2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

21. marraskuuta 2009

Tumput naiselle


Lankana on Nalle.

Pöllömmät kämmekkäät

Ihan opettelumielessä tumppasin näihin kaikkea mahdollista. On pöllöä selkämyksessä ja intialainen peukalokiila. Lopputulos olikin yllättävän hyvä, joten näitä tulee lisää. Intialainen peukalokiila oli niin mukava tehdä, että se jää pysyvästi käyttöön.

Pikku neidin lapaset


Puro lapasten jälkeen ei ole valmistunut kun nämä Seiskaveikasta tehdyt pienen neidin lapaset jossa lisäksi hieman Fania ranteissa. Nyt on Marjaretkestä tekeillä naisten lapaset.

Lisää valmistunutta

Nämä ovat tilausvanttuut miehelle. Lankana on Nalle ja kokoa reilusti. Lisää infoa täällä.

Onteloneule-lapaset

Tässä juuri valmistunut pari 7-veljestä langoista. Luin jostain että malli on onteloneuletta (??) ja koko on naiselle. Tein jo aiemmin yhden parin samalla kaavalla, väreinä ruskea-vaaleanruskea, mutta unohdin kuvata ne.


20. marraskuuta 2009

Muutamat lapaset..

Nämä on jäänyt ilmoittamatta vähän aiemmin:
Lankana Nallea ja ohutta sukkalankaa yhdessä.

Sitten oisi vielä nämä valmiina:
Jämälankoja upposi molempiin.. ja hyvä niin.. :)

Valmistumassa olisi vielä hahtuvasta jotain käsien lämmikkeitä.. Kunhan vaan saa valmiiksi ja pesukoneen kautta viimeisteltyä täysin.. :)

Itä-karjalaiset kintaat


Nyt ovat lapaskuu tavoitteeni saavutettu. Näitä itä-karjalaisia kintaita neuloin suorastaan hurmiossa. Ei kai nyt kirjoneuleisiin sekoaminen ole kovin vaarallista. Tuo tautikin menee ohi, kun vielä muutamat teen, toiset tällaiset ja sitten vielä jonkun perinnemallin ontelona neulotuihin ja sitten... mutta lapaskuuhun ne eivät enää ehdi.
Blogissani on enemmän juttua näistä kintaista.
Leena

12. pari


Malli: Malli: Selbuvotter :: Biography of a Knitting Tradition # 10
Lanka: Novita Nalle sininen ja luonnonvalkoinen, yht. 66g
Puikot: 3 mm, 80 cm Knitpicksit
Koko: Nainen
Muuta: Magicloop-tekniikka

Pesukonehuovutusta


Kahdet lapaset ovat valmistuneet, ylemmissä lankana Sandnesgarnin Fritidsgarn ja alemmissa Gjestalin Narurgarn no.1 ja fritidsgarn.
Neulominen on vähän taas hidasta, kaksi potilasta juoksuttaa edestakas ja toivon että pian helpottaa, lisää tilitystä http://kabackma.vuodatus.net

Neljännet ja viidennet!


Täällä on valmistumiset hitaanlaista, johtuen käsien nivelten vaivasta. Ja vaivaa parantamaan kudoinkin itselleni 3o 2n kämmekkäät Pirtin Kehräämön villalangasta.
Lovikkaat Cortinasta (100g) neulottu 4 mm bambuilla ja koko on naisen.
Jatkoa katsotaan, eli kudotaan sen mukaan, mitä kädet kestää.

Hyvää viikonloppua!

19. marraskuuta 2009

Valmistuneita

Laiska kun olen, julkaisen lyhykäiset esittelyt tähän mennessä valmistuneista lapasista...Eli lapaset ovat vasemmalta oikealle siinä järjestyksessä, kun ne ovat valmistuneet. Pienet tumput ovat vauvan käteen sopivat, neulottu seiskaveikasta. Keskimmäiset ovat naisen käteen sopivat, lankana sininen Saana (100% villaa). Näissä lapasissa kämmenselän puolella on 2o2n joustin. Vasemman puoleiset lapaset on neulottu mustasta isoveli-langasta ja hiukan höystetty sinisillä (Saana) raidoilla. Lapaset ovat miehen käteen sopivaiset ja myöskin näissä on selkäpuolella 2o2n joustin. Nämä menevät pikkuveljelleni lahjaksi samantein käsiä lämmittämään. [ ja joo, päättelen lapaset toki ennen luovuttamista ;) ]
Ja joo, päättely ei oikein ole innostanut.. Noinkohan käy, et jouluaatonaattona hiki hatussa päättelen kaikki syksyn aikana neulomani sukat ja lapaset ;)

edit: Sen siitä saa, kun unenpöpperössä yrittää päivittää.. siis jättimäisillä käsillä varustettua lasta ei toivottavasti meille ole tulossa, eikä pikkuveljeni (aikuinen mies) enään käytä vauvan käteen sopivia lapasia.. Eli oli vasen ja oikea hakusessa.. Valkoiset tumput vasemmalla siis vauvallemme ja oikeanpuoleiset veljelleni :)


Vielä reilu viikko aikaa lapasteluun.. Tää lähtee nyt kaivamaan seuraavaa paria varten langat valmiiksi :)

p.s. blogihan löytyy edelleen täältä

Vauvalapaset


Eilen tein pienet lapaset novitan pehmo vauvasta.Lapaset menevät lasten serkkupojan tytölle.
Uudet pikkulapaset on puikoilla nyt vuorostaa woolest.

Valmiita lapasia

Sain minäkin vihdoin tehtyä kaksi paria lapasia. Pelkäsin jo, että jää lapaset tekemättä.

Oranssit on Gedifran Cashmerino-langasta ja malli omasta päästä. Ideoin samalla aikaa kun neuloin niitä.

Punaiset on Twilleys of Stamfordin Freedom Spiritistä tehdyt. Kämmenselän palmikkomalli on otettu japanilaisesta mallineulekirjasta. Ei ollut ehkä maailman nerokkain idea tehdä kirjavasta langasta palmikkolapasia, mutta seuraavan kerran sitten yksiväriset palmikkolapaset.Harmaata päivää

piristämään tulee tässä iloisen väriset Newfounlandin lapaset. Äitini kutoi tällaisin, kun olin lapsi ja sanoimme niitä haitarirasoiksi. Käytin tähän vyötteettömiä jämälankoja.
Lisätietoja täällä.

eka valmis lapaspari
Valkoisesta Novitan Tempo-langasta neuloin viime viikolla itselleni lapaset. En ole vaan saanut aiemmin blogattua tätä paria kun on vähän tylsän oloiset ilman mitään koristeita. En vaan oo keksinyt sopivaa juttua näihin. Enkeli-napit on varta vasten ostettu mutta en saa ideasta nyt oikein kiinni. Olkoot toistaiseks tämmöiset.

Sammakkolapaset

Kymmenien kesken-eräisten töitten kasasta sain sentään nämä valmiiksi. Kunnia sammakkoprinssi-mallista sille, kelle kunnia kuuluu, eli Seija-siskolle. Hauska ja nopea malli valmistaa.

Viides työ täältä Ruotsista..mutta eka lapaspari.

Jämälanka lapaset ,mallin löysin vanhasta lehdestä.Kahdella puikolla neulottu.

18. marraskuuta 2009

Kolmannet samaa mallia


Ei, ei tämä johdu mielikuvituksen puutteesta, että jo kolmannet samanmalliset peräkkäin tänne tuon, vaan siitä, että ihastuin tähän malliin niin kovin. Langatkin ovat samoja, kun niitä kerissä vielä oli yksiin lapasiin riittävästi.


Siis taas Newfoundland Mitts ja lisätietoja löydät Lankapirtistä.


Ovat kahdeksannet lapaseni Lapaskuun aikana. Tosin tarkistuslaskenta on suorittamatta! ;) Lisääkin tänne on tarkoitus tikutella, mutta nyt pannaan joku toinen malli puikoille.


Tavoite saavutettu!

Lapaskuun tavoite saavutettu: neuloin itselleni lapaset.Lanka on Virolaista Maalia ja silmukkamäärät ja peukun ohje katsottu Novitan sivuilta. Kämmenselässä peruspalmikkoa ja varsi lyhyt, että sopii paremmin talvitakin kanssa käteen.

11. pariMalli: Selbuvotter Annemor # 13
Lanka: Novita 7-veljestä, ruskea ja 275 834 8520, 72g
Puikot: 3 mm 80 cm knitpicksit
Koko: Naisen
Muuta: Magicloop-tekniikka. Silmukoita 48, peukalossa silmukoita yhteensä 18, korkeutta 14 krs

Ja samantien seuraavat Annemorit puikoille.

Ystävällisin terveisin, Katiija

Toiset lapaset

Monen epäonnistuneen ja purkuun joutuneen lapasyritelmän jälkeen vihdoinkin valmis pari. Lapaset on kudottu raidoittaen kahdelta kerältä.Malli: Peruslapaset peukalokiilalla
Lanka: Gjestal, Bris
Puikot: 3,5

Lisää lapasista blogissa .

Palmikkolapaset

Pikkusisko toivoi uusia lapasia, joten tarjosin kasvivärjättyjä lankoja ja malliksi jotain kivaa. Lanka on Nallea, koivunlehdillä värjätty, puikot 3,25 ja palmikkokuvion idea Knotty-hanskoista, jotka neuloin heti lapaskuun alussa.

Toiset tumput toiselle vauvalle
Vauvoja riittää, joten neuloin toiset tuplalapaset pikku neidille. Tuo tekniikka kiehtoo. Matleenan blogistahan siihen löytää ohjeen.
Leena

Punaiset sammaleiset

Sammaleiseni ovat punaiset eli"vaeltavat karpaloiset " värin ja kuvan takia.

NeljännetLankana 7 veljestä ja virkatuissa pilkuissa Nalle.

17. marraskuuta 2009

Kolmannet

Seitsemästä veljeksestä kolmas käsineparini, malli Polysemiakämmekkäät (Ulla 02/06).

Kunpa joku haluaisi neuloa mun puolesta toisen parin kirjoneulelapaselle tai Tove-käsineelle...

Lisätiedot kämmekkäistä löytyy blogistani. Onpas muuten mukava neuloa sairastelun jälkeen!

Tyttösiilit/ Hedgehog girlsPattern: Naisen koko: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=80592
Yarn: Novita 7-veikka ja efektilankana Amor
Needles: 4 mm

Nämä siilineidit matkaavat pukinkontissa Saksaan.

osaltani neljännet ja viidennet

Aivotonta neulontaa on suoritettu osaltani ja sitten jännitystä huopumisen osalta. En nyt ihan tyytyväinen ole lopputulokseen, mutta kelpaavat nyt luultavasti, ellen uusia neulo.Lasten Mirja-Liisa ope saa jouluksi nämä lapaset. Toivottavasti sopivat.Esa-ope saa sitten nämä.
Molemmissa lapasissa lankana Novitan Puro, isännän apua tarvittiin, että sain huovuttamisen jälkeen mittoihinsa. Omat voimat eivät riittäneet.

Tällä hetkellä puikoilla on domino-lapaset. Taisin jäädä koukkuun.

ensimmäiset lapaset


Nämä kirkontornit ovat neulottu suurella vaivalla ja tuskalla, ainakin alussa. Jouduin purkamaan moneen kertaan, kun en osannut edes langankiertoa tehdä. Onneksi muistin, että onhan minulla semmoinen opaskirja, josta löytyy apu vähän joka hätään. Lanka on Wetterhoffin Sofia. Ihana lanka ja hyvä neuloa. Tosin jatkuva purkaminen saa kierteet hieman löysäksi. Malli on uusimmasta modasta (06/09). Vajaa kaksi vyyhtiä riitti mainiosti.VIhdoinkin


Pari viikkoa olen odotellut että jotain lapaskuuraportoitavaa valmistuisi. Kirjoneulelapaset eivät ole vieläkään valmiit, mutta sormikkat onneksi on! Ruskapalmikko, Novitan Nallea 57 g. puikot 2,75 mm. Helppo ja mukava ohje, tuli mun isohkoon käteeni sopivat näillä langoilla ja puikoilla. Muutin vain resoriin 48 s, sen jälkeen ohjeen mukaan tehty. Parsinneula on hukassa, siksi langanpäät roikkuu valtoimenaan. Pakko laskea valmistuneeksi siitä huolimatta, kun en tiedä milloin ehtisin neulan hankkimaan.
Tämä oli yhden päivän projekti! Simppelit peruslapaset ihan ilman peukalokiilaa tai mitään. Tampereen messuilta ostettu King Colen Merino Blend DK )59 g) oli joutuisaa neulottavaa, ja pehmeää. Silmukoita 40, koko pienehkö naisten koko, Kuopukselle. Puikot 3,25 mm.
ps. Ajomatka Tampere-Helsinki on yhden lapasen mittainen...Kolmannet lapaset


Eilen illalla sain valmiiksi lapaset ukon siskolle. Lankana seiskaveikka martta punainen.Lapaset ovat ihan peruslapaset peukalokiilalla.
Vielä muutamat lapaset pitäisi tehdä.

7. ja 8. pari

Vauvan tumput
Lanka: vaaleanpunainen Nalle kaksinkertaisena
Puikot: no 4
Muuta: Valmistui piirrettyjä katsellessa,
kun ulkona sataa, sataa ja sataa,
lahjaksi
Peruslapaset
Lanka: vaaleanharmaa 7veljestä
Puikot: no 4
Muuta: omaan käteen,
palmikkolapasien alle

16. marraskuuta 2009

Tuli lapaset

vaikka aloitin kämmekkäitä. Lanka on Nauravan Lampaan käsinvärjättyä todella aitoa ja ehtaa villaa "kurpitsaherkku" nimeltään 50 g ja kulutin kaiken. Aioin kuvata hangella, mutta meillä kukkii orvokit.

Liukuvia värejä ja raitaa

Askartelin joululahjaksi kahden sormikkaat Noron Silk Garden Litesta.Näihin lapasiin on käytetty Patons SWS:n ja Elle Merino Brightsin jämiä.

Pitempiä tarinoita ilmestyy blogiini myöhemmin tänäiltana.

Pikkubling


Pikkutirppa halusi itselleen kimallelapaset. Äiti teki. Sisu ja sisuglitter lankana. Ja kimaltaa se kun oikein katsoo.

Ekat kunhan ei vikat....Esittelen lapaskuun ekat tuotokseni. Setti on tehty Puron kanervikosta sekä pitsilapaset liilasta Alpakasta.
Lisää juttua tekeleistäni blogissani http://neulenurkka.net/.

Yhdet vasta

Liekö nämä myös ainoat, jotka saan tänne tehtyä. Nämä valmistuivat jo viikko sitten, ja ovat jo pienokaisen käytössä. Kuvaa ja tekstiä en vain saanut tänne laitettua aiemmin. Lankana on Wool.