2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

21. marraskuuta 2007

Toiset, kolmannet ja neljännetkin

Ekasta postauksestani Lapaskuuhun pääsikin vierähtämmän jo kaksi ja puoli viikkoa mutta on täällä onneksi jotain saatu sillä välin aikaiseksikin. Tuppaa vain tuo kuvien otta ja siirto minun koneelleni olevan se aikaa (kalenteri-) vievin vaihe. Mutta nytpä siis pääsen lopulta esittelemään toiset, kolmannet ja vielä neljännetkin tuotokseni Lapaskuuhun.

Pari viikkoa sitten sain valmiiksi ekat sormikkaani. Poikani, 10-v, tykkäsi, että tuollaiset eriväriset sormet voisivat olla hauskat ja kun sopivaa lankaakin (7 veljestä jättiraita) oli ja ohjekin löytyi (Novita Kevät 2006) niin eihän sitä muuta kuin tekemään enempi pohtimatta. Sormiin asti sujuikin ihan kivasti mutta niiden kanssa tuli sitten pähkäiltyä enemmänkin kun mun silmukkamäärät oli vähän muuta kuin mitä ohjeessa niin piti pähkäillä mikä olisi sopiva jako. Eikä silmukoiden poimiminen sievästi edellisen sormen juuresta ollut mulle todellakaan helppoa. Kavennuksia säveltelin enempi omasta päästä. No tämmöiset tuli, en ole ihan kauhean tyytyväinen mutta ainakin poika on näitä jo pari viikkoa koulumatkoilla käyttänyt. Parempi onni ensi kerralla.
Puikot mulla oli 4.0 mm mutta jälkeenpäin ajatellen 3.5 mm olisi tuonut varmaan vähän napakamman lopputuloksen.

Vähän näiden sormikkaiden jälkeen valmistuivat palmikkolapaset (lankojen päättely sormikkaisiin oli niin tylsää, että oli pakko aloittaa välillä tämä toinen työ).
Lankana oli syksyllä Prismasta ostettu 7 veljestä tarjousvärisenä eli tuommoinen vähän hailakan ruskea ja ohje löytyy Novitan syksyllä ilmestyneestä 7 veljestä ekstrasta. Puikot oli 3.5 mm ja palmikkojen ansiosta noi istuu käteen hyvin napakasti eli vähän niinkuin lentosukat jalkaan.


Mulle oleellista näissä lapasissa oli, että kokeilin palmikon tekoa ensimmäisen kerran ja kyllähän se ihan siedettävästi sujui joskin melko hitaasti. Ei tosin haitannut tahtia näissä lapasissa kun ei noita palmikonkiertoja nyt niin kovin montaa ollut.
Olen itse näihin tosi tyytyväinen ja tulihan tuo palmikkokammokin selätettyä tai ainakin selättäminen aloitettua.

Ja tässä sitten viimeiset valmistuneet eli Lovikkalapaset. Tein jo aiemmin tässä kuussa Ainosta tytölleni Lovikkalapaset mutta teki mieli tehdä vielä toisetkin, tällä kertaa aikuisten kokoa.


Kirjanpitoni näytti, että multa löytyisi pari kerää kanervanväristä Novita Pop-lankaa, jolle en todellakaan ollut keksinyt käyttöä ja paksuutensa puolesta lanka (kaksinkertaisena) sopi hyvin Lovikkalapasiin niin eikun silmukoita luomaan siitä sitten. Ohjehan oli edelleen se Novitan syksy 2007 -lehdestä löytynyt malli 69.

Oma tavoite Lapaskuuhun on jo huikeasti ylitetty (kahdet oli mielessä) mutta vielä vaan jatkuu lapasten teko. Löysin Tampereen Kädentaidot -messuilta viime viikonloppuna Wetterhoffin osastolta ohjeen ja langat kääntölapasille ja näistä eka on nyt puikoilla. Saapa nähdä ennätänkö vielä saada ne tässä kuussa valmiiksi kun on noita joulujuttujakin tekeillä.

Ei kommentteja: