2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

2. marraskuuta 2008

Käytännön asioita ja vähän muutakin


Blogin käyttöohjeita


Kaisa on tehnyt erittäin selkeät ja käytännölliset ohjeet muutamista blogiasioista.
VInkit löytyvät Sukkasadon pääblogin sivupalkista.
Jotkut kyselivät sähköpostissa neuvoa ja taisinpa kaikille antaa juuri saman sukkasatosivun ensiavuksi.
Kiitos Kaisa viitseliäisyydestäsi, ohjeitasi noudattamalla pääsee varmasti hyvin Bloggerin kanssa juttuun :).

Kyselkää sitten rohkeasti apua, jos ongelmia ilmenee.

Kummassakin alablogissa 3 blogikutsua vielä odottaa vastausta. JOs odotat blogikutsua, eikä siitä ole kuulunut, vinkkaa minulle ja ilmoita varmuuden vuoksi vielä uudelleen sp-osoitteesi.Tunnisteet

Tunnisteita voi yhdessä postauksessa olla montakin.

- Laita tunnisteeksi aina ensinnäkin oma nimesi / nimimerkkisi.

- Lisäksi ehdotan, että kokeilemme myös lukumäärätunnistetta: laita tunnisteeksi myös valmistuneiden lapasten lukumäärä.
Jos siis ilmoitat yhdet lapaset, laita tunnisteeksi 1 valmiit. Jos ilmoitat valmistuneiksi esim. kolmet huovutetut tumput, laita 3 valmiit.

- Lisätunnisteeksi voit vielä laittaa "lapastyypin", vaikkapa huovutetut, kirjoneulelapaset, sormikkaat, rannekkeet tms. Tämä ei varmaan ole välttämätöntä, mutta auttaa kyllä emoja kirjanpidossa!

Kun tunnistetta käytetään ensimmäisen kerran, se pitää itse kirjoittaa. Kun joku myöhemmin käyttää samassa blogissa samaa tunnistetta, "blogi" ehdottaa sinulle kyseistä tunnistetta tai muita samoilla alkukirjaimilla alkavia tunnisteita. Niistä kannattaa valita samoja tunnisteita kuin muutkin ovat käyttäneet.Siililapasten ohje?

Heini kyseli siililapasten ohjetta. Monet ovat tehneet siililapaset ja se taitaa löytyä muidenkin To Do-listalta.
Mutta mistä ohje? Taisi olla SK-lehden joku vanhempi numero, vaan löytyykö ohjetta yhtään lähempää?Hyväntekeväisyys

Elli tiesi ainakin Venla-apu ry:n ottavan vastaan lapasia.

Lainaan tähän Ellin sähköpostia:
> Heillä otetaan vastaan vauvojen ja lasten lapasia mielellään, koska niitä kuulemma tulee lahjoituksena paljon vähemmän kuin villasukkia. > Koot voivat vaihdella vauvoista koululaisiin ja isoillekin (melkein aikuisten kokoisille?) kai on jokunen tarve, koska ainakin sivujen mukaan suurimmat lapset lastenkodissa ovat 18-vuotiaita. > > Jos kotisivuja lukee tarkemmin niin siellä sanotaan että lisää lahjoituksia ei oteta vastaan (paitsi äitiyspakkaukseen sopivia villavaatteita) juuri nyt, mutta se tieto ei pidä paikkaansa. > Olen viimeksi eilen ollut heihin yhteydessä ja ottavat mielellään vastaan lämmikettä pienille käsille :)
Tällaisia asioita tällä kertaa. Nyt auringonpaisteesta nauttimaan ja sitten taas vähän lapasenvartta pitemmäksi!! Vaiko peukkuja...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Novitan sivulta löytyy siililapasten ohje http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=80592

annariu kirjoitti...

hyväksytäänkö lokakuun puolella aloitetut lapaset mukaan laskuihin? Ne on esitelty tuvassa, ajattelin kirjanpidon kannalta, nyt ja jatkosssa?

Helmis kirjoitti...

Kiitos Tuula linkistä! Lisäsin sen tuonne sivupalkkiin.

Annariu; no periaatteessa ja tasapuolisuuden vuoksi pitäisi lapasten olla marraskuussa aloitetut.

Mitäs mieltä muut ootte? Eihän tämä nyt niin nokon nuukaa ole, mutta moni kuitenkin odotti nimen omaan marraskuun alkua, ennen kuin laittoi lapasia puikoille :).

Muitakin lapasia saa toki blogeissa esitellä, mutta jos nyt laskuihin otetaan vain kokonaan marraskuussa tehdyt.

Matleena kirjoitti...

Moni tosiaan odotti, että marraskuu alkaa ja aloitti vasta sitten, joten ainakin minusta on oikeudenmukaista pysyä sovitussa, siis marraskuussa aloitetut ja valmistuneet lasketaan saldoon. Mutta kaikki lapaset voi toki esitellä. :)

annariu kirjoitti...

ok. hyvä että vedetään yhtenäistä linjaa. Omatkin puikoilla vielä olevat ailit aloitin lokakuussa, mutta onneksi/harmiksi jouduin purkamaan, kun olivat liian isot. Aloitin eilen uudelleen, kakkutilaus vaan hidastaa neulomista tänään ja muutenkin tällä viikolla.