2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

20. marraskuuta 2010

Pikku-Ailin lapaset


Pikkuiset Ailin lapaset Ullaneuleesta, toinen lapaskuussa valmistunut Ellimellin lapaspari.

Tarkemmat tiedot blogistani.

ensimmäiset ja varmaankin ainoat

Sian minäkin tänään tilini auki, mutta luulen että toisia kintaita ei tule. Ei ole aikaa :(

Huovutettua virolaista hahtuvaa

Huovutetut dominolapaset virolaisesta hahtuvasta valmistuivat kahdella pesukone huovutuksella. Tuli tosi tiiviit ja lämpimät lapaset. Uskon, että näille löytyy käyttöä. Lisää tietoa löytyy Heimolasta.19. marraskuuta 2010

Lapsen tumput, 61g


Iloitsen kaikesta, mitä ehdin neuloa; tumput koululaiselle valmistuivat juuri. 10 s puikolle
3½, peukalo 14 s , 11 krs. Suosittelen sormikaspuikkoja peukalon tekoon.

Perus-Tovet


Toiset lapaskuuhun neulomani lapaset ovat mustat, tylsät peruslapaset Tovesta. Jälleen pesukone huovutti. Koko yhdeksänvuotiaan.

Pikkuiselle

vauvalle pienen pienet tumput, 7-veikkaa ja 2,5 pyöröpuikolla  helmineuletta molemmin puolin, ilman peukkuja, hyväntekeväisyyteen.

Kettulapaset :)


Sainpa vihdoinkin huovutettua nämä ystäväni joululahjalapaset! :) Näin siis valmistui toinen pari lapaskuuhun! :) Lankana Novitan Huopanen ja päälle kettuaiheisia kirjailuja. Eli yksinkertaisesti vasempaan lapaseen teksti "kettu" ja oikeaan ketun pää, jonka toinen silmä on nappi :)

Toivottavasti ovat mieleiset! :)

Ja lisää valmistuu koko ajan ;)

Kolmas pari LapaskuuhunNeuloin nämä lapaset tällä viikolla asustesettiin, jossa on jo valmiina villasukat ja villatakki. Lapasten lisäksi menossa pukin konttiin pienelle tytölle. Lapaset neuloin Novitan Nalle Ruususta 3 sukkapuikoilla. Raidoituskin osui aika kohdilleen niin sukissa kuin lapasissakin. Olivat mukavat neuloa ja lanka on riittoisaa ja pehmeää aloe-verakäsittelyineen. Kestävät Novitan mukaan 30 kertaa pesua ilman huuhteluainetta.

18. marraskuuta 2010

Lapaskuun toiset

Toiselle tyttärelle valmistui nämä Ailit.Lisää juttua ja kuvia blogissani.

Rasat Jalasjärveltä

Ekat ihan oikeasti Lapaskuussa valmistuneet rasani ovat jalasjärviset rasat Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia, malli 64. Tarkemmat tiedot blogissani.

Maastokynsikkäät miehelle


Avomieheni juhlii tänään synttäreitään ja saa lahjaksi kaiken muun mukavan lisäksi kauan haaveilemansa maastokynsikkäät. Lankana näissä on Novitan Nalle Colori ja puikot olivat kokoa 2,5 mm.
Lisätietoja voi kurkkia blogistani.

Valmistuneita!!

Tässä tähän asti valmistuneet!!!

Ekat kaksi paria kynsikkäitä menee eräälle pariskunnalle joululahjaksi :)Loput ovat ihan itselleni:
Eli: kahdet kynsikkäät, yhdet kämmekkäät, yhdet lapaset ja kahdet sormikkaat :)

17. marraskuuta 2010

Rinsessat


Lapaskuuhun Rinsessa-kämmekkäät. :)

Minun piti tehdä alunperin Lapaskuussa kahdet lapaset ja yhdet kämmekkäät, mutta suhdeluku on muuttunut päinvastaiseksi eli onkin tullut kahdet kämmekkäät ja yhdet lapaset. ;) Ne aiemmat kämmekkäät oli ihan "ekstraa", nämä nyt esittelyssä olevat ovat ne alkuperäisen suunnitelman mukaiset. Eli vielä olisi tarkoitus ne yhdet lapaset saada aikaan, niin päästäisiin taas tämän talven yli. :)

http://heivatutkudelmat.blogspot.com

Kirjoneuletta ja melkein siilit..


Lankana Gjestal Janne, vaaleanpunainen ja ruskea. malli ravelrystä. Valmistuivat jo maanantaina mutta menivät arvontapalkinnoksi joten kuvaa vasta nyt kun ovat tiettävästi perillä.

Ja näistä piti tulla siililapaset..


Löysin 97-vuoden Suuri Käsityö-lehdestä siililapasen (lieneekö ihan se ensimmäinen versio?) ohjeen mutta meni hankalaksi ja jäivät ilman piikkejä :) Koko on 110cm, lanka kirjoneulelapasista jäänyt Janne. Lisää blogissani..

Ensimmäinen pari valmiina


Tässä vasta ensimmäiset tässä kuussa valmistuneet lapaset. Lanka on koirankarvalankaa.

Ostin viime perjantaina Lankamaailmasta Pirtin kehräämön hahtuvakiekon ja ajattelin kokeilla huovutettujen lapasten tekoa.Nämä oli helpot ja nopea tehdä.Arvaatka kuka laittaa tilauksen menemään ja tilaa lisää hahtuvaa.Taitaapi meillä saada moni huovutetut lapaset joululahjaksi :) Lapaset on naisten s kokoa.

Käsille kimallusta


Eilen pujottelin näistä langat ja näin ollen sain kartutettua myös satoani.
Lanka on suklaanruskeaa Sisu Glitteriä kolmosen puikoilla. Kokoa näillä on enintään 7. Lisää juttua blogissani.

Huovutettua lapastelua!

Tässäpä viimeisen viikon aika valmistuneita huovutettuja lapasia.
Kaikissa lankana Pirtin Kehräämön hahtuvalanka, 7 mm puikoilla kudottu ja pesukoneessa huovutettu. Naisen käden kokoisia ovat kaikki. Toisiin punaisista lapasista virkkasin vielä tuommoisen koristeröyhelön, blogissani on kuva kassista, jonka kanssa lapaset on tarkoitettu. Kassin etuläppä on samanlainen virkattu röyhelö. Todennäköisesti samoilla linjoilla jatketaan lapastelua, eli huovuttamisiin!

Agathan ekat


Vähän ollut muuta vilinää, joten ekat kintaat valmistuivat vasta viime lauantaina, kuvatuksi saatiin eilen illalla.
Naganoa 2,75 mm lyhyillä sukkapuikoilla, malli mukailtu langalle sopivaksi Sundagvötterista. Tarkemmin Viivastolla

Lapasii

Lapaskuuta jo tovi mennyt ja tääl ahkeraan neulottu.
Vasemmat siniset Aino-langasta,kirjoneule-,raitalapaset on seiskaveikasta ja raitalangasta ja sitten kolmet huovutetut hahtuvalapaset,joihin on kirjailuun käytetty seiskaveikkaa ja punaset on neulahuovutettu hahtuvalangalla.
Neulomisiin.

16. marraskuuta 2010

Eka lapastelupari


Nämä Dominolapaset pääsivät eilen illalla valmiiden joukkoon. Malli paikallisesta TaitoShopista Kankurista, josta myös lanka Kirjo-Pirkka hyppäsi kassiini. Dominolapasten ohje, tekotapa hieman omastastani poikkeava, mutta lopputulokseltaan kuitenkin sama, löytyy myös Pähkinänkuoressa-blogista.

Lankaa en mitenkään sommitellut malliin, vaan rohkeasti vain neuloin ja päätin katsoa mikä lopputulos on: nimensä mukaisesti hieman kirjava, mutta menettelee, ovathan ne sävyltään siniset, yksi lempiväreistäni. Mallista pidin ja tulen kokeilemaan sitä varmasti toisenkin kerran. Nämä käpälänlämmittimet tulevat suojaamaan esikoiseni käsiä.

Ensimmäiset lapaset


Ensimmäiset lapaset on vihdoinkin valmiina. On ollut oikein tuskien taival. Olen neulonut kolme lapasta samalla mallilla, mutta ensimmäisen varsi menee purkuun kun en pidä ohjeen mukaisesta resorista yksi oikein, yksi nurin. Varsi jää mielestäni liian löysäksi.
Malli on lehdestä Kauneimmat Joulun käsityöt vuodelta 2008. Lankana on Sandnes Sisu ja puikot nro 2,5 ja 3. Lapaset ovat naisten kokoa.

Eräs prinsessa löytää nämä jouluna paketista. 

Nämä etuilivat


Voisin kai sanoa, että etuilijoita on liikkeellä täällä päin!  Olin nimittäin tekemässä kaikessa rauhassa toisia lapasia, mutta nämä nyt valmistuneet vaativat päästä heti puikoille, eivät malttaneet odottaa vuoroaan.

Muuten ihan tavalliset peruslapaset 7veikka-langasta, mutta...


...intialaisella peukalokiilalla.  Nnan ohje on hyvä ja selkeä ja se löytyy täältä.
 

Viime viikolla tein ensimmäiset lapaset ko. peukalokiilalla, mutta ne ovat niin pienet, etten voinut sovittaa niitä yksiinkään saatavilla oleviin käsiin.  Mutta nyt näitä pääsin sovittamaan omaan käteeni ja tämä peukalokiila tuntuu oikein mukavalta kädessä ja istuu hyvin.  Taidanpa tulla käyttämään tätä peukalokiilaa jatkossakin.

Lankapirtissä on hiukan lisää tekstiä ja kuvia näistä.


Huovutettua virolaista villaa

Pikainen bloggaus ennen kyläyhdistyksen kokoukseen menoa.

Viime viikolla Valmistuivat vironvillasta neulotut ja sitten huovutetut lapaset.Lanka: virolaista villaa 8/2

Menekki: 65 g

Silmukoita: 60

Puikot: 4mm

Koko: naisen käsi

Nämä lapaset on huovutettu 40° kirjopesussa ja minä tykkään kovasti.

Tiistaiterveisin seijap

Tili auki


Vihdoin jotain näytettävää minullakin. Eilen valmistui ensimmäinen lapaspari, Newfoundland Mitts Novitan Nalle-langoilla.

Malli on kiva, mutta jostain syystä sen neulominen tuntui tällä kertaa kovin kovin tylsältä. Tämä on jonkinlainen työvoitto siis.
Kuopus, ekaluokkalainen saa nämä tumput, vaikka isommatkin niitä kävivät omimassa. Lisätietoja blogissani.

Kolmas parini

Ailin lapaset tälläkin kertaa ja nyt pojalle sopivana =)
Lankana seitsemän veljestä ja vanhaa Novita Fennicaa, puikot 3½. Lapaset nyt reilut, 8 vuotiaalle sopivat.

Vauvalle

pienen pienet tumput, ilman peukaloa, lankana Baby Ull, Novitan syksy/o6 lehdessä olleen ohjeen mukaan,
tuttuun tapaan hyväntekeväisyyteen.

15. marraskuuta 2010

Sormikkaat, 49 g


Tavoite saavutettu, sormikkaat neulottu! Hauskaa oli kokeilla, riittääkö kerä ja riitti, aikuisen sormikkaat 49 g, 24 krs vartta, puikot 3, 12 s puikolle.

Toiset ja kolmannet


Viikonlopun aikana valmistui veljen lapsille lapaset.
Nyt olis tehty ne mitä olin suunnitellut tekeväni.
Nyt vois aloittaa yhdet aikuisten lapaset lahjalaatikkoon...

Lisää blogissa


-Sinikka

Nelkut tuplana


Piti sitten kokeilla jotain itselle uuttakin lapastelun saralla :) Ja nyt kun jossain on ennusteltu sitä kylmintä talvea tuhanteen vuoteen,niin mikäpä sen parempi kokeilu kuin tuplalapaset ;)
Kuvassa siis vasemmanpuoleinen lapanen on sisäpuoli päällepäin ja oikeanpuoleinen ulkopuoli ulos.Ulkopinta on Cascade 220:a ja sisäpuoli Luccaa.Ja onpahan pehmoiset ja takuulämpimät käsineet! Pitää tehdä lisääkin näitä.Nyt välissä kylläkin on puikoilla villasukat äitille :-D

Kissat

Kun on jo pöllöt ja siilit tehtyinä, tein kissat... Ihan peruslapaset, joissa käytin Novitan Nallea ja Rose Mohairia rinnakain. Lopuksi neuloin korvat, kirjoin silmät ja nenät ja kämmenpuolelle peukkuun käpälät. Taitavat tarvita vielä viikset, että näyttäisivät kissamaisemmilta. Viitosen puikot, langan menekkiä en katsonut. Koko 8v ja poika tykkää :)
Marraskuussa on huono kuvata mustaa...

Langolle lämmintä kättä

Tulipa valmista! Irtolapasia ja huovutusta odottavia on jo useampia. Nyt kuitenkin lankomiehen synttärit ajoivat muiden ohi. Viime tingassa eilen päättelin nämä:Hätäisessä kännykkäkuvassa mallina toimi mieheni.

Peruslapaset Nalle Colorista intialaisella peukalolla, puikot Knit Pro 3,5 mm. Peukku oli tyyten uusi tuttavuus ja jää kyllä vakiokäyttöön ehdottomasti! Helppo ja istuva.

Nyt tekisi mieli aloittaa taas kaikkea uutta, mutta jos ensin tekisi parittomat loppuun... :)

14. marraskuuta 2010

Perulaista sammalta

Tai jotenkin niin. Lankana Katian Peru (117 grammaa) ja Sammaleiset on mallineuleena; tosin tein nämä poikkeuksellisen normaalisti varresta alkaen. Tilaustyö kummilikan äidin pomolta :)

Ihanaiset sormikkaat

Kuva ei oo hieno, mutta hanskat on! Ihanaista Ilun sukkalankaa ja 2,25 mm puikot. Mallina Neulekirjan Tähkäpää-sormikkaat. Ihan itelle tein.

Tämän viikon lapaset

Parit ailit neuloin ja tämä onkin yks lempparimallini. Harmaa-oranssit koko n.7-9v ja valkea-vihreät koko n.9-11v. Lankana molemmissa novitan 7veikka (harmaa ja valkea) ja kauhavan kangasaitan panda(oranssi ja vihreä), puikot 3,5.

Nämä kaksinkertaisesta nallelangasta, varressa värinä jotain ihmelankaa mitä kaapista löytyi, puikot 3,5, koko n. 5v.

Mammutin ensimmäinen pari!

Tytär pyysi bussikorttilapasia, mut arvatkaas minkä mokan tein? Ihan itse päättelin korttikotelon kuuluvan vasempaan lapaseen, kun kyseessä on oikeakätinen tyttö... Mut väärin oletin, olis kuulemma pitänyt olla oikeassa kädessä! Jollei näytä lapaset käyttöön kelpaavan, niin tehdään sitten oikeaankin lapaseen tasku.
Janne-langasta neuloin, 3,5 mm pyöröpuikolla, muuten ihan perusperuslapaset.
Nyt sitten olen urakalla kutonut huovutettavia rukkasia (Kääk. Enää reilu kuukausi Jouluun).

Hyvää lapasteluviikkoa Teille!

Taas kolmet pienet


Kuluneella viikolla olen saanut aikaiseksi taas kolmet pienet lapaset. Hyvinhän tämä menee,  jos Lapaskuun jokaisella viikolla saan kolme paria lapasia valmiiksi.


Kaikki ovat koko 3-4 vuotiaalle.  Kirjoneuleiset lapaset ovat "tuplalapasia" eli kaksinkertaisia.  Punaisia peruslapasia somistaa helmineuleinen sydän kuvio. Muuten nämä ovat aivan tavalliset, mutta peukalon tein intialaisella peukalokiilalla


 Tässä esittelevät lintulapaset molemmat puolensa ja...

...tässä taas tyttölapaset. 

Tuplalapasten ohje löytyy tuosta vasemmalta sivupalkista kohdasta Lapasohjeita Matleenan kaksinkertaiset lapaset.  Muita lisätietoja halutessasi löydät niitä blogistani Lankapirtistä

Apuemon ensimmäiset

Sainpas viimeinkin avattua lapassaldoni! :) Itseasiassa ensimmäiset lapaset valmistuivat jo ihan kuukauden alkupäivinä, mutta koska tein niiden ympärille kokonaisen setin, niin en halunnut kuvata pelkkiä lapasia ennen kuin muutkin asusteet ovat valmiina. Ja lopulta kävi niin, että kun lankaa jäi setin valmistuttua vielä jäljelle yksien kämmekkäitten verran, niin saankin esitellä täällä tuplasti enemmän kädenlämmittimiä kuin oli alunperin tarkoitus. :)


Lapaset...


... ja kämmekkäät. :)

Koko settiä voi käydä kurkistamassa blogissani. :)