2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

5. joulukuuta 2007

Hääpäivä


Hääparin lahjan paljastus; lapasia!! Myös pariskunnan Lina-tytölle. Ja hääpari on siis tyttäreni Sanna ja Jani.

3. joulukuuta 2007

Voittaja!

Tsibadabaduu!

Lapaskuun arvonnan on voittanut Sinikka!!

Onneksi olkoon voittajalle ja vielä kerran kiitokset kaikille mukanalapastelijoille! Hienoa työtä, mahtavia lapasia ja paaaaljon lämpimiä käsiä!
Eläköön lapaset :).

Sinikka, laitatko ystävällisesti postitusyhteystietosi sähköpostiosoitteeseeni: helminalle_4 ät hotmail piste com , niin postitan arvontavoittosi!


Pidemmät loppuseremoniat voitte lukea täältä :).

Lapaskuun saldo


Kaikista hyvistä aikeistani huolimatta lapaskuun sato jäi varsin vaatimattomaksi. Sain valmiiksi vain kahdet lapaset. Toiset tein punaisesta Isoveli Colorista,, ja ne lähtivät hyväntekeväisyystempaukseen. Ne esittelinkin jo aiemmin.
Toiset ovat Chevalierit kaksinkertaisesta Lanett-langasta 3,5mm puikoilla. Upea, selkeä Tikrun ohje ja kivat tehdä.
Olipa kiva lapaskuu, vaikka en ihan täysillä pystynyt lapastelemaan! Kiitos Helmis emännöinnistä!

Armaat lapastelijakollegat!

---

Oma saldoni oli kuitenkin kaikkiaan ihan itseäni tyydyttävä ja kuvia lapaskuun aikana syntyneistä lapasistani löytyy täältä. Erityisen iloinen olen kirjoneulelapasista ja elämäni ensimmäisistä sormikkaista. Kaikkiaan taisin tehdä 7 ½ käsikäsparia, kun yksi pesukinnaskin mahtuu joukkoon.Koko lapasteluporukka on ollut aivan mahdottoman ahkeraa! Päällimmäiseksi mieleen on jäänyt mahtava sato upeita kirjoneulelapasia, ehkä siksi, että tänä vuonna niitä taisi valmistua viime vuotta enemmän. Lukumäärää en ole laskenut, mutta sellainen näppituntuma minulla on.

On niin hauskaa nähdä, miten erilaisia tuotoksia Lapaskuuhun taas kerran mahtuu; pesukintaita, rannekkeita, kämmekkäitä, sormikkaita, sekä ties miten monella eri tavalla toteutettuja tumppuja!


Mahtavaa, kun tulitte mukaan lapastelemaan, kiitos ihan jokaiselle mukanaolosta! Jokaisella on mukaan lähtiessä ollut omat tavoitteensa, joillakin tavoitteet jopa ylittyivät, joillakin täyttyivät, kuten suunniteltua. Vaikka saldo olisi jäänyt alle alkuperäisen suunnitelman, niin eipä kai sekään haittaa - suunnitelmat vain niin monesti muttuvat matkan varrella. Lapasteluahan voi jatkaa edelleenkin omassa tahdissaan, etenkin jos tumppuja on vielä pukinkonttiin menossa...khöm..


Erityiskiitos myös kaikille hyväntekeväisyystempauskekoon kortensa kantaneelle. Hienoa, että niin innostuneesti ja auliisti lupauduitte auttamaan ja toteutitte myös lupauksenne. Olisi kyllä hienoa nähdä se tempaussaalis kokonaisuudessaan, mahtaako olla missään näkösällä? Itse en sellaista ole havainnut, mutta kertokaa, jos tiedätte tai kuulette jotain asiasta! Hyväntekeväisyys-tunnistetta (klik) napsauttamalla näkyvät kyllä ainakin muutamat matkaan lähteneet lapaset!


Niinpä niin, joulu tulla jolkottaa, meillä esikoisen syntymäpäivä muistuttaa aina myös siitä, että jouluaattoon on tosiaankin vain 3 viikkoa! On aika siirtyä muihin puuhiin vaikka moni saattaa lapastelua vielä jatkaakin. Lopullista kokonaislapassaldoa en ole vielä laskenut, mutta jos joku sopiva hetkonen vapautuu, niin olisi kyllä mukava saada jonkinlainen loppuluku lapasten lukumäärästä.Arvonta on myös suoritettu. Lähin satunnaislukueksperitiissimus (= armas puolisoni) lausui äsken maagisen luvun 1 ja 89 väliltä. Tämä sisältää tempauksen osanottajat, paitsi ei tietenkään minua itseäni ja pienen jännityksen ylläpitämiseksi tarkistan osanottajien sähköpostilistasta vasta hetkosen kuluttua, kuka on tuo onnekas numero 49!!! Tämä ei siis ole kyseinen luku vasemman reunan aakkosellisella osallistujalistalla, vaan sähköpostiosoitteiden perusteella, bloggerin automaattisesti laatimalla blogin kirjoittajalistalla oleva numero 49.


Pitemmittä höpisemisittä: Kiitos kaikille kivasta lapastelusta ja hyvää joulukuun jatkoa!!

Lapaskuun yhteenvetoni


Tämä on Lapaskuulta kesken jäänyt piraattilapanen, tämä pistettiin hyllylle siksi aikaa kun siirryin tekemään kiireellisempiä arpajais- ja myyjäislapasia. Sain Lapaskuun aikana valmiiksi kymmenet lapaset ja kahdet kämmekkäät ja nämä yhdet siis jäivät kesken.
Lapasista joulupukin konttiin menee kolmet lapaset, hyväntekeväisyyteen meni yhdet, kämmekkäät sekä kuudet lapaset arpajaisiin/myyjäisiin.
Lankaa meni yhteensä 898 grammaa, ostaa piti 150 grammaa, joten nettokulutus näihin oli 748 grammaa.
Itselleni en saanut vielä sormikkaita tehtyä, langat edistyin jo ostamaan. Kunhan muiden joululahjat on tehty ja myyjäiset hoideltu, voin neuloa itselleni. Sitten joskus joulun aikaan ja sormet suklaassa..

Palmikkaita


Nämä molemmat kämmekkäät on neulottu Ullaneuleen Palmikkaat-ohjeen mukaan, molemmat puikoilla 5,5mm. Vihreiden lanka oli jotain vanhasta varastosta kaivettua karkeahkoa villalankaa, menekki oli 66g ja keräkin tuli melkein kokonaan tuhottua. Vähän jäi vielä vaakatilkkuun. Sinisten lanka oli 90% pörröistä villaa, vähän mohairin oloista. Langan menekki oli 54g. Nämä menevät myyjäisiin tai hyväntekeväisyyteen.

Tähtilapaset


Lauantaina sain valmiiksi nämä tähtilapaset, lankana Novitan 7v. Lankaa näihin meni 74g. Lapaskuun langankulutus näiden jälkeen oli 778 grammaa.

2. joulukuuta 2007

Soon sitte loppu nyt!Kymmenisen paria valmiita lapasia! Neljä paria aiemmin ilmoitettuja, kolmet pesukone-huovutetut sekä hääparin lahjalapaset, joissa oikeastaan kolme paria. Hääparin lapaset paljastan vasta noin 05.12, koska luulen toka vanhimman osaavan tulla tänne..

Kuvassa lasten kokoa olevia lapasia, kahdet neulottu ja yhdet virkattu. Mitään koristeita en lapasiin laittanut, taidan laittaa äidilleen yhden paketin, jossa on huovutusvillaa ja muutama neula.. Voivat sitten yhdessä koristella makunsa mukaan. Täytyy vielä miettiä, hmmm..

Lapaskuun saldo on huikea, en olisi uskonut! Nuohan on nopeita neuloa, jos olisin yrittänyt tehdä monimutkaisempia malleja, niin hätinä parit olisin ehkä saanut valmiiksi.

Mukava oli taas olla mukana, pidin etenkin hyväntekeväisyystempauksesta! Olisi ollut mukava nähdä kaikki siihen neulomamme lapaset yhteiskuvassa!

Ensi vuonna taas!

JaanaM