2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

13. marraskuuta 2010

Nappisienen ekat! :)Vihdoinkin minulla on jotain valmista näytettävää tänne! Nämä neuloin siis myyjäisiin ja menivätkin heti kaupaksi :) Tällaiset mustikkalapaset minulla on toisetkin melkein valmiit, sillä tein aluksi vahingossa kaksi vasenta lapasta! :)

Muutakin lapasteluaiheista on tekeillä, nimittäin vanttuut huopasesta ystävälle joululahjaksi. Huovutusta vaille valmiit :)

Aloitin tänään myös tavalliset musta-harmaaraidalliset vanttuut toiselle ystävälle pukinkonttiin ;)

Ihanaa lapastelua kaikille ja elkää ressatko liikaa! :)

Lisää palmikkoa

on näissä lapasissa, joiden kämmenpuolella on pidennettyä helmineuletta ja lanka edelleen Pirtin villalankaa.
Koko on noin 10 veelle ja jo tuttuun tapaan jatkavat hyvänteleväisyyteen.
Lapastellaan!

Parit sormikkaat sain valmiiksi..

 Seiskaveikan raitaa molemmat ja on muuten ensimmäiset sormikkaat mitä olen koskaan tehnyt.
 Aina ajatellut että jotenkin työläitä mutta ei nämä nyt ainakaan. Olen itse enemmän sormikas-mitä lapasihminen joten nämä taitaa jäädä itselle käyttöön. En edes yrittänyt raitoja täsmätä mitenkään kun se on jo usein todettu ettei se näissä langoissa onnistu joten sai tulla miten sitten sattui osumaan.12. marraskuuta 2010

Ensimmäiseni...

Mä oon virkannu ja purkanu, neulonu ja purkanu, sit taas virkannu ja purkanu - ei natsaa mielialaan mitenkään nyt tekeminen.Kun mä sain kirjoneulelapasista toisen valmiiksi, päätin purkaa siitä osan ja tehdä kämmekkäät, niistä vielä toinen uupuu kun isänpäivä kurkki kalenterissa...

Metsästyslapaset miehelle ampumaradan kylmyyteen lämmittämään:

Hieman enemmän infoa laitoin omaan blogiini

Eka pari

Tämmöttiset omaan lentopallomailaan sopivat mohairlapaset putosivat puikoilta. Malli ihan perusperus. Ei mitään joustinta vaan rullattavat reunat. Kärjessä sädekavennus ja normikiilapeukalo.

Kevyet ovat mutta mukavan lämpimät. Harmillisesti tosin irtoaa karvaa ja ovat autoa ajaessa liukkaat. Mutta tykkään.

Puikoilla on oranssit palmikkolapaset ja toiset tästä samasta mohairista. Kyl täältä satoa tulee jos vaan räkätauti hellittäisi hetkeksi...

vihdoin lapasia täältäkin


En sit osaakaan näitä muokata ihan kunnolla, mutta yritän selittää jotenkin
Jokaisessa lapasessa on oma malli
Liilat (alimmaiset) on aikuisten kokoiset
Sinertävät ja vihertävät on lasten n. 80-100 cm (riippuu käden koosta)
liilat ja kellertävät ovat n. 130 cm kokoiset
Vihreissä ja kellertävissä on oma värjättyä lankaa ja neolankaa
Liiloissa on alussa hapsu (pienet) teddy (lilat) palma (valkoinen) lankaa.
Alimmaiset on tehty 5mm puikoilla muut 3½ mm:n.

Vihdoinkin valmiita...
Hello kitty-lapaset oli päättelyä ja viimeistelyä vaille valmiita jo viime viikolla,palmikkolapaset tein tällä viikolla.Miten se onkin aina että tuo päätteleminen ja viimeistely kestää ;) Hello kitty-lapaset otettiin heti käyttöön ja palmikot menee joululahjaksi.

11. marraskuuta 2010

HuopuvaisetEnsimmäiset ikinä huopuvasta langasta neulomani lapaset. Luokittelen nämä valmiiksi vaikkeivät vielä pesukoneessa olekaan käyneet. Puolet tavoitteesta saavutettu :) Ja ne toisetkin lapaset on tuloillaan.

Raitaa

Olen Maarit alias Mohariina ja neulon paljon lapasia lahjaksi, arpajaispalkinnoiksi ja lapastutan sukulaisia ja tuttavia.

Lapaskuun aluksi valmistui ennen Lapaskuuta aloitetut lapaset ja tässä on nyt varsinaiset ensimmäiset Lapaskuun aikana neulotut lapaset. Nämä oli kolmen eri värisen Novita Puron ja Austermann Creativ + Filzin jämistä neulotut lapaset, kuudennet raitalapaset tänä syksynä. Seuraaviin raitalapasiin pitäisi jo ostaa uutta lankaa, jos pitäisi näistä nyt taukoa jonkin aikaa. Lankaa näihin meni 3,5mm puikoilla neuloessa 60g.

Puikoilla on kämmekkäät lapasen kärjellä, flip-topit. Ja tuossa on monta uutta ohjetta pinossa, katsotaan mitä kaikkea tulee neulottua Lapaskuun aikana.

Ensimmäiset tumput


SNY:ni lähetti lankaa, kun huomasi, etten saa mitään valmista aikaan. Ensimmäiset tumput on sitten valmiit. Aloitusta on viivästyttänyt ihana neulepaita rakkaalle henkilölle, vieläkin kesken. Olipa mukavaa saada edes jotakin valmiiksi, kaksi iltaa siinä hurahti. Koko koululaiselle. Kauniita töitä täällä on esiteltykin, neulomisen iloa teille kaikille!

Vuorossa kämmekkäät

noin 12 vuotiaalle Pirtin villalangasta  3.5 numeron pyöröpuikolla kapeita ja vähän leveämpiä palmikoita, kämmenpuolella kairaa, 2 nurin, 3 oikein.
Kotimaan johonkin hyvähtekeväisyyskohteeseen nämä  matkaavat.
Lapasia ja kaikkea muuta on täällä.

Toiset kirjokintaat

Tässä toiset kintaat tähän Lapaskuuhun. Luonnonmusta lanka varastoistani ja haalea keltainen arpavoittoni jo aikaa sitten Eijan Kudontaputiikki-pitäjän blogiarpajaisissa. En ole oikeastaan keltaisen ystävä, enkä osaa sitä mihinkään yhdistää. Tässä mallissa joka on Garnstudion sivuilta, alkuperäinen malli on neulottu valkoisesta ja harmaasta. Minusta nämä musta ja keltainenkin käyvät ihan hyvin yhteen. Tämä keltainen on koiranputkella värjätty.
Vähän sävelsin mallissa omiani, alussa ja lopussa. Peukalokiilan teko niinkuin se mallissa tehtiin oli minulle uutta, mutta yllättävää, se toimii. Aion sitä kokeilla muihinkin kirjoneulekintaisiin.
Lankaa meni pariin 92g. Neuloin varsiosan 2½ puikoilla ja vaihdoin 3:n puikkoihin kun alkoi tuo kämmenselän kuvio. Sittenkin tahtoi tulla liian tiukkaa.

Peruslapaset


Toisena lapastyönä valmistui toissa päivänä nämä peruslapaset 2-3 vuotiaalle. Lanka on tummansinistä 7 veikkaa. Lisää neulejuttua blogissani.

Huovutetut lapaset

Neuloin Tove-langasta lapaset ja huovutin ne 60 asteessa. Ensimmäistä kertaa huovutus onnitui kunnolla eikä pesun jälkeen tarvinnut repiä, raivota ja itkeä, että mytystä sai jotain esille :) Taisin tykästyä kyllä tuohon Toveen!

Lapasiin on kyllä tulossa vielä jonkilaista koristusta joskus, mutta niistä sitten myöhemmin :) Nämä ovat siis menossa ystävälle syntymäpäivälahjaksi.

10. marraskuuta 2010

1+1+1=3

Eli kolme lapasparia ilmoittautuu mukaan Lapaskuuhun valmistuneiksi. Jämälangat vähän väheni, mutta ei mitenkään merkittävästi.. vielä riittää. :) Kas tässä parit: 
Eli kolme viidestä lapsesta sai nyt lapaset käsiinsä. Kaksi neitiä vielä odottelee omiaan. :)

Nämä lapaset siis neuloi 30+ äiti, jolla on 4 ihanaa tyttöä sekä yksi tooodella suloinen pieni mies, kaikkien lellikki. :) Blogi löytyy täältä. Ihan samaa tahtia ei ehdi kyllä neuloa, mitä ennen.. mutta yritys on ainakin kova!
Lapasille on kovasti tarvetta meillä, joten lisää saa kyllä tehdä, ihan niin paljon kuin vain ehtii.. Mutta ensin nyt niille kahdelle, joilta vielä puuttuu ne ensimmäisetkin! :)

Kolmannet

tein kerrankin oikein ohjeen mukaan. WSOY:n Käsityön pikkujättiläinen - kirjasta peruslapaset ja ohjeen mukaan 110 cm pituiselle. Kärkikavennukset neuvotaan tekemään aivan toisinpäin kuin itse teen, mutta tässä tulos.
Toivottavasti nämä kelpaavat hyväntekeväisyyteen.

Tästä se alkaa


Lopultakin sain minäkin lapasia valmiiksi ja teinkin samantien kolmet kun innostuin. Neulominen onkin mukavaa pitkään jatkuneen virkkaamisen jälkeen.
Lankana näissä on harmaata 7-veikkaa ja Novitan Punatulkkua. Minusta pelkästä Punatulkusta olisi tullut liian kirjavat minun makuuni.
Eipä näistä sen enempää.
Lasten lapasia pitäisi seuraavaksi saada aikaiseksi.

Ensimmäinen pari

Ensimmäinen lapasparini on valmis, mutta toivottavasti ei viimeinen Lapaskuussa.

Lapasia lapsille
Lapsen lapaset:
koko: 110 cm ja 130 cm
lanka: Nalle 33g ja 41g
puikot: 3,5
perusmalli peukalokiilalla
hyväntekeväisyyteen, Paljaat sormet-keräys(Radio Dei)

Vauvan lapaset:
lanka: Wool 24g
puikot 3,5
malli: Novita syksy 2006
lahjaksi Daniel-vauvalle

9. marraskuuta 2010

Ensinmäiset


Tänään sain ensinmäiset lapaset valmiiksi.Äiskä pyysi tekemää tuttunsa lapsenlapselle.
Seuraavaksi lapaset veljen lapsille.

Lisää blogissani.

-Sinikka

Ekat lapaskuuhun

Neuloin ihan peruslapaset omalle 6-vuotiaalleni.Lisää lätinää blogissani. ;o)

Siililapaset

Näiden piti tulla esikoiselle, mutta liian pienethän niitä tuli. Kaverillensa kuitenkin sopivat, joten koti löytyi jo :) Enemmän lapasista blogissani.
Nämä olivat lapaskuun kolmannet ja ainakin kolmet tai neljät käpälänlämmittimet vielä tarvittaisiin!

Ekat palmikkolapaset
Hitaasti, mutta varmasti sain neulottua nämä aikuisen naisen kokoa olevat käden lämmittimet Novitan seiskaveikasta.Silmukoita loin alkuun 44; 3,5 sukkapuikoilla ja peukalokiilalla neulotut palmikkolapaset. Malli on oma; aikojen alussa pähkäilin itselleni mieluiset lapaset puikoille ja sen jälkeen aina tarvitessani neulonut lapaset perheenikin käyttöön ja pukin konttiin näin syksyisin.


Lumimyräkkää odotellessa lähden ulos ja ulkoillessani mietin seuraavia lapasia puikoilleni. Lapsille tarvitaan aina lapasparia. Nämä oli toinen pari minulta Lapaskuuhun. Mukavia neulontahetkiä kaikille kanssaneulojille!

8. marraskuuta 2010

Kielo Ailit


Ailin lapaset jälleen, tällä kertaa käyttäjälleen sopivat ja vieläpä lemppari väreissä.
Lankana nalle kukkaketoa ja vanhaa ruskeaa. Ruskea oli kukkaketo nallea tuhdimpaa ja siksipä eivät ole pinnaltaan niin kauniit kuin edelliset.
Mutta mieluiset oli ja 8 vuotiaat eivät onneksi ole turhan kriittisiä, kunhan ovat lämpimät :).7. marraskuuta 2010

Megi esittäytyy

Olen 7 vuotiaan tyttären äiti ja perheeseen kuukuu myös puoliso. Lapaskuuhun osallistuin myös vuonna 2008 Tumpputuvassa.

Monet ovat jo kantaneet valmistuneita pareja lapaskuuhun kun minä nyt vasta pääsen ilmoittautumaan.

Ehkä sukkasatoon osallistuminen vaikuttaa asiaan tai sitten se ettei käsineiden neulominen oikein ole minulle luontevaa.

Ilmoittautuessani ajattelin neuloa sekä itselleni että tyttärelle käsineparin. Saas nähdä miten käy. Kaappien kätköistä löytyy nimittäin kolmet ufot. Olkoon tavoitteeni siis vähentää ufoja. Unohtakaamme siis tavoite upeista useista pareista kirjoneulelapasia.Kuvassa vanhin ufo. Ohje näihin on Suuri Käsityökerho 12/1997 numerossa jossa julistettiin käsineiden suunnittelukilpailun voittajat ja niiden ohjeet. Oheinen ohje on nimeltään palmikko sormikkaat, joiden suunnittelija Kalaniemi Anna-Maria sijoittui sormikkaillaan viidenneksi sormikas sarjassa. Kuvasta voi havaita ufoutumisen syyn. Sormikkaat kun ei ole tarkoitettu ET:lle jonka sormet päättyvät kolmioon.

Hiljakkoin liityin Ravelryn maailmaan, josta minut löytää FinlandMegi nimellä

Esittäytymistä

Elikkäs oon 23-vuotias opiskelija ja asustelen tällä hetkellä Helsingissä. Lapaskuuhun ilmoittauduin ihan vaan siksi, että saisin tästä intoa valmistaa parit tilauksessa olevat lapaset pukin konttiin :) Lapasia tulee harvoin neulottua, sillä jostain syystä en hirveesti niiden tekemisestä pidä... Mutta jo ennen marraskuuta oon saanu tälle syksylle jo yhdet lapaset neulottua, joten eiköhän se tästä :)

Blogini löytyy täältä! :)

Ellimellin plättirasat

Osallistun Lapaskuuhun nyt kai kolmatta kertaa. Tarkoituksena olisi tehdä useammatkin rasat joululahjaksi; kirjoneuleisia ja huovutettuja ainakin. Lapasten kutominen on ihanaa ja vanhat perinnemallit innostavia!


Näitä plättirasoja ei voi laskea Lapaskuun saldoon, sillä olen aloittanut ne jo... vuonna 2008. Koska ne valmistuivat kuitenkin Lapaskuun alkupäivinä, vilautan niitä teillekin. Tarkempia tietoja rasoista löytyy blogistani.

Lapaskuun toiset

Tällaiset 5-vuotiaan käsiin sopivat raitalapaset tekaisin. Lankana beige Novitan Nalle ja v.sininen Drops Alpaca. Puikot oli 2,5. Kuvasin huvikseni tuossa valmiiden neulekorissa. Mulla vaan olis urakkaa vielä päätellä useita lapas- ja sukkapareja, jotka on muuten valmiita.. Ei ole ihan lempparihommaa tuo päättely;-)

Toiset

ja samanlaiset edellisten kanssa, silmukoita vain on muutama enemmän ja lankana  7-veljestä ja Raitaa, koko noin  10 veelle. Nämäkin sitten menevät hyväntekeväisyyteen.

Ensimmäisen viikon raporttini

Kolmet lasten lapaset olen tämän ensimmäisen viikon aikana tikutellut.

Ensiksi tein nämä peruslapaset, joiden selkämys on jatkettua helmineuletta.  Toivottavasti ovat sopivat 3-vuotiaalle.  Minusta on vaikea tehdä sopivankokoisia lapasia, jos ei ole sovittajaa saapuvilla.  Sukat paremminkin saan sopiviksi, kun vain tiedän kengän koon.  Johtuiskohan siitä, että olen tehnyt sukkia paljon enemmän kuin lapasia.


Sitten valmistui kahdet tuplalapset, siis kahdet kaksinkertaiset lapaset.  Lienevät esikouluikäisen kokoa.  Tarkoitukseni oli tehdä yhdet 3-vuotiaan lapaset, mutta näin vain kävi.  Tarkemmin kerron tapahtuneesta Lankapirtissä.  Sieltä löytyy materiaali ym. tietoja lapasistakin.

Ja kuten kuvat kertovat, meille täällä Oulun kupeessa on taas maa valkoisena!


Roinan ekat Ü

Roinalta valmistui ekat lapaset.
Jamboa ovat.
Enemmän löytyy blogista!

Täälläkin valmiina

Ryytimaan reunalla valmistunut kaksi paria lapsille:

Vasemmalla  Ailin lapaset, Ullan neuleista löytyy ohje, neulottu Novita Nalle langasta,  joku vanha sininen meleerattu ja luonnonvalkoinen kerä löytyi jemmasta, puikot 3½. Lapaset ovat noin 6-7 vuotiaalle sopivat. Ekaa kertaa muuten neuloin Ailin mallia, innostuin mallista, kun näin sen Sarin postauksessa alkuviikosta.Toiset lapaset on neulottu Novita 7 veljestä langasta, löysin kerän jotain vanhaa raitalankaa, en edes muista koska olen tuon ostanut. Puikot oli nro 4. Koko noin 8-9 vuotiaalle. Nämä ajattelin alustavasti lähettää Radio Dein Paljaat sormet -keräykseen.

Ensimmäiset kaksi paria

Sain tässä muutama päivä sitten valmiiksi elämäni ensimmäiset lapaset. Molemmissa lankana 7-Veljestä Polkka jämälankaa, jonka onnistuin käyttämään niin tehokkaasti että sitä jäi jäljelle vain 2 metriä :) Koko on molemmissa 90cm ja nämä menevät hyväntekeväisyyteen Paljaat Sormet-keräykseen.

Raitaa


Lapaskuun laariin ensimmäinen pari - raitalapaset Tovesta. Pesukone hoiti huovutuksen.