjoitan Bestiksen koulun myyjäisiin.
Lisää tietoa löytyy blogistani Vartahilla.

Lapaskuu on kulunut aivan liian nopeasti. Tavoitteeni täyttyi ja yllätin itseni onnistuneilla tuplalapasilla.
Kiitos emolle järjestämisestä!
Hyvää talven odotusta ja lapastellaan!

25. marraskuuta 2009

Terveystumput


Tässäpä mun ekat tuotokset. Lanka Nalle aloevera+jojoba, puikot 3,5 mm, malli ihan itte keksitty. Malli kapea, siskolle menevät joululahjaksi. Ruskeavalkoiset alpakkatumput ovat jo hyvää vauhtia puikoilla eli ehkä saan vielä toisetkin valmiiksi :)

Ainokaiset

Minun Lapaskuuni säälittävä saldo on tässä:

Huovutetut tumput 13-vuotiaalle kummipojalleni joululahjaksi, lankana merkitön (valkoisin vyöttein ostettu) keskisininen ja vaaleammansininen Vuorelman Satakieli. Malli on ihan omasta päästä peruskauraa.

Sydänlapaset

Neuloin Talven sydän-lapaset, vaikkei talvesta ole tietoakaan.

Lisää kääntölapasia

Pari kääntölapaset sain tikuteltua valmiiksi alkuviikosta ja nyt tuon ne tännekin.

Pienet lintukuvioiset lapaset ovat parivuotiaalle pikkuneidille...... ja isommat hirvilapaset menevät kaiketi 10-vuotiaalle pojalle.
Molemmat olen tehnyt oman ohjeeni mukaan. Tarkempia tietoja ja lisää kuvia, myös kääntöpuolesta, löydät Lankapirtistä.

Punatulkut

Ihan vaan peruslapanen, johon on kirjailtu punatulkun kuva. Kuvio oli jossain ikivanhassa käsityölehdessä, josta oli jo kannetkin hukkantuneet.

24. marraskuuta 2009

Kainuun kukkalapaset 2

Tässä tulevat minun viimeiseni Lapaskuuhun. Eivät paljon eroa edellisistä. Vihreät ja turkoosit vähän eri järjestyksessä ja tuo keskiosan violetti erilainen. Puna/oranssi kukka tuli samoilla langoilla. Varren suuhun harjoittelin tuota kierreraitaa eri suuntiin. Neuloin 3½ puikoilla, että olisivat tulleet vähän tilavammat, mutta ei vaikutusta kokoon. Painoa tuli tasan 100 g.

Hyvä minä kun sain kolmet kintaat neulottua, yhdet arvelin kuun alussa saavani valmiiksi.

On ollut kiva seurata miten monenlaisia kädenlämmittimiä kukin on saanut aikaiseksi.

Kuudes pari.......

Tällä kertaa kämmekkäät.... menee tyttären työkaverin käsiä lämmittämään.

Rinsessa malli mukaan tehty.

Dominolapaset


Domino-lapaset valmistuivat sunnuntai-iltana, mutta vasta eilen sain ne kuvattua. Lankana Sandnesin alpakka. Minä tykkään.


Nämä lapaset menevät lahjalaatikkoon odottamaan kenelle matkaavat. Jos oikein laskin, niin minun osaltani kyseessä ovat lapaskuun kuudennet lapaset.

23. marraskuuta 2009

Parit numero 9-12

Lanka: tuntematon sininen ja petrooli Tango Fani
Puikot: no 4
Muuta: joululahjaksi
Lanka: tuntematon sininen ja petrooli Tango Fani
Puikot: no 4
Muuta: joululahjaksi

Mustat lapaset
Lanka: 7veljestä
Puikot: no 4
Muuta: selkäpuolella helmineuletta, joululahjaksi
Kämmekkäät
Lanka: 7veljestä
Puikot: no 4
Muuta: selkäpuolella helmineuletta, joululahjaksi
Vielä olis ainaki yhdet lapaset tulossa, tavoite on täyttyny aikoja sitten...


RuskeanharmaataNonii, ekat ja luultavasti viimeisetkit lapaset lapaskuuhun..

Novitan Karusellista, sukkapuikot 7 ja koko noin 6-vuotiaalle. Tykkään, joskin lanka oli vähän ikävää neulottavaa, mutta lopputulos on nätti.


Ja ne jälkimmäiset tuossa alempana, tehty bambupuikoilla 3,5 ja 4, suunniteltu isän joulupakettiin, mutta mahtaakohan mahtua..? Kirjoneule Eeva Haaviston kirjasta.
Pitäisköhän aloittaa vielä yhdet..?

Lahjakämmekkäät eli tavoite täyttyi :D


Sainpas sentään tikistettyä nämä yhdet lahjakämmekkäät valmiiksi, eli tavoitteeni on täynnä. Lisää tekisi toki mieli tehdä mutta aika ei anna periksi :P
Minulta siis toivottiin joku aika sitten kämmekkäitä, ja nepä sitten lupasin joululahjaksi tehdä. Malli on itse kehitelty Kauneimmat neulemallit -kirjaa apuna käyttäen, ja ohje sekä lisää sepostusta löytyy blogistani. Lankana on 7 veljestä ja puikot olivat nro 3.

Pinkkiä hahtuvaa..

3v neiti sai ikiomasta messuilta ostetusta hahtuvakiekostaan pari hahtuvalapaset:
Ja ovat kuulemma mieluiset.. ja ainakin lämpimät..

Vieläköhän sitä ehtisi jotain kädenlämmittimiä tekemään.. kun tuntuu olevan niin paljon muitakin ideoita.. :D

-Neulova äiti-

Kolme pariaSainpas aikaiseksi päivitellä. Lisätietoja tuotoksistani ja linkit ohjeisiin löytyy blogistani.

Annika

14. pari


Kirjoneuletta, olkaa hyvät. Olen tyytyväinen.

Votteboken
Malli: Birgits vott
Lanka: Novitan Nalle harmaa ja tummanharmaa, yht 78g
Puikot: 3mm 80 cm knitpro
Koko: mies

22. marraskuuta 2009

VihdoinLapaskuu alkaa olla jo loppusuoralla, ja minä vasta aloittelen. Pesukonehuovutetut Tove-lapaset nappikukkakoristelun kera.