2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

10. marraskuuta 2009

Jaahas,

..jospa miekin sitten avaisin saldoni täällä :)

Tosin, alottelin lapaskuuta hieman varaslähdöin, koska parisen viikkoa ennen lapaskuun alkua otin käsille tämän talven neuleet, ja lapasillahan mie liikkeelle lähdin. Kun siis yleensä oon alotellut sukilla minäkin.

Vastavuoroisesti ajattelin sitten lopetella paria viikkoa aiemmin, että se kuukausi tulis miullakin täyteen. Ja tämä siksi, että ihan vast´ikään, nipin napin ennen Lapaskuun alkua, niin löysin miekin nämä Sukkasadot ja Lapaskuut (alottelin koko bloggaamisen vasta viime kesänä), joten vähän eri rytmissä olen mennyt..

Mutta päätin kummiskin ottaa osaa, jos sit ensi vuonna molempiin ehtisi, ajallaan. Muussa tapauksessa miun saldo jää Lapaskuun viralliselta osalta kolmeen pariin - mikä sekin ylittää jo kahdella miun ruhtinaallisen, yhden parin tavoitteen :)

Tosiaan, tavoite oli tuo juuri sen vuoksi, että ajattelin olevani jo niin täynnä lapastelua - jotenkin tuo kirjoneule vie hirmuisesti voimia ja ennen kaikkea mielenkiintoa, ellei nyt satu ihan ylivoimaisen upeat mallit vastaan, jotka on kerrassaan pakko tehdä, lol.

Mutta tavoite tuli täyteen ja tein vielä kahdet kaupan päälle.. miun osalta tämä siis päättyy nyt sitten tähän, jotta ehtisin niitä sukkiakin väsäillä - mutta seurailen sivusta ja laittelen toki talteen mielenkiintosia malleja, joita on ollu kerrassaan ihana seurailla täällä!!

Miun blogista löytyy ohjeet noihin miun lapasiin, jos joku innostuu niitä touhuamaan. Osa on täysin omia malleja ja osa muokkailtua, siellä on tarvittavat linkit jne.. kommenteista ilahdun kovasti!!

Mainittakoon, että ainakin nuo palmikkolapaset on Novitan sivuilta muokattu ja yhdistelty, ainoaksi linkiksi "aitoon" Novitaan jäi lopulta vain tuo keskiraita, minkä kaulaliinasta napsaisin talteen ^.^

Mutta nyt niihin lapasiin, järjestyksessä ylhäältä --> noilla harmaavalkoisilla aloitin, oma malli onpi tuo, tosin kuvio on jostain muokattu, en muista enää mistä, oon sitä jo monta vuotta käyttänyt. Lankana tuttu seiskaveikka ja kolmosen puikot. Lähti mummille lahjaksi Ruskoon.

Sitten innostuin noista ruskea-viininpunaisista, oma malli täysin ja kartta löytyy blogista niin ikään, lankana edelleen Seiskaveikka ja kolmosen puikot. Tätä mallia innostuttiin tekemään Jenkeissä saakka, joten se on jaksanu ilahduttaa minua kovasti - siinä määrin, että tein toiset heti perään, sini-ruskeat. Sama lanka ja puikot.

Näistä kahdesta piti aluperin tulla lahjapari eräälle pariskunnalle, mutta päädyinki sit toisenlaiseen ratkasuun, siitä blogissa myöhemmin lisää ;)

No sitten piti vaihtaa jo tyyliä, kirjoneule alko tökkiä ja innostuin palmikoista. Tein yhdet marjapuuron punaiset palmikkolapaset. Yhä vaan Seiskaveikkaa ja kolmosen puikkoja. Tämä malli (ei siis itse lapaset) lähti Italiaan, miun jouluisten patalappujen vaihto-partnerille ("For the Love of Crochet Along" -blogin vaihtariprojekti) :)

Ja niinku yllä totesin, ni nuo samaiset marjapuuro-vanttuut oli se miun tavoite, joka siis nyt tuli tehtyä - ja tykästyinpä noihin lapasiin jopa siinä määrin, että taidanpa ne itselläni pitää.. malli on nopea tehdä, mallikerran oppii pikasesti ulkoa ja laskut pystyy tekemään rivejä seuraamalla, jos letit tekee aina esim. joka viidennen "reiän" kohdalle (tuo keskiraita lettien välissä) :)

Ja sitten se kerta vielä kiellon päälle, eli nuo jouluisen punaiset kynsikkäät. Malli sama mitä lapasissa ja materiaali aina vaan Seiskaveikkaa, kolmosen puikoilla.

Ja heh, no pitihän ne vielä yhdet touhuta lisää lol, vihreän sävyissä. Ja niiden osalta lanka vaihtuikin jo sitten täysin, Järbo Garnin Fugaa on nuo kirjovihreät, viimeiset, hupulliset kynsikkäät.

Aivan ihanan pehmoista ja samettisen tuntuista materiaalia, Ogelin Lankamaailmasta kävin nuo kerät hakemassa. Sama palmikkomalli, mitä noissa lapasissa, mutta ei näy niin selkeästi tuon langan kirjavuuden takia - ja palmikkomalli jatkuu hupussa, kuten kuvasta ehkä näkyy.

Näihinkin tykästyin ja itselleni jäävät, nuo kaikki muut taitaa ajan kanssa mennä lahjoiksi, jahka keksin, että mitkä menee ja kenellekin - siinä miettiessä ehtii touhuta sukkaparin jos toisenkin! Todennäköisesti siirrän nuo palmikkomallit sukkaohjeisiin, jokunen idea on jo mielessä kutitellukin, joten suljen miun lapastelut tältä erää tähän..

Oikein mukavaa lapastelua toivottelen ja jään katselemaan tänne taustalle. Ellei nyt sitten satu vielä innostumaan, heh. Oikein mukavia ensilumisia marraskuun päiviä, näistä on saatu nauttia ja ainakin minulla tuo piristää kovastikin.. valkoinen maa, kuppi lämmintä kaakaota, rauhaisa koti ja hyvää musaa taustalla - kaikkea tätä säestämässä puikkojen tasainen kilkutus.. mikäs tässä ollessa (^.^)/

Edittiä --> Jahas, vähän pitää näköjään muokkailla, kun ei tahdo nuo kuvat asettua sit millään tuohon vasempaan reunaan..

2 kommenttia:

Maria H. kirjoitti...

Ihania kättenlämmittimiä oletkin neulonut!!

Anonyymi kirjoitti...

lupaavasti