2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

27. marraskuuta 2010

Tove lapasia

Puikoilta ja pyykkikoneesta ovat päässeet kahdet Tove-lapaset. En lakkaa ihastelemasta kuinka ihanasti tove huopuu ja kuinka kauniita lapasia siitä tulee.
Näistä lapasista voit lukea lisää Heimolasta.

Adventin aaton terveisin seijapLapaset

Intialaisella peukalolla ovat tässä.
Lankana 7-veljestä ja tein aivan ohjetta seuraten aikuisen kokoa.  Tuli  omiin käsiin oikein hyvät,  sopivat ja mukavat ja varmasti teen useammatkin tällä peukun mallilla.
Taitaapi olla viimeiset lapaset,mitkä lapaskuuhun valmistuvat.Parit lapaset vielä tarttis tehdä,mutta eivät taida tänne keritä :)Siniraidalliset on ihan peruslapaset ja vaaleanpuna/pinkki raidalliset on tuplalapaset.Oli ensimmäiset tuplalapaset,mitkä olen tehnyt mutkun on hyvä ohje niin on helppo tehdä(kiitokset Matleenalle hyvästä ohjeesta).Nämä menevät kuopukselle.

Sormikkaat


Eilen illalla valmistui armaalleni nämä mustat sormikkaat 7 veikasta. Katsotaan jääkö nämä viimeiseksi neulomukseksi vai ei ........

26. marraskuuta 2010

N:o 26 Kotka


Pari päivää sitten valmistuivat tällaiset Eeva Haaviston lapaset poikani luokkakaverille, tarkemmin blogissani, tervetuloa kurkkimaan! Esittelynikin on jäänyt tekemättä, mutta poiketkaa!
T: Anne :)

Huovutetut tumput
Kuopus tarvitsi vähän viimetalvisia isommat lapaset ja tein nämä nyt talvitakin kanssa sävy-sävyyn. Lapaset valmistuivat jo aika kauan aikaa sitten, mutta nyt vasta sain aikaan bloggauksen.
Lankana on SandnesGarn Tove ja puikot olivat 3,25-milliset. Blogisssa lisää :).
Tämä on kyllä todella oikea aika tehdä lämpimiä lapasia! Suoraan käyttöön menee joka pari ja uusia tilauksia tulee joka päivä.

Nämä ovat 2. Lapaskuussa valmistuneet ja nro kolmosetkin ovat jo valmiina. Niiden bloggaus täytyy vain hoitaa vähän hissukseen, kun tulevat synttärilahjaksi viikon päästä 15 v. täyttävälle esikoiselle.

Vajaa viikko vielä aikaa lapastella, neulomisiin!!

25. marraskuuta 2010

Vihdoinkin lapasia!

Ehdinpäs avata lapastilini tälle talvelle ennen Lapaskun loppumista :).

Lapsille syntyi tällaisia pirteitä raitalapasia rukkasten alle lämmikkeiksi.

  
Tarkempia tietoja löytyy blogistani :).

Punaiset tumput, n. 80g


Liedellä kuvasin viimeisen Lapaskuu-neuleen. Punaiset, todella pitkävartiset tumput aikuiselle. Haluan ranteiden pysyvän lämpiminä, 7 Veljestä, 11 s puikolla 3½ ja ranteessa 10 s puikolla, kämmen taas 11 s puikolla. Kiitos teille kaikille ja erityisesti Kaisalle! Tämä on ollut ihana kokemus ja haikeana lopetan, siirryyn pois netin ääreltä. Hyvää joulua teille kaikille!

Neljännet


Tälläiset valmistui eilen illalla. Menivät lahjalaatikkoon odottamaan.
Nämä ovat viimeiset lapaseni tänne..


Kiitos emolle ja apuemolle!!

-Sinikka

Vihdoin lapasia valmiina

Taidan olla viimeisimpiä Lapaskuuhun osallistujista, joilla on jotain valmista näytettäväksi. Syynä tähän on kyllä se, että tein sitten kerralla kaksi paria lapasia valmiiksi. Ensimmäiset seisoivat yhtä peukaloa ja viimeistelyä vaille valmiina toisten neulomisen ajan. Tässä siis on teille kaksi paria Siililapasia nähtäväksi. Tarkemmat lanka- ja kokotiedot ovat Kootut tekeleet -blogissani.

Mustaa ja valkoista


Lapsen lapaset
Lanka: Wool 44g
Malli: Novita talvi 2010,nro 61
Kaunis malli, selkeä ohje.
Lahjaksi, saaja on jo tiedossa

Valkoiset kämmekkäät, joille löytyi onnellinen omistaja ennen kuin kamera ehti paikalle.
Lanka: ikivanha Pirta Purppuri, 43g
Malli: Moda 6/2009 nro 51
Upea malli. Toteutin melkein kokonaan ohjeen mukaisesti, paitsi lopussa neuloin vain 4 krs sileä, neule rullautuu kivasti. Ohjeessa neuvottiin kääntämään 8 krs sileä neule nurjalle ja ompelemaan. Minusta siitä tulee liian paksu, ainakin siitä langasta jota käytin.

Murheenkryynit

Pirate mittens -lapasista tulikin kämmekkäät, tein toisen kyllä lapaseksi mutta se ei asettunu niinkuin halusin niin päätin purkaa. Näitä on purettu ja kirottu niin monta kertaa etten voi käsittää mikä näistä teki muka niin vaikeat.
Näiden piti mahtua miehelleni, hyvä jos ne mahtuvat edes minulle, toivottavasti sentään kaverilleni.

Uskoisin että nämä ovat viimeiseni, toisaalta mieli tekisi vielä yksiä vauvan lapasia kutoa noille pienille sormille jotka kuvassakin vähän vilahtaa.

HuovuttaenLanka: Puroa ja HuopanenMixia.

24. marraskuuta 2010

Huovutuskysymys

Kuulkaahan kaikki huovutuksen harrastajat, hoi! Itse tykkään kovasti huovutettujen lapasten, tossujen ym. tekemisestä, mutta yhtä vaihetta inhoan yli kaiken: muovittamista! Kysynkin siis, onko mitään toivoa tehdä lapasia ja huovuttaa ne koneessa ilman sisämuovia? Käytössä lähinnä Sandnesgarnin huopuvia sekä hahtuvalankaa, Puroa ja Huopasta. Jakakaahan kokemuksianne!

Iso-Aili ja pikku-Aili

Vihdoin ja viimein - tadaa - tämänvuotisen Lapaskuun avaus! Eihän tämä tullut myöhäänkään, Lapaskuuta on jäljellä vielä kokonainen viikko... :P Ja kun en alun perin asettanut itselleni mitään tavoitteita, nämä kaksi lapasparia ovat jo varsinainen saavutus.

Malli: Ailin lapaset Ullasta, oikeanpuoleiset tehty ohjeen mukaan (44 s.), vasemmanpuoleisiin lisätty yksi mallikerta (52 s.)
Lanka: Gjestalin Maijaa pieniin 60 g ja isoihin 70 g
Puikot: 3,5 mm bambut

Tunnen lukkarinrakkautta Ailin lapasiin jo siksi, että äitini on ja mummani oli Aili, ja se on nimenä kohtuullisen harvinainen. Lisäksi tuo ohje kuuluu sarjaan "tee helposti näyttäviä käsitöitä" - mallikerran oppii ulkoa, mutta jälki näyttää siltä kuin se olisi hyvinkin monimutkainen. Ja kolmanneksi Ailin lapasista tulee tavallaan kaksinkertaiset, joten ne sietävät viimaa tavallisia tumppuja paremmin.

Lapselle

noin 9 vuotiaalle kudoin rasat ja melkein samanlaiset kuin olivat ensimmäiset Lapaskuun rasat. Lanka on siis 7-veikkaa ja puikot 3.5 ja pyöröllä molemmat yhtäaikaa. Nämäkin täydentävät hyväntekeväisyyteen keräämääni saldoa.

Talven tuiskuihin!

Ulkona riehuu lumimyrsky, joten huovutettuja lapasia tarvitaan pitämään sormet lämpiminä.
Viikon aikana on valmistunut 5 paria huovutettuja lapasia ja kämmekkäät reumalangasta itselle.
Huovutettujahan olen jo tässäkin lapaskuussa tehnyt ja tämän blogin lisäksi huopuvaa esiintyy omassakin blogissa. Reumalangasta neuloin itselleni kämmekkäät nivelvaivoja helpottamaan. Kämmekkäät valmistuivat maanataipäivän aikana lähestulkoon valmiiksi Jorvin päivystyksessä tyttären kanssa odotellessa. Olin tyytyväinen, että tällä reissulla lankaa ja kudottavaa riitti kokoajaksi. Vuosi sitten siellä viimeksi odoteltiin ja silloin lanka loppui ensimmäisten tuntien aikana. Puikkojen kanssa touhutessa monien tuntien odotus ei tunnu niin pitkältä.

Tälle viikolle 6 paria Mammutilta.
Nähtäväksi jää, jäävätkö nämä viimeiseksi Lapaskuun tekeleiksi, vai vieläkö lanka huopuu...23. marraskuuta 2010

Tumput, 48 g


Toiset Veto-tumput tyttöselle . Pelkäsin langan loppuvan ja käytin hiukan valkoista 7 Veljestä, mutta lankaa jäi...

2 paria kirjokintaita


Sain nämäkin valmiiksi jo viikonloppuna, mutta on olevinaan niin kiire, ettei ehdi päivittämään. Tämäkin malli on tuolta Garnstudion sivuilta. Tein senverran muutosta, että kämmen on edellisten kaltainen. Tässä mallissa oli pystyraidallinen, enkä tykännyt siitä. Nämä kaksi paria on tehty siis samalla mallilla, mutta ovat ihan erinäköisiä kun toisessa kuviolanka on kirjavaa. Liiankin kirjavaa kun väri vaihtui aina 5 cm:n välein. Kirjava lanka on Nalle Coloria. Painoa tuli niin tasaväkisesti, että molemmat parit painoivat siinä 86g.
Nyt on taas yhdet kirjavat aluillaan, Kainuun kukkalapaset.

hitaasti... kiihdyttäen

Siis tässä minun ekat...joita ei meinannu saada kuvatuksi ei sit millään. Tarkoitus oli tehdä yhdet mut tulee ne toisetkin lapaset ... ihan varmasti.

Lapaset on lasten ja kämmenosa kaksinkertainen...eli lämpöiset ovat ja istuivat malli käteen täydellisen hyvin =)

Väliaikatiedote apuemolta

Hei vaan!

Apuemo innostui aamupalansa lomassa tutkailemaan tähän mennessä neulottujen lapasten määrää, ja olemme neuloneet jo yli 150 paria! :) Vielä on viikko aikaa neuloa lapasia ja kasvattaa Lapaskuun saldoa, joten ei kun puikot heilumaan! :) Nyt onkin sen verran pakkasta, että lapasia tarvitaan, vaikka kahdetkin päällekkäin. ;)

t. Apuemo-MariJ

22. marraskuuta 2010

Huovutusta ja kairaa

Viime aikoina on tullut neulottua kaikkea muuta kuin lapasia, mutta sainpa sentään nämä parit valmiiksi. Mustat menevät 11-vuotiaalle tyttärelleni. Lankana on Huopanen. Pitäisikö Huopasen muuten huopua jo 40 asteessa? Käyttämässäni ohjeessa neuvottiin huovuttamaan 40 asteessa, mutta eipä nuo huopuneet siinä lämpötilassa vielä yhtään. 60 astetta tarvittiin. Punaisissa Kaira-lapasissa lankana on Seiskaveikkaa, ja tämä pari menee hyväntekeväisyyteen.

Kaksi paria Totoroja


Kaikki speksit ja tarinat blogissa.

Tuli kuitenkin lapaskuussa jotain neulottua ;)
Jos vielä muutamat hahtuvalapaset ehtisi...

Palalapaset


Eilen illalla pujottelin langat ja ompelin viimeiset saumat kiinni näistä palalapasista. Lanka on Araucanian Nature Woolia punaruskeana ja kolmosen puikoilla.
Katotaan kerkeänkö kartuttaa lisää saldoa seuraavilla neulomuksilla, mutta hyvä näinkin :).

Toinen pari uunista ulos :)Tässäpä lapaskuun toinen lapasparini. Nämä valmistui itse asiassa jo jonkin aikaa sitten, mutta (työ)kiireiden takia en ole ehtinyt aikaisemmin niitä tänne päivittämään.

Kyseessä on siis peruslapaset lapselle. Lankana on SandnesGarn Sisu. Nämä menevät joulupakettiin ja värit on valittu lahjansaajan äidin toiveiden mukaan :) Blogistani voit käydä katsomassa samaan paketiin menevät villasukat ym. näperryksiäni.

Mukavaa lapaskuun jatkoa ja aivan ihania lapasia täällä! Paljon ideoita ja vinkkejä, kunhan vain ehtisi tekemään.

Ja tässä lapaset!

Nyt onnistui tämänkin kuvan lataaminen. Eli tänään valmiiksi saadut kirjoneulelapaset, ohje on Kotilieden nro 21/2010, eli toiseksi tuoreimmasta numerosta. Värit vaihdoin erilaisiksi, joten valmiit lapasetkin eroavat aika paljon ohjeen kuvasta. Tummanharmaa on Novitan 7 veljestä, oranssi Novitan Jussia. Muokkasin myös kämmenpuolen pilkutusta tiheämmäksi, jotta ei tarvinnut huolehtia langankierroista nurjalla. Tätä ennen olen kokeillut kirjoneuletta ainoastaan kerran koulussa, ala-asteella, enkä silloin tiennyt että se on "vaikeaa." Teki mieli kokeilla uudestaan. Ekasta lapasesta tuli ihan liian tiukka ja joustamaton, joten se piti purkaa pois, toisen tein isommilla puikoilla tietoisesti löysempää. Kolmatta lapasta tehdessä iski kyllästys, peukalon yläpuolinen osa piti väkisin vääntää ilman keskittymiskykyä, tehden ja purkaen vuorotellen. Vähän muhkuraiset tuli, mutta jospa kostutushoito ja käyttö muokkaisi tasaisemmiksi.

Saatan vielä tekaista kämmekkäät ennen lapaskuun loppua, mutta ihan tyytyväinen olen tähänkin saldoon, jos en saa aikaiseksi.

Joko onnistuisi?


No onnistuinpa lopulta lataamaan kahdet ensimmäiset kämmekkääni tänne bloggeriin, koko päivän olen yrittänyt, mutta hidas nettiyhteys on estänyt. Ylempänä tyttärelleni tehdyt kämmekkäät tuntemattomasta kiinalaisesta langasta (vain kiinankieliset tekstit vyötteessä), unelmanpehmeää 100 %villaa. Näihin nappasin palmikkokuvion saksankielisestä neuleohjeesta, muuten ohje omasta päästä. Joustinneuleputkilo, johon peukalonreiät sopivaan kohtaan.

Alempana Susie's Reading Mitts, ohje löytyy haulla ravelrysta. Tehty Novitan luxus alpacasta itselleni. Lisäksi olen saanut aikaiseksi yhdet kirjoneulelapaset, joiden kuvaa en saanut tähän ladattua. Yritän saada ne toiseen postiin.

21. marraskuuta 2010

Jotain taas..!

Ei tullut lapselle, tuli itselle:

 Ja nämä 4v. neidille, pesukoneeseen vaan vielä pyörimään, niin ovat käyttövalmiit!
Jotain lisää blogissani!

Pikkuiset tumput, 45 g


Suloista Vetoa kului 45 g pikkutytön tumppuihin. hiirenhammasreuna, palmikkoa ranteessa ja kämmenselässä, sädekavennus, 11 s puikolla
3½ . Ihana juttu tämä Lapaskuu, saa jotakin valmiiksi ja kivasti kulutettua varastoja.

Neljännet ja viimeiset

Tein vielä yhdet lapaset Lapaskuulle:


Tämän enempää en aio lapasia tehdä, eli saldoni on kahdet lapaset ja kahdet kämmekkäät. Sehän onkin yhdet kämmekkäät enemmän kuin oli alunperin tarkoitus. Tyytyväinen olen saldooni, ja aikaahan olisi tehdä lisääkin, mutta tarvetta ei ole enempää. :)

Näille lapasille tein kaveriksi piponkin, voit kurkata sitä blogistani.

Kämmekkäät


Mustat kämmekkäät seiskaveikasta, pitsineuletta ja palmikkoa joka ei nyt tässä kyllä näy.
 Serkulle, kaupasta ostettujen kulahtaneiden kämmekkäiden korvaajat, tehty samalla mallilla kuin ne kaupan.

Kettulapaset ja hanskatTampereen käsityömessut oli eilen. Jo illan aikana sain ekat langat joululahjaksi! Cascade 220 neuloutui kuin itsestään nelosen puikoilla, 20 silmukkaa ja peruslapaset peukalokiilalla. Tässä on mahtava yhteistyön tulos Kuopuksen (10 v) kanssa! Minä neuloin, ja tyttö neulahuovutti ketun päät koristeeksi! Tällaista yhteistyötä me suunnitellaan tekevämme paljonkin täst'edes! Nyt on mummulle eli mun äidille joululahja valmiina. Hyvä kun jossain pääsee näyttämään, kun omaan blogiin ei voi vielä laittaa.

Neulahuovuttaja itse sai jo viikolla uudet hanskat. Lankana on Fortissima socka ja puikot 2,25 m. Väritys on Kuopuksen itsensä tilaama. Pikaiseen kuvattu, kun olen päivänvalolla kotona vain viikonloppuisin, ja puistoon ja kavereille oli kiire...

Peruslapasia tekee nyt mieli suoltaa puikoilta pikavauhtia. Saatan saada äidin miehen lapaset valmiiksi vielä tänään... ja suunnitelmissa on vaikka mitä lapasia. Hitaasti sytyin tähän lapaskuuhun kun tein yhtä kirjoneulelapasta, joka on kesken vieläkin ja esittelemäni kahdet sormikkaat ohuesta langasta, ja nyt vasta olen paksumman langan lumoissa.