2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

4. marraskuuta 2007

Neljä puolikasta on yhteensä kaksi paria?


Tässä tilanteessa olin ennen ruuanlaiton aloittamista tänään ja vasta jonkin verran olen tästä edennyt punaisten kanssa. Kahdella eri tekniikalla teen lapasia.
Alpakasta tulee ruskeat lapaset tai sormikkaat (en ole vielä päättänyt) esikoiselle joululahjaksi. Tätä blogia hän ei lue. Tässä toteutan jo aiemmin kokeilemaani ja hyväksi havaitsemaani uudehkoa tapaa tehdä peukalo heti sen kohdalle tullessa lisäämällä vain muutama silmukka. Tästä kun edetään, poimin takareunasta silmukat, ja jopa on peukut valmiina kun lapanenkin. Ei jää ufoutumaan peukuttomat lapaset. Teen myös sekä lapasissa että sukissa suosimallani tavalla kahta samanlaista yhtä aikaa. Vähän matkaa toiseen, vähän toiseen. Ei tarvitse tehdä muistiinpanoja ohjeesta. Omasta päästä kun tekee... Suosittelen molempia niksejä. Tässä siis Drops Alpaca ja 2,5 mm puikot. Silmukoita 12 per puikko. Kuviona Tree of Life. Ollut kesken jo jonkin aikaa, kun on jotenkin tylsää. - En tiedä miksi. Eilen vähän edistin. Nämä on lapaskuun tavoitelapaset.
Eilen satoi ensilumen. Kuopus oli tunnissa ilman kuivia lapasia. Siksi pikatyönä Novitan Jussista lapaset. Ne teen langanlopusta, puikot 4 mm. Aloitin langan riittämiseksi ylhäältä, ovat kuvassa peukunhangassa. Näihin taidan laittaa peukkulangan ja tehdä perinteisesti jälkikäteen peukut. Näyttäisi lanka nimittäin riittävän. Aamuksi ajattelin valmista. Silmukoita 8 per puikko. Kuviona Triangular Twists ylösalaisin.

Ei kommentteja: