2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

10. marraskuuta 2007

Tsah, lapasetpa hyvinkin!

(miten vaikeaa onkaan keksiä tänne uutta/erilaista otsikkoa??)
Tässä tulossa ne hyväntekeväisyyslapaset. Kovin helppoa se ei ollut, ensimmäiset nimittäin olivat ihan liian isot. Joten ne sai Rakastus.
Ei se haitannut, Rakastus huoli ne ihan pakottamatta (varmana!!).
Kuva niistä blogissani, koska en yrityksistä huolimatta onnistu lisäämään tähän toista kuvaa. Tahdon jo nukkumaan, en enää jaksa kirjoittaa tätä uusiksi. Sen seitsemättä kertaa...
Varressa ei ole minkäänlaista palmikkoa, ei langankiertoja, mutta tunnistaako kukaan mitä siinä on?
Vinkiksi: neulo 3 oik. yhteen jne?
Mun ala-asteen aikaanen rakas ope kuali, hautajaaset oli ja meni... Sitten tuli tua Jokelan koulun tapahtumat ja meirän naapurikylän kualonkolari, ukon alituunen ryyppääminen! Silti minä oon saanu aikaan enee kun ikinä... Mulla on neljät lapaaset orottamassa ottajaansa (yhyret tuanne hyväntekeevääsyytehen...) Kaikille muillekkin kyllä on jo paikka mihin lähäretän... Kun vaan sais aikahan pistää postihin, saati ottaa kuvaa valamihista lapaasista....Mää en osaa en pysty kirjootaan mitään... Itte oon koulussa töissä (onneksi alakoulun puolella) mutta silti tuli että tuo olisi voinut olla meillä... ei ole yläkoulu lukio paljoo isompi kun meillä! se että jaksan huomata oman ukkoni liialisen viinankäytön on mulle tarpeeksi... mun pitääs jaksaa vielä pitää huolta muiren tenavista? Helppohan mun on tuahon verota, mutta kuitenkin... Mun pitääs olla töissä satasella mukana, mutta entä jos ei jaksa?

Jep, lapasetTäälläkin on nyt valmiina yhdet lapaset. Tekeminen todella kesti, sillä aloitin lapaset jo ajat sitten. Kaiken maailman muita töitä hilautui kuitenkin ohi ja edelle ja lisäksi kuuden millin muovi"puikot" osoittautuivat niin ikäviksi työvälineiksi, että alkoi koko lapastenteko tuntua tervanjuonnilta. Päätin tauon jälkeen jatkaa lapasten neulomista, mutta niin meni hermot muovihärveleihin, että kesken kaiken oli pakko tilata netistä uudet, bambuiset sukkapuikot kun paikallisista lankaliikkeistä ei niitä löytynyt.

Odottelen edelleen niitä puikkoja, mutta jo tieto siitä, että paremmat puikot on tulossa (nehän EI VOI olla ainakaan huonommat!!) sai vähän vauhtia lapasteluun.
Nämä ovat noin 10-vuotiaan kokoa, Fritidsgarnista neulotut ja pesukoneessa huovutetut. Puikot 6 mm nirks-narks-muovia, silmukoita oli 32 ja koko melkoisen suuri ennen pesukonekierroksia.


Puikoilla on aika monetkin lapaset, aktiivisimmin tällä hetkellä tsetseniakeräykseen lähtevät. JOululahjalapasia teen niiden jälkeen ja yhdet omat sormikasehdokkaatkin on jo aloitettu.JOssain vaiheessa onkin tarkoitus kerätä vähän tilastoa tähänastisesta lapassaldosta. Viikonloppu on kyllä jokseenkin kiireinen, joten laskenta saatta siirtyä ensi viikon puolelle.


Näin ollen, jos jollain mukavalla ja tarkkasilmäisellä lapastelijalla on hyppysellinen ylimääräistä intoa ja aikaa tsekkailla näitä postauksia, niin en minä sitäkään pahakseni pistä, jos joku viitsii vaikka laskeskella valmistuneita lapasia minun puolestani :).Aikamoinen määrä lapasia ja kämmekkäitä, sekä höysteenä mukavia tarinoita niiden teosta tai käyttötarkoituksesta on jo tänne tullutkin.

Taitaa olla lapaskuun suola tuo joulun lähestyminen, minusta ainakin on hauska ajatella, että monet tämän kuun ja tempauksen aikana valmistuvat kädenlämmittimet tosiaankin kääriytyvät jouluisiin pakettehin ja lämmittävät vielä pitkään paitsi tekijänsä mieltä, myös tulevan saajansa kätösiä tulevan talven pakkasissa ja tuiskuissa!


Lähestyvä Isänpäivä näköjään aiheuttaa paikallista kaunopuheisuutta :). Hyvää viikonlopun jatkoa ja lapastelemisiin edelleen!!

Kolmannet tulossa jo


Mutta vasta ensimmäiset kuvattu. Pesukone-huovutetut lapaset neiti 5v:lle pukinkonttiin, siksi kuva vain täällä. Neulottu yksinkertaisesta hahtuvasta, neulahuovutettu R ja sydän. Valmistunut toisenkin pari, joista piti tulla ne hyväntekeväisyyslapaset, mutta jotka olivatkin kokoa mies.. Ne sai siis rakastukseni, ihan tuo mielellään ne huoli. Kuvaa myöhemmin. Eilen aloitin kolmannen parin, kehittelin mielestäni hienon pitsineuleen varsiin ja kauniilta ne näyttävät!

Huovutetut lapselle


Tässä minun ensimmäinen saavutukseni lapaskuuhun. Huopanen, puikot nro 8 muovi ja toisen lapasen loppu bambuilla. Täytyi kesken mennä tilaamaan bambut.. =) Tytär ihan itse valitsi värin, joten toivottavasti ovat sitten myös käytössä pakkasella.
Huomasinpa tuossa juuri, että Sanna oli tehnyt ihan samanlaiset Allin lapaset, mitkä itsellä on kesken! Eri langasta tosin, mutta samoista väreistä!! =O En siis ole matkija, mutta onpa yhteensattumus...
Hyvää lapaskuun viikonloppua kaikille!!!

Lapaskuu nousee
Sain kuin sainkin lapaset valmiiksi!

Alkaa olla jo kiire muihin lauantaipuuhiin, joten jos haluat lisätietoa harmaista otuksistani, katsasta niitä käsittelevä blogikirjoitukseni omilla sivuillani.


Rinsessat


Sammaleenvihreät Rinsessakämmekkäät ja nämä just omaa kokoani, ihanaa, mahtavaa!!
Näitä ehtii hyvin käyttää kun tuota vettä sataa, eikä pakkasesta ole tietoakaan.

Ullasta löysin tämän ohjeen ja Ullan taas löysin täältä Lapaskuusta!

9. marraskuuta 2007

Sydänlapaset

Sydänlapaset kolmen koon (kokenilli, krappi ja kanerva) kasvivärjätystä Nalle-langasta ovat valmistuneet. Kuviomalli on Anna Ziilborgin Simply Socks/Fancy Feet -kirjasta. Vähän pienet näistä tuli, kun tarkoitus oli tehdä ne itselle. Seuraavat teen numeroa isommilla puikoilla.Ja nyt on puikoilla Rinsessa-lapaset punaisesta Woolista ystävälle joululahjaksi.

Viiniä ja ruusuja kämmekkäiden muodossa


Ensimmäinen pari uunista ulos!

Kyseessä on siis wine and roses-kämmekkäät viime talven IK:sta. Lankana on King Cole Merino blend jota meni 40g 2,5mm sukkapuikoilla neuloessa. :)

Ailit

Lapaskuu on nyt minunkin osaltani avattu. Ensimmäinen pari valmistui eilen. Tuulian Ullassa olleen mallin mukaan tehdyt Ailit ovat mukavan napakat kädessä.


Ailin lapaset / Malli: Tuulia Salmela, Ulla 3/2005 / Lanka: SandnesGarn Alpakka (n. 70 g) / Puikot: 3 mm

sisälapaset aiemmin tehtyihin

Mustat peruslapaset Nallesta, tein sisälapasiksi noihin edellisiin mustavalkolapasiin, ne kun olivat yksistään vähän turhan ohuet.


Joulupukin pussiin meneekin sitten nämä hauskat sikari hansikkaat..
Sikarimiehiä ei lähipiirissä ole kuin yksi, joten lahjan saaja ei näitä tule näkemään blogissani ennen joulua...täytyy vain toivoa, ettei hän hoksaa tulla katselemaan niitä tänne Lapaskuuhunkaan :)

ja ohjehan näihin löytyypi tuolta Knittystä

Valmista ja kuvattua

Peruslapaset Jättiraita 7 Veljeksestä langasta. Sopivat hyvin takkiini, mutta ensimmäisen koekäytön jälkeen huomasin niiden olevan aika isot, hups!

Lapaset

Ekat Lapaskuun aikana valmistuneet lapaset: Lankana Novitan Isoveli Colori, puikot 5 mm ja koko naisten.
Nämä päätyvät lämmittämään esikoisen käsiä.

LapasetOtsikon mukaisesti tässä on lapaset.

Lanka: 7-veikka 81g. Puikot: 3 mm.

Ystävällisin terveisin, Katiija

8. marraskuuta 2007

Malli sama, väri eri

Ja niin vain tulee aivan erinäköistä! Ei heti tajuakaan että on samalla mallilla tehdyt kuin edelliset.

Lankana siis (taas) 7 veljestä, puikot 4 mm.

Vielä pitäisi tehdä kolmannet samanlaiset, aloitinkin jo eilen resoria. Niistä tulee taas sitten ihan eri väriset. :)

Mutta käteen nämä ovat aivan täydelliset! Kerrankin näin.

TEMPAUSTIETOA

Tänään oli tullut lapaskuuhun kommentti.

Kaunis ajatus, mutta käytännöstä pari kysymystä; jos lapaset postiin 19.11, ovat perillä aikaisintaan 20.11. tai luultavasti 21.11. Missä on tuo jakojuhla 22.11. ja kuinka lapaset sinne hankkiutuvat?

e

8. marraskuuta 2007 10:28

Viimeinen postituspäivä on 19. Luultavasti silloin lapaset ovat perillä 20.päivä ja viimeistään 21. päivä. Saahan lapaset laittaa postiin jo aikaisemminkin. 19. päivä on takaraja. Vieno Viitakare henkilökohtaisesti vie lapaset mukanaan juhlaan. Yhdestä tässä kuussa tehdystä matkasta on kuvia täällä. Täällä on kuvat kun Vieno on ollut järjestämässä matkaa synnytysosastolle. Vienon kammarillakin on omat nettisivut.

Soittelin tänään Vienolle, kertoi että Kälviältä oli tullut lapaspostia. KIITOS!

Laittakaa oma osoitteenne mukaan niin saatte itsekin Vienolta postia.

Anteeksi, että näin myöhään tulee tätä fakta-asiaa, olen vain ollut niin kiireinen töissä ja vähän muutenkin.

Lapastelemisiin Seijap
Kahdet valmistuneet, toisista jopa kuva


Ekat valmistuneet oli ne aikaisemmin puolikkaina esittellyt melko peruslapaset seitsemänvuotiaalle Kuopukselle. Jussista neuloin ja sunnuntaina valmistui. Olivat vain jo heti maanantaina koulussa ("Äiti, jos nuo ei oo aamulla valmiit, mä laitan ne puikkoineen käsiini kouluun huomenna!") liukumäessä mustumassa ihan kamalan likaisiksi. Ei niitä voi kuvata. Ilman kuvaa teidän on uskottava, että ne tein. ;-)


Puolisolla ei ollut pipoa, ja keksin tehdä sellaisen isänpäiväksi. Lankaa jäi - vähän. (Kun ei ollut kuvaa toisista lapasista, niin laitetaan nyt sitten kaupan päälle pipon kuva.)

Musta Nalle ja samanvahvuinen sininen villalanka, kaksinkertaisena puikoilla 5 mm. Mukava pehmeys, mutta tiivis pinta. Nopea neuloa. Tasona 10 s ainaoikein, pötkö renkaaksi ommellen. Yläreunasta poimittu 32 s ja tavislapanen. Langan riittävyys jännitti. Toisen lapasen peukun viimeisiä kerroksia kaventelin, kun sininen loppui. Mustaa oli jäljellä 1 metri! Siispä sain kaiken käytettyä, ja tuo musta peukunpää on vain kiva detalji, eikös.

Hyväntekeväisyysrasat valmiit

Kuva jää nyt uupumaan koska meidän kamera on näemmän lähtenyt kävelemään.. Peruslapaset sinikirjavasta Isoveli-langasta kuitenkin.
Mikäli kamera ilmestyy takaisin tämän illan aikana, kuvakin saattaa ilmestyä ainakin blogiini.

Target Waves

Poikamaisten värien jälkeen yhdet naisellisemmat Target Wavet. Ei ehkä värit aivan sovi tähän reippaaseen malliin mutta joskus on pokaperheen äidin pakko saada kokeilla prinsessajuttujakin.

E-lapaset

E-lapaset 3-vuotiaalle Emma neidille :) Lankana Onlinie season, jota lapasiin meni noin 40g.

Rumat kuin rullatuoli ...


Minäkin sain ensimmäiset lapaset valmiiksi. Huomenna näille saapuu noutaja, josko sitten saisin edstavampaa kuvaakin?

Malli: Novita Syksy 2007 extra
Lanka: 7-Veljestä
Puikot: 3,5mm
Muuta: Toiseen lapaseen käänsin palmikot kiertämään eripäin.

Vähän lisää juttua löytyy blogistani.

7. marraskuuta 2007

Lapaset vol3


Ohje: Novita syksy 2007 extra
Lanka: itse koolaamani seiskaveikka
puikot: 3,5mm
Niin ja parikin tälle löytyy, mutta kun itse kuvaa ei molempien käsien saaminen samaan kuvaan oikein onnistu...

Sininen Tango


Nämä lapaset neuloin viime sunnuntaina. Joustin on yksinkertaisella Novita Wool -langalla ja lapasosassa on sekä Novitan Woolia että Tangoa. Langan menekki näissä oli yhteensä 62g ja Tangoa jäi jäljelle enää muutama gramma. Ajattelin näitä yhden seuran joulumyyjäisiin, mutta tyttäreni meinasi jo ryöstää nämä itselleen, joten katsotaan. Nämä on kuulema ihqut.
Langan menekki Lapaskuuni lapasiin on ollut tähän mennessä 240g kolmeen lapaspariin. Enkä ole ostanut yhtään lisää lankaa.

Mustat Teddyt

Nämä Teddy-lapaset valmistuivat viime sunnuntaina. Joustimeen meni jotain villalangan jämää ja lapasosaan mustakirjavaa Novitan Teddy-lankaa. Nyt kun katson lapasia, on tuo kuvio aika selvästi vinoraidallinen. Olisi ollut kivempi, jos olisin älynnyt ottaa toiseen lapaseen langan kerän sisältä ja toiseen ulkoa, silloin vinoraidoitus olisi ollut peilikuvana eri suuntaan ja kivemman näköinen. Langan menekki oli huimat 66 g ja todennäköisesti nämä menevät jääkiekkoseuran arpajaisiin, ovat riittävän miehekkäät pojillekin.

Siilit

Malli on SK:n lehdestä 12/1997, koko on noin 130-150cm.

Nämä siilit valmistuivat viime lauantaina lapaskuuni ensimmäisinä, nämä oli aloitettu jo viime kuun puolella. Siilit on neulottu iankaikkisen vanhasta villalangasta. Neuloin aikoinani langasta villapaidan entiselle poikaystävälleni, nykyiselle miehelleni. Yhteen siilin piikkiin on käytetty yksi lanka tätä lapaslankaa ja kolme lankaa satunnaisia jämälankoja. Hapsujen tiheys on puolet ohjeen mukaisesti, ohjeen mukaan hapsutuksesta tuli ihan liian tiukka ja kämmenen selkämyksestä kova koppura.
Jes, pääsin eroon yhdestä lankakerästä ja lankaa sain kulumaan 102 grammaa.

Todennäköisesti nämä menevät yhden urheiluseuran joulumyyjäisiin.

Tarkenee


Nämä lämmikkeet on tehty Naturgarnista ja huovutettu ensin neljässäkympissä ja sitten kuudessakympissä.

Aurinkokissan ensimmäiset

Nyt olisi ensimmäiset valmiit =)
Nämä Huopasesta tekemäni lapaset ovat 5-vuotiaalle pojalleni, tein täysin vyötteen ohjeen mukaan ja ihan mukavan kokoiset tuli pikku isännän kädelle. Pojan leikkeihin pääsee näiden lapasten mukana pupu jussikka napit.

Niin, ja minä olen Aurinkokissa =) 25-vuotias naisihiminen pohjanmaalta, aika tuore vielä tässä blogimaailmassa, mutta kovasti yritän harjoitella =)
Lisää juttujani blogissani Aurinkokissa

Sormikkaat

Sormikkaita edelleen neulon, tässä isänpäiväksi ruskeat käsineet!

Tuplat

Hyvin alkoi tämä tempaus, kaksi paria on jo valmistunut ja kolmas on hyvällä mallilla.

Pystyraitalapaset
Lanka: arkistojen aarteita
(veikkaus Novitan Nalle), 60 g
Puikot: 3 mm

Pikkutumput
Lanka: Zitron Loft, 30 g
Puikot: 4,5 mm

Ensimmäiset ovat minulle itselle - vähän niin kuin harjoituskappaleet - ja pikkutumput ovat sopivat 1½-vuotiaalle kuopukselle. Toivottavasti ehdin myös joulupukkia auttamaan vielä tässä ennen joulua.

Enenmän juttua näistä löytyy blogistani.

Kinnas mikä kinnas

...nimittäin pesukinnas! Käteenhän tämäkin tulee, joten laitettakoon myös tänne. Näitä yritän tehtailla joululahjoiksi, mutta aika hidasta tuntuu olevan... on sentään jo yksi valmiina!


Malli on omasta päästä, hieman otin mallia (koko ym.) erään sukulaisen vuosikymmeniä sitten tekemistä pesukintaista. Lankana on ihan kalalanka, 6-säikeinen, virkkuukoukku koko 1,75. Kuva on huono ja langat päättelemättä, mutta eiköhän siitä silti jonkin käsityksen saa.

oranssiahuovutetut lapaset tovesta. koko kolmepuolivuotias, silmukoita 38. ranteeseen lisäsin jälkikäteen mustan resorin.
piposta kuva kaupantekiäisiksi. lisää lapasia viimeistelyvaiheessa tulossa, ja yhdet kirjoneuleiset tilattiinkin puolis(k)on taholta.

sellainen uusi asia, mitä voisin seuraaviin lapasiin yrittää, on *krhm* kiila. hyvin on lapaset pysyny käsissä ilmankin, mutta kai sitä kuuluis ees kokeilla. edes kerran.

Siilittää

Minäkin lähdin mukaan lapaskuuhun, vaikka tekemistä tuntuu olevan niin paljon, ettei mihinkään uuteen olisi aikaa. Olen stricker ja minun blogini löytyy täältä.

Ensimmäisenä sain valmiiksi siililapaset, joitä on ollut viime aikoina monessakin blogissa näkyvillä. Tein ne 4-vuotiaalle pojalleni erilaisia 7 veljestä-langan jämistä.

Seuraavaksi tekisi mieli tehdä jotain vähän haastavampaa, vaikka kirjoneuletta tai huovutettavaa, mutta ensin yritän saada palmikkoneulepuseroni valmiiksi.
Koska lapaskuu on jo näin pitkäll eikä meillä päin oltu päästy edes käyntiin...

Eilen oli sen verran päässä kuminaa, että neulominen tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Päätin ottaa paksut puikot käteen ja erään lankakerän. Neiti sai huivin HuPo viikoilla sinisestä karuselli langasta ja ylimääräinen kerä hautautui lankavarastoon hetkeksi, kunnes päätin tehdä siitä kämmekkäät :=)

Lopputulos on kuitenkin lapaset. Nämähän syntyi todella pikaisesti, koska lanka on PAKSUA ja puikot oli paksut. Silmukoitakin tarvittiin vain 24. Pääsevät lämmittämään murkkuneidin käsiä, jos kelpaavat

Viron villaa ja sipulisoppaa

Ekat lapaset valmistuivat -omasta mielestäni- vauhdilla. Olin nimittäin kovin innokas kokeilemaan lapasvaihtolapasista saamaani ideaa käyttää "taustalla" liukuvärjättyä viron villaa ja kuvioissa yksiväristä, tässä sipulin kuorilla värjättyä, lankaa. Kuvioaiheen nappasin netistä, jostakin, missä esiteltiin Latvian lapasia.

6. marraskuuta 2007

Alikessulle kynsikkäät


Alikessun sormia palelee leirillä. Äiti auttaa kutomalla kynsikäät. Lanka on Nallea ja malli omasta päästä, kuvio jonku blogista löydetty ja sormet tehty onteloneuleena, idea löytyi Villapallon blogista.
Meidät löydät blogista nimeltään krista äiti ja täti

Hei!

Sainpas ensimmäiset lapaset valmiiksi asti, siis innolla ilmoittaudun mukaan.
Kuvia lapasista en vielä siirrä, haluan vähän paremman version ottaa, kuin sen minkä omaan blogiini laitoin. Lankana 7 Veljestä raidoilla ja ihan perusmallia ovat.


ValmistaSemmoset tuli ;) On muuten lämpöset! :)

Huovutetut lapaset vol2Ohje: Novita

Lanka: Novita huopanen

puikot: 6mm sukkapuikot

Nyt lähden väsäämään muitakin lapasia kuin huovutettuja! Hauskaa viikkoa kaikille!

Ensimmäiset valmiit!

Eläköön Lapaskuu, missä minä muuten esittelisin näitä lahjuksia ellen täällä! :) Olen kyllä esitellyt niitä (sukkia ym) jo omassakin blogissa, mutta vähää kerrallaan toivoen ettei kukaan arvaa...

Nämä Rinsessakämmekkäät tehtyinä tuplaten ja eri värisinä herättäisivät kuitenkin epäilyksiä, joten ne pääsevät Kerälle vasta joulun jälkeen. Kyllä, molemmilla on myös pari! :)

Vasen kämmekäs on tehty Nallesta, oikea Woolista. Pahoittelen kuvan laatua, täällä on uskomattoman hämärää... Näitä oli kiva neuloa, mallineule oli nopea ja helppo. Peukku vain tuotti ongelmia - muistin taas miksen tykkää neuloa mitään käsineitä. Rumat tuli, mutta toivotaan etteivät saajat huomaa...


Ja niin on Lapaskuu minunkin osaltani virallisesti korkattu. Jospa sitä vielä vähän jotakin saisi aikaan, ainakin lupaamani hyväntekeväisyystumput.

Siililapaset


Tälläiset siililapaset valmistui arikalle hetki sitten.Varsi yksinkertaisesta nallesta. kämmenosa nalle ja tango yhdessä ,kärki ja peukalo nalle ja sisu yhdessä. Seuraavaksi aloitan pääkallolapaset 13-vuotiaalle.

malli nro 36

Sainpas lapaset valmiiksi, ja toiset on tulossa. Lankana Nallea ja ohje Mostly Mittens kirjasta. Kirjoneulelapas-buumi ei ota loppuakseen, epäonnistumisista huolimatta en ole heittänyt puikkoja naulaan, enkä myöskään lusikkaa nurkkaan. Harjoitus tekee mestarin.

Lisätietoa lapasista löytyy blogistani.
Ystävällisin terveisin, Katiija

Kämmekkäistä lähtee

Esittäydyn ja ilmoitan olevani kuulolla:).
Vielä ei mitään lapasia aloitettukaan, mutta mukana ollaan! Kunhan tilaustyö on alta pois, niin lähtee ensimmäiset kämmekkäät valmistumaan...

5. marraskuuta 2007

Ensimmäiset ja toiset

Kaksi paria lapasia on valmistunut. Kaksi jämäkerää mustaa ja yksi punaista 7 veljestä oli hyllyllä ja päätin tehdä niistä lapaset. Keksin äkkiä tuollaisen yksinkertaisen mallin. Nämä ovat ensimmäiset kahdella värillä , ei raidalliset lapaset, jotka olen tehnyt.
Toiset Novitan Mambosta helmineuleella.

Lapasia tarvittais

EDIT:
Lapaset luovutetaan juhlassa joka on 22.11. Viimeinen postituspäivä on 19.11.

EDIT2. 8.11.2007
Olenko ymmärtänyt oikein Tippaliisan kommentin, että sinä viet 12 paria lapasia Vienolle?
Kysyy Seijap

Anonyymille vastaan täällä


Sain sähköpostia, että lapasia tarvittais

Kävimme viime keskiviikkona Viipurissa synnytyssairaalassa Vienon kammarin tavaroita viemässä. Siitä on kuvia http://www.napsakkaat.vuodatus.net/ Vienolla on suunnitelma pitää juhla Tsetsenian sodassa lapsensa menettäneille äideille. Luuletko, että sinun blogisi taitavat kutojaihmiset haluaisivat auttaa Vienon porukoita saamaan tumput 30 äidille? Minä olen tehnyt yhden oikean käden lapasen, se on lämmin varmasti, mutta ei kovin kuvauksellinen. Vieno on ihmeellinen ihminen, hän näkee kaikkialla mahdollisuuden auttaa, kun minusta tarve ja puute on valtavan suuri ja loputon.

Vienon kammarin osoite on Kiltatie 3 45740 Kuusankoski

Iloista syksyä, terveisin,

Kaija

Tämän postin laittoi Kaija, joka on näpsäkkäiden näppejen takana. Olin yhteydessä Helmikseen ja päädyimme että tässä olisi hyväntekeväisyys mahdollisuus myös lapaskuulle. Itse olen luvannut tehdä kaksi paria lapasia Helmis yhden parin, Kaija varmaan saa sen tekeillä olevan parin tehtyä, vielä olisi 26 paria jaossa.

Jos tunnet kutsumusta neuloa lapasia äideille, joilta on poika kuollut Tsetsenian sodassa, niin laita kommentti tähän postukseen. Kerään niistä sitten listan. Aikaa lapasten lähettämiseen on 22.11 asti, mikäli oikein muistan. (Vuodatus takkuilee enkä juuri nyt pääse tarkistamaan Näpsäkköiden näppien blogista). Lapaset lähetetään siis tuohon yllä olevaan Vienon kammarin osoiteeseen.

Kun olet lähettänyt lapaset, niin ilmoita vaikka siitäkin blogikommentilla tänne, niin saadaan selville kuinka paljon lapasia lähti.

Nyt siis lapastelemaan...

1.Kaija
2. Seijap
3. Seijap
4. Helmis
5. JaanaM
6. Matami74
7. Monna
8. Aurinkokissa
9. Kaisa
10. Manta
11. Rasa(t hukassa)
12. Eija
13.Ira
14. Kaija (2.pari)
15. Päivi
16. Tippaliisa
17.
Tippaliisa
18. Tippaliisa
19. Tippaliisa
20. Tippaliisa
21. Tippaliisa
22. Tippaliisa
23. Tippaliisa
24. Tippaliisa
25. Tippaliisa
26. Tippaliisa
27. Tippaliisa
28. Tiinuli
29. Anonyymi (laittaisin nimen tai nimimerkin jos tietäisin)
30. Liisu/ naapurin mummo

PS:Teen linkityksiä sitten kun vuodatus taas toimii


Jännittää..

Nyt on lapaset koneessa huopumassa.. tässä olis ennen-kuvaakin, tosin ei mitään mihin voisi verrata kokoa..Valkoinen on siis semmoinen pikkutossu, ihan kokeilu jämälangasta. Mitähän sille käy, mahtuukohan kenellekään.. :P

Palmikkolapaset


Tällaiset palmikkolapaset valmistuivat jo viime viikon sunnuntaina (otin varaslähdön...), mutta en ole selvinnyt bloggaamaan tänne valmistumisesta. Parempi kuitenkin myöhään kuin milloinkaan, eikös niin? Ohje lapasiin löytyy Novitan syksy 2007 ekstrasta, lankana tummanpunainen seiskaveikka, puikkoina 3,5 mm bambusukkikset. Tarkkaa langanmenekkiä en tiedä, kun en omista vaakaa... alle puolet meni 150 g kerästä. Voisin tehdä toisetkin samalla mallilla... vai ottaisinko vihdoin ne hahtuvalapaset seuraavaksi puikoille?

Kahdet valmiit


Laiska bloggaaja, en jokaista jaksa näpytellä erikseen ;)

Malli: Pirate Mittens (hello yarn)
Lanka: 7-veljestä musta ja raita 80g
Puikot: 3mm

Koko: n. 10-vuotiaalle?

Lanka: Lanett 60g ruskea ja vaalea vihreä
Malli: Mostly Mittens #29 (64s)
Puikot: 2,5mm

Uudet pääsevät puikoille illalla Korialla ;D

Ensinmäiset

Eilen illalla sain nämän valmiiksi. Menevät veljentytölle joululahjaksi. Lankana nalle colori, koko 1,5 vuotiaalle malli oma.Toivottavasti ovat sopivat,kun tein lapaset ihan arviolta. heti perään aloitin Marikalle siililapasia nallesta ja tangosta.

Täälläkin valmista

Sain tehtyä huovutetut lapaset, tosin se pääjuttu eli huovutus on vielä vaiheessa :D pitäisi heittää koneeseen.

Chevalier mittens


Chevalier mittens, originally uploaded by taiantti.

Ekat lapaset valmiina, lisää blogissani http://tiiu.vuodatus.net/

Hidas hämäläinenkin mukana!

Täältä tullaan ja yritetään oppia tekemään lapaset kahdella puikolla.
On tuossa pöydällä toki yhdet mustat tavallisetkin tekeillä ja valkoiset odottavat vuoroaan, mutta jos jotain uutta opettelisi. Kirjoneuleeseen en uskalla ryhtyä, katson vain sujuvasti sivusta toisten ihanuuksia (kuten tuolla jossain alempana olevia pinkki-mustia ihanuuksia perään kuolaten!) ja haaveilen joskus oppivani edes jotain yksinkertaista, mutta erilaista.
Paremmin minuun voi tutustua blogissani.

ekat

Ensimmäiset lapaset valmiina.
Pikaisesti tein Nallesta itselleni mustavalkoiset lapaset sen kummempia miettimättä.
Olivat eilen illalla jo käytössäkin, vaan niinpä meni tuuli ja kylmyys näistä läpi, että sormet oli kauppareissun jälkeen ihan jäässä-ulkona oli oli peräti 2' pakkasta :) Pitänee tikuta jotkut sisälapaset näihin lisäksi, jos sitten tarkenis paremmin.

4. marraskuuta 2007

Neljä puolikasta on yhteensä kaksi paria?


Tässä tilanteessa olin ennen ruuanlaiton aloittamista tänään ja vasta jonkin verran olen tästä edennyt punaisten kanssa. Kahdella eri tekniikalla teen lapasia.
Alpakasta tulee ruskeat lapaset tai sormikkaat (en ole vielä päättänyt) esikoiselle joululahjaksi. Tätä blogia hän ei lue. Tässä toteutan jo aiemmin kokeilemaani ja hyväksi havaitsemaani uudehkoa tapaa tehdä peukalo heti sen kohdalle tullessa lisäämällä vain muutama silmukka. Tästä kun edetään, poimin takareunasta silmukat, ja jopa on peukut valmiina kun lapanenkin. Ei jää ufoutumaan peukuttomat lapaset. Teen myös sekä lapasissa että sukissa suosimallani tavalla kahta samanlaista yhtä aikaa. Vähän matkaa toiseen, vähän toiseen. Ei tarvitse tehdä muistiinpanoja ohjeesta. Omasta päästä kun tekee... Suosittelen molempia niksejä. Tässä siis Drops Alpaca ja 2,5 mm puikot. Silmukoita 12 per puikko. Kuviona Tree of Life. Ollut kesken jo jonkin aikaa, kun on jotenkin tylsää. - En tiedä miksi. Eilen vähän edistin. Nämä on lapaskuun tavoitelapaset.
Eilen satoi ensilumen. Kuopus oli tunnissa ilman kuivia lapasia. Siksi pikatyönä Novitan Jussista lapaset. Ne teen langanlopusta, puikot 4 mm. Aloitin langan riittämiseksi ylhäältä, ovat kuvassa peukunhangassa. Näihin taidan laittaa peukkulangan ja tehdä perinteisesti jälkikäteen peukut. Näyttäisi lanka nimittäin riittävän. Aamuksi ajattelin valmista. Silmukoita 8 per puikko. Kuviona Triangular Twists ylösalaisin.