2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

24. marraskuuta 2007

ensimmäinen pari (viimeinkin)

Onneksi asetin alussa tavoitteeksi itselleni yhden lapasparin. Nyt se on viimein valmistunut ja päässyt uuden omistajansa käsiä lämmittämään. Kuva valehtelee, lapaset eivät ole harmaat , vaan vaalean siniset.

Lankana 7 veljestä ja kolmosen puikot.

kamera deletoi päivämääräasetukset, joten tuo kuva huijaa myös sen..

Kainuun kukkalapaset


Tässä Kainuun kukkalapaset monin muutoksin höystettyinä. Lanka on Seiskaveikkaa. Lisää juttua blogissani. Lapaskuun tavoite saavutettu- kiilapeukalo neulottu. Tykkäsin.

Palmikkolapaset

Palmikkolapaset Novitan syksyn 2007 ekstra -liitteestä, lankana Novitan Julia. Salama vääristää väriä, ei ihan noin oranssit luonnossa.

Ensimmäiset ja viimeiset lapaset

Lapaskuun tavoite saavutettu minun osaltani. Eihän noita montaa iltaa sitten loppujen lopuksi neulonut - en enää ihmettele miten jotkut ovat ehtineet tehdä useammat. Itsellä vaan on nyt muut projektit etusijalla - tämä Lapaskuu -tempaus oli hyvä motivaatiotekijä saada lapaset valmiiksi :-)

Ulla -nettineulelehden Rinsessa kämmekkäiden ohjetta mukaillen syntyi siis tällaiset lapaset (ja pipo myös). Lankana Novitan Nalle colori ja neulottu 3,5:n 80 cm pyöröllä ja sukkapuikoilla. Lisää tarinaa voi lukea blogistani.

KirjolapasetTässä viime viikolla valmistuneita lapasia ennen loppukiriä.
Jopas oli vaikea ladata noita kuvia... Ylhäällä huovutetut ja kirjotut lapaset, jotka olen matkinut Pirkanmaan Satumetsä-tyynystä ja alapuolella tilaustyö meidän Murkulle.
Ja nyt sitten kirjoneuleiden pariin...

Ehdin..!

Tehdä toisetkin. :) Nämä on sulhoni Jussin veljen itse piirtämät, Half-Life -pelin logolla varustetut tumput.Lanka: Pirta (jämälangoista löytyi ja LUULEN että se on Pirtaa), kuviolankana Novitan seiskaveikka oranssina, vähän sävyä antamassa kirkkaan oranssi superohut kimallelanka.
Puikot: 4 mm
Kuvio: ihan neulalla tehty ketjusilmukoita, HEV (Hazardous EnVironments) kirjailtu laakapistoilla.

Kämmekkäät


Lapaskuun kolmannet: lankana Novitan 7 veljestä, puikot 3,5 ja ohjetta Ullasta.
Enemmän höpinää blogissa
Nyt vaan: Öitä!
Zzzzz Zzzzz

23. marraskuuta 2007

Daletta-sormikkaat

Vihdoin minultakin ensimmäiset käsineet, tai oikeastaan toiset, mutta ensimmäisten saaja saattaa eksyä tännekin oman blogini lisäksi, joten niistä vasta joulun jälkeen. Näihin hansikkaisiin sain paketin snyltäni Katjalta ja ensin ajattelin niitä itselleni. Päätin kuitenkin antaa nämä äidille joululahjaksi. Lankana näissä on Dalegarnin Daletta (100% villaa), jota kului n. 75g. Puikkoina 3mm bambusukkapuikot ja virkkuukoukku 2,5mm. Aivan ihanat.

Lisää lapasia Kristalta äitiltä ja tätiltä

Pirjo-äidin huovuttamat jättilapaset
isoihin käsiinKristan virkkaamat iloiset lapaset


Lisää meidän juttuja blogissa
Krista äiti ja täti

OT: sallitaanko kysymys..

Aion kokeilla kirjolapasia, ja Kainuun lapaset ovat tosi nätit... Tietääkö kukaan mistä saisi ohjeen? Netistä? Tai onko jossain lehdessä?

Minun taidoillani ei valokuvasta vielä värkätä..

Lisää kädenlämmittimiäLankana Novitan Tango Fani ja Wool. Kämmekkäissä lankana on 7 veljestä. Malli on Knittysta.

Taas Ailit


Juu elikkäs neljäs pari valmistui ja hyväksi havaitulla Aili ohjeella. Tällä kertaa meidän eskarilaiselle pukinkonttiin. Lankana Maija ja Kitten Mohair(mitenkäs oon nyt siihen hurahtanu) Lankaa kului yhteensä 34g 3mm sukkiksilla.

Viides lapaspari odottaa koneeseen pääsyä ja kuudes on puikoilla... Hyvinhän tässä on ehtinyt kun varsinaisesti aloitin viime viikon keskiviikkona... (paitsi ne Rikun huovutetut)

22. marraskuuta 2007

Palmikkolapaset

Tein ystävälleni 40v.lahjaksi palmikkolapaset. Langan olen värjännyt krapin jälkivärillä, sellainen hento oranssirusehtava. Miellyttävä neulottava, 100% villa. Takana häämöttää toinen kirjoneulelapasista, joista toista en vielä ole aloittanut tekemään.

Lovikkaat


Malli: Novita syksy 2007
Lanka: Huopanen & seiskaveikka nyöreissä
Puikot: 8mm bambusukat, koko naisen
Muuta: pukinkonttiin

Nämä siis ehkä sinne pukille, katsotaan nyt. Pörhennys ei ihan ehkä onnistunut kuten olisi pitänyt, mutta onpa tässä aikaa niitä pörhennellä.
MISTÄ netistä löytäisi Kivan ja Helpon ohjeen KIRJOLAPASILLE? Sormet syyhyäis yksiin kirjolapasiin, mutta mitään kivaa ja helppoa ohjetta ei tunnu löytyvän...? Vinkata voi suoraan myös www.puikottaa1.vuodatus.net
Kiitos! Jatketaan harjoituksia!

Lapaskuun korkkaus

Lapaskuu meinasi jäädä kokonaan aikomiseksi, mutta sainpahan ainakin yhdet tumput kokonaan valmiiksi. Toiset samanlaiset olen myös tehnyt, mutta koska toinen lapasen raakile jäi Rukalle ilman peukaloa niin ei ole tarjolla kuin yksi kuva. Samanlaiset melkein identtiset lapaset * kaksi:) On sen toisen lapasparin kaverilla jo peukalokin valmiina, joten ainakin kahdet lapset valmistuu ajallaan;)

Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 2,5 mm
Malli: oma, peukalokiilalla, 1o1n resorilla ja nauhakavennus kärki, jossa kavennukset tuleekin keskelle lapasta. Hienot. Kokona on lapsi, noin 1,5 vuotias.Pääsevät koekäyttön illalla.


Väripilkut


Nuorempi tytöistä oli jonkin aikaa "mötteellään" kun ei saanut samaan aikaan uusia lapasia siskonsa kanssa. Mutta toissapäivän ja eilisen vietin hetken näitä neuloen ja tyttö saikin iloisenväriset lapaset. Kiitteli aamulla kauniisti kun sai uudet lapaset käteensä eskariin lähtiessä. Onhan nuo aikas pirtsakat, mutta pääasia että saaja tykkää :)

21. marraskuuta 2007

Toiset, kolmannet ja neljännetkin

Ekasta postauksestani Lapaskuuhun pääsikin vierähtämmän jo kaksi ja puoli viikkoa mutta on täällä onneksi jotain saatu sillä välin aikaiseksikin. Tuppaa vain tuo kuvien otta ja siirto minun koneelleni olevan se aikaa (kalenteri-) vievin vaihe. Mutta nytpä siis pääsen lopulta esittelemään toiset, kolmannet ja vielä neljännetkin tuotokseni Lapaskuuhun.

Pari viikkoa sitten sain valmiiksi ekat sormikkaani. Poikani, 10-v, tykkäsi, että tuollaiset eriväriset sormet voisivat olla hauskat ja kun sopivaa lankaakin (7 veljestä jättiraita) oli ja ohjekin löytyi (Novita Kevät 2006) niin eihän sitä muuta kuin tekemään enempi pohtimatta. Sormiin asti sujuikin ihan kivasti mutta niiden kanssa tuli sitten pähkäiltyä enemmänkin kun mun silmukkamäärät oli vähän muuta kuin mitä ohjeessa niin piti pähkäillä mikä olisi sopiva jako. Eikä silmukoiden poimiminen sievästi edellisen sormen juuresta ollut mulle todellakaan helppoa. Kavennuksia säveltelin enempi omasta päästä. No tämmöiset tuli, en ole ihan kauhean tyytyväinen mutta ainakin poika on näitä jo pari viikkoa koulumatkoilla käyttänyt. Parempi onni ensi kerralla.
Puikot mulla oli 4.0 mm mutta jälkeenpäin ajatellen 3.5 mm olisi tuonut varmaan vähän napakamman lopputuloksen.

Vähän näiden sormikkaiden jälkeen valmistuivat palmikkolapaset (lankojen päättely sormikkaisiin oli niin tylsää, että oli pakko aloittaa välillä tämä toinen työ).
Lankana oli syksyllä Prismasta ostettu 7 veljestä tarjousvärisenä eli tuommoinen vähän hailakan ruskea ja ohje löytyy Novitan syksyllä ilmestyneestä 7 veljestä ekstrasta. Puikot oli 3.5 mm ja palmikkojen ansiosta noi istuu käteen hyvin napakasti eli vähän niinkuin lentosukat jalkaan.


Mulle oleellista näissä lapasissa oli, että kokeilin palmikon tekoa ensimmäisen kerran ja kyllähän se ihan siedettävästi sujui joskin melko hitaasti. Ei tosin haitannut tahtia näissä lapasissa kun ei noita palmikonkiertoja nyt niin kovin montaa ollut.
Olen itse näihin tosi tyytyväinen ja tulihan tuo palmikkokammokin selätettyä tai ainakin selättäminen aloitettua.

Ja tässä sitten viimeiset valmistuneet eli Lovikkalapaset. Tein jo aiemmin tässä kuussa Ainosta tytölleni Lovikkalapaset mutta teki mieli tehdä vielä toisetkin, tällä kertaa aikuisten kokoa.


Kirjanpitoni näytti, että multa löytyisi pari kerää kanervanväristä Novita Pop-lankaa, jolle en todellakaan ollut keksinyt käyttöä ja paksuutensa puolesta lanka (kaksinkertaisena) sopi hyvin Lovikkalapasiin niin eikun silmukoita luomaan siitä sitten. Ohjehan oli edelleen se Novitan syksy 2007 -lehdestä löytynyt malli 69.

Oma tavoite Lapaskuuhun on jo huikeasti ylitetty (kahdet oli mielessä) mutta vielä vaan jatkuu lapasten teko. Löysin Tampereen Kädentaidot -messuilta viime viikonloppuna Wetterhoffin osastolta ohjeen ja langat kääntölapasille ja näistä eka on nyt puikoilla. Saapa nähdä ennätänkö vielä saada ne tässä kuussa valmiiksi kun on noita joulujuttujakin tekeillä.

Loppukiri


Lisää huovutettuja lapasia valmistunut, kokoa pienet :) , koska tulevat lapsenlapsille, 3v ja 1,5v. Näistä ei nyt kyllä ole kuvia, kun ne(lapaset) on piilotettu omien lasten silmiltä. Yritän kuvata ne kyllä tänne jahka saan omat pienet lapsoset johonkin siksi aikaa.

Mutta kuopukseni lapaset on kokonaan valmiit ja lapsi tykkää niistä tosi paljon! Näistä siis kuva yllä.

Olen aloittanut myös lahjalapasia Sannalle "lapsi tokavanhin" ja Janille "vävyntekele", koska kuulin huhuja, että heidät vihitään salaa tuossa joulukuun alussa. Kysymyksessä on siis molemmille toisen käden lapanen ja yksi yhteinen "kihlalapaseksikin" sanottu lapanen, jossa voivat kulkea käsikädessä talvipakkasillakin. Eivät he ehkä käytännössä voi kulkea nämä lapaset kädessä, koska heillä on ulkoillessa mukana sekä kaksi koiraa, että kolmas lapsenlapseni, Lina Erika, 3kk. Mutta ehkä tässä on mukava muisto, kenties? En kuitenkaan voi mitään "prameaa" häälahjaa ostaa, koska menevät salaa naimisiin ja toisekseen itse olen hoitovapaalta sairaslomalla.
Kuvat näistäkin lapasista laitan vain tänne(myöhemmin siis), julkaisen ne omassa blogissani vasta sitten, kun ovat vihkaisseet itsensä ;) ((Joulukuun 5s päivä, näin olen antanut itselleni kertoa)).

Ekat lapaset

Nyt on sitten lapaskuu alotettu, ku ekat lapaset on tehty. Tavoitekin tuli näin täytettyä ku tavoite oli saada yhdet lapaset tehtyä. En nyt saa jostain syystä ladattua kuvaa, joten kuva löytyy mun blogista

20. marraskuuta 2007
Kahdet uudet... 7 Veljeksestä molemmat. Lisää lapasista ja muista voit katsoa blogistani. Selailin tuossa muiden tekemiä lapasia, ja todellakin ovat kauniita kaikki! :)
Itselläni on vielä haaveissa ne huovutetut lapaset, en ole sellaisia tehnyt koskaan.


Yllätys, yllätys


Yllätin itseni ja neuloin toisetkin lapaset tässä kuussa. Lisää tarinaa löytyy blogistani. Lankana Dropsin Alpaca ja Fabel, joita kului yhteensä 75 g ja näillä tarpeilla syntyi miesten peruslapaset.

Kainuun kukkalapaset

Minultakin ekat lapaset tässä lapaskuussa:


Kainuun kukkalapaset
Malli: SK 12/2006
Lanka: musta Nalle ja punakirjava Nalle Colori
Puikot: 3 mm

Lisää juttua lapasista löytyy täältä:-)


Lapaskuun ekat lapaset


Tässä ovat ekat lapaseni tässä kuussa.. Ihmeellistä miten vaikeaa onkin ollut tarttua lapaspuikkoihin,, on niin paljon ollut kaikkea muuta. Nämä kuitenkin tein Novitan Isoveli-langasta 4,5mm puikoilla. Tuli kivan napakat lapaset. Näillä osallistuin tuohon hyväntekeväisyystempaukseen, eli eivät jääneet itselle.

Kukkasadetta talveen


Messuilta ostettu Sirkka Könösen suunnittelema Kukkasade-lapaspaketti sai mut ihan valtoihinsa. Eipä edes haitannut, vaikka neuloin rannekkeen kolmesti - ekalla yrityksellä neuloin niin tohkeissani, että unohdin vaihtaa kirjoneuleen taustaväriä :). Nämä on ihanat!

(Saas nähdä, tuleeko kuvaa, kun näköjään vähän nikottelee tuo yhteys. Jos ei kuvaa näy, niin sitä ja pidempiä sepustuksia muutenkin voi vilkaista täältä.)

Parit lisää

Miehelle kämmekkäät Isoveli colorista. 44s puikoilla 4,5mm, 72g.
Näitä vois tehdä muutamat lisää. Tosin nämä viihtyivät puikoilla turhan pitkään... Aloitin lokakuun lopussa, mutta into loppui lyhyeen. Sunnuntai iltana päätin, että nyt valmiiksi (silloin olin neulonut ensimmäisestä vasta n.15krs), ja eilen illalla päättelin. Mies totesi, että hieman ovat paksut, joten jos pukinkonttiin hieman ohuemmat...
Esikoiselle huovutetut lapaset Gjestalin Cortinasta 9mm sukkiksilla, vissiin 24s. Menekkiä en tiedä, kun patterilta katosivat suoraan käyttöön. Huovutin 40'c:ssa kerran ja olivat tokaluokkalaiselle sopivat. Enemmän olisin toivonut huopumista, mutta ehkä kuitenkin parempi näin.
Melkein vuosi meni näiden kanssa, tai siis huovutusta odottivat 10kk... Miten voikin olla niin vaikeaa laittaa pari lapasia koneeseen...???

LiekitEilen sain valmiiksi liekkilapaset, lankana oli Novitan seitsemän veljestä ja menekki oli 72 grammaa. Lapaskuun saldo on yhteensä 444 grammaa.

Nämä tulee pojalleni 12v joululahjaksi ja kun sisko näki, sekin haluaa nyt samanlaiset. Taidan neuloa muutamat muutkin liekit joulupukin konttiin, aika vähällä vaivalla tulee näyttävää ja nuorisoa miellyttävää.

Viikonloppuna lapaskuu vähän repsahti, neuloin hartiahuiviakin ja tikuttelin pari Vaaka-tilkkua. Mutta nyt otan Lapaskuun loppukirin ja teen jo hyvissä ajoin lahjoja joulupukin konttiin.

19. marraskuuta 2007

Lovikka-lapasia


Sen verran on Lapaskuutakin vietetty, että 2 Lovikka-lapaset on tehty. Novitan syksy 2007 - lehden ohjeella nro 69 tein 6-v lapsen koolla harmaasta Novita Huopasesta Lovikat arpajaispalkinnoksi ja toiset Lovikat naisen koolla tein ruskeasta Novita Ainosta omalle SNY:lleni Villasukalle. Omasta blogistani löytyy Lovikoille langanmenekkiä ym. kun jaksaa katsella marraskuun postauksia.


Ja koska lupasin julkisesti opetella jotakin uutta Lapaskuun aikana, puikoilla on nyt lapaset itselle 7V-langasta, ja ajattelin niihin kiilapeukaloa (minä jälkeenjäänyt en ole koskaan sellaista tehnyt!) ja suunnittelin modaavani Kainuun lapasten kuviota 7V:n silmukkamääriin, samoin yksinkertaistan väritystä. En jaksa päätellä sataa langanpäätä...

Postia on lähtenyt

Olin eilen jo nukkumassa kun muistin, että olin ajatellut muistuttaa lapastelijoita, että lapaset Tsetseniaan piti lähettää viimeistään tänään.

Taisi olla turha huoli, sillä kommenteista päätellen lapaset ovat poikkeuksetta lähteteneet matkaan. Suurkiitos teille kaikille, jotka olette osallistuneet. Kaijakin kiittelee täällä teitä kaikkia.

Nyt ei taas muuta kuin lapastelemisiin.


Hahtuvalankalapaset


Malli: Pirtinkehräämön Hahtuvalankalapset- malliohje, koko M, silmukoita 20
Lanka: Pirtinkehräämön hahtuvalanka
Puikot: Bambut 6 sekä 8
Muuta: Erikokoiset vaikka sama määrä silmukoita- käsiala vaihtunut kesken lapasten teon..?

Näin. Eilinen viimehetken messu-osotos muotoutui jo lapasiksi. Ensin ajattelin nämä Pukille, mutta itselle taitavat päätyä eriparisuutensa vuoksi. Mutta olipa kiva uusi tuttavuus!!!! Tämä lanka, siis! Herkku!!!

Ensimmäiset...

Heippa täältä!

Viime vuonna mukana 4 parilla ja nyt sain ensimmäiset valmiiksi.
Eli Suffeli-ailit, lankana v.pun 7veikka ja ruskea kitten mohair

Blogini löytyy täältä

Ekat valmiina

Tässä ensimmäiset tekemäni Ailin lapaset ja samalla aukeaa Lapaskuun saldo. Tosi mukava ja helppo ohje. Tosin kävipä silleen, että kakkostumpun kohdalla peukalo tuli paria riviä alemmas enkä jaksanut melkein valmista tumppua ruveta purkamaan... Tuleepa sitten kahdet lähes samanlaiset kerralla. Nämä valmistuivat torstaina ja lähtivät perjantaina postin mukana kohti Vienon kammaria. Valitsin tämän mallin, koska se vaikutti lämpöiseltä ja olen halunnut tämän mallin opetella. Langat ovat mustaa ja turkoosi-sinikirjavaa Nallea, neulottu 3,5 mm bambuilla. Valitsin nämä värit ajatellen, että sinisenkirjava lanka kuvastaa toivonpilkahduksia ja tulevaisuuden toivoa synkkien ajatusten ja surun keskellä. Toiset ovat vielä vaiheessa ja päätynevät synttäri- tai joululahjaksi.

toiset ailitLapaskuun kolmannet lapaset on niin ikään ailit, jotka ovat tehty seiskaveikasta. Tarkkasilmäiset huomaavat, että samat värit kuin edellisissä. Tykkään enempi tästä vaaleammasta versiosta. Matkasivat kuitenkin ulkomaille nämäkin.
Kivastaja nopeasta mallista huolimatta. Vähän jotain muuta väliin :=)

18. marraskuuta 2007

Kynsikkäät/kämmetkäät/mitkä_ikinä_ovatkaan.

Eilen illalla aloittelin ja tänään valmistuivat, jopa langat ovat jo päätelty. Elikkäs kynsikkäät tjsp. itselleni. Lankana musta Satu, jota karkeasti arvioiden kului noin 50g. Malli muodostui omasta päästä neuloessa. Varressa 2o2n-joustin, peukalokiila soveltaen.
Tarkoituksena oli vielä jälkeen päin kirjoa jotain koristusta, mutta en ole vielä keksinyt mitä. Sopivan yksinkertaiset ovat näinkin.

Lapsosille lämpimiä lapasia.


Huopasesta ja seiskaveikasta lastenlapasia. Somisteena vaaleanpunaisissa lapasissa kangaskaupasta ostamani silitysmerkit. Nyt ne on pistelty ja silitetty kiinni, kuvatessani olivat irrallaan.


Aurinkokissan kolmannet

Tänään valmistuivat kolmannet lapaset. Ohje on Novitan syksy extrasta, lanka 7 veljestä ja puikot 3,5.
Nämä ovat ensimmäiset jotka menevät joulupukin pussiin, saaja on luultavasti äitini.
Lapasia olisi tarkoitus tehdä useampaan joulupakettiin, joten hommia piisaa =)Ailit täältäkin


Päättelemättömät Ailit sain tänään puikotettua Käsityömessujen jälkeen kiireen vilkkaa valmiiksi, että pääsee käsiksi uusiin ihaniin lankoihin... =) Nämä kenties pukinkonttiseen.
Lankana SeiskaVeikkaa luonnonvalkoisena sekä vaalean ruskeana. Pahoittelen kuvan kehnoa laatua....

TähtilapasetNämä tähtikuvioiset lapaset lähtevät hyväntekeväisyyskampanjan kautta Tsetseniaan. Peruslapaset, joiden selkäpuolen kuvioksi käytin Virosta kotoisin olevaa mallineuletta. Lankana Seitsemän Veljestä.

Valmista jouluksi


Hitaasti edistyy projektini saada jouluksi valmiiksi iso kasa itsevärjätyllä langalla neulottuja kirjoneulelapasia. Vasta toiset tässä...

Heijastinlapaset

Virkkaamalla tehdyt heijastinlapaset. Reunus on silmukkavirkkausta, jossa toisena lankana on heijastinlanka. Malli on Kauhavan Kangasaitasta. Lanka on Navia.
Lisää kuvia blogissa Krista äiti ja täti