2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

14. marraskuuta 2009

Pikkuhiljaa valmistakin

Hyvin sain jämälankoja upotettua näihin Aili-lapasiin ja tulikin oikein muhkeat ja lämpimät
Nämä kämmekkäät taas on tehty mustasta seiskaveikasta, helmineuletta ja selkämyksessä palmikko. Toinenkin on kyllä valmis, mutta "kuvausteknisistä syistä" esillä on vain yksi :D

lapastilin avaus


kämmenpuoli
Elämä on ollut viimeaikoina niin kiireistä, että nyt vasta esittelen ensimmäisiä lapasiani. Malli Ullasta tuttu Musica ja lanka gjestal maijaa.

selkäpuoli
Lisää juttua näistä lapasista voi kurkkia villapilviä-blogista.

4. ja 5. pari

Raitalapaset
Lanka: tummanharmaa ja musta 7 veljestä
Puikot: no 4
Muuta: peukalot tarkoituksella eriväriset, pukinpussiin
Palmikkolapaset
Lanka: tummanharmaa 7 veljestä
Puikot: no 4
Malli: omasta päästä
Muuta: omaan käteen, '
eilen kokeiltu ja vaatii toiset lapaset alle
-> uudet puikoille
Viikonaikana valmistunna muutamat lapaset.


Käsin neulottu nää kolomet ja..

... ja nämä on tehty neulekoneella.
Näistä lapasista enempi juttuu blogissani.

Huovutetut lapaset isälle

Tässä ensimmäiset, isänpäivänä isälleni lahjaksi tekemäni huovutetut lapaset. Isä tykkäsi kovasti.

Lankana oli Patons SWS, kutosen puikoilla, Tellun blogin ohjeella ja kevyellä kolmenkympin pesussa huovutettuna.

Muutakin on tehty, mutta jotenkin tuo kuvaaminen on nyt kovin hankalaa. Taidanpa lähteä neulomaan lisää lapasia ja kuvaamaan jo valmistuneita.

13. marraskuuta 2009

Kahdet kirjoneule lapaset

Sain viime viikolla valmiiksi kahdet lapaset, molemmat 7-veljeksen langasta. Tummanharmaissa on vähemmän silmukoita mutta ovat kuitenkin jostain syystä isommat.


Kolmannet lapaset!


Siililapaset pikkutytölle taitaa jäädä tämän viikon lapassaldokseni. Tosin puikoilla ei nyt mitään ja isompia juttuja suunnitellessa voi asusteita valmistua.

Lapaset Seiskaveikkaa ja Patonsin "hörhelölankaa" yhteensä n. 50g.

Hyvää viikonloppua lapastelijoille!

09. pari


Elkää sanoko enää mitään. Tiedän, tiedän olen pahasti koukussa. Mutta seuraavat mitä aloitan on kirjoneulelapaset ystävälleni, joka teki minulle Noron sock yarnista polvisukat.


Mutta nämä:
Lovikkaat
Lanka: Aade Lông hahtuva kaksinkertaisena, koristeet Novitan 7-veikka, yht 77g
Puikot: 4 mm bambusukkikset
Koko: naisen M

Näihin lapastunnelmiin toivotan oikein mukavaa viikonloppua.

Minä lähden penkomaan lankoja kirjoneuletta varten.

Ystävällisin terveisin, Katiija

Toinen pari minulta

Nämä ovat toiset vanttuut osaltani Lapaskuuhun yksien kämmekkäiden lisäksi. Peruslapaset, joissa piristyksenä oikeita ja nurjia silmukoita sisältävä mallineule. Lisää tietoa näistä löytyy blogistani.

12. marraskuuta 2009

Toinen pari


Samalla kaavalla mennään kuin ensimmäistenkin lapasien kanssa, langat vain vaihtuivat Nalleihin ja puikot pienempiin. Nämä lapaset menivät tyttärelleni, ja hän on valinnut väritkin. Lisää blogissani. Tämä lapasteluhan on nyt hauskaa, en edes kaipaa villasukkien neulomista, kuten yleensä.


Alkuun on päästy
Vähän tahmeasti tämä lapaskuu on alkanut. Lisää juttua blogissani.

Kahdet ensimmäiset

Lapaskuu vaikutti aluksi menevän osaltani ihan harakoille, ei tehnyt mieli lapastella. Sitten tänne alkoi ilmestyä Lovikkaita pilvin pimein ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Ruskeat lapaset lovikkaiden ohjeella, käsin huovutettu, koristeluihin inspis tuli Juju-Erilainen lastenvaatekirjan ohjesivuilta. Huomaa varmaan, ettei ole tullut aiemmin kirjontaa harrastettua. Tykkään kuitenkin! Väri on oikeasti tummanruskea (luonnon musta). Oma käteni on mallia 'karjakko', joten pienethän näistä tuli. Lähtivätkin jo postissa kaverin luo, kun hällä oli akuutti lapasen tarve.Malli: Lovikkaat
Lanka: Hahtuva, 2-säikeinen. Nimetöntä lankakaupasta.
Menekki: Kaikki mitä oli, siis ihan kaikki, toisen peukun pää tuli toisen lapasen päättelyiden jämistä. Painoksi mittasin 57g.


Lovikkaiden tehokkaasta langankäytöstä sain inspiksen käyttää kaiken 58g Isoveljeä jota kaapista löytyi. Toisen peukun viimeiset puolitoista kerrosta taas päättelyjämistä. Sisko polttaa tupakkaa ja sitä ei kuulemma voi tumput kädessä tehdä, siispä hän saa joululahjaksi kämmekkäät. Ihastuin näihin itse aivan täysillä ja käyn yhtenään sovittelemassa näitä. :D Pitänee laittaa jo valmiiksi joulupakettiin, etten saa niitä jo nuhruiseksi ennen joulua.


Malli: Omasta päästä, 32 silmukkaa. Mallineule Novitan talvinumeron villasukista, kämmenpuoli sileää.
Lanka: Isoveikka
Menekki:58g.

Ensimmäinen pariNyt vasta sain ensimmäiset lapaset valmiiksi. Näihin lapasiin otin mallia Ullaneuleen Osmocat-lapasista. Lankana on iänikuisen vanhaa Novitan Merinoa ja Woolia ja väritys on kai jotain retroa.

Hirvilapaset

Hirvilapaset kääntölapasina tipahtivat tänään puikoiltani

Malli on omani ja tällä kertaa koko lienee n. 5-6 vuotiaan. Nalle-langasta tein.

Ja se toinen puoli näyttää tältä. Itse taidan tykätä enemmän tuosta ylemmän kuvan esittämästä puolesta, mutta puoliahan voi käyttäjä vaihdella mielensä mukaan.

Lankapirtissä on näistä juttua vähän enemmän. Nämä muuten taitavat olla viidennet lapaseni tämän vuoden Lapaskuuhun.


08. pariSainpas nämä valmiiksi valosan aikaan ja sain kuvattua.

Lovikkaat
Lanka: Aade Lông hahtuva kaksinkertaisena, koristelut Novitan Nalle, 35g
Puikot: 4 mm Bambusukkikset
Koko: 130cm

Ilmeisesti Lapaskuu merkitsee osaltani Lovikkakuuta :D

Ystävällisin terveisin, Katiija

Angorakintaat

Nämä valmistuivatkin nopeasti, kun ei tarvinnut mallia silmäillä.
Lankana tähteeksi jääneitä angoralankojen loppuja. Siksi kahta väriä kun ajattelin tällätavalla saavani joitakin nöttösiä loppuun. Tuo ruskea sitten loppuikin.
Pienellä silmukkamäärällä neuloin, 8s puikolla.
Puikot: ihanat KnitProt 3,5
Lanka: angora 70%/villa 30%
Käyttö: sisäkintaina toisten sisään.

Eihän nämä mitään kulutusta kestä, mutta ovat niin ihanan pehmeät ja lämpimät. Painoa tuli parille vain 22 g, eli yhdestä kerästä saa kun nämä langathan ovat 25 g:n keriä. Ovat päältä pienen näköiset, mutta sisältä suuret. Blogissani myös juttua näistä.

Huovutetut kintaat


Tein yksinkertaisesta hahtuvasta huovutetut kintaat. Pesin kintaat koneessa kaksi kertaa ja koristelin siinä välillä neulahuovutuksella. Blogissani on kuvia kintaiden eri tekovaiheista.
Leena

11. marraskuuta 2009

Kolmas pari


Kolmas parini, Cruiser-malli Ravelrysta bongattuna. Lankana 7 veikka taas, saa näihin lapasiin hyvin jämäseiskaveikat kulutettua :)

Lovikkaita

Mie oon tehnä lovikkaita.Vasemmanpuoleiset on tehty 2x Aino-langast,keskimmäiset Määkkylän 4x hahtuvalangast ja oikeenpuoleiset Nivalantilan hahtuvast 4 kertasena.Kirjailut seiskaveikast ja ohjehan näihin löytyy Novitalta.Hahtuvalovikkaat on käynyt yhenkerran pikapesus.
Näit lovikkaita/lapasii on tulos lissää......

Purosta

syntyi kämmekkäät. Pyöröpuikolla nro 5 ja molemmat yhtäaikaa. Jatkoin toista myssystä jääneellä langalla ja toisen aloitin uudesta kerästä miettimättä lainkaan värejä Modassa 4/09 ollutta ohjetta mukaillen.

07. pari


Lovikkaat
Lanka: Aade Lông liukuvärjätty hahtuva kaksinkertaisena, koristeet 7-veljestä, 63g
Puikot: 4 mm bambusukkikset
Koko: Miäs


Lapaskuu lähenee puoliväliä ihan kiitettävästi. Täällä ei valmistu kuin Lovikkaita :D. Muutamat vielä ja sitten kirjoneuleet puikoille. Tai sitten ei. Olen luvannut ystävälleni vaihtokaupasta kirjoneulelapaset, mutta ne lapaset ovat kovin epäonniset. Toinen lapanen on ollut valmiina ties kuin ja kauan. Mutta tuo toinen onkin sitten oikea murheenkryyni. Kertaalleen olen poiminut siitä silmukat, kun kummipoika on päättänyt vähän auttaa niiden kanssa. Toisen kerran Poika päätti auttaa vähän enemmän ja nyt silmukoita pitäis poimia osittain jo viiden sentin matkalta. Ei, se ei ole lapsen vika, vaan minun. Mitäs olen jättänyt ne pojan ulottuville. Ja Poikahan vaan auttaa.


Nyt sitten ajattelin laittaa ihan uudet lapaset puikoille ja tehdä ne magic loop-tekniikalla samanaikaisesti. Sehän oli yksi tavoitteeni tähän lapaskuuhun. Eli tämänkin tulee toteutumaan.


Nyt lapastelemaan

10. marraskuuta 2009

3. ja 4. pari

Raitatumput
Lanka: musta ja vaaleanharmaa 7 veljestä
Puikot: no 4
Muuta: pukinpussiin, lahjansaaja esitti toiveen väreistä,
peukalot tarkoituksella erilaiset
Kynsikkäät no.2
Lanka: vaaleanharmaa ja ruskea 7 veljestä
Puikot: no 4
Ohje: omasta päästä
Muuta: isommat kuin edelliset,
30v- lahjaksi
Tavoitteeni on melkein täytetty,
seuraavaksi puikoille omat palmikkolapaset.
Ja sitte jos vielä siskolle pukinpussiin ehtis tekee....

Vauhti päällä !

Eilen sain blogattua ensimmäisen parini, ja tänään päättelin toisen. Lanka on jotain aniliininpunaista vanhahkoa seiskaveikkaa, lankakorieni löytöjä.. Lapasten kämmenselän puolella on tollaista ruutupintaneuletta. Oonpa hyvä näiden termien kanssa. =)

Seuraavaksi puikoille mustaa Tempoa, ja sen jälkeen huopasta.. sii juu!

Siniharmaata


Lapastuotantoni jatkuu ja yhdet siniharmaat tuplalapaset valmistuivat tänään aamulla.

Malli on oma ja näitä on tullut tehtyä kuluneen vuoden aikana useampi pari.


Kääntölapasiksikin näitä voisi sanoa, tässä esillä molemmat julkisivut. Lankapirtistä löytyy lisää kuvia ja tekstiä näistä.
Vähän yhdistellen...
Sain (höh! löysin) alekorista muutaman kerän Sirdar Perua (64% villaa, 31%akryylia, 5%alpakkaa) minulle mieluista väriä, ja tarkoituksena on tehdä jonkinlainen setti: lapaset, pipo ja kaulahuivi.Lapaset ovat jo valmiit, pipo joutuu pieneen purkoosiin (sentti liian lyhyt!!) ja huivi odottaa malliansa.
Lapasissa on 32 silmukkaa, intialainen peukalo (ihan paras ohje!) ja kämmenellä palmikkoa Ursus-kämmekkäistä. Varteen tein joustimen 101n ottamalla o-neulotun takareunasta. Saa tulla nyt lunta.

Jaahas,

..jospa miekin sitten avaisin saldoni täällä :)

Tosin, alottelin lapaskuuta hieman varaslähdöin, koska parisen viikkoa ennen lapaskuun alkua otin käsille tämän talven neuleet, ja lapasillahan mie liikkeelle lähdin. Kun siis yleensä oon alotellut sukilla minäkin.

Vastavuoroisesti ajattelin sitten lopetella paria viikkoa aiemmin, että se kuukausi tulis miullakin täyteen. Ja tämä siksi, että ihan vast´ikään, nipin napin ennen Lapaskuun alkua, niin löysin miekin nämä Sukkasadot ja Lapaskuut (alottelin koko bloggaamisen vasta viime kesänä), joten vähän eri rytmissä olen mennyt..

Mutta päätin kummiskin ottaa osaa, jos sit ensi vuonna molempiin ehtisi, ajallaan. Muussa tapauksessa miun saldo jää Lapaskuun viralliselta osalta kolmeen pariin - mikä sekin ylittää jo kahdella miun ruhtinaallisen, yhden parin tavoitteen :)

Tosiaan, tavoite oli tuo juuri sen vuoksi, että ajattelin olevani jo niin täynnä lapastelua - jotenkin tuo kirjoneule vie hirmuisesti voimia ja ennen kaikkea mielenkiintoa, ellei nyt satu ihan ylivoimaisen upeat mallit vastaan, jotka on kerrassaan pakko tehdä, lol.

Mutta tavoite tuli täyteen ja tein vielä kahdet kaupan päälle.. miun osalta tämä siis päättyy nyt sitten tähän, jotta ehtisin niitä sukkiakin väsäillä - mutta seurailen sivusta ja laittelen toki talteen mielenkiintosia malleja, joita on ollu kerrassaan ihana seurailla täällä!!

Miun blogista löytyy ohjeet noihin miun lapasiin, jos joku innostuu niitä touhuamaan. Osa on täysin omia malleja ja osa muokkailtua, siellä on tarvittavat linkit jne.. kommenteista ilahdun kovasti!!

Mainittakoon, että ainakin nuo palmikkolapaset on Novitan sivuilta muokattu ja yhdistelty, ainoaksi linkiksi "aitoon" Novitaan jäi lopulta vain tuo keskiraita, minkä kaulaliinasta napsaisin talteen ^.^

Mutta nyt niihin lapasiin, järjestyksessä ylhäältä --> noilla harmaavalkoisilla aloitin, oma malli onpi tuo, tosin kuvio on jostain muokattu, en muista enää mistä, oon sitä jo monta vuotta käyttänyt. Lankana tuttu seiskaveikka ja kolmosen puikot. Lähti mummille lahjaksi Ruskoon.

Sitten innostuin noista ruskea-viininpunaisista, oma malli täysin ja kartta löytyy blogista niin ikään, lankana edelleen Seiskaveikka ja kolmosen puikot. Tätä mallia innostuttiin tekemään Jenkeissä saakka, joten se on jaksanu ilahduttaa minua kovasti - siinä määrin, että tein toiset heti perään, sini-ruskeat. Sama lanka ja puikot.

Näistä kahdesta piti aluperin tulla lahjapari eräälle pariskunnalle, mutta päädyinki sit toisenlaiseen ratkasuun, siitä blogissa myöhemmin lisää ;)

No sitten piti vaihtaa jo tyyliä, kirjoneule alko tökkiä ja innostuin palmikoista. Tein yhdet marjapuuron punaiset palmikkolapaset. Yhä vaan Seiskaveikkaa ja kolmosen puikkoja. Tämä malli (ei siis itse lapaset) lähti Italiaan, miun jouluisten patalappujen vaihto-partnerille ("For the Love of Crochet Along" -blogin vaihtariprojekti) :)

Ja niinku yllä totesin, ni nuo samaiset marjapuuro-vanttuut oli se miun tavoite, joka siis nyt tuli tehtyä - ja tykästyinpä noihin lapasiin jopa siinä määrin, että taidanpa ne itselläni pitää.. malli on nopea tehdä, mallikerran oppii pikasesti ulkoa ja laskut pystyy tekemään rivejä seuraamalla, jos letit tekee aina esim. joka viidennen "reiän" kohdalle (tuo keskiraita lettien välissä) :)

Ja sitten se kerta vielä kiellon päälle, eli nuo jouluisen punaiset kynsikkäät. Malli sama mitä lapasissa ja materiaali aina vaan Seiskaveikkaa, kolmosen puikoilla.

Ja heh, no pitihän ne vielä yhdet touhuta lisää lol, vihreän sävyissä. Ja niiden osalta lanka vaihtuikin jo sitten täysin, Järbo Garnin Fugaa on nuo kirjovihreät, viimeiset, hupulliset kynsikkäät.

Aivan ihanan pehmoista ja samettisen tuntuista materiaalia, Ogelin Lankamaailmasta kävin nuo kerät hakemassa. Sama palmikkomalli, mitä noissa lapasissa, mutta ei näy niin selkeästi tuon langan kirjavuuden takia - ja palmikkomalli jatkuu hupussa, kuten kuvasta ehkä näkyy.

Näihinkin tykästyin ja itselleni jäävät, nuo kaikki muut taitaa ajan kanssa mennä lahjoiksi, jahka keksin, että mitkä menee ja kenellekin - siinä miettiessä ehtii touhuta sukkaparin jos toisenkin! Todennäköisesti siirrän nuo palmikkomallit sukkaohjeisiin, jokunen idea on jo mielessä kutitellukin, joten suljen miun lapastelut tältä erää tähän..

Oikein mukavaa lapastelua toivottelen ja jään katselemaan tänne taustalle. Ellei nyt sitten satu vielä innostumaan, heh. Oikein mukavia ensilumisia marraskuun päiviä, näistä on saatu nauttia ja ainakin minulla tuo piristää kovastikin.. valkoinen maa, kuppi lämmintä kaakaota, rauhaisa koti ja hyvää musaa taustalla - kaikkea tätä säestämässä puikkojen tasainen kilkutus.. mikäs tässä ollessa (^.^)/

Edittiä --> Jahas, vähän pitää näköjään muokkailla, kun ei tahdo nuo kuvat asettua sit millään tuohon vasempaan reunaan..

Knotty-sormikkaat

Ensimmäisenä parinani valmistuivat nämä Knotty-sormikkaat (ohje löytyy ravelrysta) lämmittämään palelevia sormiani. Vähän muokkasin ohjetta, toisessa palmikko kiertää eri suuntaan ja sormet tein eri järjestyksessä. Väri on oikeasti huomattavasti tummempi ja turkoosimpi, lanka on Jitterbugia ja ensimmäistä kertaa käytin neliskanttisia puikkoja (2,75). Seuraavatkin sormikkaat olen saanut puikoille ja ne ovat jo aika pitkällä. Toivottavasti niissä lankojen päättely sujuu yhtä sukkelaan kuin näissä:)

Lisää lapasia

Tundrapuro-lapaset. Koko: naiselle/nuorelle, lanka: Novitan Puron väri tundra, puikot: 3,5 bambut, oahje: Novitan, muuta: otin välistä pois pinkin värin noista langoista ja neuloin molempia lapasia yhtäaikaa, jotta näin värien kulkevan samaa rataa:-)

Punanallet. Koko: naiselle, lanka: novitan nalle, puikot: 3 bambut, ohje: novitalta

Kämmekkäät. Koko:10v, lanka:7veljestä, puikot: 3,5 bambut, ohje: novitalta

Tässä osaltani kädenlämmittimet nro 5, 6 ja 7. Musta on ollut niin upeaa ihastella täällä lapaskuublogissa teidän upeita tuotoksia ja kiva saada lisää ideoita pitäis_joskus_tehdä-listaan:-) Lisää neulejuttuja blogissani.

Lapskuun kymmenentenä lapaskuun kolmannetMinun osaltani ovat siis lapaskuun kolmannet lapaset valmiit. Olen 3 vuotta sitten ostanut mallin Domino-lapasiin, mutta enhän sitä löytänyt nyt kun olisin sen halunnut uudelleen toteuttaa. Sain kuitenkin lapaset aikaiseksi. Heimolasta voit käydä kurkaamassa tarkempaa tietoa näistä lapasista.
Seuraavana puikoille pääsevät opettajille joulumuistamiseksi menevät huovutettavat lapaset.

Terveisin seijap Heimolasta

Pikkupojan lapaset


Eilen illalla sain valmiiksi peruslapaset 7-veljestä moniraidasta melkein kaksi vuotiaalle pojalle. Uudet lapaset hyppäsivät saman tien puikoille.

vähän myöhässä

Lapaskuu on näköjään käynnistynyt vauhdilla. En ole aiemmin päässyt esittäytymään tän kuun aikana kun netti oli poissa toiminnasta. Modeemissa ilmeisesti vikaa.
Mutta siis tokaa kertaa olen mukana tänä vuonna. Lapasia olis ainakin muutamat aikomus neuloa. Katsotaan kuin käy. Lisää voi käydä lueskelemassa blogista.

Parit lapaset..

oisi valmiina, kas tässä:

Ruskeat pitäisi sopia meidän isommille neideille ja keltaiset nuorimmalle neidille. Jämälankojen seasta koitin taas saada keriä pienenemään.. Ja nyt on sentään Lapaskuu osaltani avattu.. jee.

Esittelykin on jäänyt kaiken kiireen keskellä laittamatta, joten.. näin pikaisesti.. Itse olen 31v äiti ja perheeseen kuuluu miehen lisäksi 4 neitiä sekä parin viikon ajan myös pieni mies pikkuveljen roolissa. :) Blogini löytyy täältä. Puikoilta valmistuu mitä milloinkin.. nyt tietenkin vähän vähemmän.. mutta aina vähän jossain välissä pitää saada valmiiksi..

Hello Kitty lapaset

Vähän laiskanlaisesti käynnistyi Lapaskuu minun osaltani, mutta sainpahan ainakin nämä Hello Kitty lapaset tehtyä. Ihan tavalliset lapaset seiskaveikasta, joihin silmukoita jäljentäen tein kuvion. Kuvio löytyy blogistani täältä. Lähtevät joululahjaksi samanlaisten sukkien kanssa.

Uudet lapaset on jo puikoilla, mutta nyt aikuiselle.