2012

Ilmoittautuminen lapaskuuhun alkaa piakkoin, pysykää kuulolla :).

17. marraskuuta 2007

Tallitumput-tai ainakin jotain sinne päin.

Muutama tunti sitten valmistuivat toiset tumppuni lapaskuun aikana.

Peruslapaset peukalokiilalla, lankoina tummanruskea seiskaveikka sekä vaaleanpunainen isoveikka.
Peukalot ovat rumat, jostain kumman syystä ne eivät ikinä onnistu jos neulon tumppuihin peukalokiilan. Peukalot piti alkuperäisen suunnitelman mukaan neuloa isoveikasta, jotta olisivat lämpimämmät.
Nämä ovat menossa kaverille, mikäli hän vain huolii ne. Sopivat mielestäni hyvin vaikka tallitumpuiksi...

Lunastan lupaukseni

Vihdoinkin sain palmikkolapaset valmiiksi ja lunastan lupaukseni. Kaiken kiireen keskellä minun lapasteluni on käynnistynyt todella hitaasti, mutta onhan tätä marraskuuta vielä jäljellä. Lapaset on neulottu 7 veljestä langasta ja ohje löytyy Novitan syys 2007 ekstrasta, jonka palmikkomallia vähän muokkailin mieleisekseni. Ideoita on pää pullollaan, joskos saisin toisetkin vielä neulottua. Innostus ei ainakaan hiivu seuratessa teidän muiden tuotoksia.


Rinsessat

Kolmas pari uunista ulos. Rinsessa-lapaset ja pipo valmistuivat ystävälle joululahjaksi Novitan Woolista. Olen tykästynyt tähän malliin ja pipo onkin jo kolmas neulomani. Seuraavista lapasista ei ole vielä tietoa, mutta ehkä jotain kirjoneuletta vois viritellä joulupukin konttiin.


Kolmannet

Pirtin kehräämön karstalangasta neulotut lapaset pääsivät pyörimään neljäänkymppiin. Tulipa ihanan pehmeät ja lämpimät vanttuut. Lankahan on Nevalaisen tilalta Joensuun käsityömessuilta ostettua. Langankulutus 70 grammaa, puikot 3,5, 44 silmukkaa, peukussa 20.

Minäkin sain yhdet tehtyä ;o)

Minulla näyttää olevan ongelmia neuloa sitä, mitä kulloinkin "pitäisi". Lapastenteko innosti kovasti ennen kuin lapaskuu alkoi, mutta sitten kun olisi pitänyt käydä työhön, innostus hävisi ja palasi vasta eilen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä tällaiset hyvin peruslapaset anopille joulupakettiin aiemmin syksyllä tekemieni pipon ja huivin kaveriksi. Lanka on Novita Isoveljeä, sitä kului n. 80 grammaa. Neuloin 5 mm puikoilla, joten vauhdilla tuli valmista.


16. marraskuuta 2007

Lapaskuun kakkoset


Toiset lapaset tähän tempaukseen valmistuivat tänään. Mary Oljen kirjasta ja lankana Nalle. Lisätietoja blogissani.

Lisää lapasia Kristalta äidiltä ja tädiltä




Kahdet lapaset Pirjo-äidiltä.

Paremmat kuvat Krista äiti ja täti - blogissa

kelpaakohan nämä lapaskuuhun ?

On nämä mun kolmannet niin pienet. Lankana wool, silmukoita 33 ja puikot olivat ne kolmoset mitkä käteen ekaks sattui. Pitkästi 1o ja 1n neulosta (yöks! mulla se näyttää aina ja ikuisesti epätasaiselta- en tykkää) ja sitten pienet kämmenen paikat päähän. Nämä lämmittimet mahtuvat sellaisen kolmikiloisen käteen---ja taitaa muutaman kuukauden olla sopivat.
Niin hän nuo oli "mitättömät", että piti tietysti vähän muutenkin lahjoa. Ehkä te kuitenkin tuosta kuvasta tunnistatte lapaset :=)

Vihdoin jotain raportoitavaa

Sain jokin aika sitten tehtyä itselleni Grignascon Top Print -langasta (100% alpakka) kämmekkäät. Ihana lanka, tuli lämpimät ja pehmoiset käsineet, jotka ovat jo päässeet aktiiviseen käyttöön.

Tekeillä on myös kirjasta Knitting Marvelous Mittens lapaset no 23, mutta ne ovat pahassa vaarassa ufoutua - koskaan ei tunnu olevan aikaa niin keskittyneeseen neulomiseen kuin tuo mallineule vaatisi.


Käsityöblogini: Viittä vaille valmis
Päiväkirjablogini: Välimaasto

Lapsen lapasia

Parin päivän sisällä on valmistunut kahdet lapsen lapaset, toiset 100% villasta Saanasta ja toiset Seiska Veikasta ja jättiraidasta. On mukava neuloa lapasia, kun tietää että niitä tarvitaan päivittäin lämmittämään käsiä.


Ensimmäiset lapassormikkaat


Malli: SK 11-12/02
Lanka: Matti ja Maija 90 g
Puikot: Addi bambupuikot 3.

Nämä ovat lapaskuun ensimmäiset tekeleet. Samoin ensimmäiset koskaan neulomani lapassormikkaat.

Neljännet puikoilla


Tuskanhiki pinnassa sain nämä hyväntekeväisyyslapaset valmiiksi, olin ihan varma, että lanka loppuu kesken. Mutta mitä vielä, sitähän jäi vielä ainakin viisi senttiä jäljelle!!

Kuvassa myös kaksivuotiaan Reetan toivomuksestä tulossa hänelle samanlaiset lapaset sinisestä Nallesta. Kuvat eivät onnistuneet millään, kamerani on selvästi jos ei murrosiässä, niin varmaan viihde-, eikun vaihdevuosissa...


Postitan lapaset siis tänään ja jatkan tikuttamista!

Uhanalaista villaa



Tämä taitaakin olla jo varsin suosittu lapasmalli :) Itsekin tällaiseen tykästyin ja kohta on seuraava pari puikoilla. Jahka vaan saan keskosen neulesetin tehtyä, niin sitten on aika neuloa itselle tällaiset.

Ja eihän tuo villa ole uhanalaista, vaan päinvastoin sitä ostamalla tuetaan Kainuun Harmaksen kasvatusta. Että tuota ihanaista pehmoista villaa saataisiin vielä tulevaisuudessakin. Oi! Kun olisi rahaa ja lampolaksi sopiva tila, niin ottaisin ehdottomasti noita muutaman pihamaalle ekologisiksi ruohonleikkureiksi.

Turkkilaiset valmiiksi


Eilen sain valmiiksi nämä turkkilaiset. Kuvassa ne ovat tytön 15v kädessä. Nämä ovat todella hyvin istuvat ja yllättävän lämpimät, vaikka ovatkin Novitan Nalle -langasta. Toisaalta onhan tuo lanka on koko ajan kaksinkertaisena.

Laitan nämä nyt menemään Viipuriin Vienon keräykseen. Itselleni teen varmaan lapaset samalla ohjeella, mutta omanlaisillani väreillä.

Lankaa näihin meni 68 grammaa, Lapaskuun kokonaissaldo on nyt 372 grammaa.

Vihreitä toivomusluita

Wisbone mittens


Nämä pienet lapaset on tilaustyö äidin työkaverin tyttärentyttärelle, lankana Debbie Blissin ihana Baby Cashmerino jota kului näihin 30g. Malli on osin omasta päästä, palmikko on lainattu Kayran wishbone-sukista. :)

15. marraskuuta 2007

Aurinkokissan toiset

Tässpä olisi kuvaa hyväntekeväisyyteen lahjoittamistani lapasista.
Toivottavasti lämmittävät saajaansa =)
Lanka on seitsemää veljestä ja malli on aivan oman mielen mukainen; pitkä ranneosa ja hieman kuviontia.



Parit vanttuut Marilta


Tässä Lapaskuun satoa tähän asti, kahdet valmiina, kolmannet melkein. Ylemmät on tehty ihan tekokuitulangasta, varmaankin jostain 80-luvulta peräisin olevaa lankaa. Tyttö tykästyi tohon lilaan. Alemmat on 7V ja Isoveli -langoista. Ei paljon haitannut vaikka eri paksuisia lankoja ovatkin.



Vienon kammarin lapasia


Hei! Muistattehan lähettää ajoissa keräyslapaset? Tuosta linkin postauksesta löytyy osoitetiedot, jos niitä joku vielä kaipailee. Ensi maanantaihan on viimeinen postituspäivä.

Laitoin nämä omani tänään postiin ja muutama muukin on jo tuonne kommentoinut lapaset toimittaneensa. Neuloin lapaset valmiiksi viikonloppuna, etteivät jäisi viime tinkaan.

Taidettiin saada tavoite mukavasti täyttymään, kiitos oikein paljon kaikille tähän tempaukseen osallistuneille!

Mamborasat suklaata ja mansikkaa

Novitan Mambosta syntyi tämmöiset rasat, suklaa-ja mansikkajätskiä, sanoi tyttö. Ekan tein kahteen kertaan, en tykännyt suositusten kokoisilla puikolla tulleesta tuloksesta.. Saas nähdä tuleeko enää lisää lapasia, joululahjat polttelee ja niissä nyt ei ole suunnitelmissa rasoja.

Kuopuksen lapaset valmiit.



Näistä tulee sitten sellaset autoilu- ym lapaset, kun ajattelemattomuuttani neuloin valkoiset. Pitäiskö mennä nurkkaan häpeämään? Lehtisessä, josta otin ohjeen oli käytetty valkoista, niin minä tietysti perässä...

Lankana on Novitan Wool ja 3 mm puikot.

14. marraskuuta 2007

Nappilapaset

Vihdoinkin valmista!
Puikoilla on ollut vähän muuta kuin lapasia, ja työ/koulu haukkaa liian ison osan neulomisajasta, ja puolessa kuussa ollaan jo menossa..mutta sainhan nämä valmiiksi:

Tässä siis nappilapaseni. Pitää tehdä vielä itselle toiset, nämä on miesten kokoa.
Olen muutaman viikon miettinyt, miten nuo nappilistat tuohon laitan, ja päädyin tähän ratkaisuun :)
Esittelytkin vielä tekemättä, olen siis Satu, 28v , aloitteleva bloggaaja ja innostunut käsitöistä, ja blogistani satumainen voi käydä katsomasa lisää neulomuksia/höpinöitä.

Hyvää lapaskuun jatkoa kaikille!

Pesukintaita täältäkin

Tekaisinpa minäkin pesukintaita: nämä menevät isälleni ja äidilleni joululahjoiksi.



Värit ovat kuvassa näköjään jokseenkin mitä sattuu. Mukavaa tämä syksyinen iltakuvaus.. Isän kinnas on neulottu turkoosihtavan vihreästä Suvista sekä sinisestä Kotiväestä ja äidin puolestaan vaaleanvihreästä Suvista ja violetista Kotiväestä, molemmat 5 mm:n bambu-Addeilla.

Ohje on Pelagian käsialaa ja voin suositella todella lämpimästi; helppo ja yksinkertainen malli, jolla tulee valmista tosi nopsaan. Näitä taitaa syntyä niin suvulle kuin työkavereillekin. ;o) Itseasiassa äsken valmistui jo veljeni kinnas ja seuraavakin yksilö on hyppäämässä ihan kohta puikoille.

On se hyvä, että on tällainen käsivermekuukausi, niin voi näitäkin laittaa jonnekin näytille. Voi itsekin uskoa tehneensä jotakin. ;D Omaan blogiin kun ei oikein viitsi ennen joulua laittaa, menevät lahjojen saajilta yllätykset pieleen.

VAROITUS, RÄIKEÄ VÄRIYHDISTELMÄ!

Näin tämän tapaisen lapasparin Äitvanhan ET-lehdessä. Valitettavasti en onnistunut lankavarastostani sointuvampia sävyjä löytämään. Erottuvatpahan helpommin lumihangesta!







Ihkaomat sormikkaat



Lapaskuun yksi tavoite oli "opetella", eli lähinnä ylittää kynnys sormikkaiden tekemiseen. En siihen oikein itsekään uskonut, kun tuntui tuo sormien vääntäminen niin työläältä. Sitä hienommalta nyt tuntuu, että totta tosiaan, sain sormikkaat tehtyä ja kaiken kukkuraksi niistä tuli hyvät sekä sopivat!
Lisätietoja on taasen blogissani.

Olen niin tyytyväinen, että ihan itseänikin naurattaa :D. Ihanaa tämä neulominen!

Ison pojan lapaset


Iso poika, melkein mies, tilasi äidiltä lämpimät lapaset. No tässä tulee:
Lankana Järbo garnin Raggi, jota meni 93g, kun 4,5mm puikoilla neuloin.

13. marraskuuta 2007

Lahjoitus lapaset

seiskaveikan tummanSININEN ja valkoinen kietoutui käsien lämmittäjäksi. "Ailin" mallilla tehty.. Parikin löytyy, mutta kuvausteknisistä syistä piilossa :=)



Huomenna päättelen päivänvalolla ja sitten kipasen postilootalla. Toivottavasti näistä olisi iloa jollekin..

Outilta valmistunutta


Kuukausi on jo puolessa välissä ja tässä vasta ensimmäiset lapaset. Ja nämä saattavat jäädä viimeisiksikin, koska puikoilla on nyt kaikkea muuta! Sitä paitsi lapasten tekeminen ei ole minun mielipuuhaani =) Lankana Isoveli Colori, jota kului naisten lapasiin 65 g.

Toiset lapaset


Lapaskuun toiset lapaset lähtevät huomenna Vienolle ja sitä kautta lämmittämään jonkun äidin käsiä. Siunauksia olen neulonut mukaan näihin isoihin silmukoihin.

Kahdeksan silmukkaa puikolla, kuutosen kamalat muoviset sukkapuikot ja 100 grammaa Lapponica lankaa.

Meinasin huovuttaa, mutta en uskaltanut. Jos olisivat menneet ihan kasaan ja aikaa neuloa uusia ennen määräaikaa ei ole.

Lapastellaanhan taas.



Olen kovasti ihastellut muiden tekemiä kirjoneulelapasia, ja päätin itsekin kokeilla onnistuisinko neulomaan sellaiset. Vaiheita blogissani :)

Lapaasia


Tässä näitä lapasia! kirjavat lähtee vienolle huomenna!

12. marraskuuta 2007

Hyvää tekevät lapaset

Kun kerran lupasin neuloa yhdet tumput Venäjälle, niin päätin ottaa ne viikonlopun urakaksi - viimeiseen postituspäiväänhän on enää viikko.

Yksinkertaiset lapasethan eivät ole lämpimät, kun tuuli puskee läpi. Niinpä neuloin alkeellista kirjoneuletta, auttaa tuo salmiakkikuvio ainakin sen että tumput ovat tavallaan kaksinkertaiset.

Lankana Nalle, oikeasti kirkkaan- ja farkunsininen eikä harmaa
Puikot 3 mm bambut
Muuta: näistä tuli vähän isot, peukku kun jäi korkealle niin purin valmiiden lapasten kärjet ja neuloin vielä yhden mallikerran

Toivottavasti nämä lämmittävät jonkun sodassa poikansa menettäneen äidin käsiä ja sydäntä!

Lapasvälikatsaus

Jos ollenkaan sinne päinkään laskin, niin tähän mennessä tällä porukalla on lapaskuulapasia syntynyt ainakin 88 paria + 1 pesukinnas!

Laskin tällä kertaa kaikki samaan syssyyn, eli tuohon lukemaan sisältyvät niin rannekkeet, kämmekkäät, huovutetut kuin kirjoneulelapasetkin sekä muutamat hansikkaatkin.


Kerrassaan upeita lapasia olette tehneet!! Oli oikein ilo plarata postauksia läpi ja meinasin kyllä seota laskuissakin monta kertaa, kun jäin ihailemaan kauniita väriyhdistelmiä, kuvioita, lystikkäitä ideoita ja tietysti lukaisemaan lapasten tekoon liittyviä juttuja ja mietiskelyjä!

Tästä on hyvä jatkaa, vielähän on yli puoli kuuta jäljellä! Hauskaa lapastelua siis kaikille kanssalapastelijoille!!

Hanskat langanjämistä

Hanskat nalle-langasta ja cool aid värjätystä nallesta.
Krista äiti ja täti blogista lisää meidän juttuja

Lieskalapaset


Pukinkonttiin lapsukaisen lieskalapset. Luulisi näissä tarkenevan :).
Omassa blogissa, tän päivän postauksessa lankatietoja ynnä muuta, nyt täytyy häippästä koneelta.
Yritän tänä iltana laskeskella lapassaldoa, jos suinkin ehdin.

Pääkallolapaset



Näistä sain eilen illalla pääteltyä kaikki langanpäät. Noista pääkalloista tuli kyllä vähän hassun näköiset. Lankana smart ja koko 13-vuotiaan käeen sopivat. voi olla että en kerkkiä enempää lapasia tekemään,nyt tällä kertaa.

Isänpäivä lapaset


Malli: perint. Omat raidat
Lanka: Novita 7velj. graffitin harmaa ja koolattu Kool Aid, Berry Blue
Puikot: 3,5

Tälläiset sai mieheni eilen isänpäivälahjaksi. Kun hälle keskiviikkona juttelin lapasista, totesi hän että hälläpä ei ole yksiäkään lapasia... Otin vinkistä vaarin ja aloin vimmatusti puikottaa aina kun hän oli töissä. Sattuipa sitten niin, että perjantai olikin hällä vapaapäivä.. Joten sunnuntaina lahjapussista ulos hyppäsivät yksi valmis ja toinen puikoilla, "tee-se-itse-miehen-tee-se-itse-lapanen". No, eilen olivat jo koeajelulla ja pääsivät tänäänkin käteen. Enpä olisi meidän ukosta uskonut... =)

Ja koska oli kiirus puikottaa, en oikein ehtinyt kuvioita ja raitoja miettiä kovin tarkkaan, että ne nyt ovat vähän... no... eivät ihan minun silmää miellytä.
Ja kahdet lapaset lupasin lapaskuuhun, ja nyt tuli se saldo täyteen, mutta puikoilla on lisää lapasia tulossa, joita voi täällä esitellä, mutta ei omassa blogissa...

11. marraskuuta 2007

Lapaskuun tuotos nro 2


Pesukoneen uumenista hyppäsi tänään ulos pari huovutettuja hahtuvaisia. Naisen kokoa ja lanka Pirtin Kehräämön farkunväristä liukuvärjättyä hahtuvaa. Tekijä on tyytyväinen, varsinkin kun kyseessä kautta aikain eka hahtuvatyöni: ennen en ole materiaaliin uskaltanut tarttua, vaikka puikot heiluneet jo vuosia. Nämä jäävät omaan käyttööni, eivätpähän näpit pääse paleltumaan talven mittaan töihin kiiruhtaessa ja koiraa ulkoiluttaessa:)
Työn alla ovat jo kolmannet lapaset, tällä kertaa hyväntekeväisyystempaukseen. Ja vieläköhän niiden jälkeen ehtisi tehdä lahjatumppuja…

Toinen pari uunista ulos!

Siis nuo harmaat tuossa vasemmalla...


Samanlainen lanka, sama silmukkamäärä ja puikot, mutta vähemman huovutettavaa koneessa samanaikaisesti. Vain yksi pyyheliina ja nämä lapaset ja ne kutistuivat lasten kokoon! Onneksi peukalot eivät huopuneet kiinni. Pehmeät ja lämpimät, kyllä näille käyttäjä löytyy.

Lavansaaren kintaat


Tässä ensimmäiset lapaskuun lapaseni. Lankana Nalle ja Nalle colori, kolmosen puikoilla. Lankaa kului 74g ja malli on napattu Mary Oljen kirjasta Kauneimmat käsityöt. Tällä kertaa neuloin aivan ohjeen mukaisesti, harvinaista! Resorin alkuun on neulottu 4 krs nurjaa jolloin reuna kääntyy kauniin pyöreästi nurjalle. Tytär nappasi nämä heti käyttöönsä.

Uudet lapaset aloitin isänpäiväkierroksella tänään ja kuvio on otettu samasta kirjasta.

Lapaskuun aloitus

Ensimmäinen parini uunista ulos! Nämä valmistuivat jo kuun alussa, mutta pääsevät mukaan vasta nyt. Muita töitäni ja blogini löytyy Tuulintuvasta.
Lankana Pirtin villalanka 58 g, koko naisen käteen sopiva. Huovutus 60 asteessa.

Turkkilaista vaihteeksi

Lisäänpä nämä nyt heti, ettei unohdu jos tulee muita menoja ;D
Malli: jostain v 2002 Novitasta
Lanka: 7-veljestä, yht 95g
Puikot: 3,5mm
muuta: ohje oli naisten koko, nallelle ja 3,5mm puikoille. Ohjeen mukaan varteen olisi tullut 56s (tein 50s), lapaseen 48, mutta nallea pitää kirjona neuloa mun mielestä kolmosilla, ja seiskaveikka 3,5mm ja 48s tulee mulla ainakin naisten koko :D Sisäpuoli on tehty ihan oman pään mukaan, en tykännyt siitä että joka toinen kerros olisi tehty yhdellä värillä (toista olisi pitänyt sitoa pitkin matkaa). Kivat lapaset, ja värit on yes!!!

Ensimmäinen saalisparini

Sain eilen viimeinkin valmiiksi ensimmäisen joulupakettiin tarkoitetun lapasparini. Nämä menevät vanhimmalle kummitytölleni, joka on 16 vee ja rakastaa violettia, kuten minäkin. :D Lapaset valmistuivat nopsasti viimeistä peukaloa lukuunottamatta; peukuilla on paha taipumus jäädä notkumaan.





Malli on siis Tikrun Chevalier-lapaset ja lankana kirpparilta ostettu vuosikerta-Seiskaveikka. Lankaa tähän täsmälleen ohjeen mukaan tehtyyn pariin meni 97 grammaa, puikkoina 3,75 mm:n bambut.
Suosittelen lämpimästi: malli on kaunis ja yllättävän nopea neulottava. Teen samanlaiset vielä itsellenikin, aion tosin levittää lapasia hiukan, sillä tämä on aika kapea malli. Tämä pari sopii kyllä saajalleen näinkin, mutta pidän itse hiukan väljemmistä lapasista.

Lapaskuu aloitettu




Lapaskuu on aloitettu, mutta en ole ehtinyt ja jaksanut kuvata ja blogata. Toinen juttu on työpäivinä on aina pimeätä töihin mennessä ja kotiin tullessa. Kuvaaminen on vähän hankalaa. Eilen olisi ollut aurinkoista, mutta näkyvät nuo pilvisellä ilmalla kuvattuina.Ailit ovat 7 V grafiitinharmaata ja sinistä raidallista, jossa raidat samoille kohdille sovitettu. Koko on naisen.


Lisää Seitsemän veljestä taipui lapasiksi. Jättiraidalliset lapaset ovat lapsen kokoa, 13o cm. On siinä toisessa lapasessakin peukalo. En jaksanut enää mennä ottamaan uusia kuvia. Nämä neuloin uusilla luistavilla puikoillani. Jopa bambupuikoissakin on eroa!

Turkkilaiset tekeillä


Aloitin kirjoneulelapaset ohuesta langasta vaihteluksi paksujen langanloppujen tuhoamiselle. Nämä eivät nyt varmasti ihan heti valmistu, tämä päivä menee Isänpäivän merkeissä ja huominen ilta työriennoissa.