2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

3. marraskuuta 2007

Lovikkalapset ja esittäytymiseni

Vähän myöhään jäi tämä esittäytymiseni, kun ekat lapasenikin jo valmistuivat. Mutta asiaan: olen 41-v tamperelainen kahden lapsen äiti (tyttö 5-v ja poika 10-v). Mukana taustajoukoissa pyörii myös aviomies, joka kuvaa kiltisti tekeleitäni ja saattaapa joskus yllättää käsityöaiheisilla tuliasillakin.

Keväällä tartuin puikkohin ekaa kertaa yli 20 vuoteen, kun pojalle iski yllättävä lapaspula ja nyt on sitten kesän ja syksyn aikana tullut vähän muutakin neulottua.

Omaa blogia mulla ei ole – eikä ainakaan vielä ole tulossakaan - mutta mukavaa, kun pääsee silti näin hyvään seuraan lapastelemaan. Kiitoksen Helmikselle lapaskuun käynnistämisestä!

Ja sitten tekoihin. Pari iltaa sitten valmistui mun ensimmäinen tuotos lapaskuuhun. kun sain valmiiksi Lovikkalapset tyttärelleni. Neiti oli kovin iloinen kun pääsi valitsemaan koristeluun tulevia lankoja, tosin sininen lanka oli mun valinta vastapainoksi muutoin niin punaisille koristeille. Malli löytyi Novitan Syksy 2007 -lehdestä, tosin Huopaselle mutta hyvin kävi Ainollakin ja käytössä oli 7.0 mm sukkapuikot.
Nyt on tekeillä käsineet 7 veikasta ppojalle mutta niistä enemmän kunhan valmistuvat.

Minäkin tahdon mukaan!

Heipparallaa, olen Makepeace75, kolmekymppinen muutaman vuoden takainen uusioneuloja. Aloitin kyllä lapastelun ihan ajoissa, mutta tajusin ilmoittautua mukaan vasta tänään. Blondi mikä blondi. ;D Tämä on hyvää jatkoa Sukkasadolle, ei pääse laiskistumaan.

Toiveissa on tehdä ainakin yksi pari lapasia joululahjaksi sekä yksi samanlainen satsi itselle käyttöön loppusyksyksi ja talveksi. Täällä Espoossa tuli tänään ensilumi. Yök. Kyseisen kunnian saavat Tikrun Chevalier-lapaset ja ensimmäisen parin ensimmäinen lapanen on jo valmis. Suosittelen lämpimästi mallia, se on kaunis ja yllättävän nopeatekoinen.

Höpinöitäni voi seurata yleisemmin blogissani Makepeace - pistoja ristissä. Siellä on tosin uudelleenjärjestely meneillään, joten blogilista saattaa herjailla muutamia haamupäivityksiä näin viikonloppuisin. Olen vaihtamassa koko blogini kuvitusta, sillä joudumme vaihtamaan kuvapalvelua.

Pitänee sitten minunkin esittäytyä...

Elikkäs, olen Tinttara ja blogini on Tinttaran duunailut. Olen 17-vuotias neuloja, taipaleeni alussa siis. Neuloa olen silti kerinnyt jo lähes koko ikäni, nyt kuitenkin on innostus iskenyt kunnolla. Sukkasato jäi osatani valitettavasti sukkakylvöksi. Koulussa tuli yllättävän paljon hommia nyt syksylle. Lapaskuu on kuitenkin paremassa vauhdissa, ensimmäinen lapaspari on peukaloita vaille valmis.

Mukana minäkin!

Olen hieman myöhässä joka paikasta, kuten tästäkin. Ensimmäiset Lapaskuun lapaset on juuri koneessa huovuttumassa, niistä pitäisi tulla lapsenlapselle joululahja. Katsotaan kenelle ne sitten oikeasti sopivat. Tarkoitus olisi tehdä pukinkonttiin useammatkin lapaset, katsotaan kuinka akan käy..
Yritän laittaa kuvan vielä illalla, tai sitten vasta huomenna. Yritän pitää lapaset lapsilta piilossa, joten ne sitten kuvataankin kun pimeys on laskeutunut (lue: lapset nukkuvat).

Minä myös

Heissan!

Mukana ollaan, olen Kate. Tosiaan, Sukkasadon päättyessä tämä tuli enenmän kuin tarpeeseen... joulupukki kun kuulemma tarvitsee vähän apuja. Kaksi paria tumppuja on jo valmistunut mutta joudun niitä vähän suurentamaan... eli purkamaan (hui mikä sana!). No, niistä voi lukea juttua vähän myöhemmin blogistani Omenapuun kukkia ja villalankaa.

2. marraskuuta 2007

Heijastellaan lapasilla

Ensimmäinen lapaskuun tuotokseni pääsi valmiiden joukkoon: neiti Kuopukselle perustumput, joiden pienenä extrana heijastinlangasta virkattu kuvio selkämyksessä. Näkyvyyttä kun ei voi koskaan olla liikaa:)
Lankana Seitsemän Veljestä ja puikkoina 3mm bambuiset sukkapuikot.

Mukana menossa..

...vaikkakaan lapaset eivät ole vielä valmiina. Mutta kovasti tulossa ja teon alla ja ajatuksissa siintää sit seuraavia..
Ja muutamia pittäis lahjaksi tehä, miehelle lapaset ja yhdelle mettämieskaverille jotku mettäaiheiset, saa nähädä mitä keksin.. Jotain neulahuovutuskoristelua olis kiva kokkeilla vaikka jos tekis huovutetut tumput. Ja ittelle jotku hienostelu/söpöstelylapaset, ko en oo koskaan semmosia omistanut. Mulla menee kaikki puikoilta suoraan ylleensä lahjaks jonnekki, ei ittelle oo palijua tehenykkää. Mutta nyt on oiva tilaisuus ja uskomaton mahdollisuus =)=)

Blogistani voi lukia lisää projekteistani.

Lapastelemaan tästä sitte vaan.. =)

T:Satu

Patakintaat?

Mietin, että minkähänlaisella ohjeella tekis, kun yksi kaveri kaipaili patakintaita? Riittääkö hahtuva 2-kertaisena vai pitäiskö olla paksumpaa?

Kyselee Monna

1. marraskuuta 2007

Lape lapasineen esittäytyy

Nyt kun sukkasato on korjattu on hyvä siirtyä lapasiin...


Otin hieman ennakkoa... 6 paria huovuttamattomia lapasia... ja lisää tulossa...(nämä siis viime kuulta). Eli olen Lape, majailen normaalisti täällä. Tavoitteenani on tehä edes yhet ei huovutettavat lapaset lapaskuun aikana.

Jos vielä keksis keinon miten peukun juuresta saa siistin, niin lapasia ois jatkossakin mukavempi tehdä. Normaalisti joudun siitä vähän kursimaan kasaan, ettei peukku tuu väärästä kohtaa ulos...

Mukana!

Minäkin liityin mukaan. Sukkasato jäi osaltani olemattomaksi, mutta lankapainosta on hävinnyt jo yli 10 %. Jospa tähän projektiin ehtisin paremmin mukaan. Suunnitteilla on ainakin yhdet lapaset itselleni sekä parit pojalle, joka täyttää tässä kuussa vuoden. Mieskin vinkkasi uusista hanskoista.

Neulomista häiritsee opiskelu, mutta laitetaanpa asiat tärkeysjärjestykseen ;)

Tarinaa löytyy käsityöyhteisblogista World Of Handicraft.

Ontelolapaset

Marraskuun eka päivän ilta ja jo kahdet lapaset. Lapaset on tehty onteloneuleella. Periaatteessa kaksinkertaisella langalla, mutta niin että langat kulkee koko ajan samalla puolella työtä. Kuvassa lapaset sekä nurjalta että oikealta puolelta. Lisää kuvia blogissa krista äiti ja täti

Rasat

Ihan vaan rasoja, lankana Novitan Jussia, Raggsocksgarnia ja Jubileums Multia. Ruotsalaisilta kuulostavat tilattu Atelje Margarethasta viime syksynä.

Lapanen jos toinenkin

Minäkin ajattelin alkaa lapastelemaan. Joskos siitä saisi lisäpotkua joululahjojen tekoon, jotka viime vuonna taisivat olla valmiina jo tähän aikaan. Tänä syksynä neulomista on hieman hidastanut pian kolmekuinen neiti. Innostuin luomaan tuollaisen bloginkin, joka osoittautuikin oikein mukavaksi puuhailuksi.

Nyt tohinalla neulomaan, josko tässä saisi jotain näkyvääkin aikaiseksi.

Lapasesta karannutta...

Heips, pari kuukautta oltiin sukkasotaa ja nyt lapastellaan! Tarkoituksena olisi saada muutama pari lapasia aikaan jouluksi. Speksit näille on vielä hukkapiilossa. Jotakin olen aloitellut, mutta mitään ei ole esittelykunnossa, ts. viimeistelemättömiä lapasia on kopan pohjalla. Ja kaikkia ei ehkä pysty esittelemäänkään tämän Lapaskuun aikana (elämme jännittäviä aikoja- joulu lähestyy!). Olen Teisa Kainuusta, ja blogillani on lapasaiheinen nimi. Viimeisimpänä valmistuneena työnä blogissani on Noro-lapaset, jotka tein SNYni lahjoittamasta Noro Kureyonista. Viimeisen vuorokauden aikana olen lähinnä neulonut Ainosta lovikkalapasta ja purkanut sitä. Tänä aamuna armahdin ruskean jämä-Aino-keräni ja päätin tehdä siitä jotain muuta, sillä lankani ei rehellisesti riittänyt yhteen pariin.

Koska Sukkasadossa tein julkisia lupauksia, niin tehdään nytkin: tarkoitus on opetella joku uusi tekniikka lapasten neulomiseen.

Lapasia väsäämään!

Lapaskuussa aion ahkeroida lapasia pukinkonttiin. Tosin koska kunnianhimoinen tavoitteeni on saada aikaan kirjoneulelapasia, niin tuskin määrällisesti saaliini tulee olemaan kovin suuri. Suunnitelmat sen sijaan ovat suuria, kiitos esimerkiksi lapasvaihdossa saamani lapasparin. Osaisinkohan tehdä jotakin samantapaista?
Target Wave -lapasiakin olisi tarkoitus tehtailla, sillä jos omat pojat ihastuivat niihin (no joo. ihan ok...) niin varmasti juuri teini-ikään ehtineet kummipojatkin voisivat tykätä...
Siispä kerät esiin ja puikot suihkimaan!

Tumput suunnitteilla

Tässä kaverille lupasin vääntää puna-musta-kuviotumput, saa nährä mitä siitäkin tulee ;) sit kun kerkeän niin pistän kuvaa parista tumpuista.. :)

Jaa niin esittelyäkin pitäisi ...

Ollut mukamas niin paljon tekemistä, että esittely meinannut ihan unohtua. Parempi nyt kuin myöhemmin.

Eli olen Talutin, 23-vuotias kotiäiti Pirkanmaalta. Kotona päivisin minua viihdyttävät Työnjohto (2v2kk poika) sekä Päällepäsmäri (6kk tyttö). Ja jotta heidän kanssaan ei aika tulisi pitkäksi täälä asustelee myös 2 koiraa, kissa, iguaani ja ciliatus sekä viimeisenä vaan ei vähäisimpänä mies. Blogini on Taluttimen tuotoksia.

Tarkoitus oli saada lapaskuussa neulottua ainakin tuolle yksinäiselle palmikkolapaselle toveri ja muutamat huovutettavat kädenlämmittimet pukinkonttiin. Saa nähdä miten käy ...

Mukana minäkin

Lähdin mukaan tähänkin yhteistempaukseen. Tarkotuksenani on neuloa ainakin muutamat kirjolapaset. Langat ja mallit on katsottuna valmiiksi. Lisää neulejuttujani löytyy blogistani.

31. lokakuuta 2007

Yy-kaa-kooo.....

Onkos jo alkuverryttelyt hyvin suoritettu?


Pyydän vielä kaikkia ystävällisesti tarkistamaan osallistujalistasta ainakin oman nimensä ja blogilinkkinsä. Ilmoittakaa ihmeessä, jos joku tieto on hassusti, väärin tai puuttuu jopa kokonaan. Minä kun olen veivannut noita linkkejä vähän muiden puuhien lomassa, niin pianovirheitä on voinut sattua. Tarkoituksella en ketään ole listalta pois jättänyt, mutta aikamoista salapoliisintyötä on saanut välillä tehdä nimimerkkien, bloginimien, sähköpostiosoitteiden sun muiden tietojen tsekkaamisessa. JOiltakin blogilinkki puuttuu, koska mielestäni sitä ei ole ilmoittautumispostissa ollut, mutta satavarma ei siitäkään asiasta voi olla. Etenkin samalla tai lähes samalla nimimerkillä kirjoittavien kanssa olen välillä ollut vähän sekaisin :).
Kaiken kaikkiaan mukana on nyt 79 lapastelijaa ja 8 kutsua on vielä odottelemassa. Huikeaa ja hauskaa!

Muutama kutsu odottelee siis vielä vastaamista ja muutaman pidempään varronneen kutsun lähetinkin eilen uudelleen. Huikatkaa, jos on jotain ongelmia.


Yy-kaa-koo ja HEP!


Nyt se lapastelu sitten alkaa ihan virallisestikin.

Pitäkää hauskaa ja kertokaa muillekin, kun löydätte kivoja lapasmalleja. Laittakaa vähän muistiin, paljonko lapasia syntyy, sillä viimevuotisesta muistelen, että jossain vaiheessa menin siitä hurjasta lapasmäärästä kuitenkin laskuissani sikin sokin.


*Kilkati kalkati* eli paljon puikkojen kilinää ja puheen kalinaa :)!

Ensimmäinen pari uunista ulos!


Huovutetut lapaset joululahjaksi äidilleni
Lanka: Novita Huopanen
Ohje: Novita
puikot: 6mm sukkapuikot
Olen kyllä vähän pettynyt huovutustulokseen. Kovin on epätasainen pinta. Aikaisemmin ei ole minulle näin käynyt, vaikka huopasesta olen muutakin neulonut. No, ainakin ovat lämpimät!

Onteloneulekäsineet

Ai Lapaskuu on jo alkanut;-) No, mukaan minäkin sitten näillä omilla kädenlämmittimillä, eli käsineillä, tarkemmin sanottuna ontelosormikäsineillä (no johan on nimi);-)Lisää infoa käsineistä löytyy täältä!

Kahdet peruslapaset


Lapaset miehelle
Lanka: Novitan seitsemän veljestä
Ohje: Novita syksy 2007

Lapaset 4-vuotiaalle
Lanka: Novitan seitsemän veljestä
Ohje: Novita syksy 2007


Mukana

Lapaskuussa minäkin :) Ainakin parit lapaset pitää jouluksi tehdä, ehkä sormikkaatkin, saa nyt nähdä mitä kaikkea ehtii. Blogini löytyy sitten täältä.

Lapsatelemassa mukana

Eli mukana olen minäkin. Tavoitteenani olisi saada valmiiksi ainakin yhdet lapaset... Joululahjahommat tuntuvat vievän paljon aikaa, mutta kaipa sitä jää hieman lapasteluunkin, niin ja voihan lapasiakin tehdä lahjoitettavaksi!
Blogini Räpellyksiä

Rinsessat :)

Tässäpä ensimmäinen korteni tähän kekoon :) Rinsessat Ullan ohjeella. Eivät ole woolista tehty vaan langasta jossa on cashmerea, silkkiä ja villaa eli Merino Baby Cashmere Merinosilk DK. Lanka on aivan ihanan pehmeää ja helppo/nopea kutoa. Lankaa meni vajaat 50g. Muistaakseni puikoilla numero 4.

Jahas, jostain syystä en saa lisättyä kuvaa tänne mutta se löytyy blogistani eli täältä

30. lokakuuta 2007

Sipulilapaset

Tässä ensimmäiset lapaskuun lapaset: sipulilla ja raparperilla värjätyt langat, kirjoneulemalli vanhasta Taito-lehdestä. Muuten ihan omasta päästä bambuilla pistelty menemään.


Määkii laumassa

Yhdet lapaset on jo melkein valmiina, ajan myötä nähdään saanko enemmän aikaan. Joululahjaksi olisi muutama pari suunnitteilla... Värikästä lapaskuuta kaikille!

Tuun mukkaan

Lapasia tarvitaan useat talven aikana. Muutamat parit olen jo tehnyt. Tämän projektin puitteissa on tarkoitus tehdä peruslapasten lisäksi ainakin yhdet kirjoneulelapaset ja palmikkolapaset sekä yhdet sormikkaat. Marraskuun lopussa sitten katsotaan onko lapassuunnitelma toteutunut.

Mukana ollaan!

Minäkin ilmoittauduin mukaan lapastelemaan. Minä olen myös ottanut varaslähdön ja kahdet lapaset on jo valmiina, kuvaa tulee kunhan ehdin siirtämään koneelle.

Lapastehdas pyörähti käyntiin :)

Olin luvannut tikuta siskoilleni lapaset joululahjaksi (näitä kuvia ei siis löydy blogista vielä ennen joulua), ja mielessä siinteli idea lapasista, joissa olisi kirjoneuleraitoja ja varmasti tarpeeksi pitkä varsi. Eli jotakin tämän tapaista:

Kirjoraitalapaset
Malli: oma
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

Kas, ne valmistuivatkin. Pahoittelen kuvan laatua (yritin ottaa itse kuvaa omasta kädestäni) ja päättelemättömiä langanpäitä. Päättelen kaikkien lapasten langanpäät sitten kerralla... ;)
Vielä kahdet tekemättä. Teen kaikki samalla mallilla, mutta eri värisiksi (tulee hauskasti aivan eri näköisiä, vaikka onkin sama malli). Yllättävän hankalaa oli sovittaa yhteen kiilan lisäykset ja kirjoneulekuviot, kun ei ollut mitään, mistä ottaa mallia. Mutta siitä selvittiin ja ihan tyytyväinen olen lopputulokseen! :)

Anemoi

Ensimmäinen urakka valmis:Malli: Eunny Jang Anemoi
Lanka: Novita Wool, luonnonvalkoinen/hernekuukusella värjätty
Puikot: 2 ja 2,5

Aika haastava projekti, mutta selvisin hengissä. Resorin neulos ei kyllä jousta yhtään, mutta tyytyväinen kyllä olen. Nämä menevät rinsessapipon ohjeella neulotun hernekuukuspipon kaveriksi.

*tervehtii*

Mukana ollaan lapastelemassa kovaa vauhtia, hieman varaslähdöllä. En malttanut odottaa virallista aloitusta ja alla on syy siihen. Näistä tulee ihanat!! Lisää tietoa näistä ihanuuksista löytyy blogistani

Ystävällisin terveisin, KatiijaKäsinesuunnitelmia

Olen suunnitellut neulovani useammatkin erilaiset käsineet, joten pakkohan tähän tänäkin vuonna on osallistua. Eilen jo aloitin äidille joululahjaksi hanskoja, pikkusiskolle ajattelin tehdä joko lapaset tai kämmekkäät (sekä pipon), riippuen siitä miten lankaa riittää, ja itselleni olisi lankaa useampiinkin kämmekkäisiin tai muihin käsineisiin, nämäkin riippuvat langan riittävyydestä. Kaikkea en lupaa Lapaskuun aikana tehdä, josko noita joululahjoja saisi aikaan.

Minä siis olen teologian opiskelija Espoosta, gradua pakerran (edelleen) kotona, joten netissä tulee pyörittyä ihan liikaa. Minut löytää blogistani Puikoilla Puuvillaa.

Minäkin täällä!!

Lapasinnostus päällä, joten pitihän sitä ilmoittautua mukaan. Yhden valmistuivat jo lauantaina, joiden myötä kirjoneulevillitys jäi päälle ;)

Noissa lankana Lanett 78g, puikot 2 ja 2,5 ja ohje Mostly Mittens-kirjasta.

Tarkoitus olisi tehdä erilaisia kirjoneulelapasia Mostly Mittens sekä Kirikindad-kirjoista, tietysti pääkallo- ja oravalapaset voisi tehdä tuolta HelloYarnilta.. juu ja onhan mulla yhdet hahtuvalapaset kesken.


Puikoilla tällä hetkellä lapaset Nallesta, toinen on jo valmis ;)


Näköjään kuvien asettelu vaatii pientä harjoitusta vielä täällä..
Jonkinlainen bloggaustauko tiedossa sairaalareissun takia, mutta lanetit ja puikot on kyllä pakattu jo mukaan ;)
Joo ja bloginihan on Annen käsityöt!

Minäkin mukaan

Hei kaikille! Tällaiset tempaukset ovat minulle ihan uutta, kun en tässä blogimaailmassa ole vielä kovin kauaa pyörinyt - alkuinnostus on ollut kyllä aika tiivis... ;-) Tuli lähdettyä tähän lapasteluun joukon jatkoksi, kun sopivasti pitäisi yhdet lapaset tehdä. Katsotaan mitä tulee; koulussa neulottujen lapasten jälkeen en taida olla saanut yksiäkään valmiiksi... Mutta on tässä nyt sen verran tullut neulottua - että jos aika vaan riittää niin saan yhdet lapaset tehtyä. Katsotaan kuinka käy.

29. lokakuuta 2007

Ensimmäiset käpälän lämmittimet valmiina!

Eilen illalla valmistuneet ja päätellyt tumput talven kolauskelejä varten. Ideana siis ettei kolasta irtoava ruoste näy tumpuissa.

Lankana tummanruskea seiskaveikka. Perusmallia muuten, mutta varsi Hilma-lapasista.

Lapastellaan

En ole aikaisemmin kovinkaan monia lapasia kutonut joten tällainen tempaus on hyvää harjoitusta. Puikoilla on jo huovutettavat lapaset itselle, pukinkonttiin olisi tarkoitus saada yhdet tai kahdet kudottua - kaiken muun kutomisen ja askartelun lomassa. Miten niin joulustressi tulossa :)?

Mää ja mukaan!

Eihän mua pois pidä mikään, tällaisia kivoja kun järjestetään. Lapassuunnitelmia on monenlaisia, joten tämä tuli taas kuin tilauksesta. Muita tuotoksiani löytyy osoitteesta http://aijunoma.vuodatus.net/.
Mukavaa olla mukana, lapastelemisiin!

Esitäyryn!

Viimmeen ja vihiroon kun onnistuu tämä!!!! Niin aloteetahan sitten! mää kyllä lapaskuun oon jo aloottanu! Neuloon SNYyltäni saamasta langasta ittelleni tumput, kuvaa on vuaratuksen plokis! mutta kuitenkin! En jaksa enee jauhaa! Ny on kiirus menemähän ja touhuamahan olkkarihin uusia karteekia! on hölömön näkööstä kun olkkari on punaasta ja ruskiaa täynnä ja sitten on siniset karteekit!!!!

Lapasta pukkaa

Olen 41-vuotias neuloja Kaakkois-Suomesta. Lapseni harrastavat urheilua ja näissä merkeissä pääsen osallistumaan kaiken maailman arpajaisiin, myyjäisiin ja erilaisten tuotteiden myyntitempauksiin. Marraskuun puolessa välissä on yhdet arpajaiset, joulukuun alkupuolella toiset ja lisäksi joulukuun alussa on myyjäiset, minne sitten leivotaan, askarrellaan ja tehdään käsitöitä. Kaikkien palkintojen ei ole tarkoitus olla itse tehtyjä, mutta osa kuitenkin.

Arpajaisiin ja myyjäisiin neulon nopeasti valmistuvia lapasia/kämmekkäitä paksuista jämälangoista. Itseäni ajattelin hemmotella neulomalla sormikkaat alpakkalangasta, minkä käyn ostamassa lankakaupasta. Voi olla, että joku saa lapaskuun aikana tehdyt lapaset joululahjaksikin. Listalla on odottamassa monta kaunista kirjoneulemallia.

Varastossa on jo odottamassa viidet lapaset arpajaisiin/myyjäisiin ja yhdet siililapaset on kesken. Yritän saada loppuviikosta kuvia tänne näkyville.

Aika esittäytyä

Ei kai ole muuta vaihtoehtoa kun lähteä mukaan, kun kerran Helmis lapaskuun laittoi pystyyn.

Olen 38 v työssä käyvä perheen äiti Kanta-Hämeestä. Käsillä tekemisistäni ja muustakin voi lukea blogistani Hetkiä Heimolasta. Viime vuoden lapaskuun aikana intouduin huovutetuista lapasista ja niitä varten lankoja olisi nytkin varastossa, kun ei paljoa tekisi mieli ostaa, kun olen myöskin prosenttiliikkeessä mukana.

Kirjoneulelapaset myös kiehtoisivat, sillä olen onnellinen Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia kirjan omistaja.

Kiva olla yhdessä lapastelemassa!

Blogimaailmassa ja Novitan neulomossa minut löytää siis, yllätys yllätys, nimellä Seijap

Lapasialapasialapasia

Hei kaikille! Minäkin tulen mukaan Lapaskuu-tempaukseen, jos sen avulla saisin itseeni vähän puhtia lapasten tekemiseen. Tämän syksyn ensimmäiset lapaset ovatkin jo melkein valmiit, mallia Eunny Jangin Anemoi. Aika haastava malli kirjoneuleensa suhteen. Seuraavaksi toteutan jonkinlaiset kirjoneulekäppöset kasvivärjätyistä Nalle-langoista. Siinä sitä haastetta tälle kuulle onkin. Neulomuksistani ja muista näpertelyistäni voit lukea blogistani

Nappulan kopioiminen?

Hei!
Miten saisin kopioitua tuon Lapaskuu-napin omaan blogiini?
Kiitos jo etukäteen.

Mukaantulo!

Huomisella lankakauppa-kierroksella tarvis ostella jotain huopuvaa lankaa, kokeilu mielessä minäkin tahtoisin huovuttaa ekat lapaseni. Vielä ei ole tietoakaan miten se tapahtuu, eli pienenevätkö lapaset jos ne tekee huovutukseen tarkoitetusta langasta? Onneksi turun Lankabaarissa on oikein asiantuntevaa henkilökuntaa joka varmasti osaa ohjeistaa tietämätöntä :)

Tiedossa kokeiluja


Vaikka lapaskuussa näyttää puikoiltani puskevan sukkaa, niin tarkoitus olisi saada aikaiseksi myös ainakin yhdet kämmekkäät sekä huovutetut lapaset. Aion siis kokeilla uusia 'lajeja', sillä en ole koskaan kutonut kämmekkäitä saatikka yrittänyt huovuttaa lapasia. Huovuttamisen onnistuminen hieman epäilyttää, joten otan mielelläni vastaan asiaan liittyviä vinkkejä. Kauhumielikuvissa mörköilevät toivottoman pieniksi huopuneet lapaset - tai sitten jätti-isot ;)


Syksyn aikana olen muutamat lapaset värkkäillytkin, ne löytyvät täältä.

28. lokakuuta 2007

Helou kaikki!

Kohta se lapastelu sitten alkaa ihan virallisesti. Pari päivää on vielä ilmoittautumisaikaa.

Olen mielestäni lähettänyt kaikille niille kutsun, jotka ovat minulle tänne tai hotmail-osoitteeseeni yhteystietonsa antaneet.

JOS joku EI ole kutsua saanut, niin vilkaiskaapa vielä roskapostikansiota. Joskus näillä kutsuilla on kuulemma taipumusta eksyä sinnekin.
Juuri semmoisesta paikasta itsekin löysin erään kutsun eilisiltana :).

Jos roskiksestakaan ei kutsua löydy, niin huhuilkaa ihmeessä asiasta, onhan saattanut sattua vaikka painovirhe kutsuja naputellessani, on niitä aika liuta ollutkin!

Tarkistakaa myöskin blogilinkit tuosta vasemmasta reunasta! Jos joku ei halua blogiansa linkitettävän, niin siitäkin voi minulle huomauttaa, tai jos linkki menee väärään osoitteeseen tai kuten eräässä tapauksessa, suorastaan taivaan tuuliin.
Korjailen sitten virheitä sitä mukaa, kaikkea en kuitenkaan luultavasti itse ehdi tarkistaa.

Nyt kaikki joukolla sormikas- ja lapaspuikkoja teroittelemaan. Pitäisiköhän oikein rasvata yhdet turbopuikot tätä lapastelua varten?
Ainakin voi mukavia ja kiinnostavia lapasmalleja katsastella valmiiksi lehdistä, kirjoista ja netistä, että pääsee hetimiten hyvään vauhtiin.

Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet lapastelututut!

Uusi blogien kanssa,

joten kärsivällisyyttä...

Lapaskuuhun piti tulla mukaan ja suunitelmissa on ainakin parit kolmet lapaset, mutta katsotaan nyt...

Yhdet lapaset olen ehtinyt kutoa jo ennakkoon. Kuva upouudessa blogissa

*Noora*

Suunnitelmataloutta

Ilmottauduin Lapaskuuhun ja se on ihka ensimmäinen tempaukseni! Tarvitsen kipeästi uudet tumput ja tempauksella halusin varmistaa, että niistä tulee ihanat. Tavoitteenani ei ole tehtailla lapasia kaikille maailman kylmäsormille, vaan vain itselleni ja ehkä vähän omalle hunksillenikin, jos aikaa riittää. Jos en olisi liittynyt mukaan tähän tempaukseen, olisin todennäköisesti saanut aikaan pelkät mustat perusversiot, mutta pitäähän sitä itsellekin joskus jotain luksusta saada.

Jaahas, taisin sitten luoda itselleni melkoiset paineet. Älkää muistelko tätä kirjoitusta sitten, kun esittelen päättelemättömät ja muhkuraiset "peukalo keskellä kämmentä"-lapaset marraskuun viimeisenä päivänä, tämähän on vasta ensimmäinen tempaukseni.

Heippati hei kaikille :)

Lapaskuussa ensimmäistä kertaa mukana :) Tavoitteena tehdä ainakin rinsessa kämmekkäät ja palmikkolapaset, kaikki muu on plussaa.

Blogini löytyy täältä

Esittäydyn minäkin

Heippa kaikille! Minäkin lähdin lapastelemaan (ihan ensimmäistä kertaa!) ja nyt kokeilen osaanko tämän bloggerin kanssa toimia... oma blogini kun löytyy vuodatuksen puolelta, nimellä Villaista.

Perjantai-iltana otin varaslähdön lapasteluun, kun puikoille hyppäsivät palmikkolapaset tummanpunaisesta seiskaveikasta. Ensimmäinen lapanen on jo peukkua vaille valmis ja toinenkin on kohta kärkikavennuksissa. Tavoitteenani olisi tämän tempauksen aikana saada ainakin ne kauan to-do-listalla olleet huovutetut hahtuvalapaset neulottua. Kaikki muu on sitten plussaa! :) Neulomisiin!

Kristiina

Heipähei!

Mie tulin mukaan tekemään lapasia ja muita käsien lämmittimiä. Tavoitteenani on saada muutamat parit valmiiksi asti. Hankalinta lapasten tekemisessä on se parin tekeminen, kyllä yhen tekee helposti, mutta samanlaisen kaverin tekeminen vaatii sitten päättäväisyyttä. Katotaan miten miulle käy!

Blogini löytyy täältä.

Mukana Lapastelemassa

Lapasiahan tarvitaan aina. Ja olen saanut pari tilaustakin jo lapasille ja pukinkonttiin täytyy keksiä jotain kivaa, siispä mukana lapastelemassa minäkin.

Blogisivuiltani voi käydä katsomassa muita höpötyksiäni ja tehtyjä juttuja ja löydettyjä lankoja.

Hyvää lapaskuuta kaikille!
T:Satu

Moro

Miekin osallistun tähän. Elämme jännittäviä aikoja montako paria kerkiää neuloa, mutta ainakin pukinkonttiin tulisi parit vanthut tehä. Muita tuotoksia voi ihailla blogissani.

Varaslähtö


Otin pienen varaslähdön. Ekat lapaskuun lapaset valmistuivat eilen ja ovat jo käytössä, eli Pikkulapaset Seiskaveikasta. Koko n. 2-vuotiaalle. Halusin tiiviit lapaset, mutta en huovutettuja, siksi tein nämä 2,5mm puikoilla. Lankaa meni n.25g.